Slik lager du digge pizzahorn

Forrige uke lovet jeg dere oppskriften min på pizzahorn. Jeg liker å lage horn når jeg allikevel lager en gjærbakst, så jeg kan likegjerne bruke en grov rundstykke deig som en fin pizzadeig. Da lager jeg bare litt mer deig i utgangspunktet, og lager ut hornene mens pizzaen steker.

Lages som en pizza.

På den måten har jeg nesten alltid noen horn liggende i fryseren.

Skal jeg bare lage horn sammen med barna bruker jeg denne oppskriften

 • 250 g smør
 • 6 dl melk
 • 50 g gjær
 • 5 ss sukker
 • 1 ss salt
 •  750 g hvetemel
 • 250 g sammalt mel
 • egg til å pensle med til slutt, og gjerne sesamfrø eller valmuefrø å strø på toppen.

Legg på ønsket fyll. Her har jeg brukt tomatsaus, pepperoni, reven ost og oregano, men sprøstekt bacon, creme fraische og parmesan er også nam! Barna er også glade i pølsehorn med pølsebiter, ketsjup og sennep.

Slik gjør du:

 1. Bland det våte med det tørre og hev til dobbel størrelse på et lunt sted (det tar en 30-45 minutter avhengig av hvor varmt det er i rommet)
 2. Del deigen i tre og kjevle til runde «pizza» bunner. Skjær ut åtte trekanter (som en kake).
 3. Legg på fyll. For mine supergode pizzahorn bruker jeg tomatsaus, reven ost, oregano og pepperoni. Et annet godt fyll er creme fraische, reven ost, timian og skinke. Rull sammen fra den bredeste enden og inn mot spissen. Etterhev til dobbel størrelse og stek i ovnen i 10-13 minutter på 220 grader. Avkjøl på rist.

Spis mens de er varme eller sleng i fryseren. Topp tur og nistemat!

Rull sammen. Hev, stek og nyt.

VGs nye matsatsning Godt.no har intervjuet meg om disse pizzahornene og andre tips jeg har i ermet for å bruke opp restemat. Hele deres artikkel leser du her.

 

Har du bakt horn før? Hva pleier du å fylle dem med? Og har du noen andre tips til å bruke opp restemat?

 

 

No Comments
 • Cathrine

  09/04/2013 at 10:36 Svar

  Jeg ser i artikkelen i VG at du står ved siden av en tallerkenhylle i plast/glass. Hvor har du fått tak i den?

  • Susanne Kaluza

   09/04/2013 at 10:39 Svar

   Den plexiglasshyllafikk vi i bryllupsgave da vi giftet oss for snart 7 år siden. Elsker den! Vet den var kjøpt på Eske i Oslo http://eske.as/ Innbiller meg at den var norsk-designet, men det er jeg jammen ikke sikker på. Mange klemmer fra Susanne

   • Cathrine

    09/04/2013 at 10:57 Svar

    Takk for tips!:) Fikk en «må ha følelse» da jeg så den på bildet;)

    Ellers liker jeg godt bloggen din. Og det er godt å se at det finnes flere som synes matpakker kan være en høydare i hverdagen!
    Klem C

 • Christina

  09/04/2013 at 10:49 Svar

  Har ikke laget slike horn, men vi lager noen ganger søte horn fylt med syltetøy eller smurt ett tykt lag nugatti eller lignende søtt pålegg.

  Kanskje jeg skal prøve å lage disse en dag. Vi lager ofte pizzaboller å ha i fryseren. Her har restemat blitt en hit i matboksen dagen etter, å takket være boka di har jeg barn som nå leser masse kokebøker og gjerne vil lage niste selv. Særlig eldtemor har blitt en racer i å smake finne andre muligheter og vil gjerne ha med frukt å grønt i nista.
  Restemat bruker vi gjerne i pai, supper eller spaghettiform

  • Susanne Kaluza

   10/04/2013 at 19:20 Svar

   Oh! Søte med syltetøy! Det hørtes nydelig ut, særlig varme rett fra ovnen. Yum! Det må testes, tusen takk!

   Og så hyggelig å høre at nisteboka er i bruk. Det gjør meg skikkelig glad å høre <3

 • Alexandra

  23/09/2013 at 07:23 Svar

  Disse hornene har jeg laget flere ganger nå, og de er helt fantastiske! Og en hit for alle!! Tusen takk for super oppskrift 🙂

Post a Comment