Ukas niste: Smått er godt

Da jeg var liten hadde jeg et kjøkkensett med små miniutgaver av kjente matvarer, som jeg elsket å bruke når søsteren min og jeg lekte butikk. «Posesupper» fra Knorr på størrelse med en fyrstikk, vannflasker mindre enn lillefingeren min og sjokoladepakker like tynne som en tiøring. Senere holdt jeg av plass i settekassa mi (noen som husker disse?) til minibokser med Cola og Sprite som jeg fikk om vi reiste på sommerferie med fly.

 

Men små ting er ikke bare morsomme på grunn av de uvante dimensjonene. De kan også være praktiske. Før jul kjøpte jeg et sett mini-former fra Formina.se. De har vist seg å bli blant de pepperkakeformene jeg oftest tyr til ved matpakkemekking. De små formene gjør det til en smal sak å utnytte hver minste rest av en slunken ost eller en enslig vannmelon-bit.

Babybel-ost, blåbær, hasselnøtter, brød med kaviar, brød med salami og aioli, spyd med chorizo-rest oliven og fetaost, røde og gule cherrytomater.

I denne ukas niste har jeg brukt den ene miniformen til å stikke ut et hjerte av voksen til en Baby-Bel ost. Bokstavelig talt et billig triks.Ved siden av har jeg sendt med litt populær restemat: en kvart fiskeburger, et par skiver chorizo, pluss det vi hadde liggende av bær og grønnsaker. Matboksen er som vanlig en Laptop Lunchbox.

Hva synes dine barn det er mest stas å få med seg i matpakka?

Ørretburger-rest, agurkskiver, rosiner og tranebær, kjeks, babybel-ost, blåbær og hasselnøtter, røde og gule cherrytomater.

No Comments
 • Line

  23/04/2013 at 11:08 Svar

  Hei
  Jeg er stadig innom for matpakketips til mine tre barn men ikke så flink til å legge igjen hilsen. Favoritter i matboksen hos oss er:
  – fiskekake rester
  – Ostebiter/babyost.
  – Blåbær
  – Små tomater
  – Små tørre kjeks type spelt kjeks fra sætre (disse er supre synes jeg)
  – Brød med leverpostei

  Gleder meg til å se hva andre liker på matboksen.

  • Susanne Kaluza

   24/04/2013 at 18:33 Svar

   Veldig hyggelig at du finner matpakketips på siden min, Line og kjempekoselig at du legger igjen en hilsen 🙂 Spelt kjeks fra Sætre er en slager hos oss også! Mange klemmer fra Susanne

 • Christina

  23/04/2013 at 14:27 Svar

  Favoritter her ier fiskekaker, gulost gjerne på tannpirker, salamiroser, bær og frukt. Om skive er stanset ut er det supert. » Mamma, sleng hit boka jeg må finne ut matpakker før du skal handle. Skikkelig susanne niste det er snadder det mamma» Så da vet du det.
  Ha en fin dag

  • Susanne Kaluza

   24/04/2013 at 18:33 Svar

   Så koselig å høre! Nå ble jeg skikkelig rørt 😀

Post a Comment