Lure shoppingkupp på leker på nett

-Hva? Skal barna i bursdag på i morgen?! Hvorfor har jeg ikke fått med meg.. -aha! er det kanskje det den invitasjonen som henger på kjøleskapet godt dekket av barnetegninger, handlelister og strømregninger forsøker å fortelle meg?!

Tenk fort. Rekker jeg haste ned på Oslo City før de stenger for kvelden? Eller må den stolte treåring få en gave som lar seg kjøpe på -Shell-stasjonen eller Deli De Luca? Kanskje ønsker hun seg en bilvask? Eller nye sokker fra Pierre Robert?

Med to barn i barnehage er det ikke til å komme bortfra at det blir mye barnebursdager i helgene. Med rundt tjue barn på den ene avdeling og tjue på den andre kan vi teoretisk sett feire bursdager hver helg i 40 uker. Sleng på kusiner, fettere og venners barn og behovet for å ha forhåndskjøpte bursdaggaver liggende i huset blir åpenbart.

Selv liker jeg å handle inn ekstra-gaver når jeg er på ferie og finner noe fint og ikke så dyrt til mine egne barn.
Slager i år har vært magiske tusjer jeg kjøpte fem bunker av da jeg var på Hamleys før jul. (Fra Hamleys koster det nemlig absurde 400 kroner å shippe til Norge, men jeg har hørt de åpner sin første butikk i Norge til sommeren. Hurra!)

Ellers er jeg fan av å kjøpe små, populære leker på nettet. For lette ting kommer sjelden portoen på over 30 kroner og lekene koster gjerne så lite at det er enkelt å holde seg under 200 kroners grensa slik at pakken unngår toll. Sist, men ikke minst, er det ofte halv pris på merkeleker sammenliknet med i Norge.

Kjøper jeg til egne barn handler jeg både brukt og nytt, men skal det være bursdaggaver til andre krysser jeg av for «new».

Var det noen flere enn meg som lekte med disse i barndommen?

Her er noen kupp jeg har gjort i det siste:

 • Sylvanian Families: Kalles Calico Critters i noen land, så kan være nyttig å søke på begge navnene. Barna har lenge moret seg med å leke med min gamle kaninfamilie når de har vært hos mormor og Opa, og nå har de begynt å ønske seg ting til disse dyrene selv.

Hohoho. Min gode, gamle My First Barbie har fått ny vårgarderobe!

Til og med havfrueprinsessen Ariel fikk seg ny Mad Men inspirert styling!

  • Lego friends:Dette er blitt sjukt populært blant førskole og skolebarn. Desverre er det så populært at det før jul var utsolgt i butikkene. Da kommer Ebay atter til unnsetning!

   Først bygge..

   Her finnes det både enkelt sett, en bunke rimelige sett («lots»), hauger med legoklosser og -veldig populært her hjemme- sett med masse forskjellige Lego Friends figurer i en pakke.

..så leke!

Hva pleier du å gi bort i bursdagsgave? Har du noe system for gavekjøp? Og har du forsøkt å kjøpe leker på nettet? Var du fornøyd?

Alt hva folk får seg til å lage!

No Comments
 • Ida

  30/04/2013 at 10:06 Svar

  Gode tips, snart skal vi inn i den jungelen..
  Jeg bruker å gå amok på boksalg. Både til voksne og barn 🙂 Ellers kjøper jeg med meg spennende mat når vi er ute å reiser.
  Til barn er jo Zoobies en slager – og har kjøpt til en god pris på Ebay men utvalget i Norge begynner også å bli bra :). Og klær,bla nye Ralph Lauren kjoler kommer i en helt annen prisklasse fra statene. Husker det var uendelig stas med lipglosser o.l Hos iHerb har de leppeskimmer som ikke koster så mye og er økologisk. Har ikke prøvd de men tenker det er bedre enn estoff-hellokitty… (altså iflg oss voksne da)

  • Susanne Kaluza

   01/05/2013 at 15:57 Svar

   Lipglosser er superstas hos femåringen vår. Får hun en stor bursdaggave med en lipgloss ved siden av er det nesten den som skaper mest entusiasme 😀

 • Tonje

  30/04/2013 at 10:35 Svar

  Biit.no er gull! Da handler du fra amazon.co.uk, men siden viser kun varer som kan sendes til Norge, viser pris i norske kroner, sier ifra når du er over tollgrensa og hvor mye du mer du må handle for før du får gratis frakt. Tonnevis å spare på lego og puslespill blant annet.

  Ellers så hamstrer jeg bretspill og tegneskaer når Ark har 50%-kampanjene sine.

  • Susanne Kaluza

   01/05/2013 at 15:59 Svar

   GENIALT! Sjekket det ut nå og ble sittende leeenge. For en lur idé! Tusen takk for tips, Tonje!

 • k.

  30/04/2013 at 11:20 Svar

  vi har bare vært i EN barnebursdag til nå, men jeg ser nok for meg at når lillejenta blir eldre og om vi får flere barn vil den situasjonen endre seg. jeg synes det er kjempegøy å handle gaver på nett, så den er grei! jeg bruker amazon mest til leker, siden jeg ikke alltid er sikker på hvordan ebay-tingene blir. duplo og brio-deler har vi kjøpt en del av derfra, og det er ofte halve prisen av det som jeg finner her. jeg kjøpte feks ariel-duplo til 80 kroner som i norge iallefall koster mellom 200-250! spesielle tusjer og ting som dette: http://www.amazon.co.uk/Crayola-Dual-Sided-Erase-Board/dp/B004EBNRKQ/ref=sr_1_20?ie=UTF8&qid=1367313551&sr=8-20&keywords=crayola er også kupp på amazon. jeg slenger med en bok til noen pund for å få summen på ting som ikke er bøker under 200, men totalen blir 25 pund. I tillegg slipper man jo momsen på lekene i butikken, så prisen er enda lavere enn man ser!

  • Susanne Kaluza

   01/05/2013 at 16:01 Svar

   Lurt tips! Jeg kjøper også masse på amazon, men har blitt mest bøker siden en del amazon selgere ikke shipper til Norge. Men med tipset om biit.no over her blir det slutt på det. Hohoho!

 • Hanna

  30/04/2013 at 15:05 Svar

  Akk, å være fem år igjen! Jeg lekte masse med Sylvanian Families i Lundy-dukkehuset mitt, men da foreldrene mine flyttet fra barndomshjemmet ble både de og My Little Pony-ene mine mystisk borte :'(

  • Susanne Kaluza

   01/05/2013 at 15:56 Svar

   Hmmmm… Mistenkelig 😉

 • Ann Cicilie

  01/05/2013 at 13:29 Svar

  Vet du hva, senest i går kveld stod jeg og skuet utover Barbiesamlinga til mine to jenter og tenkte «Det er da irriterende at man skal ut med nesten en hundrelapp for en ny kjole og et par nye sko som passer til de anorektiske blondinene (Barbiene altså. Ikke jentene mine. Heh.).

  Nytt tøy bestilt på eBay!

  • Susanne Kaluza

   01/05/2013 at 16:02 Svar

   Så gøy! Glad du ble inspirert!

   Selv endte jeg på Ebay etter at jeg ergret meg over prisen på de Barbieklærne her hjemme. Koster jo mer enn klær til meg på H&M jo ;-D

 • Marianne SW

  01/05/2013 at 14:53 Svar

  Ebay er gull. Også for mammaer som f.eks undertegnede som knuste topplokket til sukkerskålen på sitt amerikanske porselensservise fra 50-tallet. Kjapt søk på eBay og vips var nytt lokk kjøpt for USD 2 og USD 4 inkl shipping fra en dame i Oklahoma som hadde knust skålen men hadde lokk. Supertøft IKEA dukkehus fra 60-tallet med fullt inventar også funnet til vesla for minipris. Osv Osv. Ellers er jeg stor loppisfan og de beste kuppene er ofte til barna fordi folk kvitter seg med ting relativt raskt. Vi kjøper mye bøker og brettspill/puslespill som vanligvis fås i nesten ubrukt tilstand til 5-15 kr stykk. På forrige loppis i Asker kjøpte jeg en stabel flotte bøker fra Lindgren, tor åge bringsværd, Roald Dahl, nye klassikere som gruffalo osv for 40 nok. En kjapp titt på norli.no da jeg kom hjem viste at de samme bøkene ville kostet meg 1200 nok nye. Rasker også med oss barbieklær, lego og annet som er poppis i heimen. Sykler, ski, skøyter osv kan også ofte finnes til de minste i veldig god stand fordi de kanskje kun er brukt en sesong og i tilfelle skøyter kanskje en gang eller to

  • Susanne Kaluza

   01/05/2013 at 16:03 Svar

   Sant! Vi har også hatt noen glade runder på loppis de siste helgene og funnet fine ting til kjøkkenet, superbillig og fin julepynt og masse utkledningstøy og bøker til barna. Love it!

 • Tina

  21/09/2013 at 11:47 Svar

  Her var det mange spennende ideer!

  Jeg har begynt å handle mer og leker på nettet. Har funnet en norsk aktør som jeg faktisk digger! Siden heter Lekekassen.no og er en slags lavprisaktør, eller de selger kjente merkevarer til «utenlandske priser». Fordelen er bare at man får varene levert i posten allerede dagen etterpå (noe jeg synes er veldig praktisk). Jeg har handlet litt hos riktige leker før, men synes de rett og slett er altfor dyre sammenlignet med Lekekassen.no

Post a Comment