Ukas helgetips: Sand, vann og tang

Enkle leker som å kaste steiner i vannet var stor stas.

Sol, sand og vann. Det er ikke så mye mer enn det små og store trenger for å ha en fin dag!

Denne helga er mange reist på hytta, men det er ingen grunn til å sture selv om du er igjen i byen. Yr.no lover sol helt til sent på lørdag og deilige timer med sjø og sand er bare en kort utflukt unna sentrum.

Forrige søndag pakket vi en piknikkurv og dro ut på Huk. Så tilbrakte vi noen late timer med grave i sanda, kjenne sola i ansiktet, lete etter skatter i fjære og kjenne bølgene skylle over tærne.

Vi så folk som badet, men selv holdt det lenge å vasse i det foreløpig kalde vannet.

Med oss i pikninkkurven hadde vi brød, ost, en god chutney vi fant på Bondens Marked, kniv til å skjære med og litt frukt. I tillegg hadde jeg pakket et stort teppe å sitte på, et par papptallerkner, vannflasker og noen enkle leker: dobbelt sett bøtte og spade, såpebobler og en ball.

Datteren min har laget kunst av skatter hun fant i fjæra.

Så tidlig i sesongen er det ennå god plass på parkeringsplassen (i motsetning til etter arbeidstid en solskinnsdag i juli) og barna syntes det var kjempegøy å sparklesykle ned til stranda, uten å måtte tenke på biler. Andre familier hadde tatt med sykler og jogget bak førskolebarn som tråkket vaklende, men stolte av gårde uten støttehjul.

Summer in the city!

Det fine med Huk er at du har både fin sandstrand, gressletter å sitte på pluss svaberg og omårdet er så stort at det er nok plass til alle. Kioskene som selger vårruller, pølser, drikkevarer og is er også åpne for sesongen. Når jeg myste med øynene mot barna som satt barbent i sola og spiste kroneis, mens seilbåter gled forbi ute i fjorden føltes det som sommeren 2013 allerede hadde ankommet.

Hva er ditt yndligssted å dra på utflukt med familien? Vet du om andre fine pikniksteder, enten i Oslo eller der du bor? Del gjerne tipsene i kommentarfeltet!

Venner, strand, vann og sol er oppskriften på en magisk dag for de små.

No Comments
 • Line Konstali

  10/05/2013 at 09:43 Svar

  Velkommen til Ekebergparken der vi bor 🙂 Her finner du natur, lekeplasser, besøksgård og Søylehuset kafe. Dessuten kan du også slå et slag minigolf 😉

  • Susanne Kaluza

   11/05/2013 at 18:56 Svar

   Det er sant! Elsker bondegården på Ekeberg! Minigolfen har jeg ikke vært på da. Hvor ligger den?

 • Jenny

  10/05/2013 at 14:12 Svar

  Hellviktangen søndagskafe på Nesodden! http://www.hellviktangen.no/index.php/home/sondagskafe.html

  Mye plass å leke på stranden og deilig mat! Pluss spennende båttur fra Aker Brygge.

  • Susanne Kaluza

   11/05/2013 at 18:57 Svar

   Høres perfekt ut en sommdag når sola skinner og vi kan ta båten over fjorden. Tusen takk for tipset, Jenny!

 • […] Sjekk for øvrig ut gårsdagens innlegg hos Susanne Kaluza: Turtips […]

Post a Comment