Verdens fineste lekehus til hagen

Har dere hatt en fin pinse? Vi har bare slappet av og grillet i hagen de siste dagene, og i går tok vi en sjau og vasket og ryddet i lekehuset så det ble klart for sommeren igjen.

Casa Kaluza!

Huset kjøpte jeg for to år siden. Jeg hadde selv mye moro med lekehuset vi hadde i hagen da jeg vokste opp. Det fine med et lekehus er at det vokser med barna, og at leken forandrer seg etter som barna blir større. Jeg husker Karoline og jeg lekte butikk, barnehage, fengsel og restaurant i lekehuset vårt. Det var det topphemmelige klubbhuset til «Mikkes Detektivklubb» og når vi ble større overnattet vi der med venner.

Barna liker å ta med seg lunsjen sin ut i lekehuset.

Sommeren barna var 1 og 4 lette jeg derfor med lys og lykter etter et fint lekehus vi kunne ha i hagen. Jeg sjekket byggvarehus ala Maxbo, jeg hørte med den lokale snekkerlinja på videregående om de kunne lage noe sånt, men til slutt falt valget ned på et nydelig lite hus som sto utenfor lekebutikken Sprell. Dette huset var dog ganske dyrt, nærmere 20 000. Det måtte da finnes en måte å få tak i dette huset billigere på?

Vi har ikke så mye interiør inni lekehuset, fordi jeg vil at barna skal kunne leke i det lenge og på mange forskjellige måter.

Et søk på finn ga noen treff, men desverre for langt unna til at vi hadde sjans til å dra og hente. Og jeg var utåååålmooooodig.

Etter endel mer leting fant jeg hjemmesiden til den danske produsenten som lager lekehusene for Sprell. Og de kunne levere rett til meg i Norge! Pris for frakt inkludert fortolling var 2000 danske kroner. Pris på husene. som er laget i samarbeid med vernede bedrifter lå på mellom 8000 og 10 000 danske kroner.

Etter hvor handy man er kan man også betale for at huset kommer ferdig malt (4500 dkr) og ferdig montert (1950 dkr) (gjett hva vi gjorde..)

Man kunne velge farge selv: gult, hvitt, blått, rødt og sort. Selv gikk vi for rødt, med sort tak, hvite lister, og helhvitt inni.

Et bord og to hyller fra Ikea, en vimpel fra Etsy, plastblomster fra Kremmerhuset og en gammel Brio komfyr som svigermor hadde stående på hytta fra mannen min var barn utgjør hovedelementene inni lekehuset.

Huset kom opp i juli for to år siden, og det er et av de beste kjøpene vi har gjort noensinne. Det har virkelig gjort hagen til et fantastisk sted å leke i timesvis, alene eller med venner: De drar med babydukkene sine ut og leker familie, de fyller tesett med vann og gress og har middagsselskap, de tegner på tavla vi har hengt opp og later som de er skolebarn, de skriver brev og legger i postkassa til hverandre eller de tar med seg lunsjen sin ut dit og spiser brødskiver og drikker juice rundt det lille barnebordet.

Til Susanne -Mamma- Kom på besøk til meg!

Vi valgte en stor modell for at barna skal kunne bruke det lenge. I fjor sommer fikk datteren min lov til å overnatte i huset. Det er stort nok til at to, til tre kan sove komfortabelt, så nå har maset begynt for å få sove der med venninnene. Jeg tror dog vi venter til litt senere i sesongen..

Mens barna leker i lekehuset kan mødrene late seg og skravle.

Danskene lager også andre superkule lekehus i samme prissjikt (ca 10 000). Som verdens kuleste ridderborg:

eller et sjørøverskip med klatrevegg. Jeg vil ha!

 

Har dere lekehus? Hvor fant dere det? Og hva liker barna å leke der ute?

No Comments
 • Katrine

  20/05/2013 at 10:19 Svar

  Pappa bygde dukkehus da jeg fylte 6år. Jeg argumenterte sterkt for at det skulle være rosa men endte opp med at jeg fikk rosa vegger inni. Stor hytte hvor det var en seng og stue. Husker vi bodde der alene gjennom sommeren siden det var isolert og strøm inni. Så det var nok den beste investeringa foreldrene mine gjorde da jeg var liten, jeg rømte ut der fra min yngre masete lillebror da jeg var tenåring 🙂

  • Susanne Kaluza

   20/05/2013 at 10:44 Svar

   Høres herlig ut! Lekehus er definitivt den beste investeringen vi har gjort og. Har ikke tall på hvor mange timene barna har tilbrakt der ute de siste to åra. Og det er fortsatt like fint!

 • Notisboka

  20/05/2013 at 12:47 Svar

  Eg hadde ikkje leikehus då eg var lita, men vil definitivt prøve å skaffe det til eigne born! Enn så lenge har me berre eit born under produksjon, så det er nok av tid til å leite rundt på nettet. Samstundes ser leikehuset dykkar heilt perfekt ut! Ha ein fin dag!

  • Susanne Kaluza

   20/05/2013 at 19:57 Svar

   Åh, så spennende! Lekehus er topp fra neste sommer eller så da. Når minsten kan stabbe rundt for seg selv 🙂

   • Notisboka

    20/05/2013 at 20:50 Svar

    Leikehytte-planane er enn så lenge langt fram i tid. Mellom anna manglar me uteområde kor me kan setje det opp, men leikehyttedraumen blir med på lasset når me om nokre år skal flytte her i frå. Trur eg må lagre innlegget til dess! 😉

    • Notisboka

     20/05/2013 at 20:58 Svar

     Gøymte å nemne at eg veit fleire har kjøpt hjå det lokale fengselet der eg kjem frå. Dei innsette snekrar leikehus med meir. Dei er kjempefine og eit slikt tiltak finst heilt sikkert i fleire fengsel i landet. Det er verdt å undersøke om andre er på jakt etter leikehytteprodusentar. 🙂

     • Susanne Kaluza

      21/05/2013 at 13:01

      Godt innspill! Fengsel og snekker/tømrer-linja på den lokale videregående skolen er hotte tips! Vet Sogn vgs i Oslo har solgt lekehus før i alle fall 🙂

 • Marianne SW

  20/05/2013 at 14:04 Svar

  tusen takk for link. Akkurat hva vi er på jakt etter.

  • Susanne Kaluza

   20/05/2013 at 19:58 Svar

   Så hyggelig å høre! Jeg brukte enormt med tid på å researche meg fram til denne her, så tenkte flere kanskje kunne ha glede av det 🙂

 • Solfrid

  20/05/2013 at 17:11 Svar

  Xl-bygg har en lignende modell, art.nr 46063462, til 7990 som byggesett. Maxbo har også en flott modell med hems til ca 6000 kr

 • Monica

  21/05/2013 at 12:42 Svar

  Så fint det var! Og ja, lekehus er et eldorado for alle barn. Vi er så heldige å ha kjøpt hus som hadde et på tomta. Det må bare vaskes og shines litt først, så skal det straks i bruk.

  Lurer litt på hvor du har kjøpt de fine plastkoppene, og dukene jeg ser på bildet? Leter etter litt kule voksduker blant annet…

  • Susanne Kaluza

   21/05/2013 at 12:59 Svar

   Begge er fra Rice. Jeg er litt hekta på de fargerike tingene deres 🙂 Harkjøpt plastdukene på Sprell (sprell.no) og serviset på Rafens!

   • Monica

    22/05/2013 at 20:45 Svar

    Takk for svar. Da skal jeg jammen meg ut og shoppe litt snart:)

 • Marie

  21/05/2013 at 22:54 Svar

  Fantastisk! Er dere så heldige at dere bor midt i byen OG har egen hage?

 • Frøydis

  27/05/2013 at 10:38 Svar

  Hei, lekehuset ditt ser veldig fint ut, men lenken til den danske produsenten funker ikke! Kunne du gi meg navnet på produsenten?

 • Karina

  07/10/2013 at 21:34 Svar

  Dette firmaet i Norge har bygget lekehus til ungene mine. Stort nok til overnatting og vil sikkert bli brukt som anneks eller klubbhus når de blir større. Se huset mitt her http://butlerbygg.no/referanser/spesialprodusere-og-montere-lekehus/

  • Runar Johannessen

   02/04/2016 at 09:49 Svar

   Hei. Så lekehuset ditt her. Veldig fint! . kan du si noe om hva det kostet og hvor stort det er?

   • Susanne Kaluza

    08/08/2016 at 13:44 Svar

    Pris varierer med hva du skal ha og kronekursen, men vi kjøpte vårt herfra 🙂 http://www.legehytten.dk/ Like fornøyd den dag i dag!

 • Trine

  15/11/2013 at 15:39 Svar

  Hei!! Har leita lenge etter et søtt lekehus.Så plutselig fant eg bilde på bloggen din,av det perfekte lekehus.Har vore inne på mangen div danske firma.Men utan hell…! Har du ei mail adresse eller tips om korleis eg kan få tak i lekehuset.Setter kjempe stor pris på svar;)

 • Trine

  15/11/2013 at 15:44 Svar

  Hei!! Har leita lenge etter et søtt lekehus.Så plutselig fant eg bilde på bloggen din,av det perfekte lekehus.Har vore inne på mangen div danske firma.Men utan hell…! Har du ei mail adresse eller tips om korleis eg kan få tak i lekehuset.Setter kjempe stor pris på svar…..;)

 • […] krok av barndomshjemmet sitt. Kurven der nattabøkene vi leser om dagen ligger. Hagen med huska og lekehuset. Balkongen til Turid og Trond i tredje, der det en dag kom flyvende is ned til oss da de lekte i […]

 • Nancy Eriksson

  22/05/2014 at 11:50 Svar

  Hei! Dette var et flott lekehus 🙂 Kan jeg spørre hvor du har fått tak i det?

  Mvh Nancy Eriksson

Post a Comment