Hva er gøy å gjøre med barn på Jylland?

Da er vi kommet vell fram til Skallerup Klit på nordvestkysten av Danmark. Sparkesykler er pakket ut, tær er dyppet i sanden, svømmebasseng er behørig testet ut og vi er klare for noen fine dager på Jylland.

Suser mot Danmark!

Turen er i regi av Visit Denmark, som har bedt med seg et knippe bloggere til Jylland for å teste ut denne delen av nabolandet. De neste dagene sjekke vi derfor sjekke ut de familieparkene som frister mest i området, gå turer på stranda, svømme -og kanskje ta en tur til Aalborg?

Hadet Larvik! Hadet onkel Geir!

Dette blir vår første tur til området med barna. Vi har tatt danskebåten til Tivoli i København et par ganger før, og for et par år siden kom vi så langt som å booke 14 dagers ferie på Skallerup Klit med en vennefamilie. Men så fikk mannen min vannkopper dagen før avreise og lå med 40 i feber i en drøy uke, så hele ferien måtte avbestilles. Ble ikke tidenes sommer det der.

Derfor gleder vis oss stort til denne turen, og til å se hvorfor så mange småbarnsfamilier vi kjenner valfarter til akkurat dette området av Danmark. Jeg er spent på å se hvordan en sånn ferie funker for vår familie, og om det er noe vi kan ha lyst til å gjenta senere.

Lekerommet gjorde at turen til Hirtshals gikk i en fei!

Vi startet med å ta morgenbåten fra Larvik til Hirtshals. Med SuperSpeeden til ColorLine vare turen over nesten før den hadde begynt. Da jeg reiste Larvik-Hirtshals med mamma og pappa som barn husker jeg vi dro på kvelden og var framme i Danmark neste morgen. Nå tok det knappe fire timer tok det fra begynnelse til slutt. Vi hadde booket bord i restauranten, noe som var digg, for da hadde vi en base vi kunne bruke til å utforske båten fra.

Barna syntes det var mest stas å stå på dekk og vinke og å sjekke ut det lille lekerommet med klatrevegg og sklie.

Mens noen foretrakk å klatre til Danmark.

Vel fremme i Hirtshals kjørte vi rett til Nordsøen Oceanarium som er Nord Europas største akvarium, og ligger knappe tre minutter fra fergekaia.

Min nye folkehelt: Klumpfisken!

Her kunne vi se alt fra sel som lekte i vannet til ekte haier og den absurd stygge, store og morsomme klumpfisken som ble matet for hånd av en dykker i det store akvariet.

Se mamma! Dykkeren har rosinfingre!

Aller mest stas var de grunne bassengene der barna kunne klappe myke sjøstjerner, kjenne på en flyndre eller manne seg opp til å holde en krabbe.

«Følebassenget» var aller mest stas.

Mens mor syntes det var mest stas at maten i restauranten var fresh og god.

Sånn kan også barnemat se ut på en barnevennlig attraksjon.

Barna kunne velge mellom grillet fisk, søte små mini fiskekaker og kyllingspyd med grønnsaksstaver til, mens jeg spiste en fisketallerken med både reker, fritert rødsprette, røkelaks med digg mangosalsa og spinatrullade med krabbe pluss fire forskjellige dipp-sauser og salat. Hører du det Tusenfryd? Mat på familiesteder må ikke alltid være dekket av smeltet ost eller komme i pølseform. Det går ann å lage mat som både er digg, barnevennlig og sunn samtidig!

Har du vært på Jylland med barna før? Har du noen tips til steder vi burde sjekke ut, restauranter vi burde spise på eller annet gøy vi burde få med oss?

Ingen grunn til å spise pommes frites og pølser dagen lang, selv om vi er på tur med barna.

//Turen er altså dekket av Visit Denmark. Les mer om den her

 

 

No Comments
 • Hilde

  12/06/2013 at 09:14 Svar

  Har ikke barn selv, men har jo vært barn!

  Legoland har jeg vært i mange, mange ganger fra 6-åring til 20-åring. Fortsatt artig park, selv om det stort sett regner når det er der…

  Dessuten er Løveparken – Givskud Zoo artig. Du kjører med egen bil på «safari» gjennom verdensdelene, og hvis du vil kan du også kjøre inn til løvene.

  Den gamle by i … var det Århus tro? Kan valse rundt der og se på gamle dager. http://www.dengamleby.dk

  Ebeltoft er også en søt liten by i samme del av Danmark.

  En gang dro vi også så langt som til Odense (kanskje en knapp time fra Billund/Vejle? Avstander i Danmark eksisterer på en måte ikke…) for å besøke H.C.Andersens hus. Var kjekt for meg, selv om jeg på ekte barnevis klarte å plumpe uti tjernet i hagen.

  Skagen? Jaja, forblåste sandstrender har jo vi også flust av i Norge.

  Det er også en nedsandet kirke en plass. Den gjorde også inntrykk.

  (Hvordan rakk vi alt dette?)

  Vi bodde også på vandrerhjem, da vi økonomisk sett ikke levde i overflod på den tida. Bare dét var artig for 6-årige meg! Blir fort kjent med andre barn på lekeplassen.

  God ferie!

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:11 Svar

   Takk for masse fine innspill! Jeg har også mye gode minner fra Legoland i oppveksten så gleder meg SKIKKELIG til å ta med barna 🙂

 • Anne Line

  12/06/2013 at 09:15 Svar

  Vi var i Tornby rett utenfor Hirtshals på en ukes ferie for tre uker siden. Det gutten vår på 2,5 år syntes var allermest stas, var Family Fun Park i Lyngby. http://www.family-farm.dk/sider-gb/index-gb.html
  En kjempestor bondegård, med masse dyr og aktiviteter. Vi var der to dager på rad (du får halv pris på besøk nr. 2, dersom du tar vare på billettene fra første besøk). Anbefales på det varmeste!

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:13 Svar

   Åh, det så helt supert ut! Tusen takk for tips!

 • Hildegunn

  12/06/2013 at 10:02 Svar

  Aalborg zoo er kjempe fin, Skagen er verd å få med seg og Faarup sommerland er kjempe gøy!!!

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:18 Svar

   Takk! Det må inn på programmet 😀

 • DIVAMAMMA.NO

  12/06/2013 at 11:03 Svar

  Åh, så moro! Gleder meg til å lese flere innlegg om Danmark. Vi trenger litt inspirasjon på feriefronten, som ikke trenger flyturer 🙂

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:20 Svar

   Danmark rules! Flere innlegg kommer (når jeg bare har revet meg løs fra å sitte med tærne i sanden 😉 ) Skjønner ikke at vi ikke har gjort dette før!

 • Line Konstali

  12/06/2013 at 11:16 Svar

  Vi gjorde dette i fjor:
  http://aktiviteterforbarn.no/artikkel/til-danmark-med-sykkel-og-telt

  Sykkelferie med telt. Det var en kjempefin tur! Men vent et par år til ungene dine er litt større 😉

  Fordelen med sykkelferie er at barna ikke lenger er passive passasjerer, men blir ansvarlige for å komme dit vi skal. Det er veldig bra. Og så opplever du mye mer fra sykkelen enn fra bilen. Blomster i grøftekanter, en kanin i skogen, pauser med soft is osv. 🙂

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:24 Svar

   Takk for bra tips som vanlig, Line. Det hørtes koselig ut å ha i bakhodet når barna har lært seg å sykle 🙂

 • Cathrine

  12/06/2013 at 12:19 Svar

  Vi har feiert mange ganger med barn i Danmark. Vi har telte oss rundt i Danmark. Legoland er selvfølgelig et must, men det finns veldig mye annet som er moro også. Blogget om det i fjor. http://villakaos.blogg.no/1344549372_blokhus.html

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:27 Svar

   Der var det mye nyttige tips! Tusen takk!

 • Gry

  12/06/2013 at 18:24 Svar

  Vi var i regnskogen i randers . Helt fantastisk og anbefales på det varmeste. Gutta her snakker like entusiastisk om komodo varanen og de andre dyra der som turen til legoland 🙂

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:28 Svar

   Regnskog? Magisk! Det må vi sjekke ut 😀

 • Lene

  12/06/2013 at 21:03 Svar

  Kattegatcenteret, der er det haier. Randers regnskog. Ree park i Ebeltof. Djurs sommerland.

  Hilsen kona til dansken:)

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:31 Svar

   Takk! Det var mye kule steder å sjekke ut 😀

 • Therese

  12/06/2013 at 21:06 Svar

  Jespershus blomsterpark.

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:33 Svar

   Takk for bra innspill! Jesperhus hørtes nydelig ut, særlig for oss som ikke har så store barn 🙂

 • susan

  12/06/2013 at 21:26 Svar

  Åh, her er jo vi hver eneste påske – 5 år har det blitt nå. Vi er så heldige at vi drar sammen med 3 andre familier. Bor rett ved skallerup klit (1 km) på en bondegård som leier ut de fineste leiligheter. Her er link http://www.karenpedersen.dk/index.php?ID=42&lang=de

  Det fine med dette stedet er at det ikke er så stort, det er bare 4 leiligheter og noen rom. De har hester, geiter, kaniner osv. Og karen og svend som driver bondegården er verdens hyggeligste. Barna elsker å være her.
  Hvis du ser under etiketten ferie også blar litt tilbake finner du masse innlegg herfra.

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:37 Svar

   Det skjønner jeg så utrolig godt at dere har som tradisjon! Det er jo helt utrolig topp her for barnefamilier. Og den bondegården ser jo nydelig ut. Skal lagres for fremtidig bruk!

 • KristinB

  13/06/2013 at 01:02 Svar

  Håper dere koser dere på Skallerup Resort! Vi er der minst en gang i året og elsker stedet 🙂 For barn under skolealder er det nesten ikke nødvendig å stresse rundt på andre attraksjoner enn de som finnes på resorten synes jeg – det er liksom nok å velge i der! Men ellers synes jeg Fårup er den aller beste parken på Jylland, så jeg vil anbefale den.

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:40 Svar

   Hjertens enig. Visste ikke så mye om stedet fra før, men her kunne man jo lett vært i 14 dager uten å kjede seg! Og utrolig fint at hele stedet er non-profit. Det har jeg aldri hørt om noen hoteller i Norge som er. Tommel opp!

 • Trine

  13/06/2013 at 06:22 Svar

  SOm mange sier, Legoland, Djurs, Jespershus og Fårup er flotte steder å besøke. Randers Regnskov er også verdt et besøk – deres lekeareal utenfor er også deilig, men kanskje ikke det aller beste med dette været.

  Kommer turen til Århus vil jeg helt anbefale Den Gamle By – samt en tur i Aros (spesielt regnbuen er fantastisk) samt utendørsutstillingen Sculpture By the Sea.

  Skagens Bamsemuseum var også en flott favoritt hos meg da jeg var yngre.
  Og Reepark. Tivoli i Ålborg og Århus – men det er kanskje litt mer for større barn.

  Et par aktiviteter ihvertfall;)

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:40 Svar

   Tusen takk for masse nyttige innspill, Trine!

 • Ole

  13/06/2013 at 08:43 Svar

  Jylland er jo et eldorado for barnefamilier. I tillegg til alle de store familieparkene (Legoland, Djurs Sommerland, Givskud Zoo, Fårup Sommerland, Ree Park m.fl) så er det mye annet dere bør prøve…

  Små famililedrevne gårdsbarnehager og lokale «familieparker» har ofte en helt annen sjarme enn de store kommersielle. Besøk også noen av de fantastiske eventyrslottene Danmark har å by på. Voergaard Slot ligger jo ikke så langt fra Skallerup.

  Men prøv også ut helt andre ting: Som å padle i kano på den lille å’en som renner gjennom Bindslev (Nordjylland). Få fart på barnas fantasi ved å besøke, og krabbe inn i en av de mange jettestuene (steinaldergravkammer). Løpe i de store sanddynene ved det maleriske Rubjerg Knude Fyr…

  Mer inspirasjon:
  http://www.ferieidanmark.no/jylland/
  http://www.ferieidanmark.no/jylland/nordjylland/

 • Så herlig 🙂 Ser ut som en fantastisk tur. Vi skal til danmark neste år. I år blir det bare litt småturer siden babyen er så liten enda 🙂

  • Susanne Kaluza

   13/06/2013 at 21:42 Svar

   Åh, håper dere koser dere glugg med den lille! Blir nok supert for minsten å grave litt i sanda her neste sommer 🙂

 • […] er vi kommet vell hjem etter en topp Danmarkstur! Første halvdel av ferien reiste vi sammen med flinke, fine Astrid VU, Marte fra Casa Kaos og […]

 • Grete

  26/06/2013 at 20:01 Svar

  Henger meg på flere andre her! 🙂 Aalborg zoo er et must. 🙂 Faarup er stas, for både store og små. Hirtshals fun-park var også gøy – togtur i innhegningen til hjortene og gi dem mat var gøy 🙂
  Denne gang skal vi hele 14 dager til Danmark, 1 på Østkysten (Djurs sommerland) og 1 på Vestkysten (Faarup), så ser vi hva vi bruker resten av dagene til! Vi skal jo ha tid til å SLAPPE AV også, med to barn på 7,5 og 3,5… Vi har vel nesten vært i Danmark hvert år siden eldstemann var 6mnd gammel 🙂
  Og JA ikke sant maten på Nordsøen akv. var gooooooood? Barna mine skulle ha fisketallerken de også, og gjett om de spiste. 🙂

Post a Comment