Ukas niste: Gjør-det-selv-matpakke

Har du noen gang sånne uker hvor alt går i ett? Hvor sommeravslutning i barnehagen blir avløst av innspurt på jobben og titusen andre ting som må fikses før sommeren setter inn? En sånn uke har jeg nå.

Teksten til Juksekokeboka skal leveres i løpet av uka, jeg har en ny spalte å pønske ut for høstnummeret av Kamille Mor og Barn, samtidig som andre gjøremål hoper seg opp.

Da må matpakkesmøringa gå litt ekstra fort. For slike anledninger har jeg alltid et knippe porsjonspålegg liggende i kjøleskapet (de varer en liten evighet) Du vet: små kaviartuber, skinkeost, Baby Bel, mini bokser leverpostei eller makrell i tomat.

Heldigvis trenger ikke barna ha med seg så store nister om dagen, for det er nesten alltid noen som markerer en sommerbursdag/en ansatt som har siste dag/turdag med pølsegrilling/siste rest av FAU-potten som skal brukes opp på is.

Storesøster har fått knekkebrød, en boks leverpostei og en tube skinkeost og melonkule rester i sin nye Blafre matboks.

Er jeg tom for porsjonspålegg (hjelp!) funker oppskårent pålegg som skivet ost, salami og hamburgerrygg også. Med ferdigskåret brød eller knekkebrød og en flat kniv lagt rett opp i matboksen tar det omtrent ett minutt å ha nistematen klar.

Denne gang hadde jeg rester av melonkuler igjen som vi hadde hatt som fruktsalat, men ellers er jeg glad i all frukt ig grønt som ikke trengs å deles opp og som jeg kan helle rett i boksen: sukkererter, knaskerøtter, druer, cherrytomater, blåbær, jordbær, snacksagurker eller oliven er gull.

Det beste er at barna mine digger slike gjør-det-selv nister. Tror de føler seg ekstra store når de får smøre på brødskiva eller knekkebrødet sitt selv. Også blir jo lunsjen deres ekstra nysmurt og frisk sånn.

Lager du gjør-det-selv niste noen ganger? Hva bruker du da? Og har du noen andre knep for å få gjort det du må på hektiske hverdager?

 

No Comments
 • Kaisa

  19/06/2013 at 08:41 Svar

  Junior er nok litt liten for gjør-det-selv-matboks, men det er noe å tenke på. Og den traktor-boksen var kjempestilig! Mulig vi skal oppgradere fra vanlig boks til en sånn.

  • Susanne Kaluza

   19/06/2013 at 18:43 Svar

   Ja, den er fin. Liten og nett 🙂

 • frida

  19/06/2013 at 11:44 Svar

  Melonkuler har jeg ikke hørt om før. Man må vel lage det selv? 🙂

  • Susanne Kaluza

   19/06/2013 at 18:44 Svar

   Ja, går ganske lett med et sånt lite melonjern. Koster kanskje 20 kroner i en kjøkkenbutikk og ser veldig fint ut i en fruktsalat. Særlig om man blander melon av forskjellige farger som vannmelon og honningmelon. Eldstejenta begynner å bli skikkelig flink på det nå 🙂

 • Ag

  19/06/2013 at 15:24 Svar

  Vesla på 4 klarar fint å smøre på pålegg, men det er sjeldan eg sender med småtuber. Blir kanskje litt anna «skivbart» pålegg lagt i ein av bura til matboksen med brødskiver til. Men det er definitivt greit å ha i hus dersom du er for trøtt til å smøre kvelden før og forsøve deg om morgonen 😉

 • Susanne Kaluza

  19/06/2013 at 18:45 Svar

  Jepp. Super backup en hektisk dag 🙂

 • olaf

  09/12/2013 at 19:49 Svar

  Hei. Je smører maten til sønnen min omternt hver dag han skal i barnehagen. Det beste han veit er nøkkel ost.1 brødsive med makrell, en med brunost og en med nøkkelost.

Post a Comment