Ukas sommertips: Barneteater i parken

Hver sommer setter studentene på Teaterhøyskolen opp et barneteater i Frognerparken.

Som vanlig leker studentene seg med en kjent historie, og dikter videre og moderniserer litt.  I år er det Hans og Grete som står på programmet.

 

Selv beskriver studentene stykket slik:

«Hva skjer når noen blir borte? Så langt borte som verdensrommet… Kan en ting få et nytt navn? Som for eksempel et godteri!? Hva skal vi egentlig med fantasi? Hva kan vi bruke den til..? Er promp farlig? Hva er å savne? Hvis man går seg vill, kan man da finne seg selv igjen? Hvem har spist opp månesteinene til Hans og Grete? Hvorfor er voksne noen ganger barn? Hvorfor må barn noen ganger være voksen?
Kjære dere; kos dere her i det blå teltet med oss! Vi har laget alt selv! Og vi er ikke voksne, vi bare ser sånn ut!»

Historien kan nok fremstå som litt skummel, og passer derfor best for de eldre barna. Det står fra 3 til 14 år i programmet, men jeg tenker stykket passer bedre for 6-åringen min enn 3-åringen.

Studentene spiller stykket hver dag, unntatt mandager, fram til 21. juli og de har tre forestillinger om dagen: 11.00, 13.00 og 17.00.

Billetter bestiller du på forhånd på tlf: 97824085 eller  e-post: hansoggretebillett@live.no

(1000 billetter er allerede forhåndssolgt!)

 Jeg anbefaler på det sterkeste å bestille billett om dere drar, for hvert eneste år jeg har vært der har det vært tårevåte scener utenfor teltet med foreldre som har lovet barna teater, men så var det utsolgt når de kom rett før forestillingen skulle begynne.
I sommer kommer jeg til å være litt her og litt der (litt på hytta, litt i New York, kanskje en liten tur til Sverige?) og helgetipsene for barn i Oslo-området kommer derfor tilbake igjen til høsten.
Men hvis du vet om noe gøy som skjer for barn akkurat der du bor, så tips meg gjerne, enten her på bloggen eller på mail susannekaluza(at)gmail.com!
No Comments
 • maylen

  28/06/2013 at 10:49 Svar

  I skrivende øyeblikk så sitter jeg å ser på deg på god morgen norge:) Du er en fantastisk flott dame!:)

  • Susanne Kaluza

   29/06/2013 at 09:28 Svar

   Så hyggelig! Tusen takk for at du sier det!

 • May

  21/07/2013 at 00:22 Svar

  Trodde det var for barn i alle andre så jeg tok med meg 2 år datteren min og hun synes det var kjempe skummelt, masse skriking og krangel på scenen så vi måtte dra nesten helt på starten 🙁 Dårlig opplevelse av teater for henne :/ Håper hun glemmer det siden d var første gang hun var på teater. Også ble prisen på hun og to voksne og tshorte over 500 kr :-O!

  Skulle ønske jeg hadde lest dette blogginnlegget før vi dro dit 😛 Vi elsker bloggen din! den er helt fantastisk, har hjulpet oss med å bli boende i byen (Vi har ingen fin bakgård 🙁 men vi har heldigvis stensparken 5 min unna) også masse tips til å finne på med barnet mitt ^_^ Tusentakk!!!!

  Håper du forsetter i mange mange år fremover!!! <3

Post a Comment