Bare barnematen

I disse late feriedager er frokost plutselig blitt noe vi kan bruke litt ekstra tid på å lage i stand. Jeg synes det er stas å følge matkunstneren Ida Frosk som deler sine fantasifulle frokostbrødskiver. En annen Instagram-favoritt er Karianne, en norsk tobarnsmor og tidligere kunststudent, bosatt i Sydney.

Under navnet Bare Barnematen poster hun bilder av enkle, morsomme og fremfor alt: overkommelige idéer tryllet fram av småbarnsfavoritter som yoghurt, banan og havregrøt. 

Griseri å leke med maten, sier du? Foto: Bare Barnematen

Jeg falt særlig for denne pandaen laget av et glass yoghurt, to svisker og fire rosiner, og som dermed kombinerer fire av min sønns største favoritter, -inkludert Kung Fu Panda.

Pandaen er riktignok utrydningstruet, men denne kan du spise en til frokost med god samvittighet. Foto: Bare Barnematen

Vi kaller svisker «kongerosiner» hjemme hos oss, og dermed er de minst like stas som «rosa rosiner» (tranbær) og så vanlige rosiner så klart.

Andre folk som lyser opp feeden min er fotografen Mette Møller (som jeg lager Juksekokeboka med!) som poster nydelige bilder av mat og natur, fantastisk varme, fine Anbjørg Sætre Håtun som deler kloke tanker og inspirerende ord, mens hun selv gjennomgår en knalltøff behandling for brystkreft og journalist Ingvild Tennfjord som legger ut bra vintips og triks.

Jeg liker også hvordan Instagram gir meg innblikk i hverdagsliv fjernt fra mitt eget. I den forbindelse er jeg glad i bildene til den amerikanske fotografen Joy Prouty som har pakket med seg mann og fire barn i en campingvogn og skal tilbringe det neste halvåret kjørende på kryss og tvers av USA, og norske Trine som bor i Sør Korea og deler glimt fra natur og hverdagsliv i havnebyen Busan.

Er du på Instagram? Hvem liker du å følge der? 

Et hundeliv. Baban, rosin. blåbær, honning og havregrøt. Foto: Bare Barnematen

 

 

No Comments
 • Stine

  08/07/2013 at 12:52 Svar

  Er der selv med svalbardbilder, under navnet svalbardshots.

  Disse har fine naturbilder m.m.: Evukka, tfbergen, thomas_berger, patagonia, roybech, supermajuice, stianmklo og nydelige lillistorm.

  Og sjekk for all del ut morsomme khiesti!

  • Susanne Kaluza

   08/07/2013 at 16:39 Svar

   Der fikk jeg mange fine folk å følge samtidig. Tusen takk, Stine! Og så mange kule bilder du tar, forresten! Gøy å se litt mer av Svalbarg. Har store planer om å komme meg dit en dag 🙂

 • Jona -mammalivet

  08/07/2013 at 18:34 Svar

  Jeg er på instagram med mat, barn og
  Bloggoppdateringer
  @mammalivet . Takk for fine instatips!

  • Susanne Kaluza

   08/07/2013 at 21:15 Svar

   Deg følger jeg selvsagt! Digger de fine, stemningsfulle barnebildene dine (særlig av babyen!) og kvardagsliv i Berlin 🙂

Post a Comment