Fingermaling på en-to-tre

Dinerfrokost del 1: Stekt egg, italiensk pølse, karamellisert løk, marinara saus og sprøstekt polenta. Dinerfrokost del 2: French toast med pecannøtter, jordbær, bacon og mapelsirup. YOLO!

Etter noen later dager tilbrakt med å spise lange lunsjer (og enda lengre middager), danse til morgengry og shoppe alt for mange par sko var det hyggelig å møte en tidligere kollega som også er i New York for bryllupet, sammen med kone og tre barn.

Savnet barna mine hver bidige gang jeg gikk forbi en lekeplass! Tenk så gøy de hadde hatt det her!

Manhattan er varm i juli. Sola steker og temperaturen nærmer seg 35 grader, så prioritet nummer én var å finne en skyggelagt park der barna kunne få leke og kanskje til og med bade litt. (Det er såkalte paddling pools, med vannspredere eller dammer å plaske i flere steder i byen, blant annet på vestsiden av Central Park.)

Gni kritt og vann på et blad eller et annet plant underlag.

Her fant barna noen krittstumper, og av eldstejenta, Mathilde, lærte jeg et nytt triks som jeg tenkte å dele med dere: Hun kunne nemlig male med kritt!

Alt du trenger er noen biter av kritt, vann og et plant underlag (Mathilde fant et litt stort blad som hun brukte). Så skrapte hun krittet på bladet sammen med vannet, så hun fikk en tykk, farget pasta som vi så kunne bruke til å male med fingrene. (Bonus: Veldig lett å skylle vekk igjen!)

Fingermaling i en fei!

Det fine er at det er lettere å få kritt-tegningene tette når krittet har malingkonsistens. Også er det selvsagt herlig å grise litt!

En annen måte å ha det gøy med kritt på finner du her.

Hva pleier dere å leke når dere er i parken?

Tidenes enkleste måte å aktivisere barna på en varm solskinnsdag.

No Comments
 • Ingvild

  17/07/2013 at 18:31 Svar

  Hei Susanne! Jeg har faktisk aldri vært innom bloggen din før, men så fant jeg boka di «I boks» på biblioteket, og den var utrolig inspirerende! Jeg er nitten år og synes det er kjempemorsomt å eksperimentere med mat! Dessuten er det mye morsommere å spise matpakken på skolen/jobb etc når den ser litt freshere ut! Boka di har så mange gode ideer, og jeg har SÅ lyst til å være «mat-kreativ», haha!

  Jo, og så må jeg si at jeg synes du er skikkelig pen, og du virker som en kjempekoselig mamma. Liker bloggen din! Ha en koselig kveld videre 😀

  • Susanne Kaluza

   19/07/2013 at 22:05 Svar

   Hei Ingvild! Takk for utrolig koselig hilsen! Nå ble jeg skikkelig glad! Veldig hyggelig å høre at boka di inspirerer deg. Tanken er jo nettopp å få åpnet øynene for hvor mye forskjellig slags mat vi faktisk kan putte oppi en matboks. Nå på sommeren er jeg veldig glad i rester av grillmat + kanskje noe moreller eller jordbær også det jeg måtte ha i kjøleskapet av brød/cousous/aioli/tzatziki.
   Veldig hyggelig at du liker bloggen min 🙂 Håper du vil fortsette å titte innom! Mange klemmer fra Susanne

Post a Comment