Dette digger jeg med bildene av Baby Cambridge

I går fikk verden endelig (?) se Storbritannias nye tronarving. Den foreløpig navnløse, 1 dag gamle babyen til prins William og Kate. Sånn rent bortsett fra at jeg synes det var synd at barnet ikke ble en jente, etter at britene etter 1000 år med monarki endelig hadde fått surret seg til å sette i gang og endre arveloven slik at den førstefødte, uavhengig av kjønn kunne arve tronen. (Fram til nå har dronninger som Elizabeth 1, Victoria 1 og Elizabeth 2, bare endt opp som regenter i mangel av en sønn hos forgjengerne.)

Slik ser en mage ut etter at man har født. Også for en syltynn hertuginne.

Men, det ble nå en sønn, og det er jo også selvsagt hyggelig for familien. Det som gledet meg med bildene av de to overlykkelige unge førstegangsforeldrene da de forlot sykehuset i går var magen til Kate. For jepp, jammen ser hun ikke fortsatt ut som hun er 6 måneder på vei. Selvsagt gjør hun det. Det er slik en mage ser ut etter at man har født et barn. Det er bare så lett å tro det ikke er slik, all den tid media vektlegger hvor fort modeller og kjendiser «får tilbake kroppen sin igjen» (aka får flat mage og presser seg inn i trange jeans eller bikini igjen) etter fødselen.

Derfor er jeg glad Kate ikke klemte seg inn i en Belly Bandit eller gjorde slik mange kongelige og kjendiser gjør: nemlig å la far vise fram barnet, mens de selv sniker seg ut av sykehuset og hjem til treningsrommet (den vanligvis så kameraglade Kim Kardashian har ikke vist seg offentlig siden hun fødte datteren Nori for 6 uker siden.)

Nei du får ikke dette her til å se sexy ut uansett hvor hardt du prøver. Og vet du hva? Den livmoren krymper helt fint av seg selv, uten at du må klemme på deg et drittrangt magebelte hver bidige dag i to måneder.

For meg forsvant «gravidemagen» (som altså kommer av at livmoren trenger til tid på å krympe fra melon til valnøttstørrelse etter å ha vært hus for et menneske i 9 måneder) etter drøye seks uker første gang, og drøye 6 måneder (minst!) andre gang.

Jeg syntes ikke det var kult når folk spurte om jeg var gravid igjen mens jeg bar min flere måneder gamle sønn på armen, men det er nå en gang slik kvinnekroppen er, så jeg brukte ikke tid på å stresse over det heller. Jeg visste jo at magen ville gå bort av seg selv hvis jeg bare var tålmodig.

Jeg har tidligere skrevet mer om det intense fokuset gravide og kvinner som akkurat har født må tåle for å «bli tynne igjen» etter en fødsel.  Når det gjelder Kim Kardashian er det kanskje ikke rart hun velger å gjemme seg, etter hardkjøret hun ble utsatt for av pressen, allerede under graviditeten. Og vil du se enda ett bilde av en ekte kvinnekropp etter fødselen, elsker jeg dette undertøysbildet her. 

 Hvor lang tid etter fødselen hadde du «gravidkul»? Og brydde du deg om det? 

No Comments
 • Fru Thoresen

  24/07/2013 at 10:58 Svar

  Helt enig med deg – flott at hun også er med å vise frem babyen og ikke er redd for å vise magen. Syns likevel ho ser uforskammet fresh ut til å ha født et døgn tidligere 😛

  Jeg følte meg KJEMPESLANK etter begge fødselene mine jeg! Det er først i ettertid, når jeg ser bilder fra den første tida, at jeg har innsett at jeg absolutt ikke var det 😛

  Aner egentlig ikke hvor lenge magen var der, for jeg har litt mage uansett, men jeg har ikke brydd meg verken om den eller strekkmerkene jeg har fått. Er stolt av dem jeg, det viser jo hva jeg har gjort og resultatet var absolutt verdt det 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 15:07 Svar

   Hahaha, samme her! Magen føltes jo superflat etter den gigaballongen jeg hadde gått og båret på de siste månedene 😀

  • Kirsten

   24/07/2013 at 15:28 Svar

   Hadde det på samme måte, var helt facinert av hvor «slank» jeg var 🙂

   • Sofie

    04/08/2013 at 23:03 Svar

    Skratt 😀 Tenkte det samme, jeg var jo «råsmal» bare timer etter fødselen, og huska jeg syns det var helt innafor å ta på en stram topp for å rusle rundt i gangene på sykehuset. Var jo så tynn :p Ser jo på bildene at jeg tok litt feil..

 • Marita

  24/07/2013 at 11:31 Svar

  Jeg tenkte akkurat det samme når jeg så bildene. Hun ser uforskamma fresh ut, men så befriende og se at hun ikke skammer seg over magen.
  Jeg også følte meg utrolig slank etter fødslene, trodde jeg hadde flat mage de første dagene..haha

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 17:36 Svar

   Høres kjent ut 😀

 • Camilla

  24/07/2013 at 11:58 Svar

  Med nummer 1 forsvant magen under de siste pressriene (!), og med nummer 2 forsvant den et par timer etter fødsel. Selvfølgelig var den slapp i huden, men ingen kulemage som Kate over her 🙂 Vi er alle forskjellige 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 17:51 Svar

   Lucky bastard 😉 😀

 • Mariann

  24/07/2013 at 12:02 Svar

  Jeg husker ikke helt hvor lang tid det tok før magen forsvant, tipper fire-seks uker, men jeg brydde meg bare sånn passe. Jeg var så fornøyd med gigapuppene at jeg tenkte at magen ble skjult under dem 😉

  Ellers helt enig i at hertuginnen var veldig fin der hun stilte med kul på magen. Og supermakt kjole!

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 17:51 Svar

   Hoho! The boobs! Husker jeg hadde større pupper dag 3 etter fødselen enn en venninne som var innom. Og hun har silikon! Tenk på alle pengene jeg har spart der 😀 😀

 • Jolo

  24/07/2013 at 12:03 Svar

  Syns også det var fantastisk å se en vanlig mor etter fødsel. Kate så utrolig bra ut, men med babymage som jo er helt normalt.

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 17:55 Svar

   Enig! Hun så nydelig ut, ikke til tross for at du kunne se at hun akkurat har født et barn, men kanskje nettopp på grunn av det?

 • coffee in a cup

  24/07/2013 at 12:47 Svar

  jeg har ikke barn selv, men tenkte deg samme da jeg så bildene! ble så glad for at hun ikke var redd for å vise kulen 🙂
  synes forresten hun ser uforskammet fin ut, spesielt med tanke på at hun nettopp hadde 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 17:57 Svar

   Så fint å høre! Tipper det sitter ganske mange nybakte mødre rundt omkring i England nå som føler seg myyye bedre med den lille bulemagen sin 😀

 • Arne-Rune

  24/07/2013 at 12:57 Svar

  (Fram til nå har dronninger som Elizabeth 1, Victoria 1 og Elizabeth 2, bare endt opp som regenter i mangel av en sønn.)

  Eh, nei. De endte opp som regenter i mangel av brødre.

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 14:41 Svar

   Åpenbart i mangel av at en (levende) sønn hos Henry VII, William iV og George VI. At Elizabeth 2 (Og Victoria for den saks skyld) har nok sønner er vel ganske godt dokumentert.

 • Silje Tiller

  24/07/2013 at 12:59 Svar

  Jeg var helt uten matlyst etter fødselen, så når jeg dro hjem fra sykehuset var magen flatere enn hva den var før jeg ble gravid. Når jeg fikk tilbake matlysten ble naturlig nok magen litt større igjen i et par uker før det gikk seg til.

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 17:59 Svar

   Rart hvordan kroppen reagerer forskjellig på sånt. Selv var jeg oksesulten de første månedene. Særlig etter amming!

 • Mamma

  24/07/2013 at 13:10 Svar

  Min mage har aldri gått bort, men jeg har heller ikke gjort situps eller noe for å få magen til å forsvinne. Jeg er glad for at det ble en gutt, det er mange jenter som skal bli tronarving i Europas kongefamilier, vi trenger noen guttebarn/konger også!

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 18:00 Svar

   Etter 5 graviditeter er jaggu ikke magen min hva den var heller 😉 Men det får nå være. Og jooooda, det er koselig med gutt og (jeg digger hvertfall min!), men det er jo ikke akkurat mangel på patriarker i denne verden..

 • Vvv

  24/07/2013 at 13:50 Svar

  Forsåvidt enig i det generelle poenget du legger fram, i og for seg, SELVSAGT er det helt naturlig at magen fremdeles er der et døgn etter fødsel, hvem har det ikke sånn? – men hvorfor er det ok å kommentere det i Kates tilfelle, bare fordi fortegnet er positivt? «Så bra at du fortsatt ser tjukk ut». «Så bra at du ikke skammer deg fordi du ikke ser toppers fresh ut når du er i en situasjon der du må stå på utstilling for hele verden ett døgn etter fødselen». Jeg tenker at Emile Matchar hadde virkelig rett da hun for et par uker siden skrev kommentaren «The Royal Body Exists To Be Looked At» i The Atlantic. Se link: http://www.theatlantic.com/sexes/archive/2013/07/the-royal-body-exists-to-be-looked-at/277921/

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 15:06 Svar

   Det tenkte jeg også mye på før jeg skrev dette innlegget. Er det i det hele tatt ok å kommentere en annen kvinnes kropp, -selv med positivt fortegn?

   Konkluderte imidlertid med at bildet vi blir presentert av kvinner generelt og kvinnekropp spesielt er så ensidig at det er vel verdt å hylle de som tør å vise noe annet. Og jeg synes hverken hun ser «tjukk» eller bra ut «til tross for magen». Det er å misse poenget. Jeg synes hun ser helt toppers fresh jeg!

 • Oslo in Chanel

  24/07/2013 at 14:25 Svar

  Jeg eeeelsket mitt belly bandit Susanne 🙂 Med keisersnitt fungerte det som en helt super støtte og korsett og jeg greide å gå oppreist uten å gispe av smerte. Og den postbabybumpmagen varte og rakk den altså, jeg var litt i sjokk over akkurat det, og det måtte jeg også le litt av på bloggen min, men jeg trivdes med belly banditen min, og selv om magen går ned av seg selv etterhvert hadde jeg lyst å gi en hjelpende hånd 🙂 Men det er veldig kult at Kate viser hvordan det er 🙂 Ha en super dag!

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 15:02 Svar

   Men veldig godt å høre den hjalp deg! Kan tenke meg den kan være mer nyttig etter et keisersnitt enn for akkurat å klemme magen flat igjen. Ha en nydelig dag du og!

 • Kirsten

  24/07/2013 at 15:26 Svar

  Hadde mage i lang tid, og den ble jo i grunnen ikke som før noen gang. Tok bilde av magen min 14 dager etter og seks uker etter. Hadde godt «mageheng» begge ganger. Har født tre barn og det har vært sånn etter vært svangerskap selv om jeg ikke har lagt på meg spesiellt mye….. Godt Kate tør å vise seg på trappa, jeg klarte knapt å gå etter første fødsel:-) Synd at kroppen hennes blir diskutert i media i det hele og store!

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 15:34 Svar

   Enig! Derfor synes jeg det er befriende at hun klarer å gi blaffen i det, og bare stråler akkurat slik hun er. Mer av sånt!

 • Hanna

  24/07/2013 at 18:36 Svar

  Jeg synes hun ser fantastisk sprek ut! Hadde det ikke vært for magen hadde jeg aldri trodd at hun nettopp hadde født en baby 😉

  Haha, jeg lo godt av postpartummagen min. Begge gangene. Så jo ut som jeg var 7 måneder på vei, men følte jeg SÅ mye lettere! Og jeg vet ikke om den noen gang gikk helt ned? Ble gravid med nr to før jeg klarte å komme meg i treningstøy, og nå er magen som en ikke-trent tobarnsmamma-mage, som ser ut som en gravidmage etter jeg har spist 😉

  • Susanne Kaluza

   24/07/2013 at 18:41 Svar

   Hahahahaha! «ser ut som en gravidemage etter jeg har spist» hørtes merkelig kjent ut 😀 😀

 • Emmi

  25/07/2013 at 01:03 Svar

  Angående magebånd, jeg brukte det etter fødselen og synes det var herlig å gå med i perioder. Man får jo faktisk et medisinsk råd om å ligge på magen noen halvtimer i løpet av dagen, for å hjelpe på livmorens og magens naturlige evne til å trekke seg sammen etter fødsel. Når man har barn som ikke er helt friske eller er krevende av andre grunner, finnes ikke disse ledige halvtimene. Magebånd gjør samme jobben, skjønner ikke hvorfor det er mindre greit. Nylander har også skrevet om det i en av bøkene sine, at kvinner i gamle dager bandt opp magen for å hjelpe på livmorens og magens sammentrekning etter fødsel. Anbefales herved!

  Enig i at Kate ser superfresh ut, og litt sminkehjelp og en designerkjole har hun absolutt fortjent der hun må vise seg frem for hele verden. Men nettingtrusene har vi alle til felles, kongelige eller ei:)

  • Susanne Kaluza

   25/07/2013 at 10:54 Svar

   Jeg hadde også lest om magebånd i bøkene til Nylander, men tenker at for de fleste gjør å ligge på magen nytten fremfor å bruke flere hundre kroner på å kjøpe et magebelte som reklamerer med at den skal få magen til å krympe ekstra fort.

   Hahaha, nettingtrusene! De hadde jeg nesten glemt!

 • Marianne SW

  25/07/2013 at 19:38 Svar

  Med første barn for 4 år siden forsvant magen overraskende fort. Jeg var helt sjokket at etter to uker amming så var den gone og vekten var under det jeg lå på før graviditet. Og jeg spiste som en hest. Men datteren min spiste heeele tiden. Mamma husket at det var akkurat likt med henne. Jeg så ganske sliten ut da etter mye ammeproblemer og med kolikkbarn så skulle gjerne byttet med Kate og sett så fresh ut men med mage 😉 Er veldig spent hvordan det blir nå med nummer to (36 uker + 3 dager i dag så ikke lenge igjen)

 • Stine

  25/07/2013 at 21:04 Svar

  babymagen forsvant faktisk like etter ungen var ute! Husker jeg var såå fasinert av at magen forsvant så fort. Hehe! Hadde jeg aldri trodd.

 • Myke minutter

  25/07/2013 at 22:26 Svar

  Jepp, her satt gravidemagen som støpt i ettertid gitt. Jeg er en av de som med andre og siste svangerskap fikk både navlebrokk og utsprengte magemuskler (uten å være overvektig), av typen som ikke trekker seg sammen av seg selv. Ever. Man kan trene til man blir blå i fjeset, men da er det bare en bukplastikk som kan få kroppen tilbake til det normale. Siden jeg hadde stort sprik og «heng» over keisersnittarret, fikk jeg bukplastikk dekket av det offentlige. Ikke for å få supermodellkropp, men altså føle at man er normal igjen. Og slippe de utidige kommentarene om man er gravid igjen ja. Skulle forresten gjerne ha brukt et slikt kompresjonsbelte (som jeg fikk i oppdrag å bruke etter bukplastikken) rett etter fødslene mine, hadde jeg visst at det hjelper å få magemuskulatur og hud til å trekke seg sammen igjen. Prinsesse Kate likte jeg fra før, men nå simpelthen elsker jeg henne for at hun går mot strømmen og viser «barselmagen» slik den er! 🙂

Post a Comment