Fine aktivitetstips på Feriesentralen

Selv om det utvilsomt er topp å ha fri sammen med barna, kan det stundom være vanskelig å finne på noe å fylle disse lange sommerdagene med. På den ene side er det topp å få lov til å bare kjede seg litt i ferien, men på den annen side er det fint å skape noen hyggelige minner sammen.

Unicef har laget et strålende konsept i år, som heter Feriesentralen. Idéen er at folk skal kunne legge inn sine tips til enkle, rimelige (gjerne gratis!) ferieaktiviteter.

Her finner du plenty med forslag, både for innendørs og utendørsaktiviteter. Det kan være noe så enkelt som å lage hindeløype i hagen av stoler, bord eller hva du har for hånden, dra i gang vannballongkrig eller plukke skjell i fjæra og tegne eller lime på øyne til monsteransikter.

Enkelt og billig ferietips: Lage fantasifigurer av steiner, skjell eller pinner dere finner i fjæra.

Tanken er også at barn som kommer fra familier som ikke har råd til å gi barna de dyre ferieopplevelsene som vennene forteller om, også skal få en opplevelsesrik og minneverdig sommer.

For en stund siden spurte Unicef meg om jeg ville bidra med tips, og det ville jeg selvsagt! Mine innspill finner du her, sammen med tips fra alt fra Kristin Halvorsen  til Fabian Stang , Barneombudet og Mia Hundvin.

Mine enkleste sommertips finner du på Feriesentralen.

Hvis du vil bidra til å dele dine sommeridéer med andre som kan trenge noen tips, så kan du tagge et Instagrambilde eller en Twittermelding med #feriesentralen eller skrive tipset rett inn på hjemmesiden deres.

Hva er ditt beste, billige ferietips med barn?

Billig og enkel underholdning: Lag deres egen kortstokk! #feriesentralen

 

No Comments
 • Kristin

  30/07/2013 at 19:23 Svar

  Dette er kanskje ett tips for innedager, men; Hjemmelaget modellkitt/playdoo er kjempelett, får en fantstisk » konsistens og varer i 2-3 mnd i boks med tett lokk! Man kan lage akkurat de fargene man ønsker og det er relativt billig!
  1,6liter hvetemel
  3dl salt
  3ss sitronsyre (matbutikk eller apotek)
  1,5 liter kokende vann
  3ss matolje

  Bland alt det tørre, tilsett kokende vann og olje. Bland godt, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett ønsket konditorfarge/gelefarge!
  Dette er ikke «trolldeig» selv om det kan virke sånn pga saltet, det blir akkurat som modellkitt(gummiaktig) og godt å kna og forme med!

Post a Comment