Utsolgt!!

Dagens niste til storesøster: yoghurt, müsli, nøttemiks og tørket frukt, grovt rundstykke med salami og grovt rundstykke med brunost.

De siste dagene har jeg fått mange mail fra lesere som spør om hvor de kan få tak i flere av matboksene mine. Den lokale butikken deres er nemlig tom. Nå har jeg sjekket det opp, og boksen er faktisk utsolgt over hele landet!

Etterspørselen etter Kaluzaboksen har vært større enn noen klarte å forestille seg på forhånd. 30 000 bokser er solgt på to uker!
Det er jo helt villt og veldig, veldig moro!

Noen få butikker har noen matbokser igjen ennå (hører rykter fra en leser på Twitter om at det er noen eksemplarer igjen på Rimi Galgeberg, mens en leser nordpå forteller at hun fikk tak i et par på Rimi i Sjøgata i Bodø!), men ellers er det rett og slett tomt, både i butikkene og på lager! Fabrikken må dermed sette klampen i bånn de neste månedene, og ny ladning matbokser vil være på plass i butikkene igjen i januar.

I mens tar jeg med meg alle gode innspill jeg har fått fra dere og ser om jeg kan finpusse boksen enda litt til. (Kan jeg for eksempel lage i stand en enda bedre lukkemekanisme? Jeg skal tygge på det!) Også forsøker jeg imens å få tak i et par, tre matbokser slik at dere som fortsatt ønsker dere en Kaluzaboks kan få mulighet til å vinne en!

Er du på jakt etter mer nistetips anbefaler jeg deg forøvrig å søke på #kaluzaboksen på Instagram. Jeg blir i hvertfall kjempeinspirert (og sulten!) av å se alle de fine lunsjene som deles her!
Er du ikke på Instagram vil jeg også dele leserbilder på Facebooksiden til bloggen.

OPPDATERING: Fra og med august 2016 finner du Kaluzaboksen på Coop Extra. 

Matboks -også til læreren!

No Comments
 • Hild Frøya

  27/08/2013 at 09:04 Svar

  Neiiiii.. Jeg ville jo ha en.. Dessverre har vi ikke RIMI i nærheten. Må kjøre rundt 30 min for å finne en RIMI. Så vi har rett og slett ikke hatt tid. Huff.. Håper derfor du kjører igang en konkurranse som jeg kan vinne.. Hihi..

  Gratulerer med masse solgte da, det må være morsomt.

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 09:32 Svar

   Ja, det er kjempemoro! Skal forsøke å få til en konkurranse da. Skal krysse fingrene for deg 🙂

   • Eden

    30/08/2013 at 21:11 Svar

    Fikk tak i 3 stk på Rimi i Bø I Telemark idag! Fortsatt håp i noen butikker :-).

 • Jules

  27/08/2013 at 09:12 Svar

  Tenkte jeg det ikke.. Lett etter den siden den kom, og ingen har hatt den inne! Sukk

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 09:28 Svar

   De gikk unna i en fei! Ingen hadde forutsett at de skulle bli så populære. Men følg med her inne, jeg forsøker å få tak i noen jeg kan gi bort 🙂

 • Anette

  27/08/2013 at 09:26 Svar

  I januar?! Nei, nei… Jeg som skulle gi boksen til nieser og nevøer i julegave! 🙁 Vi har ihvertfall en i hus så jenta vår har til bhg. Det er en trøst 😉 Gratulerer med fantastisk salg, vel fortjent!!

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 09:29 Svar

   Åhhh… Jeg skal se hvor fort vi kan få laget fler, men sist jeg sjekket sa de 1.1 Krysser fingrene for at jeg får tak i noen til en konkurranse her inne da 🙂

 • Monica Lien

  27/08/2013 at 09:27 Svar

  GRATULERER!!! 🙂
  Det var jammen ikke verst!

  Vi har kjøpt to bokser til guttene våre og er kjempefornøyde 🙂
  Det eneste måtte være det du sier om det kanskje er mulig å lage en bedre lukkemekanisme på boksen. Kanskje feste en sånn «dings» i enden av hver langside? (Sånn som man knepper over kanten, det finnes på en del bokser) En av dagene kom nemlig yngstegutten skrubbsulten hjem, fordi all maten falt i gulvet da han holdt boksen opp-ned. (Nå bør han jo uansett ikke holde matboksen opp-ned da! Men du vet hvordan under er… 😀 ) Gratulerer så masse uansett!

  Her i huset har vi til nå holdt oss til streite skivebokser uten rom. Klaging fra ungene på lite spennende skolemat (til tross for at mamma faktisk har skrevet kokebok «Søtt og sunt»). Guttene våre synes der er kjipt med bare skiver i hvertfall har jeg skjønt! Så nå har vi gått til innkjøp av Kaluzaboksen. Så får gutta boys lage maten selv! Jeg prøver å være pedagogisk å innprente dem at de skal ha med både noe grønt og noe protein i tillegg til skivene. Helt supert med en rimelig alt-i-ett-boks!

  GODT JOBBET, SUSANNE!! 🙂

  Lykke til videre fra Monica Lien

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 09:31 Svar

   Så hyggelig å høre at matboksen hjelper dere til litt mer fristende nister. Jeg driver og titter på muligheter for lokket. Forsøkte en med klaffer rundt, men de ville bli ødelagt så lett om de falt i bakken. Har likevel ikke gitt opp håpet, og tester flere løsninger!
   Tusen takk for hyggelige ord Monica! Stor klem fra Susanne

 • Cecilie A

  27/08/2013 at 09:50 Svar

  De matboksene virket geniale! Synd jeg ikke fikk dette med meg..Men er aldri på Rimi heller.. Kommer de andre steder? Kan de bestilles noen plass?

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 09:52 Svar

   Takk for fine ord. Butikkene er gått tomme og lagrene er gått tomme. Det er helt villt! Ny ladning på plass i januar, så håper du kan gå det nye året i møte med masse fristende matpakker 🙂

 • to vrange

  27/08/2013 at 10:32 Svar

  Gratulerer med kjempesalg!

  Jeg håper boksen får et lokk som fungerer bedre i bruk, for jeg er i grunnen ikke spesielt fornøyd med våre to bokser. Lokket faller for lett av hvis matboksen ligger i sekken, det skal ikke store kakket til før lokket spretter av – og jeg syns det aller, aller viktigste med en matboks er at lokket fungerer godt. Det syns jeg ikke dette gjør, dessverre.

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 11:24 Svar

   Takk for tilbakemeldingen! Jeg tar det med meg i neste runde 🙂

 • Marie

  27/08/2013 at 10:53 Svar

  Jeg er så lykkelig for at jeg sente mannen på rimi første dag de kom. Gutta mine elsker matboksene og jeg sniklåner dem innimellom 🙂 Kommer til å kjøpe meg en i januar 🙂 Kjempebra jobba!

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 11:24 Svar

   Så hyggelig å høre, Marie!

 • Marianne SW

  27/08/2013 at 10:59 Svar

  Vi er superfornøyd. Håper ikke du endrer lokket for mye for dette er ett av få lokk datteren vår fikser selv. Vi har aldri opplevd at det faller av men bruker heller en strikk på enn å ha et lokk som er vanskelig å få av for fireåringen.

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 11:26 Svar

   Det var hyggelig å høre! Jeg har nok tenkt ekstra på de små barna siden jeg har en 3 åring og en 6 åring selv. De har plundret fælt med å få opp andre bokser vi har hatt. Veldig glad dere er fornøyd hjemme hos dere, Marianne!

 • christina

  27/08/2013 at 11:02 Svar

  Gratulerer med godt salg. Heldigvis fikk vi to fra østlandet da vi ikke var i Rimi eller handlemodu da den kom i butikk.
  Vi er veldig fornøyd og har ikke opplevd problemer med lokkene i det hele tatt. Men jeg sjekker at de sitter godt på før de legges ned. Våre jenter slenger sekken rundt så de får endel trøkker for å si det slik. En gang opplevde jeg at lokket satt litt løst men var egen feil og hadde litt for masse i boksen, la tingene litt anderledes og lokket satt som bare det etterpå

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 11:26 Svar

   Så godt å høre, Christina! Tusen takk for tilbakemeldingen!

 • Det er flere igjen på Rimi i Holmestrand også 😉 Men ikke mange 🙂

  Gratulerer så masse 🙂

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 11:26 Svar

   Takk for tipset! Det skal jeg melde videre neste gang noen i området spør 🙂

 • Morten

  27/08/2013 at 12:55 Svar

  Jeg har også et eksemplar av matboksen og synes det er strålende med de separerte rommene.
  Når du først skal se om du vil foreta noen justeringer så har jeg et par innspill.
  1. Lokket sitter ikke godt nok på. Det funket de første to ukene, men nå begynner det å bli litt slapt, boksen holder ikke på maten om den ligger på høykant i sekken.
  2. Yoghurtbegeret er 2-3 mm. for høyt for matboksen. Skulle gjerne hatt hele begeret nedi uten å måtte strekke lokket..

  Men ellers: chennialt:)

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 13:45 Svar

   Hei! Takk for gode innspill, Morten! De er notert!

 • susukino

  27/08/2013 at 13:37 Svar

  Er dette et produkt som nettopp er kommet til Norge?

  Har bodd i Japan i en årrekke, og der har de hatt de såkalte bento-boksene nesten siden tidenes morgen, som dette virker å være et rent plagiat av.

  Men for all del: Kudos til deg for at du har fått dette til å bli «in» i Norge! Det burde vært et like stort marked for det her som det er i Japan og andre land. Men håper du ikke tar cred’en selv for design og utforming osv, da det nettopp er en kopi av de japanske 😉

  Søk opp bento box på Google eller noe, eller føg denne linken her for å vinne mange flere varianter:

  https://www.google.se/search?q=bento+boks&client=firefox-a&hs=Ggd&rls=org.mozilla:nb-NO:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-I0cUoPNF8il4gSDsYCYCQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1438&bih=927#fp=42db771d4f6d9271&q=bento+box&rls=org.mozilla:nb-NO%3Aofficial&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=OmV9hF4IVapNQM%3A%3Bamm0nZhntzHwoM%3Bhttp%253A%252F%252Ffoodsponge.files.wordpress.com%252F2012%252F04%252F120401_nobu-bento-box.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ffoodsponge.com%252F2012%252F04%252F01%252Fsmall-bites-nobu-bento-box-burswood%252F%3B2592%3B1936

  • Susanne Kaluza

   27/08/2013 at 13:50 Svar

   Hei Susukino, hvis du klikker på linken «niste» under headeren min vil du se at jeg har skrevet om andre slags bentobokser mange, mange ganger før. Grunnen til at jeg ville lage min egen boks er at jeg savnet en rimelig bentoboks tilpasset norske forhold. Derfor fikk jeg laget denne boksen, etter mine mål og spesifikasjoner. Håper det var oppklarende 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • Anja

  27/08/2013 at 15:59 Svar

  Rimi Tangen hadde mange når jeg var innom idag

  • Susanne Kaluza

   28/08/2013 at 09:29 Svar

   Takk for godt innspill, Anja! I Drammen, ikke sant?

   • Anja

    28/08/2013 at 09:56 Svar

    Drammen ja 🙂

 • Kine

  27/08/2013 at 16:27 Svar

  Å NEI :((
  Jeg som omtrendt har hengt på rimi for å sikre meg en når den om inn igjen, og så kommer det ikke før i januar :/
  blæh….jeg bare MÅ ha en sånn boks altså 😉
  Hvordan kan man vinne en?
  For da vil jeg veeeeldig gjerne prøve lykken 😀

  • Susanne Kaluza

   28/08/2013 at 09:32 Svar

   Bokser oppsporet! Har fått tak i fire stykker, så følg med: giveaway kommer!

 • Monica

  27/08/2013 at 16:47 Svar

  Du? Nå har jeg likt deg på facebook, men jeg får fortsatt opp en sånn boks med at jeg skal like deg når jeg kommer inn på siden din. Kan du endre den innstillingen? 🙂 Utrolig irriterende å måtte krysse den ut hele tiden.. utrolig nok. :p

  Ellers: flott matboks, og glad for at det går så fint med deg!

  • Susanne Kaluza

   28/08/2013 at 09:36 Svar

   Skal se hva jeg kan gjøre!

   Veldig hyggelig at du liker både blogg og matboks forresten 😀

 • June

  27/08/2013 at 17:26 Svar

  Så gøy å se matpakketipsene mine her og!! 🙂
  Jeg har brukt strikkene som følger med treningsmatten min og tatt rundt boksene for at lokket skal sitte bra på i sekkene og da funker det veldig bra!:)

 • Marie

  27/08/2013 at 17:37 Svar

  Åååh! er det mulig? Hadde planlagt å kjøre innom butikkene i morgen for å få fatt i en, men det ser det ut som jeg bare kan drite i.

  Også jeg som tipset ei på jobben om matboksen, så hun fikk kjøpt tre for ei uke siden! Men fikk jeg tak i? Neida.

  Jaja, matboksen ser super ut, og jeg håper du kjører en konkurranse hvor også de voksne barna på 20 kan vinne! Elsker bloggen din, selv uten barn. Som sagt, er et voksent barn på 20.

 • Rødhette

  27/08/2013 at 17:56 Svar

  Jeg kjøpte en av matboksene dine for ei drøy uke siden, men har ikke fått brukt den ennå. Lokket virker noe «slapt» og jeg er redd det fort kan falle av under transport. Det er ikke alltid lett å bære det i vater hele veien til jobb. 🙂 Men siden lokket er i mykt plastmateriale allerede, kanskje det kunne vært noe å slenge på et par løkker som kunne festes på den røde bunnen for å holde lokket fast? Som strikk i lokkanten som festes rundt en krok? 🙂

 • Barbro

  27/08/2013 at 19:08 Svar

  De som måtte være interessert, kan få mine to gratis og franko. Har lite bruk for matbokser når lokket faller av for ingenting, og skolematen havner over alt i sekken.

  • Marie

   28/08/2013 at 16:40 Svar

   Jeg tar dem gjerne, er da bare å sette en strikk rundt;)

 • Birgitte I.

  27/08/2013 at 20:24 Svar

  Hei Suzanne,
  Har lyst til å gi deg en skikkelig tilbakemld siden du nå har mulighet til å revidere boksen.
  Jeg slo til med tre matbokser da de kom i butikken. Etter tre ukers bruk til en 4 og en 7-åring har vi følgende erfaringer:
  Bra:
  Formen, plassen, at den kan slås sammen etter bruk, at den er BPA-fri og ikke minst prisen.
  Forbedringspunkter:
  Lokkene sitter dårlig, må ha strikk og pose, og det blir en irritasjon. I dag rente fruktsaft fra oppkuttet ananas og melon fra det ene lille rommet til det store rommet og gjorde brødskivene bløte. Skulle ønske lokket var så tett at dette ikke kunne skje, men mulig det er krevende å få til og at jeg burde tenkt på at såpass våt frukt burde ligge i egen pose/boks, ser den!
  *boksen blir skjoldete og stygg i vask. Må liksom etterpusse den for at det ikke skal se så ille ut.

  Lykke til videre med produktutviklingen, jeg forstår at det ikke er bare bare!

 • Anne Grete

  27/08/2013 at 20:29 Svar

  Finfin boks, men med to små minus; løst lokk og alt for dårlig gaffel/skje. Ungene mine krever ‘hardere’ gaffel som de sier, og jeg er enig. Men super boks som brukes hver dag:)

 • Oddrun

  27/08/2013 at 21:16 Svar

  Jeg fikk tak i 3 eksemplarer av matboksen din i dag på Rimi Tingsaker i Lillesand. 😉 Veldig fornøyd! 🙂 Denne butikken hadde kl 16 i dag igjen mellom ca 20 som lå framme i butikken.
  Gleder meg til å prøve det ut i morgen! 🙂

 • Helene

  27/08/2013 at 22:15 Svar

  Har kjøpt to av denne matboksen og liker den kjempegodt. Men er skuffet over lokket, det sitter veldig løst, og som flere andre har nevnt hadde det vært en fin bonus om det hadde vært helt tett mellom de ulike rommene. Jeg likte ideen lenger opp her om å ha «hemper» på lokket og «kroker» på boksen, om det ikke er mulig p få til en enda bedre og tettere løsning 🙂 håper de som kommer i januar har et bedre lokk 🙂

  • Rødhette

   27/08/2013 at 22:29 Svar

   Hemper! DET var ordet jeg lette etter! Takk, Helene! 😀

 • Gunhild

  27/08/2013 at 22:40 Svar

  Ser at flere misliker løst og mykt lokk. Det går an å få kjøpt tilsvarende matboks som er sammenleggbar, dog bare med to rom- men med et hardt plastlokk (og medfølgende skje/gaffel) på for eksempel Notabene el. Når de allikevel er utsolgt på Rimi og lokkene hangler litt så finnes det så og si helt like matbokser andre steder- bare et tips. Lykke til med videreutvikling!

 • sandra

  27/08/2013 at 23:22 Svar

  Jeg er super fornøyd med boksen og må si jeg ble overrasket når jeg så hvor mye plass det er.

  Samtidig så er det jo litt tanker om forbedring.
  Jeg synes det er dumt at alt av mat flytter seg i boksen når jeg setter den på høykant. Alt av safter og div renner dit det vil. Kanskje en matboks som man kan skyve inn i ett etui slik at maten holdt seg bedre var en ide?

  Dette med lokket trenger jeg ikke si noe om for det har alle andre gjort:)

  Gaffelen og det er supert, men jeg synes det tar for stor plass i selve mat boksen til tider.

  Ellers tommel opp for en super duper boks:)

 • Isabelle

  28/08/2013 at 10:37 Svar

  Jeg hadde tacorester i den, da ble lokket misfarget-rødfargen sitter igjen etter 4 vask. Kan dette gjøres noe med? Og litt sterkere lukking på lokket:-) ellers er den super:-)

 • Therese

  28/08/2013 at 12:20 Svar

  Nå har ikke jeg lest alle kommentarer, så mulig dette er nevnt. Veldig fornøyd med boksen, gratulerer med bra produkt og ikke minst salgstallene. Eneste jeg har å pirke på er lukkemekanismen. Den er rett og slett litt «slapp i fisken» og jeg tørr ikke sende boksen avgårde uten strikk. Bare som et tips til neste produksjon

 • Liv

  28/08/2013 at 19:30 Svar

  Superfornøyde med matboksen både min datter og jeg, vi gleder oss til lunsj beggge to.
  Dessverre så har den ene boksen blitt ødelagt da «langfeste» på det store rommet er sprukket. Ikke så lett forklare, men den har på en måte gått opp i «limingen». Etter det har jeg vasket de opp for hånd, og håper på den måten at det ikke skal skje med flere av rommene.
  Heldigvis kan den fortsatt brukes:))
  Lykke til videre.

 • Annett

  29/08/2013 at 21:45 Svar

  Hei

  Jeg kjøpte 3 sånne matbokser (2 i gave til 2 gutter og en til meg selv) for ei uke siden, og er veldig fornøyd med min. Jeg har ikke hatt problemer med lokket, og har faktisk syntes det virket veldig tett. Derimot har jeg slitt med at skjeholderen ramler ut av lokket.

  Og så lurer jeg på om det i neste omgang kan bli flere farger å velge mellom?

  Jeg ble veldig skuffet da jeg leste i dag at matboksen var utsolgt, for jeg hadde akkurat oppdaget at det mellomste rommet i min plutselig hadde en diger revne i seg 🙁 (det hadde sannsynligvis fått en rispe da jeg hadde 2 sånne cocktail-pinner oppi i går: http://www.redcandy.co.uk/images/products/koziol-pip-party-set-white.jpg)

  Men så dro jeg til Rimi i Bodø sentrum, og de hadde 4 igjen 😀 Og jeg kjøpte 2, for sikkerhets skyld.

 • Cecilie

  03/09/2013 at 21:06 Svar

  I dag løsnet den ene delen fra ramma.

 • Cecilie

  03/09/2013 at 21:07 Svar

  I dag løsnet den ene delen fra ramma. Det er ikke bra!

 • Josefin

  04/09/2013 at 21:09 Svar

  Hei,

  får man plass med tre vanlige grovskiver i matboksen?

  Har en sulten jente og må til stadig bruke to matbokser – en til skivene og en til frukt/grønt. Hadde vært toppen å hatt «alt i ett».

 • Kristine

  17/09/2013 at 12:51 Svar

  Designmessig er dette en super matboks,
  men som flere påpeker – lokket sitter ikke godt nok,
  og i går måtte min kastes da det minste rommet falt av.

 • […] er fra Susanne Kaluza og er kjempefin! Vår nye favoritt.. Var også der jeg fant ninjaost-tipset, og bloggen anbefales […]

Post a Comment