Ukas helgetips: Friluftsliv, gourmetmat, lopper og Frøken Kanin

August og september er månedene når folk har kommet seg tilbake fra ferie, samtidig som været fortsatt er pent nok til at man kan risikere å planlegge arrangementer utendørs. Dermed skjer det flust av spennende ting i byen!

Denne helga er blant annet den store Kom-deg-ut-dagen som arrangeres over hele landet. For å se hva som skjer i fylket der du bor, sjekk hjemmesidene til Turistforeningen.
I Oslo skjer mesteparten av mora på Sognsvann på søndag. Her vil det være gratis pølser og saft, mens barna kan prøve klatring i klatrevegg, roing i robåt, padling i kano,  hopping i høyet, se på husky hunder, gå på slakkline, natursti, teste sommerski, gå på sopptur, varme seg på bålet og mye mye mer. Alt sammen helt gratis! Arrangementet varer fra 9.30-16, men det lønner seg å være tidlig ute om du vil unngå altfor mye kø.

Madu Raw Food Restaurant er en av flere topprestauranter som byr på smakebiter av menyen sin på Taste of Oslo i helga.

Hvis gourmetmat frister mer enn pølser på bål bør du vende snuten mot Kontraskjæret der matfestivalen Taste of Oslo arrangeres for første gang. Her vil 8 av Oslos beste restauranter ha stand, det vil bli prøvesmaking og matlagingskurs, møte med kokker som Terje Ness og Eyvind Hellstrøm, kokketeater der dyktige kokker skal konkurrere om å lage mat med råvarene de får utdelt i en kasse, og vinteater og Bondens Marked med lokale og økologisk mat. Billettene koster 185 kroner hvis du kjøper dem på forhånd, 75 kroner for barn over 12 år, mens barn under 12 år kommer inn gratis.

Åpningstidene er 16-23 på fredag, 12-17 og 18-23 på lørdag og 14-21 på søndag.

Av mer nedpå ting kan nevnes at det er loppemarked på Ila Skole på lørdag  (fra 10-16) og søndag (fra 11-16), mens Cappelen Damm inviterer til høstens første Bok og Bolle, med høytlesning av Karsten og Petra. I tillegg vil det komme storfint besøk fra selveste Løveungen og Frøken Kanin! Dette høres ut som den rene Justin Bieber-konserten for sønnen min som har insistert på å se Karsten og Petrafilmen hver gang vi har kjørt på langtur hele sommer og lykkelig synger på repeat: «Fly og fly avsted. Har du lyst. Kan du bli med. Fly og fly avsted. Karsten og Petra tar deg med!» Kjenner jeg må undertrykke lysten til å «miste» den DVD-en etter runde sjuogtjue gitt..

Arrangementet er som vanlig gratis, med boller til alle barn, og foregår i Akersgata 49 klokka 13.

Hva er dine planer for helgen? Vet du om noe gøy som skjer der du bor?

No Comments
 • Cecilie

  30/08/2013 at 08:45 Svar

  De der barnebursdagene kommer i veien for selveste morohetene altså! Karsten og Petra (for ikke å snakke om frøken kanin) hadde vært som bursdag og juleaften på en gang for frøkna!
  Var på Taste of Oslo med hele familien i går ettermiddag, og vil nok ikke akkurat påstå at det var et veldig gunstig «familiested», men absolutt et sted for oss matglade voksne 🙂

  • Susanne Kaluza

   30/08/2013 at 09:34 Svar

   Tenker å dra dit i dag eller i morgen. Noen ganger synes jeg bare det er skikkelig fint å ta med barna på noe jeg synes er stas,-og la more seg med å smake på all slags rar mat, mens jeg går i lykkerus og kjøper digge ting vi kan kose oss med hjemme etterpå. Men noen heldags gjør vi nok ikke ut av det. Hva synes du var best på Taste of Oslo da?

   • Cecilie

    30/08/2013 at 13:35 Svar

    Syntes det var veldig moro å få en prat med Hanami-kokk Jan Dahl, og snakket også en god stund med grunnlegger (?) av Casa Di Luca om olivenoljer og sånn, fikk smake olivenoljer som ikke ligner noe av hva jeg har smakt før. Har skrevet et innlegg om turen dit i bloggen min, så du kan jo ta turen innom og lese litt mer om opplevelsene derfra!

 • Abelone

  30/08/2013 at 09:20 Svar

  Vurderer barnas dag i Lillestrøm kulturhus på lørdag. Også får vi se om det blir utedag eller svømming eller bare slappe av hjemme på søndag.

Post a Comment