Første sniktitt på boka mi!

Spennende dager! Nå er den nye kokeboka mi sendt i trykken i Finland, og det er bare snakk om dager før den er ferdig. Må si jeg gleder meg helt enormt til jeg kan holde det ferdige resultat i hendene for første gang!

Har fått AD-en som har tegnet Juksekokeboka til å sende meg noen bilder av sidene, slik at jeg kan gi dere en aldri så liten sniktitt på boka før den er klar.


Boka er som mange av dere vet en real hverdagskokebok, for alle som liker å spise god mat, men som ikke alltid har tid til å lage alt helt fra bunnen av.

Derfor har jeg fylt Juksekokeboka med de middagene som funker hjemme hos oss på hektiske ukedager. Jeg elsker å kokkelere, men når middagen må lages med en treåring hengende rundt føttene samtidig som 6-åringen roper om leksehjelp tyr jeg til de snarveiene jeg kan. Pastasausglass, suppeposer eller ferdige woksauser er  gull å ha i bakhånd, når de gjør det mer overkommelig å få middagen på bordet en halvtime etter at vi har skramlet oss inn døra med skolesekker og rumlende mager.

Denne middagen lager jeg flere ganger i måneden. Går lynkjapt med ferdig, fesk pasta og ferdig pastasaus, smaker nydelig og er lett å tilpasse forskjellige kresne ganer.

Boka er delt inn i kapitler som «Supper», «Fisk», «Mikrøbølgeovn» og «Asiatisk», og jeg har hatt fokus på mat som er klar kjapt, eller som lager seg selv i ovnen, slik at jeg kan ha hendene fri til å dekke bordet (eller hjelpe lillebror å finne den savnede Postmann Pat-figuren sin..)

Denne smakfulle suppa er så kjapp at den kan konkurrere med de enkleste posesupper. Med finkuttet gulrot og ferdigkokte røde linser tar denne digge høstsuppa omtrent et kvarter å få på bordet.

Coveret var det aller vanskeligste. Jeg er utrolig takknemmelig for alle de gode innspillene jeg fikk fra dere, så vi endte faktisk med å utsette trykking av coveret med fem dager, for å gå noen ekstra runder. Det ble endel blod, svette og tårer nede på Forlaget Press i den innspurten der, gitt. (Og, ikke blod, da)

Til slutt var omtrent hele forlaget samlet rundt datamaskinen for å veie inn i coverdiskusjonen.

Vi prøvde maaange varianter, men jeg synes det var viktig å tenke på det dere hadde sagt om at coveret måtte ha en «hverdagsfølelse». Derfor vendte jeg blant annet tommelen ned for denne her som jeg synes ble altfor stram og «designete».

Her måtte det mer kaos inn, og flinke AD-Johanne jobbet på spreng hele helga for å «rote til» mønsteret bak og finpusse videre. Flere av dere mente bilde av meg måtte få mer plass, så hun hadde allerede forstørret bildet i sirkelen sammenliknet med førsteutkastet. Nå prøvde hun også å putte inn flere ulike bilder på baksida.

Vi prøvde også ulike farger, men siden endel av dere hadde sagt dere ville at boka skulle likne litt på «I Boks» utseendemessig, gikk vi tilslutt for en kjempefin «I Boks-blå». Endelig satt vi med et cover alle synes var fint! Med større bilde av meg, reportasjebilde på baksida, tryllestaver som ikke ser ut som følehorn og en passe kaotisk, sjonglerende hverdagsfølelse bak.
Her altså det ferdige resultat. Ble det ikke kult?
Slik det ser ut nå kommer boka i butikkene mot slutten av neste uke eller så, men det er allerede mulig å forhåndsbestille den på nett, og få den levert hjem i postkassa med en gang den er ferdig på trykkeriet.

Håper dere vil like den!

PS: Vil du se mer av boka, så sjekk ut denne månedens utgave av Foreldre og Barn. De har laget et stort intervju med meg om Juksekokeboka generelt og enkle tips for middager med barn spesielt.

Kjappe, gode hverdagsdesserter er også med!

No Comments
 • Mammadamen alias Karianne

  02/09/2013 at 09:56 Svar

  Så fin den blir! Liker designet kjempegodt. Og gleder meg til boka kommer.En etterlengtet bok:-)

  God mandag til deg!

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 10:46 Svar

   Tusen takk for det, Karianne! Jeg synes også Ad-en og fotografen har gjort en kjempejobb. Veldig fornøyd med hvordan boka ble seende ut til slutt. Håper den faller i smak hjemme hos dere også. Ha en strålende uke! Stor klem fra Susanne

 • Anette

  02/09/2013 at 09:59 Svar

  Kjempefin!
  Gleder meg til den står på kjøkkenet mitt! 🙂

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 10:47 Svar

   Tusen takk, Anette! Det gjør jeg og 😀

 • Anna M.

  02/09/2013 at 10:59 Svar

  Den blir helt knall, Susanne 🙂

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 11:04 Svar

   Takk Anna! Jeg har i hvertfall gjor mitt beste for å gjøre den så enkel og brukervennlig som mulig 🙂

 • Silje

  02/09/2013 at 12:48 Svar

  Gratulerer med enda en bok!!Gleder meg til denne kommer ut!! «I boks» er super!!
  Skulle egentlig gjerne visst hva som var i den gulrotsuppa du viser her allerede nå!! (skal lage suppe til 25 stk neste helg, og tenkte på gulrotsuppe!) Er denne tilgjengelig en plass nå??….

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 20:17 Svar

   Nei, bare i boka desverre.. Men jeg har gjort bildet klikkbart nå, bildet har ikke tidenes oppløsning, men er det nok til at du får lest oppskriften?

   I alle fall er dette en suppe jeg har laget ørten ganger og så jeg kan den på rams Du deler gulrot i småbiter, kan gjerne ta med en rødløk og om du har lyst til det, koker opp med buljong og lar koke i 10 min eller til gulrøttene er myke. Ha i en boks røde linser (ca tre, fire ganger så mye gulrøtter som linser) Ha i kokosmelk (eller fløte om du foretrekker det) Mos med stavmikser. Smakssett med kardemomme, honning, appelsinjuice, salt/buljongpulver og pepper til du synes det smaker godt.

   Er suppa for tjukk ha i mer av det flytende. Er den for tynn, ha i mer linser/reven gulrot (det koker på null komma niks)

   Server med nanbrød, frisk koriander og en dæsj gresk yoghurt. Hele greiene er klar på ca 15 minutter. Topp å lage masse av, siden den både er veldig billig, god og litt annerledes 🙂

   Håper festen din blir fin!

   Stor klem fra Susanne

   • Silje

    03/09/2013 at 08:34 Svar

    Hei!

    Superflott! Tusen takk! Jeg får lest oppskriften, og setter så pris på forklaringen din her!
    Skuldrene senker seg litt nå, når jeg har funnet ut hva jeg skal servere, og det både er lett og godt!
    Så er det bare å telle ned til boken din kommer ut!

    Klem fra Silje

 • Hanna

  02/09/2013 at 17:32 Svar

  Åååå! Jeg gleder meg skikkelig til denne kommer! Føler jeg står og vrir hodet hver eneste dag når det kommer til middagen, og så er jeg så lei av de samme rettene som jeg kan (som tar under 30 min å lage). Den ser kjempeflott ut også 🙂

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 20:22 Svar

   Så hyggelig å høre! Kjenner GODT den følelsen! Det var derfor jeg begynte å skrive ned de middagene jeg var fornøyd med i utgangspunktet, slik at jeg hadde noe å bla i neste gang jeg sto bak komfyren med lavt blodsukker og hadde null inspirasjon 😉

 • Nann Karin

  02/09/2013 at 18:45 Svar

  Stor stas!
  Gleder meg til å bla i et eksemplar

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 20:27 Svar

   Så hyggelig å høre, Nann Karin!

 • Miriam

  02/09/2013 at 19:29 Svar

  Dette blir stas! Skal definitivt kjøpe boka når den kommer 🙂 PS: lurer på om du pliiis kan fjerne den reklamen som popper opp med at man må like på Facebook, den er i veien når jeg leser bloggen på mobil og jeg får ikke lukket den 🙁 Gjelder sikkert flere… Ha en fin mandagskveld!

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 20:47 Svar

   Jobber med saken! Var visst litt komplifisert, men tror den skal være borte på mobil nå?

 • FruMæla - mer enn bare ord -

  02/09/2013 at 19:55 Svar

  Dette trur jeg virkelig en bok etter min smak 🙂

  Veldig spenende!

  • Susanne Kaluza

   02/09/2013 at 21:16 Svar

   Så hyggelig å høre! Håper den kan gi litt nye ideer til hektiske småbarnsfamilier som dere 🙂

 • Lisa

  02/09/2013 at 21:28 Svar

  Så spennende! Jeg er selv en ivrig tilhenger av kjappe middager. Prøver å unngå både hel- og halvfabrikata så langt det lar seg gjøre, men noen snarveier innimellom må være lov!

  • Susanne Kaluza

   03/09/2013 at 08:09 Svar

   Så bra! Jeg forsøker å velge de snarveiene som er renest, dvs de ferdige pastasausene som inneholder mest tomater, aiolien som inneholder nærmest mulig det jeg selv ville brukt osv. Har en liste over slikte matvarer i boka. Ellers bruker jeg så mye grønnsaker jeg kan, så blir laaaaangt bedre enn en frossenmiddag i alle fall 🙂

 • Trine Benedicte

  02/09/2013 at 22:07 Svar

  TAKK for at du har brukt bindestrek i tittelen!! Nok av logoer der bindestrek blir sløyfet av visuelle grunner…

  Lykke til med salget! 🙂

  • Susanne Kaluza

   03/09/2013 at 08:10 Svar

   Hahaha, selvsagt! Ellers tror jeg min norsklærer-mor hadde gjort meg arveløs 😉

 • Pappahjerte

  03/09/2013 at 15:56 Svar

  Merker at jeg faktisk blir stolt på dine vegne 😀 Bra jobba Susanne, gleder meg til å blafre og lære noen triks 😉 *klapper og tomler opper*

 • […] siste dagene har hvilepulsen endelig kommet snikende. Etter en hektisk sommer med mye jobb, bokinnspurt og andre tunge tak har det vært utrolig godt å ha som dagens tøffeste valg å bestemme seg for […]

Post a Comment