Sunn hverdagsdessert på 1-2!

I går feiret jeg utgivelsen av kokeboka mi, noe som ble en veldig hyggelig affære. Jeg ble både rørt og glad over hvor mange som tok turen, både av lesere, bokhandlere, venner, gamle kollegaer og ikke minst mammaen og pappaen min som reiste fra Drammen for å få med seg sitt livs første forlagsfest.

De fine folka i Press hadde ordnet alt det praktiske, og mens jeg var der slo det meg at dette var første gang siden konfirmasjonen min at jeg kunne ha en fest, uten å først rydde, organisere, lage mat i timevis og ikke minst: slippe å rydde opp alt sammen etterpå. For en herlig luksus!!

Ferdige! Fineste, flinkeste fotograf Mette Møller og meg.

Mange av dere husker sikkert at da jeg ennå holdt på å jobbe med Juksekokeboka,  spurte jeg dere her inne på bloggen om råd. Hva var deres beste jukseoppskrift? Jeg likte tanken på at boka mi ikke bare ville bli fylt med mine beste og kjappeste hverdagsmiddager, men også deres vellprøvde oppskrifter.

Noen av innspillene ble med i tipsbolkene i boka, men flere av dem det faktisk også til at jeg brukte i boka, fordi de både var veldig gode og veldig kjappe!

En av disse er dagens hverdagsdessert, som er den lett å lage -også for barn- og inneholder bare to -TO-ingedienser. En varm takk til flinke, fine Jona fra bloggen Mammalivet (som før het Tyskertøsa) for at hun tipset meg om denne geniale pannekakeoppskriften.

Trykk på bildet så får du opp hele oppskriften i egen side:-)

Prinsippet er enkelt: Du moser altså modne bananer med egg og steker som pannekaker i smør på middels, lav varme til de er gjennomstekt. Grunnen til at jeg liker oppskriften så godt er at den også er veldig lett å variere. Du kan smakssette med kardemomme eller kanel, ha i reven kokos, servere alene, med syltetøy eller som her: Med friske bær, skyr naturell og reven mørk sjokolade. De er glutenfrie, men har du eggeallergikere i vennekretsen (eller bare har lyst til å eksperimentere)  binder banane så bra at du faktisk kan bytte ut eggene med havregryn.

Og det beste av alt? Desserten er så sunn at du med god samvittighet kan spise den hver bidige dag! Blir det no’ bedre?

Hva liker du å spise til dessert i hverdagene?

No Comments
 • Åh, de må jo bare prøves. Få kjøpe meg noen bananer neste gang jeg er på butikken 🙂

  Og gratulerer nok en gang. Du er rå 🙂

  • Susanne Kaluza

   26/09/2013 at 12:42 Svar

   Tusen takk! Plukk med deg de bruneste bananane du finner eller bruk de som ligger igjen på benken etter ei uke. Jo brunere bananene er jo mer sødmefylt smaker de og jo lettere er de å mose 🙂

 • Jona (www.mammalivet.com)

  26/09/2013 at 12:54 Svar

  Å det bildet av pannekakene altså! Får helt vann i munnen 😀
  Bare hyggelig å tipse og enda hyggeligere at du faktisk kunne benytte deg av oppskriften.
  Elsker boka di og har allerede begynt å teste ut oppskrifter. Digger at du skriver at det er fint å eksperimentere og lage sine egne versjoner av oppskriftene. Deg gjør jeg ALLTID uansett hva jeg lager, men føler meg litt som en jukser som alltid skal tukle litt med oppskriften 😛 Juksekokeboka er perfekt for meg i den forstand 😉

  • Susanne Kaluza

   27/09/2013 at 10:22 Svar

   Så hyggelig å høre Jona! Og jeg er helt enig med deg: Juksing med oppskrifa er jo halve moroa når man lager mat 😀

 • frida

  26/09/2013 at 21:25 Svar

  Det passet jo perfekt at jeg kjøpte en stappfull pose med sikkert 20 bananer som må bli brukt opp snart, tusen takk for tips 🙂 da blir det god frokost før barnehagen i morgen!

  • Susanne Kaluza

   27/09/2013 at 10:23 Svar

   Så hyggelig at du ble inspirert, Frida! Håper pannekakene falt i smak 🙂

 • C.

  29/09/2013 at 18:52 Svar

  Vi pleier å spise de til hverdags vi, som frokost eller lunch liksom. Men da har vi gjerne i havregryn, 4-korn, linfrø, sesamfrø, müsli el. Og litt seterrømme til den slanke 2 åringen som trenger litt ekstra fett. Fine å ha i matpakken og. 🙂

  • Susanne Kaluza

   30/09/2013 at 08:18 Svar

   Lurt!

 • Monika Taarneby (Nomana)

  03/10/2013 at 14:17 Svar

  Hei
  Jeg prøver å trykke på bildet for å få opp oppskriften, men bildet blir for lite så det er umulig å se hvor mange egg og hvor mange bananer man skal bruke….dette så så snadder ut at jeg må spørre etter blandingsforholdene jg 🙂

 • hqjaer

  16/11/2013 at 20:22 Svar

  jtodsx

Post a Comment