What The Fox Say?

Nå er hypen rundt Ylvis-låta omsider på vei til å legge seg i størsteparten av befolkningen. For oss som har barn betyr imidlertid det nadaniks. Her er «Gagnasty» fortsatt en stor hit, både på lillerommet i barnehagen og hjemme. (Mamma Mia feberen har jommen ikke gitt seg helt den heller)

Det betyr at rever -hva de sier og hvordan de danser- fortsatt i stor grad opptar barna mine. På skolen til datteren min hadde de til og med danset den i aulaen her om dagen.

Derfor synes jeg denne enkle idéen til å lage revestreker en dag det er ruskevær var så kul. Tipset kommer fra barnehagen til en venninne av meg.

Alt du trenger er blader, lim og noe som kan funke som øyne og ører. Har du ikke sånne fancy plastøyne fra hobbybutikken kan du bruke knapper eller tegne øyne og klippe ut. Svart papir blir ører og voila! Supersøte høstrever klare til å ta seg en dans!

Andre idéer for enkle innendørsaktiviteter for de små finner du her. 

Hva gjør dere i ruskeværet?

No Comments
 • hanne

  22/10/2013 at 10:48 Svar

  Jeg har fulgt blogen din lenge, og den har en høy stjerne i hjertet mitt. Både fordi du skriver godt, er reflektert – også blir jeg så glad av å se på bildet av deg; øynene dine formerlig lyser av energi og varme!
  I det siste har det vært litt mer krevende å lese bloggen din, fordi jeg er ganske så uenig med deg i reservasjonsrettsaken.
  MEN!
  Det betyr ikke at jeg beundrer deg noe mindre av den grunn. Du står for det DU mener, og det synes jeg er så flott, uansett hvor rungende uenig jeg er med din mening.
  Og noe som slår meg hver gang jeg leser bloggen din, er hvilken god mor du virker å være. Jeg leste nettopp dette innlegget http://www.kveller.com/blog/parenting/tell-a-friend-you-are-a-good-mama/, og tenkte jeg ville si det til deg: For en god mammajobb du gjør! Barna dine er velsigna som får et så godt og engasjert og omtenksomt forbilde.

  Alt godt,
  Hanne

  • Susanne Kaluza

   24/10/2013 at 10:34 Svar

   Tusen takk for gode ord Hanne! Det er helt lov å være uenig med meg i reservasjonsdebatten. Det er en ærlig sak. Derfor kommer jeg for øvrig også godt overens med Hareide som har spilt med åpne kort om dette før og etter valget.
   Utrolig fint det blogginnlegget du delte forresten. Begynte å gråte littebitt av det jeg. Tenk så fint det føltes for mammen til babyen!

   Ønsker deg en nydelig dag!

   Stor klem fra
   Susanne

 • Fru Jacobsen

  22/10/2013 at 13:00 Svar

  Så herlig tips;) Det der må jeg jaggu prøve på med ungene 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/10/2013 at 10:35 Svar

   Håper det slår ann hos dere og! Del gjerne bilde på bloggen om dere prøver det ut!

 • underveis

  22/10/2013 at 14:11 Svar

  🙂 vi fyrer i ovnen, tenner lys, drikker te eller varm melk med honning, leser – hver for oss eller sammen, koser med katten og spiller spill, noen hekler og strikker, noen bygger lego, noen har satt igang tove-prosjekter… Og så prøver vi å mestre hverdagen som best vi kan, det er alltid lekser og frister og noen treninger og prosjekter og noe som skal rekkes. Så da er det godt med den tekoppen og den roen innimellom.

  Og så har jeg lest Michael Tetzchners uttalelse om manglende folkeskikk idag – og synes at det er en meget oppsiktsvekkende uttalelse fra en folkevalgt. Det er slikt man sier som en hersketeknikk for å sette seg selv i en posisjon der man kan «oppdra» andre og la være å lytte til budskapet deres.

  • Susanne Kaluza

   24/10/2013 at 10:36 Svar

   Åh, det hørtes hyggelig ut (apropos ingenting: jeg har også lyst katt! mannen min er allergisk 🙁 Men er så beroligende å ha en varm og god katt å stryke på..)

   Og jepp: Jeg lærte alltid i samfunnsfagen at det man skulle gjøre hvis man var misfornøyd med politikerne var å sende dem et brev og si det til dem. At mange mener det samme gjør det ikke noe mindre demokratisk eller rett å si i fra.

 • christina

  24/10/2013 at 10:07 Svar

  Kjempeide med disse revebladene. Her i huset er The fox stadig i bruk enten via spotify eller barnas sangstemmer. Det danses og ules og jeg har fått beskjed om å hekle revelue. Ei var helt klar på å kle seg ut som Mikkel Rev på forfatterdagen om Egner.
  Gleden var stor da de også hørte The Fox på Kroatisk radio i ferien og jentene gikk omtrent inn på kjøkkenet på restauranten for å danse å synge

  • Susanne Kaluza

   24/10/2013 at 10:38 Svar

   Hahahaha, sånn er det her og! Har på følelsen at vi småbarnsforeldre må leve med disse revelydene leeeeenge 😉

Post a Comment