Juksemiddag: Lettvinte innbakte pølser

I høst har bokhandlerkjeden Ark hatt en konkurranse gående inspirert av boka mi.  I god Juksekokeboka-ånd ble leserne bedt om å sende inn sin beste og enkleste hverdagsmat. De siste ukene har jeg derfor kost meg med å pløye gjennom bunkevis med inspirerende, lettvinte middagsforslag og kjapp-kjapp desserter.

I finalerunden vil jeg plukke ut de 5 beste oppskriftene som jeg lager og presenterer her på bloggen.

Dagens oppskrift og første finalist appellerte til meg rett og slett fordi den involverer barnas favoritt-ingrediens: pølser.

Lang mat og rund mat.

Innsenderen Tone skriver:

«Kjøp en 1-2-3 pose pizza deig, eller ferdig pizzabunn (Alt ettersom hvor dårlig tid/lite ork du har.) Kjøp pølser, wiener/grill, det du liker. Og ost om ønskelig. Gjør klar deigen, kutt opp i passe store firkantede stykker (f.eks 8×5 cm) Strø ost på om du ønsker det, og rull inn pølsa. Jeg pleier å lage 3-4 små snitt i deigen før steking fordi jeg syns det ser fint ut. Stekes på 220 grader i 10-15 min. 

Nyt ved å dyppe i ketchup/rømme ol. Om ønskelig kan du servere grønnsaker ved siden av. NAM!!»

Som sagt så gjort! Siden jeg er fan av alle raske knep i hverdagen gikk jeg for en ferdig pizzabunn med fullkorn. Barna fikk kalkunpølser, mens jeg brukte soyapølser fra Hälsans Kök til oss voksne siden mannen min er veggis.

Pølsemaker, pølsemaker..

Siden barna mine er ganske små delte jeg hver pølse i to, for å få mindre svinn. (Det slår sjelden feil: Etter tre pølser vil de alltid ha nummer fire «Jeg er meeeer suuuulteeen», bare for å ta én musebit og la resten ligge igjen på tallerkenen..)

Noe av fordelen med innbakte pølser er muligheten for mindre søl (hurra!) så jeg tok ketsjup inni halvparten av pølsene og revet ost inni den andre halvparten. De som kom ferdigdyppa i ketsjup var uten tvil de mest populære. For oss voksne hadde jeg på dijonsennep og stekt løk og strødde sesamfrø på toppen. 

Pølsene gikk utrolig greit å lage, og barna syntes det var kjempegøy å få være med å sprøyte ketsjup/drysse på revet ost/rulle sammen pølsepakkene.

Helt enig med Tone i at det ser ekstra fint ut med små kutt på toppen. Dermed blir dte også lettere å skille pølsene med ketsjup (som har kutt) fra pølsene med ost. (som har revet ost på toppen)

For å gjøre middagen litt sunnere satte jeg fram skåler med sukkerter, cherrytomater og epleskiver som vi momset på mens pølsene stekte. Neste gang skal jeg defintivt lage dobbelt så stort porsjon, så vi kan ha halvparten i fryseren til en dag vi ikke rekker å lage middag, til matpakke eller ut på tur.

I Juksekokeboka har jeg også oppskrift på innbakte pølser, blant annet forslag til en mer voksen variant med frossen butterdeig, deilige grove pølser og chutney. Mmmmm!

Har du laget innbakte pølser før? Hva er din beste pølseoppskrift?

Lettvint mat til små og store!

No Comments
 • Henning

  06/11/2013 at 10:36 Svar

  Kjempelettvint! Dette så så ut som perfekt mat pappa (og mamman) kan lage de travle dagene vi er sent hjemme fra jobb. Selv har tyr vi til pita-pizza en gang i blant: frosne pitabrød, smør på ketcup og krydder, legg på skinke og ost, og 10 minutt i ovnen.

  • Susanne Kaluza

   07/11/2013 at 11:50 Svar

   Ohh. Pitapizza er gull. Er du tom for pitabrød funker også polarbrød finfint 🙂

 • Carina

  06/11/2013 at 11:25 Svar

  Smart;) det må da være ypperlig barnebursdagsmat også?

  • Susanne Kaluza

   07/11/2013 at 11:51 Svar

   Definitivt! Slipper masse søl med ketsjupen og alle pølsene kan være klare på forhånd, noe som gir mindre stress. Tror nok det blir slike på menyen når lillebror har bursdag ja 🙂

 • Fru Jacobsen

  06/11/2013 at 16:03 Svar

  Det der er så godt, bare så synd mannen blir dårlig når han spiser pølser 🙂

  • Susanne Kaluza

   07/11/2013 at 11:48 Svar

   Kjedelig! Soyapølser også? For du vet, jeg e’kke veggis og elsker kjøtt, men akkurat de soyapølsene fra Hälsans Kök (de har dem på de fleste helsekost-sjapper og noen store butikker ala Ica eller Meny) er faktisk skikkelig gode!

 • Haslip

  06/11/2013 at 18:31 Svar

  Norsk matkultur (Gud hjælpe meg).

 • coffee in a cup

  08/11/2013 at 15:23 Svar

  nam! og takk for tips 🙂

 • Tone

  12/11/2013 at 04:06 Svar

  Hei Susanne!

  Jeg er gjevnlig inne på bloggen din for å «lese meg opp.» Noen ganger går det litt tid imellom, så ble veldig positivt overrasket når jeg fikk sett dette innlegget litt nedpå siden. Veldig gøy at du testet ut forslaget mitt 😀 Syns også det er veldig bra for andre lesere at du legger ut bilder av prosessen selvom det ikke er så komplisert 🙂 Hilsen Tone

 • […] viste seg å være tidenes icebreaker. Etter at vi hadde fått opp blodsukkeret deres med innbakte pølser fra fryseren, var det derfor opp med YouTube på TV-en, av med lyset og fullt disco i […]

Post a Comment