Ukas helgetips: Dra meg baklengs inn i fuglekassa!

Denne måneden står i Ivo Caprinos tegn. Ikke bare har den splitter nye animasjonsfilmen om Flåklypa premiere (Inger Merete Hobbelstad i Dagbladet kaller den en «helstøpt familiefilm, et varmt stykke underholdning, og en ansvarsbevisst ivaretagelse av en norsk nasjonalfabel» og triller terningkast 5), men på Cinemateket feirer de Ivo Caprino hele november, ved å vise utvalgte kortfilmer fra hans rikholdige univers på Barnas Cinematek.


Kortfilmmaratonen starter på lørdag, og er delt opp i tre seprate deler. Hver forestilling varer i én time.

Del 1 er klokka 13. Der kan der du ta med barna og la de få oppleve klassikere som A

Del 2 er klokka 14.30: Her får dere blant annet sett Askeladden og de gode hjelperne, Sjuende far i huset og Revenka.

Del 3 er klokka 16: Og da viser de blant annet Gutten som kappåt med trollet og Den standhaftige tinnsoldat (åh, jeg syntes den var så trist!)

Medlemskap i Barnas Cinematek koster 50 kroner og varer i et halvt år. Da koster tilgjengjeld hver kinobillett knappe 20 kroner.  Billetter kan du kjøpe på nett, eller i luka samme dag.

Skal dere nye hyggelig i helgen?

No Comments
 • Birgitte

  08/11/2013 at 15:24 Svar

  Mormor har med 4-åringen på denne filmen i skrivende stund, regner med at det er storveis for begge to!
  Ellers må jeg bare gi deg tilbakemelding på et kjempebra svar til journalisten i A-magasinet i intervjuet med deg i dag. Jeg digger reaksjonen din når hun sier «I går kveld leste jeg om halloween-eplehodene dine. Jeg får dårlig samvittighet av det der». Du svarer: «Da må du jobbe med deg selv. Det er bare kvinner som får sånne tilbakemeldinger (…)» Er så enig, Susanne! Det der var jævla bra svart, for sånne tilbakemeldinger er en subtil måte å disse damer på. Fikk en tilsvarende reaksjon selv fra en mamma, da hun avleverte sin datter til halloween-fest hos meg, og jeg sto der med et spyende paprika i hånden (inspirert av deg, selvfølgelig!)og hun himlet oppgitt med øynene og klaget over hvor høyt jeg nå hadde lagt lista for alle andre (nærmest). Dermed satt jeg plutselig men en litt sånn halvflau følelse isteden for at jeg kunne føle glede over å ha arrangert en morsom halloween-fest for i alt seks unger og ha hatt det gøy med datteren min i forkant mens vi jaktet på tullete og overkommelige oppskrifter til festen. Det ekke bra det der altså. Jantelovsdamer forkledd som offerdamer over alt… Det handler om å slå ned på kreativitet og livslyst.

  • Susanne Kaluza

   11/11/2013 at 15:14 Svar

   Takk for hyggelig tilbakemelding!! Det varmet <3

 • marianne sw

  09/11/2013 at 16:15 Svar

  Litt off topic men det hadde vært supert om du kunne laget et innlegg om veggis høtids/julemat. Jeg trenger noen gode ideer.

  • Susanne Kaluza

   11/11/2013 at 15:18 Svar

   Ohhh. Godt innspill! Selv pleier jeg å lage nøtte-boller av
   reven gulrot
   most kikert
   reven eple
   tranebær
   svisker
   persille
   sherry
   finhakket mandel
   finhakket pistasje
   malt hasselnøtt
   Egg (til å binde)
   Maizenna (om nødvendig til å binde)
   Persille
   Salt og pepper
   Kan også ha i en pakke soya mince, men ikke nødvendig.
   Steke i smør i stekepanna -bollene kan lages klare og settes kaldt dagen før- eller has i ovnen. Knallgodt! Og så liker jeg å ha minst tre, fire sideretter av grønnsaker. Typ: Ertemos, rødkål, rosenkål med ristede hasselnøtter og appelsinsmør. Og en av de mest populære sidedishene hos oss er pastinakk, skåret i pommes frites -size, rullet i polenta, litt salt og parmesan – dislet med olje og bakt i ovnen til de er crispy. Lovely!

Post a Comment