Er du ferdig med julekalenderen?

I forrige uke spurte TV2 om jeg kunne komme på God Morgen Norge og dele noen tips til hvordan en kan lage pakkekalender til barna uten å skrape kontoen helt.


Nå skal det sies at høsten her har vært så hektisk at jeg har valgt bort pakkekalender i år. I stedet kjøpte jeg en ferdig adventskalender når de var på salg på Lekmer for over en måned siden. Ser forøvrig nå at kalenderne de har igjen (Lego, Disney Planes, Star Wars) er på tilbud igjen, så om du er sent er det åpenbart fortsatt mulig å gjøre et kupp.


Men så var det pakkekalender da. Mange av dere har skrevet til meg og spurt om jeg kan dele tipsene jeg snakket om på God Morgen Norge her inne. For meg er klare kategorier viktig for å slippe å bruke penger på ting barna overhodet ikke trenger, ting som er for dyrt eller det verste jeg vet: plastikkting som blir ødelagt etter én time lell.

Her er tingene jeg leter etter når jeg lager kalender til barna. Om du mangler noen gaver finner du kanskje noen nye idéer?

 • Ting barna trenger likevel trenger: Sokker, lue, hals, boxershortser etc.
 • Toalettsaker: Ny fin tannbørste, badekuler, badeskum, kluter, lebepomade
 • Leker som brukes opp: maling, perler, plastelina, hobbysaker, tegneblokker, fargeark, tusjer, fargestifter, blyanter.
 • Spisegaver: Små rosinbokser, bokstavkjeks, smoothiebokser, friske bingebær eller blåbær etc.
 • Juleting: Pensko til julaften, slips eller tversover sløyfe, ny hvit skjorte i riktig størrelse, julemusikk, leie en julefilm på iTunes (eller enda billigere: Se en julefilm på Netflix!)
 • Småting: Armbånd, kjeder, sløyfer, spenner, hårstrikker, klistremerker, dyrefigurer, sangkort, småbiler, reflekser.
 • Aktiviteter: (Som oftest enklest med aktivitetskort i helgene)  Bake brød, lage pepperkakehus, tegne julekort, bestemme middag, gå på kino, gå på teater (pleier å gå på et julestykke i desember, så billettene pakker jeg da inn samme dag og legger i kalenderen), dra på Leos Lekeland, ta med kakao og ake en dag vi har god tid etter barnehagen (sånne lapper legger jeg gjerne inn dagen før om jeg ser at vi har litt ekstra pusterom), overnattingsbesøk, tegne julekort eller bestemme middag.

For å spare penger er jeg fan av å dele opp gavene i flere pakker. En pakke tusjer kan f.eks være 4 gaver. En pakke klistremerker kan deles i tre. Det samme funker for Lego, plastelina, sangkort osv.

Jeg liker også tradisjonen med adventsgaver, som flere av vennene mine med eldre barn benytter. Altså at barna eller ungdommene får velge mellom ordentlige pakker 4 dager i måneden eller småtteri 24 dager.

Hjemme hos oss har vi kart inni pakkekalenderen slik at barna må lete etter gaven. Det er dagens høydepunkt! Det er litt hassle å tegne kartene så klart, men vi tegnet de bare én gang, og så resirkulerer vi de år etter år. Siden vi droppet gavekalenderen i år foreslo 6-åringen at vi kunne hjemme kalenderne i helgene og så bruke kartene til å lete. Det syntes jeg var et godt kompromiss!
Jenny Jensen og den superskjønne datteren hennes Tilje var også i studio.  De hadde en hobbykalender, der man hver dag fikk en ny liten julepyntting man kunne pusle og male sammen. Det så ut som en hyggelig tradisjon. Sjekket på Panduro, og kalenderen de brukte på TV koster 399 (egentlig 499, men satt ned nå). Jeg synes likevel det er myyye penger, men kul idé om man f.eks er flere søsken som bytter på å åpne annen hver eller tredje hver dag?

Hva slags kalender skal dere ha i år? Er du ferdig? Og har du tips til flere rimelige steder man kan finne kalendergaver eller andre fine tradisjoner som ikke skraper lommeboka?

No Comments
 • underveis

  27/11/2013 at 10:25 Svar

  Vi tenker nok ganske likt. Det blir ganske smått og billig. Det skal bare være litt morsomt og koselig i mørke vintermorgener – ikke noe sensasjonelt. Klinkekuler (en om gangen), glansbilder, klistremerker er også fine små ting. En fargeblyant (ikke ti) om gangen. Og kanskje noen ordspråk, diktstrofer eller gåter – det hadde vi i fjor. Og så tror jeg det blir noen små sjokoladebiter og tørket frukt også i år. Og nei – jeg er ikke ferdig (bare nesten ferdig i hodet) – det blir nok pakking seint på lørdag kveld, tenker jeg. Ferdige kalendre til firehundre kroner høres fryktelig dyrt ut, synes jeg.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:02 Svar

   Klinkekuler var lurt! Og gåter hadde jeg ikke tenkt på før. Datteren min er i en fase hvor hun elsker gåter og vitser, så det slår nok ann hjemme hos oss og. Tusen takk!

 • Maylen

  27/11/2013 at 10:40 Svar

  Her er det nok ennå et par år til vi begynner med kalender, men jeg har vokst opp med pakkekalender og elsker «magien» med det. Like spent hver dag! Fikk alt fra maling, fargeblyanter, godteri i helgene og noen ganger små julepynt ting som jeg kunne ha på rommet mitt (som jeg ennå har). Prøvde en slik ferdig kalender ett år, men den ble fort kjedelig og lekene var av dårlig kvalitet så jeg glemte av hele kalenderen enkelte dager.. Vi hadde også sjokoladekalender sammen med pakkekalenderen, som vi fikk åpne når det var barnetv 🙂
  Jeg tenker nok at det får bli slik med våre barn også.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:08 Svar

   Ja, det er ingen vits å begynne med kalender før de er store nok til å skjønne greia (selv om vi dog begynte tidligere med lillebror enn med storesøster, for han var og er SÆRS interessert i alt hun driver med 😉 )

 • Nina

  27/11/2013 at 10:54 Svar

  Junior er bare 18 mnd så jeg har fått tak i en kalender fra Amazon som er et bilde hvor det skal settes på 24 klistremerker. Tror det vil bli gøy å sette på ett sammen hver dag til det blir et komplett bilde på julaften.

  http://www.amazon.co.uk/Advent-Calendar-Sticker-Picture-Dover/dp/0486402452/

  Fant denne for litt eldre barn med over 800 klistremerker, inkludert en adventskalender. 50 kroner + porto: http://www.amazon.co.uk/Christmas-Sticker-Book-Usborne-Books/dp/140952521X

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:09 Svar

   Åh! Så fine! Og billig! Elsket den Jul i Skomakergata kalenderen der man kunne lime på forskjellige figurer hver dag. Knalltips til neste år!

 • Kjersti Haugen

  27/11/2013 at 11:01 Svar

  Min sønn pleier å ha hjemmelaget kalender, men siden vi fant Lego friends kalender på tilbud så ble det det istedet. (Han ville heller ha friends enn city) I tillegg har han en sjokoladekalender han kjøpte i London for ett pund i høstferien.
  Men siden jeg liker å gi han små gaver underveis i advendtstiden så kjøpte jeg heller 4 advendtsgaver. Fant noe Angry Birds Star Wars som man kan bygge opp selv og så følger det med figurer man kan skyte med. Fant 4 forskjellige sett på salg på butikken her til 20 kroner stykket (Tidligere 170 kroner stykke) Det er noe som kan slå hjel noen timer disse søndagene i advendt.
  Jeg er meget fornøyd med min kalender også. Istedet for glassengler fra nille, flaxlodd kalender jeg aldri vinner på eller en stappfull av sjokolade og sukker, så fant jeg på helsekosten (så den også på apoteket) en te-kalender. Så da skal jeg kose meg med te hver dag.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:11 Svar

   Ohhhh.. tekalender?? Mulig det må bli kalender på a’ mor her også likevel gitt 😉

 • Ragnhild

  27/11/2013 at 11:34 Svar

  Datteren min på snart 2 får sangkortkalender.
  24 sangkort og 6 aktivitetskort (lage pepperkaker, tegne julekort etc) – hun er vel litt liten til aktivitetskort enda, men får en hest eller ku til bondegården vi holder på å etablere fire ganger i adventstiden i stedet. Sangkortene kostet 200 kr, og kan jo resirkuleres neste år og året etter og så videre..

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:15 Svar

   Ja, vi har også hatt sangkort i kalenderen mange år. Har en eske julesangkort som jeg henter fram år etter år, -like stas alltid den!

 • Mari - Bokblogger.no

  27/11/2013 at 11:45 Svar

  Her blir det den obligatoriske, billige, sjokoladekalenderen. I tillegg til det har jeg satt sammen en aktivitetskalender, vi gjør en ekstra hyggelig ting sammen hver dag. I ukedagene er det små, men hyggelige ting vi kan gjøre sammen. En dag er det for eksempel bål ute hvor vi griller pinnebrød og pølser istedenfor middagen inne ved kjøkkenbordet. Det er ikke så mye som skal til, og det trenger ikke koste mye. En annen dag skal hele familien samles rundt bordet for å fargelegge tegninger med juletema, disse skal stilles ut på kjøleskapet, en annen kveld tar vi med oss en kopp kakao opp på sengekanten og leser et ekstra kapittel i boka vi holder på med(kakao i senga! – mamma er visst helt vill og gal i julestria hehe). En helgedag har vi bedt venner med barn på pizza og pepperkakebaking, det er også en del av kalendergaven(som barna ikke vet om enda). Også skal vi se Tonje Glimmerdal på teater, det er noe eldstemann vet om, men jeg har nå tatt det med i kalenderen allikevel.

  Jeg tror, og håper, at det kan bli bra.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:18 Svar

   Det høres superkoselig ut! Fargelegge juletegninger var bra tips til en passe nedpå barneaktivitet. Tusen takk!

 • Hanna

  27/11/2013 at 11:46 Svar

  Jeg er så stresset av den der kalenderen at jeg bare har lagt det litt på is. Men nå er det jo snart 1. desember, så nå sitter jeg og ser på ferdige pakkekalendere på nett 😉

  I fjor kjøpte vi en pakke med Playmobil og en fra Fisher-Price som vi delte opp i mange smågaver, og fylte de andre dagene med spiselige ting som pepperkaker og litt godteri, og et par dager var aktiviteter 🙂 Syntes det var veldig kjekt med litt av hvert, men i år har jeg rett og slett ikke hatt tid til å sette meg ned for å planlegge.

  Takk for tips om de billige ferdikalendrene 😀

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:19 Svar

   Bare hyggelig 😀

 • Hanna

  27/11/2013 at 11:47 Svar

  Jeg er så stresset av den der kalenderen at jeg bare har lagt det litt på is. Men nå er det jo snart 1. desember, så nå sitter jeg og ser på ferdige pakkekalendere på nett 😉

  I fjor kjøpte vi en pakke med Playmobil og en fra Fisher-Price som vi delte opp i mange smågaver, og fylte de andre dagene med spiselige ting som pepperkaker og litt godteri, og et par dager var aktiviteter 🙂 Syntes det var veldig kjekt med litt av hvert, men i år har jeg rett og slett ikke hatt tid til å sette meg ned for å planlegge.

  Takk for tips om de billige ferdigkalendrene 😀

 • Maren

  27/11/2013 at 12:01 Svar

  Jeg tror jeg skal drøye så lenge som mulig med pakkekalender. Syns det er noe med konseptet «en gave hver dag» som skurrer litt, uansett hvor praktiske tingene er. Kalendere til 4-500kr syns jeh er helt sprøtt! Med 3 barn må man plutselig ut med 1500kr da (hvis man ikke deler). Men det er sikkert fordi jeg ikke er oppvokst med det selv også. Kanskje tenker jeg annerledes om noen år 😉 Foreløpig holder det for snart -3åringen å tenne kalenderlys til frokosten, og julestrømpe på morgningen på julaften så klart! Det er en tradisjon jeg liker kjempegodt, godteri og litt småtteri å leke med mens man gleder seg til julekvelden 🙂

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:21 Svar

   Helt enig i at 4-500 er myyyye mer en hva jeg vil gi for en kalender. Liker godt tipset over her om sånne klistremerkekalendere fra Amazon. Jeg elsket Jul i Skomakergatakalenderen min der jeg kunne lime bilder av skomaker Andersen og de andre 🙂

 • Monica

  27/11/2013 at 12:33 Svar

  Her tror jeg nok også vi venter noen år enda. (Hun er 2,5). Blir sjokoladekalender i år. Pga. stram økonomi foreløpig, blir det heller flere gaver på julaften. Så de småtingene man kunne hatt i en kalender, blir heller mer å pakke opp på julaften ved siden av litt større ting jeg har kjøpt.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:22 Svar

   Tipper det er ei jente som blir smørglad for sjokkokalender og jeg! Det er jo vi som bestemmer hvor høyt vi skal skru opp forventningene deres 🙂

 • Hanne

  27/11/2013 at 12:43 Svar

  Mine jenter er 3 og 5 og det er først i år at jeg skal lage kalender. Jeg har de foregående årene vært veldig usikker på hvilken tradisjon jeg ønsker å sette i gang og hvilket nivå jeg skal legge meg på. Jeg er motstander av dyre pakkekalendere og at jeg skal bruke masse energi på å finne billige nok gaver (som likevel bare blir ødelagt ), for å bruke masse penger er ikke aktuelt, jeg vil ikke bidra til å skape forvetninger om et gavekjør i hele desember.

  Jeg ønsker å skape magi og fine opplevelser i desember, julemåneden er for meg magisk. Det gjør ingenting om det er litt ekstra hver eneste dag i desember, men det må være koselig for de voksne også. uten altfor mye jobb som blir stressende. Så, jeg har vært på jakt etter en fin balanse mellom hyggelige og enkle aktiviteter som er lett å gjøre og ikke krever all verdens forberedelser. F.eks bake pepperkaker, lage fuglemat og fuglehus av melkekartong, dra i butikken og kjøpe et blad, dra på biblioteket og låne julebok, eller at jeg har vært på biblioteket allerede og pakket inn tre bøker og så får de velge hvilken pakke de vil åpne! I tilegg blir det male/tegne/perle og andre hobbyaktiviteter.

  I kalenderen blir det sjokolade også. Selv på en helt vanlig onsdag, det er jo litt magisk for små barn det også:)

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:22 Svar

   Ohhh yeaah! Lørdagsregelen kjenner de jo godt fra før, så sjokolade på en onsdag er superpoppis her.

 • Snefrid

  27/11/2013 at 13:35 Svar

  Jeg har kjøpt noen pakker (bøker på tilbud til 10-20 kroner, tegnerbøker på tilbud og andre ting jeg har kjøpt på tilbud i løpet av året) og resten blir aktiviteter. Jeg ville egentlig kun ha aktivitets-kalender, men vet at julemåneden kan bli travel slik at det er bedre å putte inn aktivitetene de dagene en kan 🙂 Jeg kjøpte Karsten og Petra sin julebok på tilbud som har 24 kapitler, så får vi med litt jul inni lesestunden å.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:23 Svar

   Kjøpe på tilbud gjennom året er selvsagt mye bedre enn å krampeshoppe i slutten av november, hehe. Lønner seg å planlegge ja. Flinka!

 • Nann Karin

  27/11/2013 at 14:35 Svar

  Hos oss har vi singsangkort + en aktivitet de dagene det passer slik. Det er ofte slike ting som vi gjør i desember alikevel. Men jeg tror at jeg jammen skal adoptere ideen med skattekart. Da kan vi ha det i ny og ne… og da er jo aktiviteten i boks den dagen 🙂

  Takk for tips!!

 • Hanne

  27/11/2013 at 14:56 Svar

  499 eller 399 eller hva det var, det er ikke dyrt for en kalender. Hvertfall ikke om du uansett har pakkekalender. Dersom du deler 399 på 24 dager blir det ikke 17kr dagen engang. Så den påstanden var teit av deg synes jeg

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:25 Svar

   Men har du to barn som meg blir det 1000/800 kroner for kalender. Det synes jeg er altfor mye. Kalenderen vi kjøpte kostet 150 på salg og barna er superfornøyd. Tidligere har jeg også forsøkt å holde prisen nede (se tips over her: fargelegge juletegninger, pris 0, dra og ake, pris 0, legge inn en vits eller en gåte, pris 0, brukte tegneserieblader, pris 2kr) Er ikke alltid dyrt som er best.

 • Tonje

  27/11/2013 at 15:11 Svar

  Jeg har droppet pakke kalender i år for vesla på fem år. Hun har fått det i to år men selv 24smågaver blir fort dyrt. Så i år får hun lego friends kalender av mormor og morfar og en sjokoladekalender fra oss. Så skal jeg heller bruke adventshelgene til noe hyggelig som pepperkakebaking,dra på bytur med tog og handle gave til gubben, bake småkaker og gradvis pynte til jul også på rommet hennes.

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:26 Svar

   Høres ut som en super ordning. Tenker hun føler seg heldig som har TO kalendere 😀

 • Myke minutter

  27/11/2013 at 15:40 Svar

  Jeg blir glad for å lese at du med flere også har kjøpt fiks ferdig «lukekalendere» 🙂 Her i huset er vi så heldige at svigermor har sydd/brodert en veggkalender til både lillebror, snart 4, og storesøster, snart 8, med 24 tall til å henge pakker på. De første årene var jeg veldig entusiastisk til å kjøpe adventsgavene og pakke inn, men for to år siden kjente jeg at dette ble nok en stressfaktor i førjulstiden (lillebror har også bursdag i desember). Dessuten var særlig storesøster lite entusiastisk til de mest praktiske gavene, som f.eks sokker. Aktiviteter i stedet for gaver synes jeg i teorien er en knallgod idé, men ville ikke funke i praksis for meg, som fulltidsarbeidende uten supermye energi på hverdagene. Så det vi har landet på hos oss for tiden, er Lego kalendere til begge og i tillegg noe ekstra i helgene, bl.a godteri. Kanskje tar vi opp igjen svigermors pakkekalender igjen en gang i fremtiden, vi får se 🙂

  • Lisa

   27/11/2013 at 20:40 Svar

   Jeg gjør som deg med gavene, men jeg demontere legokalenderen og pakker det inn separat . For å få opp den fine kalenderen jeg har laget så klart!! 😉

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 14:27 Svar

   Ja, det gjelder å føle på hva man selv orker. I år har det vært så hektisk at når jeg så Mummikalenderen på tilbud og jeg vet hvor mye barna elsker Mummi føltes det absurd å bruke mer penger og mer mas på noe de ikke ville blitt så veldig mye mer glade for. Barn er jo egentlig ikke kravstore. Det er bare så lett at vi gjør dem det 🙂

 • KristinB

  27/11/2013 at 20:59 Svar

  Tegneserier fra bruktbutikken har vært pop i kalenderen hos oss:) Bamse og Ole Brumm til de minste og Pyton til eldstemann 😀 Koster et par kroner per stk, billigere blir det vel ikke? Og så koselig å sitte sammen og lese om kveldene da!

  Minstejenta hos oss er bare ett og skulle ikke få pakkekalender i år. Men storesøstrene syntes det var grusomt at hun ikke skulle få oppleve den samme gleden og spenningen som dem selv i desember, så de fant ut at de ville pakke inn 24 av sine egne små lekedyr til henne. Nå gleder de seg mer til å se søsteren åpne kalenderen enn å åpne den selv! <3

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 09:53 Svar

   GENIALT!!! Tror jammen jeg skal pakke inn noen av mine gamle Bamse og Donald og Knoll og Tott blader. De ligger på loftet og er foreløpig en skjult skatt! Tusen takk for tipset!

   PS: Så fine jenter du har. Nå smeltet jeg helt 🙂

 • Birgitte I.

  27/11/2013 at 21:35 Svar

  Julekalendervalg = fullt av dilemma:
  Pakkekalender = fort dyrt og tidkrevende. Har venninner som har sittet gråtende, men innbitt og pakket inn 48 artige og gjennomtenkte småpakker til langt på natt. Jeg gjorde det ett år – aldri igjen! Opplevde dessuten at barna ble skuffet flere dager fordi de forventet det samme som dagen før (de var vel for små?)
  Aktivitetskalendre = høres veldig lurt ut, men ganske vanskelig å få til i praksis. Også oppgitt etter en gangs forsøk.
  Sjoko/godterikalender = billig og alltid suksess hos barna, men føler meg som White trash mama og plages av å putte gufne sukkergreier inn i barnemunnene hver morgen.
  Kjøpekalender m dingser: stressfritt og enkelt, men liker ikke å fylle opp huset med enda mer ubrukelige plastdingser.
  I år fikk de velge selv, så da ble det en Lego city (litt for dyrt, men…) og en Haribo-kalender. Det blir i hvert fall ikke noe grining utover natta, men kan nok innimellom kjenne på en vag følelse av å ha tapt i en el annen god mamma-konkurranse.
  Men bare vagt altså!

  • Susanne Kaluza

   28/11/2013 at 09:53 Svar

   Sant! Det er derfor jeg har konkludert med at for meg er det en kombo som gir lavest skuldre og hyggelgst førjulstid: Litt aktiviteter, litt stæsj barna ville fått lell, litt sjokolade 🙂

   Pakket inn i poser så klart, eventuelt ikke pakket inn, bare gjemt, for å pakke inn 48 smågaver natt til 1. desember er en god måte å miste livsgnisten på..

 • Ellens Osae

  27/11/2013 at 21:57 Svar

  Vi kjøper et legosett, skriver lapp hvor de skal lete, finer noen brikker hver dag og deler av byggeanvisningen.
  24. er settet ferdig. To barn får en ting sammen, de bygger annenhver dag. ca 2-300 kr max til begge.

 • Ingrid

  27/11/2013 at 22:05 Svar

  Jeg synes ofte pakkekalenderene blir fylt med «ræl» som ender opp med å flyte rundt. Vi hadde pakkekalender ett år, men jeg synes ungene ble utrolig utakknemlige av det.
  Må si meg enig i artikkelen som sto på NRK.no i går, om at pakkekalendere kan ødelegge litt for julaften.
  Jeg synes vår versjon av pakkekalender fungerer veldig bra, også er det miljøvennlig. Vi har kjøpt et fint kunstig juletre, og masse julepynt som ikke kan knuses. Hver dag i desember får ungene en pynt hver i kalenderen, i tillegg til en liten sjokoladekule hver. Samme pynt pakkes inn år etter år, fornyer litt innimellom. Ungene elsker kalenderen sin, og gleder seg til å åpne den i år også.
  Jeg vet at det er begrenset hvor lenge det er spennende. Men enn så lenge fungerer det veldig bra, for de vet ikke om noe annet.
  Ingrid

 • Vilde

  27/11/2013 at 23:05 Svar

  Altså, jeg slår et slag for å pakke inn julepynten. Ungen elsker det og vi får gradvis julestemning i løpet av desember. Det er jo de samme gavene (pynten) hvert år, men det gjør visst ikke så mye. Blir gjensynsglede med årene og, vettu. Vi sper på med litt sjokkis i helga og noen events som teater eller pepperkakepynting. Vips! så har man ferdigpyntet julehus 24. desember og en lykkelig familie. Tenk at det er så enkelt, da dere.

 • Kaisa

  27/11/2013 at 23:47 Svar

  Takk for tipset om Singsang-kortene. Lillebolle fikk SingSang-jule-sett i fjor, men det var litt for avansert for en pjokk på 1,5 år. Nå er han 2,5 og er glad i å synge, men jeg har ikke tatt fram boksen ennå… Tror jeg heller bare skal pakke inn sangene, og henge opp på den fine kalenderen som mormoren hans laget – og fylte opp – i fjor.
  Hun og jeg gikk for variasjon over brukte leker. Hun hadde kjøpt bl.a en buss med fem figurer oppi, det var jo seks dagers pakker bare der. Et Duplo-sett ble delt opp i en god del nye pakker. Jeg kjøpte noe mer Duplo brukt, og pakket inn det. Pjokken er fremdeles liten nok til at han ikke har noe forhold til hvor lekene kommer fra, og Duplo og Lego er forsåvidt greit å dele opp.
  Da jeg vokste opp fikk lillesøster og jeg pakke annenhver dag. Litt færre ting, og litt mindre pes for mamma. Jeg synes i hvertfall i ettertid at det var helt greit.

 • Line

  28/11/2013 at 22:53 Svar

  I år som i fjor har mamma sendt meg flax-kalender i posten (årstidens høydepunkt!) og pga. dårlig økonomi så blir felleskalenderen til sønnen min og meg appelsin med nellikspiker i, i år. Han er bare 1,5 år, og da tenkte jeg at det er minst like bra som alt annet 🙂 Det er mulig jeg gjør det til neste år også, selv om det gjør at jeg føler meg litt «kjip».

 • Anita Helene

  01/12/2013 at 19:54 Svar

  Vi pleier å ha pakkekalender, men har også valgt det vekk i år pga for liten tid. Men..vi kjøpte Lego kalenderen. Denne åpnet bi alle lukene på, pakket posene inn igjen og hang de på den vanlige pakkekalenderen

Post a Comment