Hvordan spare på barnas kunst?

Har dere hatt en fin adventshelg?

Nå begynner virkelig juletida for alvor, og for alle oss som har barn i barnehage eller skole betyr det en jevn strøm av barnemekket julepynt og juletegninger og julekort og julegaver. En periode i barnehagen tror jeg datteren min hadde meg seg 10 tegninger hjem hver bidige dag, noe som selvsagt er sjarmerende, men som jeg tidligere har innrømmet blir mengden etterhvert så stor at kanskje ikke aaaalle av barnas dorullnisser overlever året. 

Men julemusa Rasmus som datteren min lagde i barnehagen når hun var ett år, får alltid hedersplassen oppå duken mormor har brodert!

Nå har jeg imidlertid funnet en app som gjør at vi kan glede over oss over alt det fine barna lager, uten at leiligheten fylles til randen.

Med Keepy kan du knipe bilder av barnas kunstverk, og så legger de seg automatisk på barnets tidslinje.

Til hvert bilde kan du også spille inn en liten video eller lydklipp av barnet som forteller om kunsten sin.

Det går også ann å legge til besteforeldre, faddere og andre som er interessert som venner, og så kan de gi hyggelige tilbakemeldinger på dagens juleverksted-kunst på samme måte, selv om de bor langt unna.

Besteforeldre kan se hva barna lager og legge igjen kommentar.

Det fine er at det ikke bare er barnehagekunst og tegninger som kan knipses bilde av: Det blir mer gøy for barna å se og minnes det de har laget jo mer jeg legger inn her, så vi knipser like gjerne nedpyntede pepperkakehus, legotårn, perlehjerter og plastelinafigurer.

Og det beste av alt? Denne fine, lille app-en er gratis!

Hvordan organiserer du alle tegningene og kunstverkene barna kommer hjem med? Sparer du på alt, eller hender det noe på mystisk vis havner i returpapiren…?

Du må jo nesten bli i godt humør av å få en sånn tegning, eller hva? 6-åringen har tegnet oss og alle hun er glad i.

No Comments
 • Line Konstali

  02/12/2013 at 11:56 Svar
  • Susanne Kaluza

   05/12/2013 at 10:36 Svar

   Åh, lurt!!

 • Eva

  02/12/2013 at 13:49 Svar

  Vi har et tegnearkiv fra Sebra, a la dette for hvert barn: http://www.mittrom.no/products/interior-og-mobler/oppbevaring/arkivmappe—grafisk-lilla
  En mappe per år fra 1-10 år. Det som får plass her er det som blir tatt vare på. Krever streng sortering, men prøver å ta vare på litt ekstra fine ting og litt som er veldig typisk for alderen/perioden. I tillegg har jeg en liten eske på loftet til nisser og gjenstander de lager. Ellers pøser vi ut mye til besteforeldrene 🙂
  Men det er en god idé å digitalisere i tillegg.

  • Susanne Kaluza

   05/12/2013 at 10:36 Svar

   Den var kjekk, Eva! Tusen takk for tipset!

 • krristinb

  02/12/2013 at 14:04 Svar

  Så smart! Jeg bruker a-note som organiseringsverktøy på telefonen min, og der har jeg en egen mappe for hvert barn hvor jeg raskt kan notere om milepæler, utvikling og diverse. Har pleid å arkivere bilder av barnas kunstverk i den også, men muligheten til å dele med andre er jo absolutt et pluss, så kanskje jeg må få meg en ny app for dette nå da 🙂 Supert tips, jeg elsker smarte apper altså!

  • Susanne Kaluza

   05/12/2013 at 10:44 Svar

   Er A-Note en app? Hva annet bruker du den til?

 • Abelone

  02/12/2013 at 21:55 Svar

  Jeg bruker minnehagen fra goboken til det samme. Både app, epost og nettside, så den er enkel å bruke. Både vi og besteforeldrene er veldig fornøyde.

  • Susanne Kaluza

   05/12/2013 at 10:44 Svar

   Den må jeg sjekke ut. Takk for tipset, Abelone 🙂

Post a Comment