Hva ønsker barna seg eeegentlig til jul?

Hvert år spør mamma og svigermor om hva barna mine ønsker seg til jul, og hvert år sender jeg dem en utførlig liste med årets ønsker.

Men er ønskene vi foreldre setter opp nødvendigvis sammenfallende med det barna faktisk ønsker seg?

På årets ønskeliste har jeg blant annet skrevet

«Ullgenser størrelse 110. Ullsokker og Skistøvler str 29».

Hvis du spør datteren min tror jeg «ullgenser» kommer omtrent på 7573 plass over ting det kan ramle henne inn å ønske seg.

«Mammaaaaa….? Kan jeg få en sånn til jul? Pliiiiiiis?»

Jeg har selvsagt også skrevet opp leker som «rockering» og «sjakkbrett«, mens «leopardmønstrede tights» og «sminkesett fra Monster High» på mystisk vis -ehm- ikke fikk plass på brevet.

Skulle jeg lagd en helt ærlig ønskeliste tror jeg den i tillegg ville inneholdt ting som:

«Sjokomelk på skolen,- hver dag«, «sommersko som tåler snø» «ubegrenset bruk av lighter eller en fyrstikkeske» (jeg klandrer skolen for å ha fått henne til å pugge «Så tenner vi et lys i kveld» til juleavslutninga..) og «en baby panda (eventuelt en hundevalp, eventuelt baby leopard, eventuelt en snakkende enhjørning» )

Barns reelle ønsker vrs de ønskene vi hevder de har kommer i alle fall tydelig fram i dette brevet til nissen skrevet av «en baby på 10 måneder». (Og nix! Her er det ingen Nøstebarn-body i sikte!)

For hva er det egentlig barn i den alderen ønsker seg aller aller mest? «Innholdet i søplebøtta på badet», «brillene til alle jeg sitter på fanget til» og ikke minst: «ledninger«.

Hvilke andre ting ville havnet på en slik ærlig ønskeliste for barna dine? Og har du tatt med alle ønskene til barna på årets ønskeliste eller har du prioritert ting du mener de ønsker seg også?

 

Hvordan gjøre en baby på snart ett år lykkelig? Gi den innholdet i søplabøtta på badet i julestrømpa så klart!

 

 

 

No Comments
 • Hanna

  16/12/2013 at 10:06 Svar

  Hoho, Minsten sin ønskeliste hadde vært sånn her: biler, fly, båter, leke uhemmet med dokosten, rulle ut alt dopapiret, spise alt jeg kommer over (inkludert syltetøy rett fra glasset, steiner, godteri og storesøsters leker), være oppe helt til jeg sovner på gulvet av utmattelse, og absolutt ikke noen nye klær (for jeg liker bare de jeg kjenner fra før av).

  Storesøsters ønsker hadde vært: Glitrende diamanter, glitrende prinsesseklistremerker, prinsesse-alt, ponnier, sminke, neglelakk, godteri, pannekaker eller pasta til middag hver dag.

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:24 Svar

   Ah! Dobørsten! Denne tingen lagd for å kose med og slikke på 😀 😀

 • Hildegunn

  16/12/2013 at 10:15 Svar

  Kristoffer hadde ønsket seg hele rommet til storebror spesielt smålekene og alle ladere vi har i huset.
  Sander hadde ønsket seg en ordentlig politiman og en ordentlig tyv som han kunne leke rollelek med og all godteriet i hele verden.
  Philip ville hatt mange forskjellige typer ski og alt det nyeste innen mobiler og ipadder

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:25 Svar

   Hehehe, ingenting er som noe småleker å sutte på når man er under 3 år. Særlig bittesmå legoklosser 😉

 • Lammelåret

  16/12/2013 at 14:11 Svar

  Det unger ønsker seg mest er friske foreldre og tonnevis med oppmerksomhet.
  Deretter kommer julepynt, mat og gaver, men det skal ikke være så mange at de blir lei før de er ferdig med opppakningsjobben.

  Jeg tror vanlige folk ikke forstår hvor stor betydning helsa har.

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:27 Svar

   Det er sant. Jeg har tenkt på det hver gang jeg har vært syk. Da jeg hadde ordentlig fæl bekkenløsning i graviditet nr 2, ikke kunne være med på noe moro datteren min skulle, og det tok meg 15 minutter å gå de 20 meterne til butikken sendte jeg varme tanker til alle som lider av begelseshemming permanent. Friheten til å kunne bevege seg når du vil hvor du vil er så essensiell!

 • martine

  16/12/2013 at 18:18 Svar

  Har ei lita ei på 11 mnd som aller helst ønsker seg på/av knappen på playstation. Resten av den er bare i veien, men knappen piper og lyser når man trykker på den. Lykke!

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:28 Svar

   Hehehehe. Vi har en av på knapp til Getboksen som nok måtte med på en slik ønskeliste 😉

 • Sovebebibloggen

  17/12/2013 at 00:30 Svar

  Min lille He ville ønsket seg en arm å sitte på døgnet rundt, og flere tilgjengelige ører og neser til å klype og dra i:)

  Mens mammaens ønsker for henne er ullklær, bokhylle og lekekurv…

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:28 Svar

   Ah! Ører å dra i! Det er lykke det 😀

 • k.

  17/12/2013 at 00:42 Svar

  jaaa.. jeg må skrive ull på den teite lista, men hun TRENGER det jo! og det er dyrt! og jeg er ikke redd for at hun får for lite leker uansett..

  i fjor googlet jeg om hva jeg skulle ha i julestrømpa hennes, siden hun er halvt amerikansk. og da fikk jeg høre fra masse folk at ungene deres gjerne får en hel teiprull eller en box kleenex (da var alderen ett og et halvt forresten..) som de kan tømme og putte oppi osv osv.. og sånt tror jeg kan være ganske så gøy! men fyrstikker.. der setter jeg foten ned altså. :p

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:29 Svar

   En boks kleenex i julestrømpa. Det synes jeg var smått genialt 😀 😀

 • Birgitte

  17/12/2013 at 09:57 Svar

  7-åringen ville ønsket seg mobiltelefon og Ipad, og 4-åringen hund. Ingen av delene er aktuelt foreløpig.

  • Susanne Kaluza

   17/12/2013 at 10:30 Svar

   Hehehe. Jeg har hatt hundevalp (eventuelt babypanda) på ønskelista mi i 32 år, men ingen av delene er blitt aktuelt foreløpig. Ønsker meg jo et fint liv med allergikermannen min mer, men en liiiiiten babypanda som kunne bodd i lekehuset i hagen hadde virkelig gjort seg.

 • Katrine

  17/12/2013 at 17:19 Svar

  Plaster hadde vært høyt oppe på lista her. Ikek fordi guttungen skader seg så mye, men fordi det er så stas å ha på plaser, at han helst skal bruke en pakke om dagen.

 • Tante

  19/12/2013 at 20:26 Svar

  Skjønner at tante må en tur på HM og kjøpe leopardmønstret tights her, siden den var «glemt» fra ønskelisten 😉 Og ikke minst fyrstikker!!!

Post a Comment