Nytt år -nye drømmer

2013 var litt av et år, og det ser jammen ikke ut til at 2014 blir helt fritt for begivenheter det heller..

Det er å så masse jeg vil med bloggen min: Jeg vil på en ærlig og åpen måte dele gleder og utfordringer knyttet til det å være foreldre i dag, jeg vil ta opp tabubelagte temaer, oppdatere dere på interessante debatter og nyhetssaker som er relevante for oss med barn, gi tips til morsomme, enkle aktiviteter, kjappe hverdagsmiddager og reisetips som gjør familieferiene hyggeligere, jeg vil- sammen med dere- slåss mot fordommer, oppfordre alle mammaer og papper til å senke skuldrene og puste litt mer med magen, diskutere temaer jeg er usikker på og vi sammen kan belyse fra nye sider av og gjøre hverandre litt klokere på, følge med på ny forskning og ikke minst kaste blikket ut av Norges grenser og se hvilke temaer foreldre i andre land snakker om . Også har jeg lyst til å lage web TV. Og kanskje få inn noen knallgode gjestebloggstemmer og.., og…og!

Men det er ikke til å komme bort fra at ambisjonsnivået må realitetsorienteres litt (hrmf.) når du -tross alt bare er én person, -uansett hvor ivrig jeg er.

Derfor var det helt utrolig å få tilbud om å lage og lede landets største foreldrenettside av mediehuset Egmont Hjemmet Mortensen. Jeg trengte ikke akkurat særlig betenkningstid!

Nå starter jeg med andre ord i ny jobb som redaktør for Foreldre.no

Hjelp! Redaktør nå! Foto: Bjørn Inge Karlsen / Egmont HM

Her kan jeg jobbe med det samme fagfeltet som jeg har gjort her på bloggen, bare med en dyktig, dedikert stab og et av Nordens største mediehus i ryggen i tillegg. Hohohoho!

Bloggen blir selvsagt med på lasset. Egmont Hjemmet Mortensen eier allerede blader som Foreldre og Barn, Kamille Mor og Barn, og Barnemagasinet BAM, pluss landets største foreldreforum BarniMagen og DinBaby, så her er det masse kompetanse og mange flinke folk fra før som jeg klør i fingrene etter å lære mer av.

Sammen med dem kan jeg nå være med å sørge for at alle vi foreldre bare er ett klikk unna å bli daglig oppdatert på relevante nyheter, spennende debatter, gode blogginnlegg og nyttig inspirasjon. Uten at jeg trenger å gjøre alt sammen selv. Redaksjonen jeg skal lede består av flere erfarne journalister og produktutvikler. Det blir skummelt, spennende og veldig moro!

Ornithoptera alexandrae. Sist observert i magen min.

Det føles litt som å sykle uten støttehjul dette her, så det er med ganske store sommerfugler i magen jeg tar på meg ansvaret. (Visste du at verdens største sommerfugl er Dronning Alexandras fuglevinge? Den har et vingespenn på opptil 31 centimeter. Føles som det er minst et par av dem som driver og flakser rundt nå..)

Det hele er så nytt at jeg ikke har hatt sjans til å hamre ut en ferdig slagplan ennå, så derfor blir jeg kjempeglad om dere snille, kloke leserne mine vil hjelpe meg!

Hva savner du i en foreldrenettside?  Hva slags stoff eller temaer vil du gjerne lese mer om? Hvilke nasjonale eller internasjonale foreldresider liker du i dag? Alle innspill mottas med stor takk 🙂

No Comments
 • Christina

  03/01/2014 at 17:11 Svar

  Så spennende. Gratulerer så masse og lykke lykke til

  • Susanne Kaluza

   04/01/2014 at 20:30 Svar

   Takk! Det blir veldig spennende! Og gøy! Og skummelt! Og stas 😀

 • Jona www.mammalivet.com

  03/01/2014 at 17:21 Svar

  Wohoo dette blir så bra! Er det noen som har fortjent en slik mulighet så er det deg! Jeg er sikker på at du kommer til å bli en dyktig redaktør og jeg gleder meg til å følge med.

  Ang TV så har jeg faktisk tenkt akkurat samme tanken om deg. Etter å ha sett deg på skjermen et par ganger var det ikke vanskelig å se at du hører til i flere medier enn blogg og aviser så den ideen håper jeg virkelig at du gir jernet på!
  Det er ikke tvil om at 2014 kommer til å bli stort på alle mulige måter for deg Susanne. Ønsker deg alt godt og gleder meg til å treffe deg snart!

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:25 Svar

   Takk Jona! Er så glad for at bloggen har ført til at jeg er blitt kjent med deg. Gleder meg til å møte deg «live» snart også. Det blir stas! Stor klem fra Susanne

 • Marianne SW

  03/01/2014 at 17:27 Svar

  Gratulerer! Vel fortjent. Masse lykke til

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:25 Svar

   Tusen takk, Marianne!

 • Elisabeth

  03/01/2014 at 17:44 Svar

  Gratulerer med ny jobb – ei dame som deg klarer nok dette med glans 🙂

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:26 Svar

   Får håpe på det.. Jeg får prøve å ha Pippis ord som mantra den første tiden, tenker jeg: «Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!»

 • Ulla

  03/01/2014 at 18:27 Svar

  Tjohooo! Grattis med ny og spennende jobb! 🙂 Så herlig det må være å kjenne på at du gjorde rett, da du fulgte hjertet ditt og hoppet ut i bloggverdenen, stakk nesa di fram og satte i gang en landsdekkende underskriftskampanje, ga ut bok, matboks OG brød !:) Go girl asså:)
  På en foreldreside ( nå skal jeg bare øse ut stikkord her:) vil jeg lese om:

  Barnemote
  Mat ( oppskrifter på lettvinte og ikke så lettvinte hverdagsmåltider )
  Featuresaker om familier som har valgt litt anerledes
  Nettbutikker
  Nettvett og barn
  Fritidsaktiviteter for hele familien
  og fritidsaktiviterer for gutter som ikke liker ballspill ( jfr min egne:)
  Bøker
  Kultur ( for hele landet , ikke bare hovedstaden )
  Reisemål
  Mote ( for smågrå småbarnsmødre )

  tja, dette kom jeg på i farta…:)
  Lykke til!

  (ps, please ikke lange artikler om hvordan småbarnsfamilier skal piffe opp sexlivet, det er en fase i livet man helst vil sove:)

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:27 Svar

   Tusen takk for heiarop og MASSE nyttige innspill, Ulla. Jeg noterer flittig! Og til den siste PS’en: Hehehehe. Word!

 • Tvillingmor

  03/01/2014 at 18:35 Svar

  Jeg liker bloggen din selv om jeg ofte er uenig med deg, og mener at et par blingser med leverpostei og ost er bra nok niste for mine barn. Da jeg gikk gravid fikk jeg streng beskjed fra legen å ikke lese slike dusteartikler på nett som typiske mammasider produserer. På slike nettsider har jeg likevel lest bla -at barn kan få hjerneskade av å skrike. Topp lesing for førstegangsmor til tvillinger med kollik. -at kirooraktor og akupunktur kan hjelpe mot kollik (flaut, men jeg prøvde begge deler uten hell. Akupunktøren sa selv at det ikke virket og ba meg ikke komme tilbake etter et par møter med to hylskrikende barn.)
  Det hadde vært fint med en god og seriøs side for foreldre, så lykke til. Det første som skal til etter min mening er å fjerne alle skremselsartikler og søppel og feilinformasjon som f eks denne saken er propofull av: http://m.klikk.no/foreldre/helse/article702036.ece
  Det er synd at desperate foreldre skal bli utsatt for slik feilinformasjon, hvor homeopater og akupunktører får uttale seg som spesialister.

  • Hilde

   04/01/2014 at 00:27 Svar

   Støtter denne! Er så lei av at vordende mor = mottakelig for all slags kvasivitenskapelig oppgulp.

   Seriøse, grundige artikler er aldri feil!

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:29 Svar

   Takk for gode innspill. Kildekritikk har alltid vært viktig for meg både som journalist og her på bloggen. Jeg noterer innspillene dine og tar med meg videre.

   Og du: Leverpostei og ost er en strålende niste det! Om du eller ungene går lei har jeg noen idéer på lager, men jern og korn og protein er helt finfint i seg selv det 😉

 • Hanna

  03/01/2014 at 19:29 Svar

  Så utrolig gøy, Susanne! Du kommer sikkert til å gjøre en kjempebra jobb!

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:30 Svar

   Ohhh…. Krysser fingrene for det. Gruleder meg nå!

 • Marit Brokstad

  03/01/2014 at 22:07 Svar

  Gratulere! Arti å følge bloggen din 🙂 Feira nyttår me Ole Bjørner, Magnhild å ungan. Arti å sjå julekortbilde fra Kaluza familien, dattra di e jo en tro kopi av mora si 🙂 Lykke t videre me bloggen å ny, spennende jobb!

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:31 Svar

   Takk, Marit, så hyggelig å høre! Og hils så masse til Ole Bjørner og Magnhild og familien om du ser de igjen snart. Fine folk det der altså <3

 • underveis

  03/01/2014 at 22:14 Svar

  Spennende! Gratulerer med nye utfordringer 🙂 Beste hilsen Guri, Underveis

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:31 Svar

   Tusen takk!!

 • Siril

  03/01/2014 at 22:48 Svar

  Gratulerer!!! Du er den beste til jobben! 🙂

  Foreldre.no:

  – barn og den digitale verden
  – saker fra barnehage og skole, mye som kan tas fram i lyset og debatteres.

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:32 Svar

   Enig! Jeg savner også bedre dekning av barnehage- og skolefeltet. Viktig for utrolig mange tusen barn og voksne. Tusen takk for nyttige innspill! Mange klemmer fra Susanne

 • Camulen

  03/01/2014 at 23:28 Svar

  Gratulerer!! Veldig gøy!

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:34 Svar

   Takk! Ja, dette blir supergøy!

 • Lammelåret

  03/01/2014 at 23:39 Svar

  Gratulerer! Det er stort (og nødvendig) for Klikk!

  Jeg vil også mye med bloggen min, men har ikke helt de samme evnene som deg (for å si det mildt).

  Jeg ønsker meg mange flere diskusjoner og blogger som vektlegger dette. Jeg ønsker meg alternativer til Foreldremanualen og andre mammabloggsamlinger. Jeg ønsker meg alternativer til dem som vektlegger estetikk på ulike måter, for det er så mange av dem.

  Jeg ønsker meg også anbefalinger av blogginnlegg som er fra mange bloggleverandører og ikke spesifikt knyttet til f.eks blogg.no (som Side2.no henter sine fra), som allerede er godt eksponert. Jeg ønsker meg håndplukkede journalistisk vurderte innlegg slik at flere kvalitetsinnlegg blir vist frem. Og jeg ønsker meg forespørsler slik at jeg kan bidra mer direkte selv (ja, jeg måtte ta med det også).

  Til slutt ønsker jeg meg fokus på under i skolealder, men også stoff som handler om tenåringen rettet mot foreldre. Vet ikke om det er for tidlig, men et besteforeldreforum kunne vært interessant for dem som selv blir besteforeldre. Og for dem som har gamle foreldre og er i skvis mellom dem og egne barns behov.

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:36 Svar

   Masse gode tanker fra deg som vanlig, Lammelåret! (Og om vi ikke har tro kopi av samme evner er du i hvertfall mer enn dyktig nok i din egen rett. Jeg blir ofte innspirert og tankefull av det du skriver!) Mange klemmer fra Susanne

 • Birgitte

  04/01/2014 at 00:35 Svar

  Hurra og gratulerer, Susanne!! Vel fortjent og lure er de som kaprer deg!
  Jeg ønsker meg sak om hva man bør forvente at barn skal gjøre av plikter i hjemmet i ulike aldre, og hvordan man best går fram for å få dette til og om slik innsats bør belønnes med ukepenger el ikke, evnt hvor mye.

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:36 Svar

   Takk! Og: Notert! 😀

 • Tvillingmor

  04/01/2014 at 15:52 Svar

  I dag deles denne av noen av mine fb venner:
  http://m.klikk.no/foreldre/mat/article751828.ece
  Diett mot ADHD og autisme? Det er nok ikke så enkelt. Viser til noen få fornuftige stemmer i kommentarfeltet, og spør meg selv hvorfor mammajournalistikk må være så gjennomført dårlig og fordummende? Hva med å hente inn noen ekspertuttalelser?
  Hjelpes! Og lykke til igjen.

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:41 Svar

   Kildekritikk er notert 😉

 • Anne på Moseplassen

  05/01/2014 at 02:35 Svar

  Gratulerer med ny jobb!
  Høres veldig spennende ut, så blir 2014 et ekstra spesielt år vil jeg tro, med ny spennende jobb og finfin babymage 🙂 Lykke til!

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:42 Svar

   Ja, det blir VELDIG spesielt. Barna gleder seg sånn til å endelig få et småsøsken. Tror minstemann faktisk tror en graviditet tar to år sånn til vanlig, så de har vært uvanlig tålmodige synes jeg 😉

 • Anne

  05/01/2014 at 17:49 Svar

  Gratulerer så mye, Susanne! Det virker som en kjempespennende jobb, og jeg er sikker på at du kan lage Norges beste foreldreside på null komma niks 🙂 Jeg syns foreldre.no har STORT forbedringspotensiale. Per i dag syns jeg det er en «angstbasert» nettside, hvor de spiller på foreldres (og da særlig mødres) frykt og bekymringer – på en altfor lettvint måte. I dag for eksempel, finner man følgende overskrifter på sida:
  – Hjerneslag avslørte at Monika (38) var gravid
  – Her er tegnene på at dere trenger parterapi
  – Her er tegnene på at du får for lite søvn
  – For Mathias (3) er selv dyrehår på andres klær farlig
  – Bleien gjør foreldrene mer urolige

  Det er en HELT annen grunntone på foreldre.no enn det er på f.eks. bloggen din. Så jeg håper virkelig du kan forbedre innholdet, og legge til grunn en mer positiv grunntone til både livet og det å være foreldre – selvfølgelig må man ta opp «farlige» og bekymringsverdige temaer, men det kan gjøres på en helt annen måte enn foreldre.no gjør i dag. Det virker også som at mange av artiklene bare er importert og oversatt fra diverse utenlandske sider, og ikke så godt tilpasset «norske forhold».

  Ønsker deg masse lykke til, og gleder meg til å følge deg framover!! 🙂

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:46 Svar

   Det var mange nyttige innspill, Anne. Det er viktig for meg at siden er et positivt tilskudd til norske foreldre, -og det går som du sier fint ann å lage «bekymringsverdige» temaer på en seriøs og god måte. Håper du vil henge med videre og fortsette å si ifra om ting som irriterer, gleder eller engasjerer deg! Mange klemmer fra Susanne 🙂

 • Marthe

  05/01/2014 at 19:44 Svar

  Når kommer kaluzaboksen i butikken igjen? Synest jeg har lest noe om januar? Kan det stemme? 🙂

  • Susanne Kaluza

   05/01/2014 at 20:42 Svar

   Den skal komme i januar ja! Jeg skal sjekke med Rimi når de har tenkt til å slippe den, for får mange spørsmål om det nå 🙂

 • Lotta

  05/01/2014 at 21:05 Svar

  Gratulerer så mye med ny jobb! 2014 ser ut til å bli litt av et år for deg 🙂

  Jeg leser ikke sider som foreldre.no, fordi jeg føler at det ikke har noe å tilføre meg verken som person eller mamma. Som flere har skrevet før her er det mye skremmeri og negativt fokus, og det ser jeg ikke poenget med å lese.

  Skulle jeg lest en slik side, måtte den vært mer direkte og mer ærlig. Jeg ville lest om ulike mammaer, ulike familiesituasjoner, hvordan folk løser en tøff hverdag med små barn. Jeg ville lest om nyheter i forskning rundt barn og ting som omfatter barn. Noe som hadde vært matnyttig!

  Ønsker deg uansett masse lykke til, håper du vil trives 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:46 Svar

   Jeg savner også mer forskningsnytt, mer positivt fokus, mer aktuelle debatter og satser på å få økt andelen av det når jeg er blitt kjent med redaksjonen og kommet skikkelig i gang. Er veldig behov for en seriøs og god foreldreside som også henvender seg til oss som er ferdig med den første babytida, så håper du kan finne interessante artikler også på foreldre.no fremover. Tusen takk for gode innspill! Mange klemmer fra Susanne

 • Jordmor Siri

  05/01/2014 at 22:00 Svar

  Gratulerer Suzanne!
  Dette blir sikkert kjempeartig! De trenger en som deg med stort pågangsmot og gangsyn, dette kan ikke bli annet enn bra:)
  Vi sees sikkert om ikke så altfor lenge!
  Riktig lykke til!
  Vennlig hilsen jordmor Siri fra altformamma.no:)

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:47 Svar

   Tusen takk for snille ord, Siri! Jeg tror det blir utfordrende og gøy å se hva jeg kan få til sammen med redaksjonen i foreldre.no. Også håper jeg vi sees snart igjen! Ønsker deg et strålende 2014! Mange klemmer fra Susanne

 • vigdis

  06/01/2014 at 21:42 Svar

  heia susanne!
  her er jeg borte fra internett et par dager, og så kommer jeg tilbake til denne flotte nyheten; så sinnsykt kult! gratulerer så masse:) gleder meg til å følge med* klem vigdis

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:47 Svar

   Tusen takk! Ja, det blir spennende! Skal nok få inn mer av både blogg og annet gøy på foreldre.no etterhvert. Stay tuned 🙂

 • Karoline

  08/01/2014 at 06:15 Svar

  Som 23-åring som er singel, som står midt i en utdannelse og ikke har planer om barn i nærmeste fremtid har jeg dessverre ikke gode tips å komme med, men HURRA for spennende jobb! Har fulgt deg her på bloggen (og med alt som har vært knyttet til den av og i media) lenge, og kan ikke tenke meg annet enn at du er strålende til denne jobben. Gratulerer så mye!

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:48 Svar

   Tusen takk, Karoline!!

 • Stine

  08/01/2014 at 12:53 Svar

  Gratulerer med spennende jobb!

  Jeg har ikke lest foreldre.no ofte, men på generelt grunnlag synes jeg at slike nettsteder blir for overfladiske og irrelevante. Jeg ønsker å lese:
  – stoff om oppvekst, oppdragelse, helse og utvikling basert på grundig forskning, formidlet av kritiske journalister
  – gode tips som kan lette en hektisk hverdag (mat, klær, lek, osv)
  – stoff som er relatert til en norsk hverdag, ikke amerikansk.
  – stoff som inkluderer de av oss som ikke bor på indre Østland og har en stor pengebok. Er sikkert flere enn meg som heller vil lese test av ullklær/utedresser enn siste barnemote.

  Lykke til i ny jobb!

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 21:22 Svar

   Økonomisk fokus er noe jeg alltid har hatt på bloggen og definitivt noe jeg vil fortsette med som redaktør for foreldre.no også. Tester av de beste utedressene, barnevognene og annet er noe den redaksjonen via klikk.no og Foreldre og Barn allerede er knallsterke på. De andre innspillene dine vil jeg ta med meg. De matcher godt med hva jeg savner i et foreldrenettsted også 🙂

 • fru storlien

  23/01/2014 at 21:40 Svar

  Hei og gratulerer med ny jobb!
  Som mor til en på 11 og en på 15 synes jeg at mye av mammafokuset er rettet mot de med småbarn. Og tror meg – det er ikke mye lettere å ha større barn i huset…Så mitt håp er at du slipper til mødre med barn i øvre del av grunnskolen også.

 • […] nærheten av Oslo kan du prøve deg på en morsom vinteraktivitet for de små. Som dere vet har jeg akkurat begynt i ny jobb som redaktør for Foreldre.no, og siden flere av dere etterlyste mer enkle aktivitetstips har jeg […]

 • Brit

  25/01/2015 at 20:00 Svar

  Hei Susanne! Gratulerer! En av mine favorittnettsteder om baby er everydayfamily.com sin oversikt over babyens utvikling det første året uke for uke. Den gir en pekepinn om hva som skjer når og har gode tips om hvilke aktiviteter babyen kan like i ulike faser! http://www.everydayfamily.com/your-baby-week-by-week/

Post a Comment