Ukas niste: Ny Kaluzaboks i butikkene!

Nytt år, nye muligeter for en sunnere og mer økonomisk livsstil med digge hjemmelagde nister. Jeg hadde første dag i ny jobb i går, så jeg må brått begynne å tenke på å ha med meg mat hjemmefra selv. (Og stå opp til samme tid hver dag..Gulp 😀  )

Det siste halvåret har jeg fått over hundre mail fra ivrige lesere som lurer på når Kaluzaboksen vil være i butikkene igjen, og endelig kan jeg svare positivt:
Fra og med denne uka vil den nye og forbedrede (mer om det etterpå) utgaven av Kaluzaboksen komme inn på Rimi igjen, og innen neste uke bør samtlige av landets butikker ha matboksen på plass!

UPDATE 2016: Etter at Rimi ble overtatt av Coop finner du nå en oppdatert versjon av matboksene mine på Coop Extra 🙂

Resteniste. Etter pad thaien var spist til middag hadde vi igjen litt nudler, et halv kyllingbryst og litt babymais jeg hadde holdt til side. Med et slikt utgangspunkt lager nista seg nærmest selv! Nudlene fikk litt teryakisaus og ble blandet med kylling og paprikabiter. Babymais og sukkererter til å knaske på ved siden av, og frosne, ferdig oppskårne mangobiter med kokosstrø til «dessert». Siden boksen er laget av silikon er det bare å kjøre den i mikroen om du vil ha varm mat.

Som sist er det en knallrød, sammenleggbar matboks med tre rom og gaffel og skje i lokket for under 70 kroner. Siden noen kom med tilbakemeldinger sist om at de synes lokket burde sitte tettere på har Kaluzaboksen 2.0 fått en ny lukkemekanisme der lokket «brettes» over kanten. I tillegg vil hele boksen heretter være støpt i silikon, slik at den blir enda mer robust.

Det er forresten kjempegøy å se alle de fine matpakkebildene dere legger ut på Instagram! Her finner jeg ofte inspirasjon og gode idéer selv. Kjempegøy om dere fortsetter å tagge bildene med #kaluzaboksen, så deler jeg utvalgte bilder både her inne og på Facebooksiden til bloggen.

Har du med niste på jobb noen ganger? Har du noen tips å dele, -både til matpakker og til småsnacks jeg kan ha med og spise sånn  i tretida når jeg er sulten (igjen!)? 

47 Comments
 • Elisabeth

  07/01/2014 at 09:12 Svar

  Hei Susanne. Gratulerer med ny jobb og ny boks 🙂
  Jeg elsker boksen og finner ikke noe mer praktisk på markedet, men som mor til småspist barnehagebarn som får ett av to måltider i barnehagen, ender jeg opp med å fylle den opp bare halvveis eller med 3-4 rice-bokser oppi en større boks. Derfor har jeg et ønske dersom du skal fortsette å utvikle Kaluza-bokser: En som er mindre! Min drømmeboks er 60-70% av denne og ett par milimeter dypere – sånn at det er plass til en yoghurt (de små som er på markedet er så fulle av sukker). Greit å kunne ta ut yoghurten dersom en skal varme det andre.
  Lykke til i ny jobb og med skatten i magen. Gleder meg til å følge deg videre. Du er en inspirasjon.

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 10:00 Svar

   Godt innspill! Når det gjelder småyoghurter pleier Danomio sine å komme veldig godt ut på tester, både på høyt protein og kalsium innhold og lavt sukkerinnhold. Det er de vibruker oftest i alle fall 🙂
   http://www.klikk.no/foreldre/mat/article331960.ece
   Ønsker deg en fortsatt strålende dag!

   Mange klemmer fra
   Susanne

  • Eli Pettersson

   12/03/2015 at 14:32 Svar

   Jeg kjøpe matboks på Rimi i høst – nå har det blitt et hull i den, og vi må ha ny – hvordan er det nå …finnes de i butikkene nå? Er det andre enn Rimi som har dem? De er kjempefine!! 12.03.2015, Eli :o)

   • Susanne

    13/04/2015 at 16:03 Svar

    De skal være å finne på Rimi. Hyggelig å høre du liker de!

   • Hege charlotte urrang Bjordal

    06/01/2016 at 07:49 Svar

    Heisann. Nå har coop kjøpt opp RIMI her i haugesund. Selger de også matboksen din?

    • Susanne

     02/12/2016 at 19:14 Svar

     Ja 🙂

 • Fru Jacobsen (@frujacobsencom)

  07/01/2014 at 09:40 Svar

  Ooooh, da må jeg på rimi en dag siden Kristian står på venteliste til bhg er det greit å ha litt utstyr på plass 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:57 Svar

   Åh, er han blitt så stor allerede! Tida flyr altså!

 • martine

  07/01/2014 at 09:42 Svar

  Fantastisk! Litt for glad i matbokser så da blir det enda en på lillesnuppa og kanskje en til mammaen også 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:57 Svar

   Hehe, kjenner følelsen 😉

 • Jorunn/Olgamors Finurligheter

  07/01/2014 at 09:54 Svar

  Hei, så mye spennende du driver på med, ny boks, ny jobb… Er herlig misunnelig på deg, men føler nesten at jeg er litt med når matpakkene mine stadig dukker opp på «en internett nær deg». Veldig hyggelig å se 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:56 Svar

   Du lager jo så fine matpakker! Veldig gøy å følge med på!

 • Johanna

  07/01/2014 at 16:00 Svar

  Så bra! Og spesielt bra med forbedret lokk, jeg kjøpte ikke versjon 1.0 på grunn av alle problemene folk hadde med lokket. Bare så synd at det er så langt til min nærmeste Rimi-butikk… Jeg må på ekspedisjon.

  Selv bruker jeg Laptop Lunches-boksen på jobb (og kollegene mine er grønne av misunnelse på matpakkene mine), men Kaluzaboksen skal testes til ungene. En favoritt i min matboks for tiden er vaniljekesam (det har kommet en mager variant nå!) med en håndfull blåbær. Nam!

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:55 Svar

   Ohh! Nå fikk jeg lyst på vaniljekesam!
   Håper du og barna blir fornøyd med matboksen med forbedret lokk. Tror det skal sitte tett på nå altså 🙂
   Ha en fortsatt strålende dag!

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • Hanne

  07/01/2014 at 17:06 Svar

  Godt nytt år! Ser ut som en veldig praktisk boks – og så så pen! Jeg er også av de som har sittet på gjerdet da jeg hørte lokket ikke var så tett som det burde. Men nå må jeg prøve å finne ut hvor nærmeste Rimo ligger 😀

  Akkurat nå har jeg hjemmekontor, og planlegger ikke matinntaket riktig så nøye. Men jeg er avhengig av flere små måltider i løpet av dagen, og har alltid med meg niste når jeg er på farten. Frokost halv åtte, småmat klokka 10, lunsj halv tolv, småmat i totida… Så holder jeg akkurat ut til middagen står på bordet i fire-halvfemtida.
  Småmaten kan være frukt, grønnsaker, yoghurt naturell med havregryn og litt flytende honning, fiberrik-brikker med smøreost. På ekstra sultne dager kanskje ei brødskive.

  Lykke til med alt det spennende i livet ditt 🙂
  Pludrehanneklem

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:54 Svar

   Takk for gode innspill, Hanne! Her er det blitt knekkebrød og Skyr og smøreost og gulrøtter foreløpig. Også en boks med nøtter som jeg blander med de nøttene jeg har i huset +rosiner og tranbeær og små biter av tørket fiken og aprikos. Jeg har hatt ett eks av matboksen med det nye lokket de siste tre månedene, og det sitter defintivt tett på. Rimibutikker finner du her: http://rimi.no/finn-butikk

   Håper du får et strålende nytt år du og!

   Mange klemmer fra
   Susanne

 • Marianne

  07/01/2014 at 22:34 Svar

  Matboksen din er kun blitt brukt et par ganger og er et totalt bomkjøp for min del. Problemet er som flere sier at lokket sitter løst og faller av. Endte opp med mat liggende rundt i sekken. Nei matboks fra Ikea eller Nille er bedre. Får håpe din nye boks er bedre. Bytte av materiale er også lurt. Men hjelper ikke meg som kastet 70 kr rett ut av vinduet.

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:51 Svar

   Hei Marianne! Det var leit å høre! Som sagt har jeg lyttet til innspillene og nå laget en boks der lokket brettes rundt kanten slik at det sitter klistret på. Ellers har jeg sjekket prisen nå og den er faktisk en enda hyggeligere: 59,90. Synes det er mye matboks for pengene. Håper du er fornøyd med de matboksene du har nå da 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • Hilde

  07/01/2014 at 22:44 Svar

  Hei!
  Hvor får jeg kjøpt utstikkere formet som Mikke Mus? De er bla. brukt til å skjære ut mango med i boken din. Veldig inspirerende bok :)Mvh Hilde

  • Susanne Kaluza

   08/01/2014 at 09:49 Svar

   Så hyggelig at du liker boka mi 🙂 Jeg har kjøpt mine utstikkere på http://www.casabento.com. Koster en slikk og ingenting og shipper kjemepfort til Norge!

 • Hanne

  08/01/2014 at 21:23 Svar

  Hei:) Har et spørsmål, men det har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men satser på fordet:)
  Jeg husker at dere var på Sicilia i sommer, og vi har nå tenkt oss dit selv. Jeg husker hotellet og det, men jeg lurer på om det var «mye som skjedde» på hotellet? Altså ift at det var blue star, om det var mye aktiviteter osv på dagtid ved bassenget? Vi har bare med oss 1 barn, konfirmert og det hele, så vi er ikke så gira på så mye «støy» ift bamse, aktiviteter og personale som skal ha alle med på alt hele tiden. Hvordan var det med dette, og vil du anbefale meg dette hotellet, eller tror du jeg bør satse på et annet? Håper på svar:)

 • Siri

  09/01/2014 at 11:55 Svar

  Hurra! Denne har jeg ventet på lenge, ser ut som den ultimate matboks for vår del. Da må vi ut på matboksjakt etter middag.

 • Benedicte

  20/01/2014 at 10:49 Svar

  Kjøpte tre stk i dag, til meg selv og to av mine døtre. Allerede før de er brukt slutter ikke lokket tett rundt kanten hele veien rundt. Uansett hvor mye jeg prøver er det spesielt en langside hvor lokket ikke lar seg brette rundt kanten. Akkurat samme problem på alle tre boksene. Tenkte det var en grei tilbakemelding.

  • Susanne Kaluza

   20/01/2014 at 19:17 Svar

   Hm. Jeg har brukt samme boksen -med samme lokket- i et halvt år og får lukket helt fint. Denne gang er lokket med vilje «stramt» slik at det sitter hardt fast når det er på. Klemmer du ut lufta før du drar på lokket? Og er det rett vei (dvs, med det store feltet over det store hullet)?

   • Benedicte

    21/01/2014 at 20:34 Svar

    Ja til alt. Det ser nesten heller ut til at lokket er litt for lite stramt. Det sitter helt flott på kortsidene og hjørnene, så det vil nok ikke falle av, men faktisk på begge langsider sitter det ikke tight rundt kanten. Det ligger bare så vidt inntil, går ingen ting innunder. Litt redd for at det kan lekke f eks av oppskåret frukt. Synd, for jeg synes planløsningen på denne boksen er den beste jeg har sett.

 • camilla

  24/01/2014 at 12:13 Svar

  Hei
  Jeg er foreløpig ganske fornøyd med matboksene jeg har kjøpt. Jeg har bare ett par tilbakemeldinger: Jeg er litt enig med det Benedicte sier: lokket ser ikke ut til å passe helt . MEN det sitter foreløpig fast, det gjør det. En annen ting som gjør at jeg angrer litt på at jeg kjøpte så mange bokser: det er rifter i noen av silikonlokkene. Er litt bekymret for at det etterhvert vil revne siden vi allerede stresser litt med å få på lokket. MEN foreløpig går det bra. Nå fikk jeg aldri tak i den forrige varianten, men kanskje denne lukkemekanismen er bedre?http://www.ebay.com/itm/Smart-Planet-Large-Collapsible-Eco-Meal-Kit-Lunch-Box-In-4-Different-Colors-/171193121778?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item27dbe7bbf2
  Det var jo forbausende likt din boks??

  Mvh Camilla

  • Susanne Kaluza

   27/01/2014 at 11:12 Svar

   Vi testet med en slik klaffvariant av lokket og, men det blir mye raskere ødelagt, da lokket og klaffene er av hardplast som knuser ved harde støt. Derfor droppet vi den varianten. Det finnes en rekke ulike sammenleggbare matbokser, men min boks har de dimensjonene jeg har bestemt, og det lokket vi mente var best. Ikke lett å få til noe som er helt perfekt, men jeg har brukt denne boksen til sønnen min i drøye 6 mnd nå, og synes den gir veldig god valuta for pengene.

   Når det gjelder sprekker i silikonlokkene: Om skjer så ta den med til butikken der du kjøpte den og reklamer. Den skal selvsagt ikke sprekke!

   Mvh Susanne

 • Kine

  08/02/2014 at 19:32 Svar

  Hei. Jeg ønsker gjerne åfå tak i den nye boksen din, men begge rimi butikkene i område er tomme, og sier de ikke får inn flere? Stemmer det, blir det ikke laget flere? Kommer du til å lage flere varianter? så har jeg nr 1- boksen, og liker den bortsett fra lokket. Også ønsker jeg veldig at det er plass til en hel boks yoghurt. Har måttet dreve å klippet rundt kantet for å få det til å passe, og det er ikke det man ønsker å gjøre på en altfor stressa morgen. Også hadde det vært supert å hatt en litt mindre versjon til små matpakker. Supert arbeid du gjør- keep on going !!!!

  • Susanne

   08/08/2014 at 11:40 Svar

   Takk for hyggelig tilbakemelding Kine! Boksen kommer i salg igjen på Rimi august 2014, og vil da også være fast inne, slik at hver enkel butikk kan bestille opp dersom kundene ønsker det 🙂
   Et morgentips: Danomioyoghurtene passer rett oppi. Ekstra sunne er de og, siden de er laget av Kesam.

   Alt godt,
   Susanne

 • Ingvild

  20/02/2014 at 17:32 Svar

  Jeg har lett og lett etter matboksen i butikkene – uten hell 🙁 Kan man bestille på nett? Vil så gjerne ha en slik matboks til alle i familien!!

  Ingvild

  • Susanne

   08/08/2014 at 11:40 Svar

   Går ikke å bestille på nett desverre, men fra august 2014 skal alle Rimi butikker enten ha boksen eller kunne bestille den inn for deg 🙂

 • Inger

  11/03/2014 at 13:51 Svar

  Hei, har vært i Rimi-butikker og de sier alle at de ikke har hatt boksene på flere måneder og ikke vil få de inn igjen heller. Hvor får man da tak i de? Er det noen andre steder man kan få kjøpt de enn på Rimi?

  Inger

  • Susanne

   08/08/2014 at 11:41 Svar

   Er kun på Rimi man får kjøpt de, men fra og med august 2014 skal alle Rimi butikker enten ha boksen eller kunne bestille den inn for deg. Nå kommer den også i flere farger 🙂

 • Espen

  28/05/2014 at 20:49 Svar

  Hei. Jeg leter også etter lunsj boksen din og kan ikke finne den på noen butikker. Mulig å bestille på nett?

  • Susanne

   08/08/2014 at 11:41 Svar

   Ikke tilgjengelig på nett, men fra august 2014 skal alle Rimi butikker enten ha boksen eller kunne bestille den inn for deg 🙂

 • Anne-Marit Moe

  02/09/2014 at 18:36 Svar

  Hei, synd de ikke kan kjøpes på nett, så akkurat bilde av de, det er jo ingen Rimi butikker i Børsa, Trondheim eller Elverum, dumt, skulle gjerne hatt en eller tre til gutta mine, ser de er dype til en yoghurt, og perfekt til tur.

 • PBM

  05/09/2014 at 12:11 Svar

  Jeg har sjekket alle Rimi-butikker jeg kan komme i nærheten av ved jobb og hjemmet, men finner ingen! Hadde hver butikk 3 stk???? Ingen ansatte kan svare på om eller når de kommer tilbake..

 • Mia

  08/04/2015 at 10:35 Svar

  Hei! Jeg lurer på hvor jeg kan få kjøpt en slik praktisk matboks? Skulle gjerne hatt en!

  • Susanne

   13/04/2015 at 16:02 Svar

   Hei, de er i salg på Rimi. Om din lokale butikk er tom er det bare å spørre om de kan bestille inn for deg. Lykke til 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • Ayu

  27/12/2015 at 14:11 Svar

  Hei, hvor kan jeg kjøpe matboksen nå? Siden RIMI ble nedlagt tidligere.

  • Susanne

   02/12/2016 at 19:15 Svar

   Hei! De kan du nå finne på Coop Extra 🙂

 • Silje Sunde

  16/02/2016 at 06:30 Svar

  Hei! Elsker matboksen, barnas favoritt også, vil ha flere 🙂 Ingen Rimi her i Florø/Førde, men nå har jo Rimi blitt kjøpt opp av Coop. Vil vi kunne finne Kaluzaboksen i flere av Coops butikker nå?

 • Ida Kaland-Lereggen

  03/05/2016 at 17:18 Svar

  Hvor får man kjøpt denne nå som Rimi ikke lenger eksisterer?

  • Susanne Kaluza

   08/08/2016 at 13:43 Svar

   De kommer i salg på Coop Extra i midten av august 🙂

 • Helene

  07/05/2016 at 19:41 Svar

  Hvor kan en få tak i disse matboksene nå som rimi-kjeden er kjøpt opp?

  • Susanne Kaluza

   08/08/2016 at 13:42 Svar

   De kommer i salg på Coop Extra til skolestart:-)

 • Tor Christian Stamnes

  02/06/2017 at 09:53 Svar

  Hei!
  Hva er denne matboksen laget av?

Post a Comment