Bra bloggdamer – snart klare for bok!

Som en del av dere vil huske spurte jeg i fjor vår om hva dere synes var utfordringene vi som er mammaer i dag står ovenfor. Det er jo masse med det å gå gravid og være mamma som er klin likt enten du gjør det nå eller for 100 år siden, men så er det i tillegg noen utfordringer som er spesifikke for hver generasjon, og det var de jeg gjerne ville utforske.

Responsen var overveldende. Over hundre bidrag fra engasjerte bloggere raste inn i innboksen min (i tillegg til at jeg typisk nok måtte overbevise noen om at «joda, du ER flink nok til å gi ut bok!») Jeg tilbrakte derfor sommeren med å lese meg gjennom en tjukk bunke gode, morsomme, sterke og rørende tekster. Deretter hadde jeg det ulidelig vanskelig arbeidet med å plukke ut bare 16 som kunne få plass i boka. Skulle ønske jeg kunne tatt med mange, mange fler, for dette var slett ingen enkel jobb!

Fremover tenker jeg å presentere noen av de flinke damene som har bidratt med tekst i boka her inne på bloggen, så dere kan bli litt bedre kjent med dem. Og kanskje finner du noen nye bloggfavoritter i samme slengen?
Førstemann ut er Stine Pedersen Kahlblom som driver den litt skrå og humoristiske bloggen Diaper Diva Diary.

 

Noe av det fine med Stine er at hun sprenger alle forsøk på å putte bloggere inn  i en boks. Hun er mamma til to, bosatt på Frogner, men som hun skriver på bloggen sin har familien «hverken Porsche eller nedbetalt lån». Stine er tidligere toppmodell, og har blant annet prydet coveret på Harpers Bazaar, -men hun er også utdannet statsviter og skriver like gjerne engasjert og sarkastisk om LO-lederen, og mangelen på likelønn og heltidsstillinger i helsesektoren, som hvordan det er å føde samtidig som man flytter inn i ny leilighet 10 dager før termin…

Stine er et frisk pust i den norske blogosfæren, og er ikke redd for å drive gjøn med seg selv og med forventningene om at alt skal være perfekt. Jeg er derfor kjempeglad for at hun takket ja til å bidra til «Mammarådet»!

Men utfordringene var ikke over selv om gode bidrag fra flinke folk begynte å falle på plass. For hvordan i all verden skulle den boka vår se ut??

Jeg har møtt mange flinke folk siden jeg begynte å jobbe fullt som 20-åring, men bare noen få jeg kan si grenser til ekte genier. En sånn er Jørgen Brynhildsvoll: en snill og smilende rødhåret gutt som ser ut som han kunne vært lillebroren min. Da jeg jobbet med ham i Magasinet var han cirka 20 år. Da redigerte han tekst, og var allerede mange ganger flinkere enn folk som var dobbelt så gamle. Nå har Jørgen bikket 24, og kapret drømmejobben som fast ansatt AD i Dagens Næringslivs prisvinnende fredagsmagasin D2 foran flere hundre andre søkere.

Og det beste av alt? Jørgen sa ja til å lage designen på boka vår! Woho!

Heldigvis lot også 142 år gamle Aschehoug-forlag seg overbevise om å satse på et ungt og ubeskrevet blad. Jørgen kom kjapt opp med idéen om å la boka omfavne blogguttrykket. Jeg likte tanken kjempegodt, fordi det gjorde det mulig å vise fram både bloggnavnene til alle bidragsyterne på coveret (under den klassiske «Bloggroll»), og litt om hva boka handler om (Under «Kategorier»)

Over ser du første skisse Jørgen sendte meg for å forklare idéen, og under ser du boka slik den ser ut når bare den siste finpussen gjenstår. Bildet tok fotograf Irene Sandved Lunde i hagen vår i sommer.
Jeg synes ubeskjedent her at den ble dritfint (eller, det må jo være greit å si, siden det er Jørgen som har laget hele greia, og jeg bare har sagt Jippi og hurra underveis!) Men langt viktigere:

Hva synes du? 

No Comments
 • Hanna

  15/01/2014 at 11:24 Svar

  Den ser dødsbra ut! Gleder meg kjempemasse til å lese den, og ser mange av mine favorittbloggere der 😀

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:28 Svar

   Så hyggelig å høre, Hanna! Det var virkelig vanskelig å koke det ned til bare 15, for er jo så masse flinke damer i bloggosfæren nå!

 • ANn

  15/01/2014 at 12:27 Svar

  Knallbra! Mange flotte blogger i bloggrol’len – dette MÅ bli bra! Fantastiks jobba alle saman! Eg gler meg til å lese boka!

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:29 Svar

   Ja, det er litt av en bukett bra damer, altså! Føler jo jeg kjenner dem, selv om det er de færreste jeg har møtt «live» 😀

 • Kirsti

  15/01/2014 at 12:31 Svar

  Jeg syns coveret ble veldig fint. En veldig god idè å la det se ut som et blogginnlegg. Skal klikke meg inn på flere av bidragsyterne nå 😉

  Kirsti

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:29 Svar

   Takk! Jeg falt også pladask for den idéen. Skarre værre bloggboka, så skarre værra bloggbok 😉

 • Kristin B

  15/01/2014 at 13:29 Svar

  Jeg synes boken ser dritfin ut og jeg gleder meg i massevis til å lese den! Jeg er fast leser av mange av bloggerne som har bidratt, så det blir spennende å få lese hva de har å si om mammarollen av i dag 🙂

  Det eneste jeg har «å utsette» er rosafargen på ytterkanten av omslaget/forsiden av boka.
  Jeg synes den gir feile signaler i retning «rosabloggere» som er en helt annen bloggkategori som ikke må forveksles med «mammabloggere».
  Men ut over det er det hele bare superknall! Gleder meg!

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:31 Svar

   Selv er jeg helt allergisk mot rosa, men siden layouten ellers var såpass «data», synes jeg det i denne omgang funka bra for å mykne opp litt. Får håpe folk ser av kategoriene at det blir veldig lite krølltangtips der 😉

 • Camilla

  15/01/2014 at 14:43 Svar

  Ser kjempefint ut! Liker at dere omfavnet bloggkonseptet ved å ta det med i designet av forsiden. Gleder meg til å lese! 🙂

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:32 Svar

   Så hyggelig å høre! Har anstrengt meg for å få med en fin miks av ulike damer og historier, så totalen blir spennende å se!

 • Notisboka

  15/01/2014 at 15:08 Svar

  Fantastisk! Den gler eg meg til å lese! 🙂

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:32 Svar

   Det var koselig! Er foreløpig ingen av bidragsyterne som har lest hele boka heller, -kun sine egne bidrag, så mange spente mager rundt omkring nå!

 • TreTette

  15/01/2014 at 15:16 Svar

  Jeg digger den!!! Tar det som et personlig kompliment at jeg allerede er groupie til mange av bloggedamene du endte opp med.. 😉 Gratulerer så mye til dere alle sammen!

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 09:33 Svar

   Hohoho, takk! Det betyr at du er flink til å grave fram de beste bloggerne gitt 😀

 • Lise

  15/01/2014 at 15:17 Svar

  Love it! Gleder meg til å lese.
  Flinke du, med så mange gode ideer og suksess-prosjekter. 🙂

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 10:02 Svar

   Takk! Veldig gøy å kunne jobbe med så mange dyktige damer <3

 • Elida

  15/01/2014 at 17:27 Svar

  Veldig fin bok, og gler meg til å lese den:-)

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 12:15 Svar

   Håper du vil like den, Ellen 🙂

 • Pia

  15/01/2014 at 20:21 Svar

  Må bare si at dette blir veldig, veldig spennende…. (Og så likte jeg best det første forslaget til forside, jeg da…Oransje er mer min greie enn rosa og løkkeskrift;) Men jeg digger, uansett:)

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 12:20 Svar

   Hehe, ser poenget! Jeg er ikke så fan av rosa selv, men så noen mente den kunne se ut som et tidsskrift på grunn av bloggestetikken, så da tenkte jeg rosa fikk gå for denne gang for å myke opp litt 😉

 • Diaperdiva

  15/01/2014 at 22:28 Svar

  I frykt for å virke heeelt overentusiastisk, på kanten til euforisk her, så skal jeg moderere meg. Litt hvertfall. Men jeg fikk virkelig hjerter i øynene, boka er suuuperfin, kreativ og rett og slett det kuleste coveret jeg har sett på en bok! Og bildet <3
  Tuuusen hjertelig takk for altfor fine ord her Susanne… jeg er helt målløs, beæret, og ganske rød i kinnene!
  Og nok en gang, <3 lig takk for at jeg fikk muligheten til å være med!!!! #Takknemlig

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 12:21 Svar

   Ååå, så godt å høre!! Jeg ble også kjempekjempe entusiastisk når Jørgen sendte meg coveret han hadde laget. Håper det vil skille seg ut i bokhyllene!

   Og du, tusen takk for at du ville være med. Teksten din ble helt knall, -morsom og skrå og god i beste DiaperDiva-stil!

   Mange klemmer fra Susanne

 • Christine

  16/01/2014 at 11:17 Svar

  Gleder meg til å lese! Når kommer den i butikkhyllen?

  • Susanne Kaluza

   16/01/2014 at 12:21 Svar

   Rundt 6. eller 7. februar 🙂

 • vigdis

  16/01/2014 at 19:32 Svar

  *fysj, som jeg gleder meg til å få boka i henda! så flinke vi har vært, alle sammen:)*klem v

  • Susanne Kaluza

   27/01/2014 at 11:22 Svar

   Ja! Klappe oss selv på skuldra nå altså!

 • Jona (mammalivet.com)

  17/01/2014 at 12:11 Svar

  OM jeg skal være hun sære som står der og tar bilde sammen med boka (vår) i bokhandelen om et par uker?! oh yes 😉

  • Susanne Kaluza

   27/01/2014 at 11:22 Svar

   Hohoho! Lett!

 • Elisabeth

  17/01/2014 at 21:59 Svar

  Gratulerer med bokutgivelse 🙂

  • Susanne Kaluza

   27/01/2014 at 11:23 Svar

   Tusen takk, Elisabeth! Veldig stas!

 • JunePune

  18/01/2014 at 14:02 Svar

  Jeg synes den ble dritkul!! 🙂 Gleder meg til å lese! 🙂

  • Susanne Kaluza

   27/01/2014 at 11:24 Svar

   Så hyggelig! Tror og håper du vil like den, June 😀

Post a Comment