6 superfine babygaver

I denne graviditeten skal jeg ærlig innrømme jeg ikke har hatt tid til å kose meg så masse med å planlegge for hverdagen med den nye babyen.

Det kan være flere årsaker til det. En ting er selvsagt at jeg har to barn fra før. Dermed er ikke alt like nytt som det var første gangen. Jeg følger ikke like intenst med på uke for uke oversiktene over hva som skjer i magen, jeg har ikke noe massivt utstyrsbehov og hverdagen er stort sett fylt opp med barnehagehenting, lekselesing, legobygging og forsøk på å skyfle unna mengden av småbiler og piratfigurer som på mystisk vis hoper seg opp i sofaen min hver kveld.

Min faste partner i sofaen når piratfigurene er skyflet til side. Isbiter.

Min faste partner i sofaen når piratfigurene er skyflet til side. Isbiter. Jeg er nå oppe i fire, fem boller om dagen. Så utrolig digg!

I tillegg har høsten vært i overkant hektisk med innspurt og lansering av Mammarådet , opphetede samfunnsdebatter og ny jobb. 

At formen har vært såpass dårlig, med mye bekkenløsning og kvalme, og at det lenge var så usikkert om denne graviditeten skulle bli noe av, er nok også en årsak til at jeg har ventet med å slippe løs gleden. De første månedene la jeg enkelt og greit lokk over følelsene mine for å unngå å få falske forhåpninger nok en gang.

Men her om dagen fikk jeg besøk av en bitteliten, nesten splitterny guttebaby på jobben, og etter å ha sittet med ham oppå kulemagen min, snust på dunete babyhår og kost på nyfødtkinn en hel lunsjpause ble det til at jeg tilbrakte samme kveld med å surfe etter babyting på nettet. Nestingfasen har altså offiselt slått inn!

Som sagt ser jeg for meg at mesteparten av det den lille skal ha blir klær og leker den arver etter storesøsken, men det hadde jo vært liiiiit koselig med et par ting som var bare hans eller hennes og…? (Eller er det bare hormonene mine som snakker?) Her er hvertfall det jeg ble sittende og sikle på. Fine idéer til barselgaver og dåpsgaver til alle venninner som får barn er det og 🙂

Myke tøfler laget av gjenbruksskinn. Superfine til når den lille skal begynne å ake seg bortover gulvet. 200 kroner inkludert frakt til Norge.

il_570xN.563192243_mbie

Gitarrangle av tre med babyens eget navn på. 230 kroner inkludert frakt til Norge.

il_570xN.381168038_bp35

Åh, så kos det er å bade en tjukk liten baby! Vaskekluter som ser ut som hånddukker gjør badestunden morsom. Finnes også i en rekke ulike dyr, som frosk og rev og vaskebjørn. Koster 200 kroner for to inkludert shipping til Norge. 

il_570xN.453563227_g8dr

Mateskjeer med myk tupp og navnet til babyen inngravert. 240 kroner for 4 inkludert frakt til Norge. Det går også ann å kjøpe to for 150 kroner inkludert frakt. 

Mateskjeer

Puslespill i tre, med navnet på babyen inngravert. Digg å gnage på det første året, og leke med etterpå. 360 kroner inkludert frakt til Norge.il_570xN.425889354_k8fc

Papiruro med varmluftsballonger. Denne hadde sett så fin ut i taket på barnerommet. Finnes i ulike farger, og koster 310 kroner inkludert frakt til Norge.

il_570xN.367137890_cwe4

Endte du opp med å kjøpe noe nytt til barn nummer to og tre, eller arvet de alt? Og har du noen tips til andre fine babygaver på nettet?

9 Comments
 • Hilde

  25/02/2014 at 15:50 Svar

  Hei,
  Da nr 3 ble født så hadde jeg planlagt veldig lite. Det endte med å bli den beste permisjonstiden. Planla minimalt med aktiviteter og tok dagene som de kom. Største utfordring var å få 2-åringen i barnehagen før kl 10…
  Lykke til

 • Hild Frøya

  25/02/2014 at 16:07 Svar

  Her var det mye fint ja. Jeg er veldig glad i personlige hjemmelaget ting. Så jeg sitter å strikker og litt sånt jeg da. Både nå og når jeg gikk gravid. Når vi etterhvert skal pusse opp begge gutteromma, så blir det vel noe hjemmelaget der også. Men det er annerledes med nummer tre. Vi kjøpte f.eks ikke et eneste klesplagg til Kristoffer, for han arver alt fra storebror. Eneste vi har kjøpt nytt er bilstol og vogn. Siden vi ikke fikk plass til tre bilstoler baki (måtte bytte ut med originale stoler), og fordet vi trengte søskenvogn. Men egentlig så er det greit å ikke overshoppe, for penga flyr når man har barn..

 • Cathrine

  25/02/2014 at 16:29 Svar

  Har ikke barn sjøl men ser jo at sokker lett forsvinner av foten til aktive babyer. Så dette virker helt genialt: http://www.coolstuff.no/Socks-On
  Og fine er de også 🙂
  Og denne når de blir litt større: http://lekmer.no/barn-og-baby/spise-og-drikke/matstoler-og-tilbehor/sack-n-seat-strap-r%C3%B8d

 • Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

  25/02/2014 at 19:01 Svar

  Jeg kjøpte svært lite til nr 3. Ny madrass til sengen (den skal visst aldri arves pga krybbedødfare), nye sett med dyner og puter + sengetøy, vogn, stelleveske og noen få klær.

  Ellers synes jeg det er gull å arve eller kjøpe brukt 🙂

 • Marie

  25/02/2014 at 20:27 Svar

  litt begge deler. Det beste nye kjøpet jeg gjorde var (håndlagde) lekesilker på etsy – morsomme for baby, morsomme nå som han er to og et halvt og morsomme for storesøster på 10 også. Jeg kjøpte mine her: https://www.etsy.com/shop/BeneathTheRowanTree

 • Ida - A Greener Heart

  26/02/2014 at 00:05 Svar

  Veldig fine, grønne ting du har funnet!

 • Lisbeth

  26/02/2014 at 10:58 Svar

  Ble kjøpt litt nytt til lillebror. Mest klær og sengetøy/tekstiler. Blir sånn når første var en jente. Trodde vi hadde mye nøytralt til henne, men viste seg at rosa og rysjer hadde sneket seg inn. Det er lov å kjøpe litt nytt til den nye bebisen! Det er jo litt av kosen 😉

 • busybonniebee

  27/02/2014 at 03:55 Svar

  Thank you for the feature! 🙂

 • Mrs. C.

  02/03/2014 at 14:52 Svar

  Litt nytt blir det alltid, det er jo så gøy. Og kanskje man har lyst å teste ut noe man ikke hadde forrige gang elns. (Men man kan jo finne det brukt!)
  Men jeg synes det er supert å bruke det fra eldre søsken om igjen! Og arve, og kjøpe brukt. Bra for miljøet, og bra for økonomien. 😀

  (Man må passe på tollgrensen da, ellers blir det fort kjipt.)
  Jeg elsker den gitaren dog! Og puslespillet. Og uroen. 😀

Post a Comment