Muggle on the way!

En av de tingene jeg gledet meg aller mest til da jeg gikk gravid med datteren min var at hun skulle bli stor nok til å lese de bøkene jeg selv har hatt glede av i oppveksten: Matilda av Roald Dahl, Historien om Dronning Elizabeth 1 og Hellen Keller (finnes på biblioteket ennå!) og ikke minst: Harry Potter.

Da hun begynte i første klasse i høst hadde flere av klassekameratene med større søsken lest bøkene, så etter litt masing (jeg var redd hun var for liten) bestemte vi oss for å gi den første boka et forsøk. Og hun elsket den!

Den VIKTIGSTE av foreldremilepælene nådd! Vi kan lese Harry Potter sammen!

Den største av foreldremilepælene nådd! Vi kan lese Harry Potter sammen!

Nå er vi kommet til bok nummer fem, og det er fortsatt like stas. Hadde egentlig tenkt å gi oss etter treeren, men tenker at filmene er skumlere enn bøkene, så all den tid hun fortsatt vil lese mer og mer -og vi ikke merker noe mareritt etterpå – fortsetter vi å kose oss med høytlesing og egenlesing. For finnes det egentlig noe finere enn  bøker både foreldre og barn gleder seg over sammen?

Nå som vi venter på en liten baby til i familien har vi de siste dagene moret oss med å se på hva slags Potterorablia som finnes der ute på nettet. (Ja, jeg vet jeg er en nerd, men litt moro må en da kunne ha her i livet?)

Her er våre favoritter:

Langermet grffingbody. Denne har datteren min bestemt at skal være hennes storesøstergave til den nyfødte. Koster 250 kroner inkludert shipping til Norge.

Harrypotterdrakt

Langermet Harry Potter body. 200 kroner inkludert shipping til Norge. 

il_570xN.501163946_acbe

Griffing babyteppe med hette og barnets egen forbokstav. Finnes også i Ravnklo, Håsblås og Smygard-farger, men ærlig talt: Hvem vil svøpe barnet sitt som en liten Draco Malfang?? Koster 500 kroner inkludert frakt til Norge. 

il_570xN.255583277

Kortermet ukruttkartet-body. Finnes i ulike farger og koster 135 kroner inkludert shipping til Norge.

il_570xN.554906770_e9cy
Kortermet rumpeldunkbody med den supersøte teksten»I am a keeper!» 130 kroner inkludert shipping til Norge.

il_570xN.366906928_mbvq
Varme, håndlage filttøfler til små gompebarn. 205 kroner inkludert shipping til Norge.

il_570xN.457061653_gnjs

Har du begynt å lese Harry Potter med barna ennå? Hvilke bøker gleder du deg mest til å lese for de små?

Jeg innrømmer det gjerne: Jeg var en av disse som sto i kø utenfor bokbutikken ved midnatt da Harry Potter bøkene ble sluppet :-D

Jeg innrømmer det gjerne: Jeg var en av disse som sto i kø utenfor bokbutikken ved midnatt da Harry Potter bøkene ble sluppet!

22 Comments
 • underveis

  12/03/2014 at 12:54 Svar

  Vi har også akkurat begynt på nr fem. Vi har holdt igjen litt, mente det var riktig med et opphold etter treeren (har lest 1-2 og 3 i to runder, først uten minstemann og så med minstemann) – men nå kjører vi på og koser oss veldig alle fem (ungene er sju, ti og tolv – og merkelig nok har de to eldste ikke kommet på at de rett og slett kunne ha lest bøkene selv i mellomtida! – de leser jo lassevis med andre bøker… de har spart dem til familiekosen, tror jeg!)

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:12 Svar

   Hehe, jeg snakket akkurat med en kompis som var i siste del av siste boka med datteren sin, og hun ville nå lese så lite som mulig om kvelden, fordi hun ikke hadde lyst til å bli ferdig 🙂

 • Camilla

  12/03/2014 at 13:43 Svar

  Åå, så gøy! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest Harry Potter, og hørt bøkene på lydbok, de er jo helt fantastiske 😀 Jeg har ikke unger selv, men du kan tro jeg gleder meg til den dagen jeg (forhåpentligvis) kan åpne det fantastiske HP-universet til en liten tass 🙂 Så utrolig kule babyklær og -utstyr og, da! Jeg var nettopp i London, og besøkte da selvfølgelig (hehe) Harry Potter Tour’en, og da fikk jeg med meg en kopp som det står «I solemnly swear that I am up to no good» på. Jeg er veldig fornøyd når jeg drikker te av den på jobb 😉 Vært inne på Pottermore, forresten? Super side når man har lest bøkene, og bare vil ha mer; jeg synes det f.eks. var veldig artig å få lese livshistorien til Professor McSnurp slik J.K.Rowling har sett den for seg 🙂

  Klem,
  C

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:17 Svar

   Ohhh, nei jeg har ikke hengt på Pottermore. Ble litt skuffet da de lanserte at det «bare» var en nettside, -jeg håpet selvsagt på flere bøker, hehe. Men om man får mer info der skal jeg selvsagt gå inn og nerde, særlig nå som jeg har fått streng beskjed av legen om å ligge mer på sofaen 😀

   Og Harry Potter Touren var topp!
   http://www.susannekaluza.com/?p=3641
   Nå gjelder det bare å spare penger til Florida.. 😉

 • Elvira

  12/03/2014 at 14:08 Svar

  Ah, jeg gleder meg også vilt til å lese Harry Potter for Lille Vennen. Han er ikke fylt to en gang, så det blir fortsatt litt venting. Men jeg bruker å peke på bøkene i bokhylla og si «Harry Potter» med entusiastisk stemme, liksom for å forberede han:) Ser jo at det kan bli litt i overkant med press at han skal like bøkene når den tiden kommer, men jeg overlever vel det:)

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:18 Svar

   Hahahahahahaha! Høres ut som meg 😉

 • På tjukka

  12/03/2014 at 15:36 Svar

  Å, det gleder jeg meg til og! Først står Harry Potter på listen, selvsagt, men også Drømmen om Narnia og alt av Roald Dahl. Men Torbjørn Egner er jo og koselig, og det er det vel ikke så lenge til jeg kan begynne med heller… I mellomtiden får jeg investere i en Gryffindor body størrelse 7 mnd 😀

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:20 Svar

   Ohhh, vi har vært gjennom Roald Dahl. Stor stas for liten og stor!

 • Anna

  12/03/2014 at 19:14 Svar

  Viktigst å føre videre lesegleden

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:22 Svar

   Enig 🙂 Mammaen min har alltid sagt det er det samme hva vi leser så lenge vi leser, så hjemme hos oss gikk det i Pellefant og Bamse og Donald non stop i mange år.

 • Nann Karn

  12/03/2014 at 20:39 Svar

  Harry Potter er lest med 12 – åringen, og i høst har han lest de både på norsk og engelsk selv. Det er en stund til vi kan lese det for treåringen, men vi har beveget oss i bøkenes verden til Doktor Proktor. Det ser morsomt selv om vi må fortelle og oppsummere litt innimellom.

  Roald Dahl er favoritter her, og da 12 åringen var omtrent fem år, så leste vi Otto er et nesehorn, gummitarzan av Kirkegård. Han likte de godt.

  Tre åringen har lagt Egneråret bak seg, og har vært mest opptatt av Karsten og Petra etter at vi så filmen på kino i januar.
  Bøker er stas og det leses jevntover i den Petrinske familie.
  Gode vårdager til deg og dine 🙂

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:25 Svar

   Ohh, Kirkegård har vi ikke begynt på her ennå! Det var et godt tips når Potter er over!

 • Marit

  12/03/2014 at 22:49 Svar

  Fantastisk moro! Vi har en smekke med noe morsom Harry Potter-tekst på. Hadde en body også.. men de vokser jo så fort ut av sånt. Dessuten var den elendig i passformen. Men den var kjempesøt og stort og det sto «muggleborn» på den 😉 Jeg sto også i kø utenfor bokhandelen for å kjøpe bøkene.. og sov i kø for filmene. Og jeg gleder meg enormt til å lese de bøkene for sønnen min!

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:27 Svar

   Ja, jeg bestilte bodyen i str 6 mnd så den skulle vare litt lenger. Barna mener vi kan være Potter hele gjengen til Halloween 😀

 • Notisboka

  13/03/2014 at 10:17 Svar

  Åh, så koseleg! Sonen min er berre fire mnd, men eg gler meg til Harry Potter-lesing allereie.

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:28 Svar

   Den som venter på noe godt 😉

 • Karoline

  17/03/2014 at 21:15 Svar

  Jeg elsker jo Harry Potter, så det er kanskje en skam at jeg i en alder av 17 år enda ikke har lest en side i noen av bøkene, men kun sett filmene? Dette blir det en slutt på fordi jeg har nemlig akkurat startet på bok nummer 1 etter å ha diskutert frem og tilbake om jeg skulle lese den på norsk eller engelsk 🙂 Jeg så mammarådet på Norli butikken her i Sandefjord og gleder meg skikkelig til å lese den 🙂 Ha en super uke!!

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:29 Svar

   HVAAA??? Ja, det er en skam 😉
   Neida, betyr bare at du har masse å glede deg til! Jeg misunner deg litt jeg 🙂 🙂
   Kos deg med lesingen! Stor klem fra Susanne

 • Kristine

  17/03/2014 at 23:28 Svar

  Harry Potter er helt supre bøker. Jeg leste de etterhvert som de ble publisert, fra De vises sten i 1.klasse, til Dødstalismanene på ungdomsskolen. Siden bøkene blir mer og mer alvorlige, passet det godt etterhvert som jeg ble eldre 🙂 Maaaange gode minner med høytlesning av mamma og pappa.

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:29 Svar

   Ja, det er fint at man liksom kunne vokse med bøkene 🙂

 • Mrs. C.

  19/03/2014 at 22:20 Svar

  Alle de ordene her er greske, har aldri nærmet meg en norsk versjon.
  Men vi elsker HP! Jeg har også stått i kø utenfor bokhandlere, og sett de fleste filmene på premieren. Lydbøkene (lest av Jim Dale så klart) er noe jeg hører på igjen og igjen, de er fantastiske.
  Også har vi lest alle bøkene flere ganger, tom. 3 åringen har fått med seg endel av de. Han har vel også sett første filmen. 10 åringen heter mest Hermione, vi har noen HP wands, cloaks, scarfs, jewelry og greier, så det lekes.
  Gleder meg til vi skal begynne med 3 åringen på ordentlig, er vel bare et par år nå!

  Vi fant noe engelsk Roald Dahl på Gardermoen for en stund siden, så nå er vi på The Witches, fantastisk.
  Narnia er jo bare glimrende, de har vi lest og sett. Hobbiten er bare lest enn så lenge. Neste nå er mer Neil Gaiman tenker jeg. <3
  Ah, jeg elsker å utforske bøkene på nytt med ungene!

  • Susanne Kaluza

   25/03/2014 at 11:31 Svar

   Ohh! Heldiggris! Antar du har engelskspråkige barn?
   Jeg går jo -til min datters oppgitthet- helt i surr av sånn Humlesnurr og Griffing og sånt, siden jeg alltid har lest bøkene på engelsk selv, men begynner å få teken på navnene nå. Og heldigvis er den norske oversetteren flink, eller hadde jeg fått fnatt 😉

Post a Comment