Vi har alle vært der. Stått og stirret inn i et tomt kjøleskap og tenkt: Hva i alle dager skal jeg lage til middag i dag? Uansett hvor glad du er i å lage mat, finnes det dager hvor du bare er nødt til å hive sammen noe på rekordtid. Hva gjør du hvis du allikevel har lyst på noe godt? Svaret finner du i Juksekokeboka som er laget av tidligere matjournalist og blogger Susanne Kaluza i samarbeid med fotograf Mette Møller.

Sammen har de samlet de kjappeste triksene og de lureste snarveiene til enkle og smakfulle middager -enten du er enten du er i en hektisk småbarnsfase, student eller bare har altfor mye annet du har lyst til å gjøre!

 «I boks -Den lille matpakkeboka» av Susanne Kaluza og Agnete Brun er Norges mest solgte matpakkebok, og havnet på førsteplass på den offisielle norske bestselgerlista. Boka inneholder bortimot 50 oppskrifter på sunne, morsomme, kjappe nistepakker. I tillegg er «I Boks» stappfull av ideer og inspirasjon til dager der du har ekstra dårlig tid, gode nettadresser, holdbarhetsråd og mye mye mer.

Skjermbilde 2012-08-31 kl. 18.49.40 Mammarådet kom ut på Aschehoug våren 2014, og er en antologi der alle landets kvinnelige bloggere ble invitert til til å bidra med sine refleksjoner rundt det å være mamma i dag. 16 av de over 100 forslagene som kom inn, er samlet mellom disse permene. Forfatterne er fra 24 til 49 år, og temaene de tar opp spenner fra 3D-ultralyd, babysjokk, dagens øyhoppende besteforeldregenerasjon og følelsen av å ikke strekke til i flommen av motstridene ekspertråd.

Mammarådet er ment som en trøst til alle vordende eller nybakte mammaer der ute. Da Klassekampen anmeldte boka skrev de:  “Her er morsomme og selvironiske runder rundt «husmoreriet», «lykkeboblen» og barseltårene. Og her er dramatiske erfaringer, med graviditetsvansker, eneforeldreskap”, og mente den inneholdt “gjennomtenkte, kloke og rørende bidrag”.

IMG_7594