Ukas helgetips

Det er lørdag morgen klokka 06.07. Barna har sovet lenge, men det er fortsatt 12 gode timer igjen til det er Barne TV og leggetid. 12 timer kvalitetstid med familien. Eller 12 timer der barna løper rundt i pysjen og sprer legoklosser, Schleichdyr og Biola som jevn glasur utover gulvflatene, mens du følger hakk i hel og rydder, -en oppgave bare marginalt nyttigere enn å vaske bilen mens det regner. Det er da dere trenger å komme dere ut. Det er da du trenger en plan. Den trenger ikke være stor, men én hyggelig aktivitet, som gir barn og voksne en felles opplevelse. En tur på lekeplassen kan være nok, men i et land med vinter 10 måneder av året, er det ikke alltid lett å beholde entusiasmen hutrende ved siden av en bunntælet sandkasse, mens småen forgjeves forsøker å plukke opp en plastspade med de vottehemmede hendene sine.

Det kan være lurt å ha en backup plan.

Så hvordan finne ut hva som skjer i byen? Hva som er gøy å gjøre med barna og hva som bare er stress? Etter bortimot 5 år som småbarnsmor i byen, har jeg kommet over mye bra og en god del dølt. (Høytlesning som varer i 5 minutter, anyone? Ja, Litteraturhuset, jeg snakker til deg.) Helgas beste tips deler jeg med fine folk. Det betyr deg!

Her kommer derfor: Ukas helgetips:

I tillegg til den faste utstillingen av fly, ting å trykke på og annet gøy kjører Teknisk Museum et stort vinterferieprogram denne helgen. Her har de buttonverksted der barna får lage sine egne jakkemerker og roboten Isak som går rundt og snakker med barna. Dere kan sjekke ut stjernehimmelen i planetariet og se deres berømlige såpebobleshow.

Åpningstider er 11-18. Inngangsbillettene koster 50 kr for barn og 100 for voksne, men de har familiepris for 2 voksne og inntil 2 barn for 250 kr. Adressen er Kjelsåsveien 143. Du kommer deg hit slik.

En annen fin ting å sjekke ut er Blårollinger. Det faste konsertkonseptet for barn holder til på Parkteateret på Løkka og passer for barn som liker å riste på rompa. På søndag er det Hurraball som styrer showet. De er et barnemusikorkester med teateralske innslag inspirert av Knutsen & Ludvigsen, Trond-Viggo, KLM og Monty Python. De lover «trylleprompeshow, rideeventyr, kjøttbolle rock’n roll og sjokoladepudding til dessert». Showet begynner klokken.13, og det er lurt å komme hvertfall 40 minutter før, for her pleier det å bli trangt. Prisen er 50 kroner per hode, barn under 2 år er gratis. Adressen er Olaf Ryes plass 11.

Etterpå kan du stikke innom fine Villa Paradiso ved siden av og kassere inn tjue foreldrepoeng når de små får servert italiensk pizza i barnestørrelse -gjerne formet som en kanin eller noen ganger fisk- og egen paraplydrink. Maten er, i motsetning til Egon, digg for de voksne og. Paradiso kniver med Mimmo om å være den beste pizzarestauranten i byen, og de har et lite lekerom i underetasjen. Trenger man egentlig mer?

Hva er dine planer for helgen?

15 Comments
 • Hildegunn

  24/02/2012 at 08:25 Svar

  Nesten så jeg må flytte til Oslo etter dette supre innlegget om hva man kan gjøre med barna i helgen 🙂
  Jeg reiser til Trysil på søndag på vinterferie så helgen min vil bestå mest av å pakke 🙂

  • susannekaluza

   26/02/2012 at 19:18 Svar

   Takk, så hyggelig at du liker den! Følg med i uka som kommer for mer aktiviteter, nistetips og matinnlegg. Håper du kan bli inspirert 🙂 Kos deg masse på Trysil! Hilsen Susanne

 • Katrine

  24/02/2012 at 08:30 Svar

  Dette er en super blogg. Jeg som snart får en 5 åring i hus, og trenger tips kommer nok til å følge bloggen din fremover 🙂

  • susannekaluza

   26/02/2012 at 19:16 Svar

   Så koselig at du liker den! Imponerende å snart skulle få en femåring i hus. Da er det være kjekt å plukke opp litt tips til aktiviteter. Fem er en hektisk, men supermorsom alder. Håper du kan finne inspirasjon her i tida som kommer. Følg med! Hilsen Susanne

 • karine

  27/02/2012 at 11:53 Svar

  Her er toåringens helgefavoritt å kjøpe dagskort og kjøre buss og trikk rundt hele byen. Han hater teknisk museum, haha. Men blårolliger ser gøy ut, kanskje man skulle forsøkt seg på det.

  • susannekaluza

   27/02/2012 at 12:02 Svar

   Trikketrikset er en klassiker ja. Kjører den hver gang vi har niesene mine på besøk utenbys fra. Blårollinger er fint, ellers er det masse annet gøy å finne på i den alderen også. Da begynner de jo å få glede av alt fra teater til lekeland. Hadde akkurat med (snart) toåringen min på klovneteater og han skrattet og lo. Tenker å legge ut tips til alle gøye helgeting jeg kommer over her hver fredag, så bare å følge med.

 • karine

  27/02/2012 at 11:55 Svar

  Jeg er uutholdelig misunnelig på at du fikk henge med kongen, btw.

  • susannekaluza

   27/02/2012 at 12:04 Svar

   Hehe. Kongen altså. Fin fyr! Men var (bare nesten) enda mer stas å intervjue kronprinsen i samme reportasje. Hadde crush på ham hele barneskolen og han var mye kjekkere i irl. Mye barskere enn han ser ut liksom. Veldig hyggelig med tilbakemeldinger da. Håper du liker bloggen! Hilsen Susanne

 • Jørgen

  28/02/2012 at 09:56 Svar

  Arte Pazza på St. Hanshaugen har fortsatt flere ganger bedre italiensk pizza enn både Mimmo og Villa Paradiso. Også Lofthus samvirkelag (Åpent bakeri) på Sandaker er bedre enn disse.

 • susannekaluza

  28/02/2012 at 10:54 Svar

  Ooh, enig Jørgen! Arte Pazza er gull! Visste du de har begynt å selge pizzaene til Åpent Bakeri gutta på Gastro også? Mye bra pizza å få i byen altså!

 • Eva

  29/02/2012 at 09:00 Svar

  Hei,
  super blogg, men jeg er egentlig mest imponert over at du besvarer alle kommentarer så personlig og hyggelig. Det er å ta bloggen sin på alvor, selv om det kan bli vanskelig på sikt. kudos!

  eva

  • susannekaluza

   29/02/2012 at 21:02 Svar

   Hei Eva, tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Når folk først tar seg bryet med å kommentere det jeg har skrevet, tenker jeg det minste jeg kan gjøre er å svare alle skikkelig. Det er nok vanskelig for de som har større blogger, men tenker hvertfall å gjøre mitt ytterste for å få det til. Veldig glad for at du liker bloggen. Sjekk innom i morgen, da kommer mer nistetips! Mange klemmer fra Susanne

 • BarnOmbord AS

  11/03/2012 at 22:23 Svar

  Hei!

  Veldig enig med Eva over her – den tanken slo meg også! 🙂
  Følger bloggen din nå, og gleder meg til flere inspirerende innlegg både om matpakker/restauranter og andre lurerier for store og små! 🙂

  Snart helge-slutt, så får ønske deg en god uke da! 🙂

 • miro clash th 13 mod apk

  04/06/2021 at 13:19 Svar

  MiroClash APK MiroClash is a modified version of Clash of Clans for Android users that allows playing on separate private servers with a huge amount of resources and great stability. With more than 8 cores, 64Gbs of ram, and much more space, you are guaranteed the best server experience on the web right now.

 • Injustice Mod APK

  08/10/2021 at 13:36 Svar

  The Daughter of Darkness has arrived! Voted as the most wanted character by the community in 2020, LEGENDARY RAVEN unleashes her dark side and uses her demonic nature to fight off her foe. She inflicts Darkness onto her opponents to increase incoming damage and remove all their buffs! Take your team to battle in the new Solo Raid Event, ADVENT OF CHAOS, with Boss Raven and NEW CHAOS ARTIFACTS! This update also includes additions.

Post a Comment