Begynnelsen

Fra å tro dette lenge ville være en blogg mamma kanskje ville titte innom sånn mellom zumbatimene og middagselskapene sine, har jeg de siste dagene fått over 500 klikk om dagen. Gøy gøy gøy! (Og tusen takk til alle som har delt bloggen med venner og kjente på Facebook og Twitter. Fortsett med det!)

Tenkte derfor det var på tide å presentere meg litt. Jeg heter altså Susanne, og i denne bloggen vil jeg samle tips og inspirasjon jeg har kommet over i de drøye fem årene som er gått siden to streker åpenbarte seg på graviditetstesten. Uken før hadde jeg og min kjære møtt venner i Paris, spist røkelaks, camembert og tartar, skålt i champagne og klatret til topps av Eiffeltårnet.

Paris, topp tur! Men hvorfor blir jeg så sinnsykt trøtt klokka sju?

Jeg var selvfølgelig overbevist om at jeg hadde skadet det ertestore fosteret for alltid, så for å veie opp ilte jeg til min trofaste støtteDeichmanske der jeg i løpet 9 måneder pløyde gjennom samtlige bøker i barn/oppvekst/småbarnspsykologi seksjonen.

Aha. Derfor! Åtte uker på vei tok jeg en pause fra guilt trippinga for å gå på Snoop Dogg festen til Rønningen. Holdt meg til vann denne gangen.

Datteren min ble født en solskinnsmorgen i august og var ikke bare perfekt, hun som alle andre barn, den mest perfekte baby som noensinne hadde slått de mørke øynene opp for å se seg rundt på jorda. Det å være mammaen hennes er gøyere enn jeg noensinne kunne forestilt meg. Livet før var vell og bra, men det føles som å ha tilbrakt 25 år med å se fine filmer i sort hvitt, for så å bytte til fullfarger med Kodachrome.

Siden jobben min som journalist i Magasinet innebærer å grave seg dypt ned i temaer har jeg fortsatt å sluke alt jeg kan finne av artikler, bøker og nettsider om barn, mat og familieliv. Masse er helt bortkastet (Anna Wahlgrens tips om skrikekurer og magesoving for spebarn sikrer seg en god førsteplass der), men i blant dukker det opp nyttige triks som gjør hverdagen lettere, barnehagehentingen smoothere, helgene hyggeligere.

Med denne bloggen håper jeg noen av disse erfaringene kan inspirere akkurat deg!

Her kommer en nydelig sang som alltid får meg til å stoppe opp. Lommetørkle alarm!

Livet i Kodachrome.

Hvordan synes du verden endret seg etter at du fikk barn? Er det noe du lurer på eller har lyst til å lese om? I så fall blir jeg kjempeglad for en melding i kommentarfeltet!

In English: A little bit about why I loved becomming a mom (imagine seeing great films in black and white and then suddenly being introduced to Kodachrome) , and a lovely Swedish song about parenting.

No Comments
 • Day in to Night

  29/02/2012 at 17:47 Svar

  Fin blogg! 🙂

  • susannekaluza

   29/02/2012 at 21:03 Svar

   Tusen takk! Sjekket ut bloggen din og, du skriver veldig ærlig og fint! Gleder meg til å lese mer av deg! Mange klemmer fra Susanne

 • Hilde N

  29/02/2012 at 17:53 Svar

  Fin blogg, Susanne! Jeg har vært innom hver dag siden du nevnte den ved kaffemaskinen 🙂 Liker veldig godt måten du skriver på – og selv uten barn synes jeg det er gøy å lese tipsene dine! Jeg tror nesten jeg ønsker meg en uglelue selv – bare fordi den var så søt!

  Klem fra Hilde N.

 • susannekaluza

  29/02/2012 at 21:07 Svar

  Hei Hilde,
  så koselig at du liker den! Veldig gøy at også du som forløpig ikke har barn stikker innom 😀 Tenker å ha ukas helgetips fast, så om du har venner med barn eller små familiemedlemmer på besøk kan det hende du kan plukke opp litt nyttig inspirasjon. Følg med videre!
  Mange klemmer fra Susanne
  PS: Tror du hadde vært veldig fin med uglelue 😀

 • Madeleine L.Kjelling

  01/03/2012 at 11:33 Svar

  Veldig fin blogg. Du skriver med en morsom snert, og det liker jeg 🙂 Og ikke minst inspirasjon til å legge andre ting enn en BRØDSKIVE i matpakka til barna! Imorgen avanserer jeg til trykket ut figurskive 🙂 Takk!

  • susannekaluza

   01/03/2012 at 22:52 Svar

   Hei Madeleine, tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding! Utrolig gøy å høre at du er blitt inspirert til å teste ut en figurbrødskive i morgen 😀 Det er virkelig så lite som skal til for å gi barna en koselig, liten overraskelse i hverdagen. Håper det blir en suksess hjemme hos deg og! Mange klemmer fra Susanne

 • Astrid

  05/03/2012 at 12:46 Svar

  Vilken fin lat! 🙂

  • susannekaluza

   05/03/2012 at 14:05 Svar

   Ja, er den ikke nydelig, Astrid? Great lyrics!

 • […] Da jeg ble gravid var jeg den eneste i vennekretsen med barn. Løsningen ble å begrave meg i bøker. Det er likevel lite som slår andre foreldres praktiske erfaringer. I tida fremover vil jeg derfor snakke med folk jeg liker, beundrer eller er nysgjerrig på om deres beste refleksjoner og råd fra livet med barn. […]

 • […] mange nye lesere hit i dag som følge av det, og det er superhyggelig. Velkommen skal dere være! (Mer om meg her og mer om matpakkene mine her og her.) Synes derfor dagen i dag var en fin anledning til å […]

Post a Comment