Ukas helgetips: Barnas kulturhelg

Hva kan folk på Sagene lære av folk på vestkanten? Tja, å stemme Høyre kanskje? Eller kanskje ikke?

Sagene er en av mine favorittbydeler i Oslo. Da Fabian Stang rett etter ordførerervalget ble presentert for tall som viste at en mann på Vindern kan regne med å leve 12 år lenger enn en som bor på Sagene,  ignorerte han famøst faktorer som fattigdom og mente beboerne på Sagene burde lære av folk på vestkanten og begynne å «gå tur i marka og trene og sånt» .

Fabian da...

Jeg skal la den debatten ligge. Selv mener jeg det er mye vestkanten kan lære av Sagene. For eksempel hvordan man lager bra barneteater. Sagene Samfunnshus har i mange år arrangert superpopulære «Barnas Kulturhelg»  der forskjellige teatergrupper har forestillinger for barn hver lørdag. I motsetning til oppsetninger ala Blåfjell på folketeateret, som lett robber en familie for 1000 kroner, koster forestillingene på Barnas kulturhelg sympatiske 50 kroner per person. (NB! Ta ut penger på forhånd, de tar ikke kort!)

Denne lørdagen er det Veslefrikk med fela som settes opp som et figurteater tilpasset barn fra 2 år. Det er to forestillinger, klokken 14 og  klokken 15. Erfaringsmessig er det lurt å komme en timestid før for å være sikret billett, for det er alltid masse folk på disse helgene. Mens du venter kan du tusle bort til utsalget til Den Lille Kokosbollefabrikken rett bort i gata og prøve ferske, runde, myke kokosboller. Jeg elsker de med appelsinsmak og mørk sjokolade. Mmmmmm!

Eggehvitter og litt sukker pluss et tynt lag sjokolade: Så godt som helsekost i min bok.

Nazar Cafe som ligger på Samfunnshuset er også et gullsted for en lørdagslunsj. De har god plass til barnevogner utenfor de store vinduene, maten er topp (Min favoritt er bulgursalaten som du kan få med enten stekt halloumi, squashkaker eller køfte, også betale litt ekstra for å få alle tre i samme rett. Digg!), på barnemenyen står ting som laksenuggets og tyrkiske kjøttboller og de har både lekerom og stellebord.

Søndag fortsetter Barnas Kulturhelg med dukkeverksted på Sagene Samfunnshus. Her kan de små ta med sin egen dukke eller bamse, lære å lage dukker, lage egen forestilling og spille for andre. Verkstedet går fra 13-16, passer for barn fra 3 år og er gratis. Det er bare å ta notater, Fabian.

Glede seg!

PS: Trekker vinneren av give awayen i løpet av dagen, så heng med!

Hvordan skal du nyte helga?

In English: On Saturday children there is a play called «Veslefrikk med fela» at Sagene Samfunnshus in Oslo. This is a great story for children from 2 years on. The play costs 50 NOK per person, and runs two times: at 14 and 15.00. At Sagene Samfunnshus there is also a family friendly restaurant called Nazar serving great continental and Turkish food. I adore the bulgur salad with halloumi, squash patties and meatballs. Nearby you can visit «Den lille kokosbollefabrikken», a place that sells lovely choko coco buns with flavours souch as banana and strawberry. On Sunday the kids can bring their dolls or teddys to Sagene Samfunnshus from 13-16.00, learn to make their own dolls and act in a play. This arrangement is faboulously enough free of charge.

No Comments
 • […] du holde deg i byen er det også et superfint teater på Barnas Kulturhelg på Sagene Samfunnshus (mer om Samfunnshuset og fine ting i nærheten i dette blogginnlegget) på lørdag. Forestillingen heter Bompene, og er et ordløst teater for babyer og barn opptil […]

 • […] oppdragelse eller fordømmelse av kvinner som prioriterer jobb fremfor barn og jeg tipser om aktiviteter du kan finne på med barna ( i følge artikkelforfatterne er dette forbeholdt […]

 • Desirée A. Welyky

  29/08/2012 at 08:57 Svar

  Hei Susanne!

  Mitt navn er Desirée og jeg er daglig leder i Happy Kids, et selskap som spesialiserer seg i aktivitetsposer for barn, til restauranter, cafeer og hoteller blandt annet. Vi har en rekke restauranter og cafeer i Oslo som har tatt aktivitetsposene i bruk, og det er godt mulig duhar sett oss allerede, blandt annet hos Nazar Café. Barneposene er beregnet for barn mellom 3-10, men min nevø på to har også til sin store fornøyelse mottatt posene. Posene inneholder klistremerker, klistremerkebakgrunn, giftfrie fargestifter, puslespill og 8 tegne- og pusleark, som gir barna noe å drive med i opp til en time! Om jeg kan få anbefale noen steder å ta med barna hvor barna får en hyggelig overraskelse og de har noe å pusle med kan jeg nevne;
  Ekebergrestauranten
  Santinos Youngstorget
  Bølgen & Moi Restaurantene (Tjuvholmen, Nydalen, Briskeby, Sandvika og Høvikodden)
  Mats & Martin restaurantene (CC Vest og Vollen)
  Kafé Celsius, Rådhusgata
  Yayas Restauranter (Vika og Majorstuen)
  Rust Restaurant, Bar & Cafe, Hegdehaugsveien
  Mona Lisa Huset (Grensen 10 restauranter)
  Nazar Café, Sagene Samfunnshus
  Frognerseteren (Á la carte restauranten)
  Venner Restaurant & Bar, Grønland
  Ricebowl Thai restaurant, Youngstorget
  Onda by Pal & Ness Aker Brygge
  Kaffistova, Rosenkrantz’ gate

  Vi har også en rekke kunder utenfor Oslo, nøl ikke med å kontakte meg for tips om hvor du kan finne posene våre eller ta en titt på facebooksiden vår http://www.facebook.com/happykidsAS for nyheter og hvor du finner noen av våre kunder under våre «likes». Håper vi kan være til hjelp for en rekke foreldre og familier der ute!

  Hilsen Desirée 🙂

Post a Comment