Ukas helgetips: Bad-a-bing!

Sol! Blomster! Utelunsj på takterrassen med de fineste Magasinet-kollegaene! De siste dagene har jeg gått rundt i en jevn rus i pur glede over varmen og våren som plutselig er over oss. Utålmodig som jeg er får jeg trang til å gjøre alle slags sommerting: Drikke utepils i solskinnet (jeg liker egentlig ikke øl, men utepils må jeg ha i april/mai okke som), sykle til Bygdøy og ikke minst: bade. Isbading i Oslofjorden frister lite, og klaustrofobiske badeland er heller ikke gull når dagslyset endelig varer mer enn en time midt på dagen.

Vår på St.Hanshaugen!

Heldigvis finnes det en fantastisk svømmehall, bare en halvtimes kjøring fra Oslo. Badet er nytt og fresht (åpnet i 2008) og fordi alle veggene er av glass er det som å svømme i rent solskinn.

Forrige helg tok vi turen til fineste Drammensbadet, og det var like digg som alltid. Myyye flottere enn vår gamle favoritt Risenga i Asker, og bare ti minutter lenger å kjøre. Her har de et varmt og grunt babybasseng med fontener i midten, et vanlig basseng, et ekstra varmt basseng (topp når du har babyer som gjør at du selv i bunn og grunn bare står stille i vannet og dermed hakker tenner etter ti minutter i et vanlig temperert basseng), et bølgebasseng med klatrevegg (ok dette kunne godt vært litt varmere), en medstrøms bane, flere boblebad, stupetårn, to vannsklier og til slutt et voksenbasseng som jeg kun har fått sendt lengselsfulle blikk etter fordi jeg alltid er der med de små på slep.

Is it a bord? is it a plane?

De selger både badetøy, badeleker og badebleier i resepsjonen, og inngang koster 120 for voksne, 75 for barn over to år og 45 for babyer.

Er du opptatt av å spise sunt anbefaler jeg at du tar med noe hjemmefra (det er sympatisk nok tillatt å ta med medbrakt og spise i cafeen), siden kiosken kjører klassisk karbo/sukkerbonanza: baguetter, pølse, is, toast av loff og klassikeren: pommes frites med grillkrydder.

Søsteren min er en ivrig dykker, og hadde med undervannskamera da hun var med sist. Barna mine tør å få hodet under vann, men de er laaangt fra tøffe nok til å bli der. Heldigvis har datteren min en venninne i Drammen som er den rene havfruen, og når hun er med strekker begge mine seg lenger også. Gøy!

Buskerudjenter er tøffere enn toget.

Vil du holde deg i byen er det også et superfint teater på Barnas Kulturhelg på Sagene Samfunnshus (mer om Samfunnshuset og fine ting i nærheten i dette blogginnlegget) på lørdag. Forestillingen heter Bompene, og er et ordløst teater for babyer og barn opptil førskolealder.

Vi var på akkurat den forestillingen når sønnen min var 1 år, og var veldig usikre på om han ville få noe særlig ut av det, men siden storesøster hadde lyst til å gå slepte vi han med. Sånn er det å være minst.. Storesøster likte teateret godt hun, men hvem satt på første rad og skoggerlo seg gjennom hele forestillingen? Lillebror!

Skuespillerne brukte ikke ord når de snakket, bare tulleord som «Bompibomp».  Tonefall og kroppspråk forklarte alt. Tenk på det som en teatervariant av Teletubbies eller Drømmehagen (selv om handlingen heldigvis ikke er like repetetiv og flat). Historien minner om Den Lille Larven Aldri Mett, og handler om å vokse. Enkelt, men fint og en topp lørdagsunderholdning med de minste.

Bompene spilles i tre show som varer i 20 minutter hver: klokken 13, 14 og ett klokken 15. Billettene koster 50 kroner og salget starter klokka 12.

Hva skal du gjøre i helgen? Jeg blir kjempeglad for flere tips!

"Jeg er våren kom så skal du se. Varme sol og lys jeg bringer med. Blomster trær og blabla allting gror. Håp og glede blabla til vår jord." Jeg husker kanskje ikke teksten lenger, men budskapet er det samme som da jeg lærte den i musikktimene på Brandenga barneskole: Jippi! Det er vår!

In English: All of a sudden spring is here, and I am perpetually wanting to do things like drink a cold beer in the sun, bike to the beach or go swimming. Since the Oslofjord is still icy cold, the beautiful Drammensbadet, just a 30 minutes drive from Oslo is the perfect day trip this weekend. They have 4 childrens pools, several slides and hot tubs and since it is built almost entirely out of glass it feels like swimming in pure sunshine. If you’d rather stay in the city, there is a wordless theater for babies and preschoolers at Sagene Samfunnshus called «Bompene». The show runs three times: at 13.00, 14.00 and 15.00. My son saw it when he had just turned one, and laughed his way through the entire show. Loved it! What are your plans for the weekend?

No Comments
 • Christina

  23/03/2012 at 06:58 Svar

  Drammensbadet er en stor HIT. Vi prøver alltid å få en tur dit med våre jenter når vi er i byen.
  Heldige du med så flott storesøster. Skikkelig kule bilder ble det. Digger undervannsbilder!
  Helgen på landet og alt utenfor det sentrale østlandsområdet er kanskje landet….. Vel det er hvertfall landet vi bor på. En kommune med ca 3500 innbyggere og 1200 i kommunesenteret hos oss…. Vel i morgen er det basar på samfunsshuset. Basar som ikke jeg visste om før. De selger årer( omtrent ispinner med med 10 lodd på hver) det selges lodd fra loddbøker og premier er ofte håndarbeide, gaver fra bedriftene i området, det selges kaffe og kaker. Billig for oss fra østlandet. To kaffe, 4 kakestykker(STORE) 1 brus kommer alltid på under 100 kroner. Ofte betaler vi 60-80 kroner, litt avhening hva barna vil ha. Om det er svele, platekake eller annen kake. Å vi treffer resten av bygda. Det er vår kafe på lørdag. Eldstejenta skal i bursdag og vi andre får se hva vi gjør. Om det er opplette så skal vi prøve å gå en tur.
  Ha en fin helg

  • susannekaluza

   23/03/2012 at 20:35 Svar

   Ja, ble ikke undervannsbildene kule? Flinkeste Karoline 🙂 Basar hørtes kjempekoselig ut! Topp å kunne dra et sted og vite både små og store møter venner. Her i byen har vi ikke ett samlingssted sånn, selv om bydelen liksom blir vår lille bygd der vi nesten alltid møter venner på lekeplassen eller den lille parken i nærheten. Og hjemmebakte kaker slår jo alltid bortebakt. Håper dere får en nydelig helg! Mange klemmer fra Susanne

 • Trine Lise Myhre

  23/03/2012 at 08:50 Svar

  Gode tips! Vi skal pakke niste og kakao og ut på tur i skogen i det fine været i morgen. Vesla elsker å sitte med full oversikt i bæremeisen. Bikja får også tur,så da er hele familien fornøyd. Mate ender er også moro i finværet.

  • susannekaluza

   23/03/2012 at 20:38 Svar

   Så flinke dere er! Naturopplevelser er på førsteplass over min mammadårlig-samvittighet. Hvor pleier dere å gå hen? Håper dere får en herlig tur i solskinnet! Mange klemmer fra Susanne

 • Marianne Stensund Westphal

  23/03/2012 at 12:05 Svar

  Takk for godt tips. Vi bor i Asker og det er greit å vite at det er et godt alternativ til Risenga i nærheten. Syns generelt det har blitt så fint i Drammen at vi oftere og oftere drar den veien i helgene. Et annet tips for helgene fremover er å ta med ungene på loppemarked. Min lille syns det er rene Sabeltann-jakten å få gå gjennom billige bøker og leker andre ikke vil ha….og en fin mulighet til å levere fra seg ting og tang fra skuffer, skap og barnerom som bare samler støv. Sist insisterte treåringen på å finne seg et kamera på loppis og når damen bak disken dro frem et plastkamera fra 80-tallet formet som en badeand med masse kule knapper og sveiver så var det reneste julekvelden. Takk for super blogg som hjelper med «hva skal vi gjøre i helgen mon tro»-problematikken som alltid melder seg fredag ettermiddag.

  • susannekaluza

   23/03/2012 at 20:43 Svar

   Takk for kjempekoselig tilbakemelding, Marianne! Tanken er nettopp som du sier: Å hjelpe til med det faste spørsmålet som melder seg hver fredag: Hva skal vi finne på med små barn i helgen?
   Kan som sagt anbefale Drammensbadet på det varmeste. Vi drar nesten en gang i måneden. Loppemarked er forresten et superbra innspill. I fjor ga vi storesøster 50 kroner og lot henne lete etter bursdaggave til lillebror på loppemarkedet på Ullevål skole. Ble både puslespill, en mariehøne i tre han kunne trekke etter seg og fin 70-tallskoffert fra stolt søster. Ønsker dere en strålende helg! Mange klemmer fra Susanne

 • Ellen Roberg-Askim

  23/03/2012 at 19:34 Svar

  Jeg skal på barseltreff med fem tiåringer (jada vi har holdt koken i 10 år!) og rulse langs stranda, grille litt og nyte godværet som er spådd. Spise sushi med min kjære før nabolagsfest. Jeg skal også bade i SJØEN som jeg har gjort så godt som hver helg i halvannet år nå. Det har også fått meg til å posere på nett i badedrakt, hehe.

  http://ellensoase.blogspot.com/search/label/Into%20the%20Sea

  Så fantasktisk kule bilder under vann!

  God helg Susanne!

  • susannekaluza

   23/03/2012 at 20:50 Svar

   Wow! Bade i sjøen?? Jeg bøyer meg i støvet!

   Jeg er en pingle på kulde og bader sjelden under 21 grader. I det siste har jeg fått en biologisk unnskyldning å dytte foran meg her. Ligger visst i genene til rødhårede å være ekstra sensitive for kulde 😉 http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/helse/roedhaarede-reagerer-annerledes-paa-smerte-3422459.html

   Veldig imponert over barseltreffet med 10 åringer også forresten. Det høres veldig hyggelig ut å ha en hel gjeng med mammaer og barn som har fulgt hverandre så lenge. Håper dere får en nydelig helg, Ellen!

   Mange klemmer fra Susanne

 • TJ

  23/03/2012 at 20:18 Svar

  Kult:) Drammensbadet = GULL!:) Hvertfall når det minste bassenget er såpass nærme at vi mammaene kan skravle «på land», mens havfruene bader;)
  I helgen er det klart for mini`s første håndball cup(!!!!) 4 kamper og medaljeutrekkelse i morgen…., må jo bli stas (for å si det sånn så har jeg greit overtalt mini til å droppe den planlagte dobbeltbursdagen, så JEG kan leve ut drømmen som «heia mamma»:)
  Sees snart snupp, og god helg

 • […] kanskje dra en tur på Drammensbadet som er oppe hele påsken. Nyt […]

 • […] om Drammen er blitt mye finere siden jeg flyttet, med elvepromenade og langt flottere badeanlegg enn her i Oslo føles det fortsatt ikke aktuelt å flytte “hjem”. Drammen er min by. Skien hans by. […]

Post a Comment