Ukas helgetips: Fiolinmaker-kurs på MiniØya

Her om dagen passet mamma barna mens jeg var ute og kjøpte bryllupsgave til en venninne. Når jeg kom hjem var mobilen tom for batteri, nøklene mine glemt inne og ingen åpnet døra når jeg ringte på. Argh.

Heldigvis var min gode nabo fiolinmaker og 3-barnsfar Jacob von der Lippe inne, og han lånte meg iPhone lader så jeg fikk tak i mamma og kom meg inn.

Jacob. Gir bort både fiolinkurs og iPhonestrøm.

Mens jeg hang ut der fortalte Jacob meg om planene sine for MiniØya. Og det hørtes superkult ut, så det blir definitivt ukens helgetips. Dere har sikkert hørt omMiniØya allerede: denne to dagers barnefestival bonanza midt i byen som får storfint besøk av Pippi Langstrømpe fra Sverige, De Lillos fra Norge, Hakkebakkeskogen og Kardemomme By fra Kristiansand, Samsaya fra Oslo, Margrethe og Fantorangen fra NRK Super.

I tillegg blir det skulpturverksted, stor lekeplass, ansiktsmaling (hvis poden vil bli sminket som Lady Gaga), klatretårn, neglelakk salong (WTF?), teaterskole (der de små kan boltre seg i kulisser og kostymer til Nationaltheaterets oppsetning av Kardemomme by), smakslaboratorium, mulighet for å ta seg en dukkert i Tøyenbadet og altså: Fiolinmaker kurs med Jacob von der Lippe.

Jacob skal blant annet ha med violiner i forskjellige byggefaser og la barna selv utforske hvor klangen kommer fra i en fiolin og ha gjetteleker med forskjellige lyder. Han er også en meget habil fiolinist og skal selvsagt spille på fiolinene også.

En deilig og ukomers pause for de små.

Hvorfor blir det fin klang i den ene kassa og ikke i den andre? Det og mer til finner du ut i fiolinteltet til Jacob til helga.

Miniøya foregår i Tøyenparken, over gata for Botanisk hage. Festivalen foregår fra 10-18 begge dager. Det eneste som er kjipt er prisen. Dags­bil­lett for en fami­lie på fire kommer på: 880 kroner. Auch!

Er du på jakt etter litt rimelige aktiviter i helgen foreslår jeg at du sjekker ut Oslo Havns store familiearrangement Havnelangs på søndag fra 12 til 16. Du kan blant annet for første gang komme ombord i seilskuta Christian Radich, smake på hvalgryte, paella og annen sjømat fra lokale fiskere, se ulike typer sprell levende fisk og skalldyr i store akvarier, hilse på Shrek, få laget ballongdyr, prøve brannslangen ombord på en ekte redningsskøyte, se sjørøvershow og mye mer. Sjekk hele programmet her. Og ja: Alt sammen er gratis.

Ønsker dere en topp helg!

Hva er dine planer for helgen?

In English: This weekend you can either take a trip to Tøyenparken to check out the childrens festival MiniØya with artists such as Samsaya and DeLillos, characters such as Pippi and the robbers from Cardemom town, and learn about violin making from my friend Jacob von der Lippe. Min i Øya is on Satuday and Sunday from 10-18 and costs 880 NOK for a family of four. Or you can go to «Havnelangs» which consists of several actitivities a long the harbour: Taste fresh sea food, watch live fish in an aquarium, see a pirate show, try the fire extinguisher on a real rescue boat and a lot more. «Havnelangs» is from 12-16 and is totally free of charge. What are your plans for the weekend?

Barna kan få se en ordentlig mann-over-bord-øvelse på Redningsskøyta som ligger ved Honnørbrygga på søndag.

No Comments
 • Hanna

  08/06/2012 at 18:19 Svar

  Skulle ønske jeg var i Oslo denne helgen! Men MiniØya blir sikkert bedre når barna blir bittelitt eldre 🙂

 • susannekaluza

  08/06/2012 at 18:32 Svar

  Ja, tror det er enda bedre når de er hvertfall 4-5 år (eller eldre) Selv om minsten sikkert hadde digget Kardemommeby og KuToppen og Pippi. Håper de klarer å få ned prisene litt etterhvert og. 880 kroner er mye penger,-særlig med så mange store, kommersielle aktører involvert.

 • Ellen

  08/06/2012 at 20:15 Svar

  Kan brife med at jeg har debutert som fiolinist idag! Jeg begynte å spille fele med min sønn for to år siden, og i dag utfordret læreren meg til også å være med på konserten. Så vi spilte tostemt han og jeg, bondekantaten. Litt komisk blandt barna da, hehe.

  God helg til deg, hva enn dere finner på!

  • susannekaluza

   09/06/2012 at 10:09 Svar

   Oj! Så kult! Det synes jeg var tøft gjort av deg! Vi skal i bryllup i dag og så skal vi passe brudeparets barn etterpå, så skal faktisk ha fire under 5 år her hjemme resten av helgen. Blir nok hektisk, men hyggelig 🙂

Post a Comment