Fest i stua!

Nå sover fire små endelig søtt, og jeg må si det har gått overraskende bra å ha så mange barn i hus.  Vi har nemlig vært i bryllup i dag, og fått det ærefulle oppdrag å ha de to barna til brudeparet på overnatting. De går i samme barnehage som våre, og er bestevenner. Likevel var jeg spent på hvordan det ville gå å ha barn på 1-2-4 og 5 i hus, (og særlig ved leggetid!), men det har bokstavelig talt gått som en lek, selv om de to eldste fniste og herjet i noen timer ekstra før også øynene deres ble tunge.

Siden dette er en stor dag for barna ville jeg gjerne lage litt ekstra bryllupsfestfølelse for dem også, så vi kjørte på med fullt publikumsfrieri:

Tegnefilm med selvpoppet popcorn, sjokoladeboller og festpyntet kveldsmat:

Kjapp, men festfin kveldsmat til 4 bryllupsrusede barn.

Barna fikk velge favorittpålegg og så pimpet jeg opp brødskivene ved å skjære klassiske trekanter og pynte med bannere (kjøpt på Søstrene Grene), paraplyer og drinkpinner (fra Ica-butikken nedi gata) med frukt og grønnsaker.

Eplene skivet jeg bare, men i stedet for å skjære bort kjernehuset trykket jeg det ut med en blomsterform. Ble det ikke fint?

Vann og juice fikk de i ordentlige stettglass med sugerør, så jeg tror barna fikk følelsen av at dette var en festdag også for dem. I morgen har jeg lovet pølsepastafigurer, og trampolinehopping. I tillegg overtar vi den nye leiligheten vår klokken 14, så det blir en begivenhetsriks helg!

Vinneren av giveawayen er forøvrig trukket. Den heldige vinner ble nummer 7: Heidi. Gratulerer så masse!

Hurra for Heidi!

Send meg en epost med adressen din på susannekaluza(at)gmail.com, så får du den fantastiske diktsamlingen til Cathrine Grøndahl hjem i posten.

Ønsker dere alle en fortsatt strålende helg!

In English: We are baby sitting the kids of two friends who got married to day, and I wanted to make a special day for them. We made popcorn, eat chocolate buns, played and watched cartoons and for supper they wanted sandwiches, so I pimped them up a bit by cutting them into nice triangles and decorating with fruit and veg and the pins I had at hand: banners, drink umbrellas and stirring pins. The apples I simply sliced, and removed the pith with a flowershape cookie cutter. Do you like it?

No Comments
 • Lammelåret

  09/06/2012 at 22:03 Svar

  Mye på en gang, men det er moro når det går som det skal!
  Jeg tror unger som er sammen mye glemmer litt at de er individer, så når lederen (du) sier at de skal gjøre noe bestemt, så gjør de det. Akkurat som i barnehagen.

  Gratulerer med overtakelse av leilighet!

  • susannekaluza

   12/06/2012 at 08:53 Svar

   Godt poeng! Flokkmentaliteten slår definfivt inn. De små bare dilter etter de store og kopierer det de gjør: vasker de henda vil de vaske henda, pusse de tenna vil de pusse tenna etc. Kan bli fristet til å dra på en kid til eller to av sånt 😉

 • MammaLi

  09/06/2012 at 23:49 Svar

  Det hørtes ut som en bra dag å være barn hos dere på! 🙂
  Og spennende med husovertakelse! Om tre uker er det vår tur. 😀

  • susannekaluza

   12/06/2012 at 08:47 Svar

   Ojojoj! Grattis! Ble det hus&hage i Askim?

   • MammaLi

    12/06/2012 at 15:08 Svar

    Det ble det. :O Kommer et innlegg om det når vi har flytta og jeg skjønner hva jeg har gjort. Hehe. Nå om dagen er det jo pakking for alle penga… Med Mu som går bak meg og river av teipen på alle pappeskene før han vipper de på hodet. Såååå gøy. 😛

    • susannekaluza

     12/06/2012 at 20:04 Svar

     Så spennende! Gratulerer! Gleder meg til å høre mer om deres nye liv «på landet» 🙂 Det blir sikkert kjempebra!

 • Linda

  10/06/2012 at 11:13 Svar

  Blomsterform? Som en pepperkakeform eller en av de andre fancy formene dine?? 😉 Lurt lurt, ja takk til flere slike lure tips 🙂 🙂

 • vigdis

  10/06/2012 at 21:11 Svar

  *heihei!
  hørtes ut som en knallfest for kidsa!!
  så spennende med leilighetovertakelsen; lykke til med det! og så gøy at dere har kjøpt kjøkken; vi er superfornøyd med vårt, og flisene er nesten den beste delen av det:)
  håper du legger ut bilder når dere er i mål*
  vigdis*

  • susannekaluza

   12/06/2012 at 08:17 Svar

   Det kan bli aktuelt ja. Spennende (og skummelt) med oppussing, men tror det blir fint til slutt. Sikler på fototapet. Fiiint!

 • Carina

  11/06/2012 at 08:55 Svar

  Gratulerer med leilighet!! Og, ikke minst med bokprosjektet! Så spennende! Det har vært lite tid til blogging og kommentering for tiden..men leser alt, det gjør jeg;)
  Håper det var greit at jeg linket til bloggen og innlegget ditt på mitt forrige innlegg.
  Ha en fin mandag!

  • susannekaluza

   11/06/2012 at 21:19 Svar

   Tusen takk! Og takk for veldig hyggelige ord på bloggen din. Det ble jeg skikkelig glad av! Bokprosjektet er kjempespennende. Begynner å ta form nå, og prøver å pakke den full av mest mulig konstruktive og kreative ideer og tips i en hektisk hverdag. Veldig spent på å se det ferdige resultat! Håper du får en fin uke! Mange klemmer fra Susanne

 • […] Tannpirkere: En enkel måte å piffe opp nista på. Mat på pinne er gøy! Stikk kjøttboller eller kyllingrester på pinne, prøv cherrytomater og oliven eller fest ekstra grønt på toppen av brødskiva. […]

Post a Comment