Hverdagsmiddag: Blomkål og brokkoli carbonara

Det er ikke til å komme bort fra at pasta er en hverdagsslager hos barna, så jeg prøver hele tiden å vri hjernen for å finne på noe vrier som også vi voksne synes er gode. Dette er en kjapp middag som ble til i forrige uke av det jeg hadde i kjøleskapet. Og -mirakler skjer ennå!- samtlige spiste opp!

Derfor vil jeg dele denne enkle, men digge oppskriften med dere. Du trenger bare 5 ingredienser, og maten står på bordet innen 15 minutter. Håper dere liker den!

Du trenger:

 • Pasta. Jeg brukte fullkornspenne.
 • Blomkål eller Brokkoli. Eller begge deler.
 • Egg. Sausen er en enkel carbonara.
 • Fløte. Eller melk. Eller Creme Fraische eller hva enn kremet du har.
 • Parmesan.

Du kan gjerne også legge til:

  • Nøtter. Både gresskarkjerner, pinjenøtter og valnøtter funker.

Slik gjør du:

  1. Stek grønnsaker: Del opp brokkoli og blomkål i små buketter. Ha blomkålen i ei stekepanne med smør og gjerne litt hakket hvitløk. Stek/wok på middels høy varme i 7-8 minutter. Ha i brokkolien. Stek/wok videre i 5 minutter eller til du synes tyggemotstanden er passe.
  2. Kok pasta: I mens koker du pasta. Spar på litt av kokevannet. Hell pastaen tilbake i kjelen sin.
  3. Lag saus: Pisk sammen eggeplommer (jeg brukte tre) med litt fløte (jeg brukte 3 ss), salt og revet parmesan. Bland sausen med pastaen i panna. Ha i litt kokevann om du synes den ser for tørr ut. Ha grønnsakene på toppen. Server med ekstra revet parmesan, salt og nykvernet pepper og gjerne et dryss nøtter.

Yum! pasta dekket av eggeplomme, fløte og ost kan jo ikke bli feil!

Siden det er mandag i dag, passer jo dette perfekt for en Meatless Monday.   Det er kanskje ikke alle som vet at mannen min er vegetarianer? Jeg er altfor glad i egg og bacon til å bli veggis, men jeg kutter gjerne ned på inntaket av kjøtt i familien. Fordelen er mange:

Hva tenker du? Er middag det samme som kjøtt, fisk eller fugl i din familie? Kunne du klart å blitt veggis en dag i uka? Eller synes du dyrevernerne overdriver? Og har du noen gode kjøttfrie retter å dele?

Hvem savner kjøtt når du kan spise dette til middag?

PS: I dag er Mamma bladet med intervjuet med Mammadamen og meg i butikkenhyllene. Mye bra lesestoff altså!

In English: For Meatless Monday  I am making this super quick broccoli and cauliflower carbonara. You’ll need pasta, broccoli and/or cauliflower flourets, eggs, cream, parmesan and toasted pumpkin seeds. Pan fry the cauliflower on a medium high heat with butter and a bit garlic if you like. Add the broccoli after 7-8 minutes, fry for 5 minutes more or untill al dente. Boil the pasta. Keep some of the boiling water. And pour the pasta pack in the pan. Whip egg yolks (I used three)  with cream (3 tbls) salt and grated cheese. Mix the sauce with the pasta and add some pasta cooking water if the mixture seems to dry. Add the veg. Serve with more grated cheese and the pumpkin seeds. What are your thoughts on Meatless Monday? Do you have any recipies to share?

No Comments
 • Hanna

  18/06/2012 at 09:16 Svar

  Nam nam! Av alle ting som man ikke spiser som veggis er det bacon jeg savner mest, og etter flere år med leting, fant jeg endelig fake bacon for noen år siden. Neeesten like godt (i alle fall det jeg forteller meg selv) som ekte bacon, så nå er ikke savnet halvparten så stort.

  • susannekaluza

   18/06/2012 at 10:34 Svar

   Så bra! Hvor kjøper du det hen? Jeg har også prøvd å lete meg fram til et fake’on, men mitt beste forsøk er tofu som jeg skjærer i skiver, marinerer med salt, soyasaus og liquid smoke og steker i olje til det er sprøtt, digg men -alas- ikke noe ordentlig baconsubsitutt. I retter der sprøstekt bacon er digg bruker jeg noen ganger fetaostterninger eller grillet halloumi + nøtter som pinjekjerner. Da får jeg både ønsket saltsmak og crunch 🙂

   • Hanna

    18/06/2012 at 19:47 Svar

    Det nærmeste er vel Røtter på St. Hanshaugen. De har to typer «stjernebacon» og en type opphakket. Nam, nam 🙂 Jeg er ikke så flink på å lage ting selv, så da blir det sånne ferdigprodukter, men tror nesten jeg må prøve noen av dine vrier 😀

    • susannekaluza

     19/06/2012 at 10:46 Svar

     Ohh. Det må jeg prøve. Tusen takk for tips! Røtter er et farig sted. Klarer aldri gå inn der uten å legge igjen minst 1000 kroner, hehe.

 • Vesle Serena

  18/06/2012 at 09:18 Svar

  Det ser godt ut! Vi spiser ofte pasta, og enda mer spiser vi grønne retter! Vår favoritt er grønn lasagne, med spinat, selleri, hvitløk, løk, squash, hvit saus, pesto og masse urter… bondeomelett er også en kjapp løsning etter jobb, med de grønnsakene jeg har tilgjengelig…

  • susannekaluza

   18/06/2012 at 10:35 Svar

   Yum! Det hørtes digg ut! Takk for godt tips 😀 Mange klemmer fra Susanne

 • Cecilie

  18/06/2012 at 09:31 Svar

  Takk for oppskrift. Den skal prøves. Her i huset prøver vi å ha kjøttfrie middager et par ganger i uka.

  • susannekaluza

   18/06/2012 at 10:36 Svar

   Så bra! Jeg tenker at alle monner drar, selv om jeg fortsatt spiser endel kjøtt så er det hvertfall mindre. Også har Salmalaksen økt fiskeforbruket mitt vesentlig. Barna elsker det 😀

 • Carina

  18/06/2012 at 21:24 Svar

  Nam! Her i huset er i grunn pasta like stor hit hos de voksne..;) selv er glad i pasta med blåskimmelost, i ulike varianter. Eller med laks i fløtesaus, naam! Vi har nok oftere middag uten kjøtt, enn med.. Jeg (vi? hihi) er ikke så glad i kjøtt som «fyll», bare for å fylle opp tallerkenen..men sier ikke nei til en real biff;) Gleder meg til å lese intervjuet!! Mandagsklem

 • susannekaluza

  19/06/2012 at 10:45 Svar

  Pasta med blåmuggost er digg ja. Lager en variant med gnocchi og spinat som er helt fantastisk. Den skal jeg jammen poste her en dag!

 • […] liker. Og nei, jeg savner ikke kjøttet i disse middagene, de er gode nok i seg selv. Sjekk f.eks pastaen min med pannestekt blomkål og brokkoli , halloumisalaten med vannmelon eller ertesuppa med […]

 • Siv

  09/10/2013 at 15:01 Svar

  Denne tenker jeg at jeg skal prøve i dag!

 • Siv

  09/10/2013 at 15:01 Svar

  Denne tenker jeg at jeg skal prøve i dag!

Post a Comment