Apropos sola…

Har fått mange tilbakemeldinger på dagens innlegg om barn og solkrem, og et ville jeg gjerne dele noen gode innspill med dere. Nytt av året er nemlig en gratis solapp for barn.

Den inneholder:
1.Den inneholder en smøreskole som gir masse tips til hvordan man best skal smøre seg.
2. Et solspill som barna kan spille mens de blir smurt (Slik at de står stille…)
3 Et «solur», altså en alarm som varsler når det er på tide å smøre seg.

Som rødhåret, med utallige minner om griserosabadedraktskiller mot snøhvithud (Mamma pleide å si jeg så ut som et dansk flagg.) er jeg stor fan av alt som gjør det enklere å unngå at barna blir solbrent!

En annen nyttig app når du er på solkremjakt tipset en annen leser meg om. Det er denne hormonsjekkappen fra Forbrukerrådet som lar deg scanne kosmetikkprodukter for å se om de inneholder hormonforstyrrende stoffer.

UV-drakt er alltid sikker vinner på stranda. Uansett hvor mye man smører bader mine barn av seg solkremen ganske kjapt, og UV-draktene er i tillegg garantert fri for stoffer som trekker inn i huden. Jeg pleier å ha flere drakter, så de kan ha en som er tørr til når de bygger sandslott eller bare løper rundt og leker. Lekmer har nå tilbud på UVdrakter som går helt opp til størrelse 8 år. De er også langarmet noe jeg har lett etter lenge (lite vits i å la halve armen bli brent, liksom)

Pippi passer på, også i sola.

Jeg kjører på med det til begge mine jeg, selv om datteren min snart er 5 år. Heller det en brente, flassende barn. Grøss..

Hva er dine beste soltips?

In English: Check out this neat new app, made to make it easier to protect kids from the sun. It has lots of advice about how to aply suntan, a game the kids can play when you put on the suntan (to make them stand still) and an alarm that tells you when it is time to put on more suntanlotion.

No Comments
 • Mine barn er hyperallergiske atopikere, så jeg har enda ikke funnet en solkrem de tåler. Så her blir de ikke smurt. Og ingen av dem har blitt brent heller. Jeg passer på at de har shorts/skjørt og t skjorte på frem til etter vi har spist middag, det er selvfølgelig av når de bader, men de får det raskt på igjen når de er tørre.

  De har også alltid solhatt/caps på hodet frem til vi har spist middag. Det skal sies at begge barna har gode pigmenter og det er italienere i familien som kanskje bidrar til at de har en litt annen hud enn mange andre 🙂

  • susannekaluza

   22/06/2012 at 11:20 Svar

   Hyperallergiske eksembarn må være en vanskelig utfordring, så godt å høre du har funnet en løsning som funker for dere. Her har barna arvet min bleke, fregente hud som blir brent bare jeg vi ser ut av vinduet. Må kjøre på med solkrem daglig fra mars til oktober 😉

 • Mona Stensrud

  20/02/2015 at 14:43 Svar

  Hei Susanne. I Kreftforeningen jobber vi blant annet med informasjon om solbeskyttelse. Har sett at du har tatt opp temaet noen ganger tidligere, og lurer på om du kan tenke deg å ta opp temaet på nytt. Vi er blant annet i ferd med å lage ny informasjon til småbarnsforeldre og barnehager. Håper du kan tenke deg å kontakte oss, så vi kan mailes eller snakkes og fortelle mer. Ha en strålende helg! Beste hilsen Mona S.

Post a Comment