Bingo bingo bingo

Det er ikke bare på fly barna kjeder seg. Da jeg var liten kjørte vi på bilferie til Sveits, kun bevæpnet med:

 • Donald-pocketer (som førte til at søsteren min og jeg kastet opp over hele baksetet)
 • En lydbokkassett om Askepott som gikk på repeat (og førte til at pappa den dag i dag begynner å skjelve og svette om han hører: «kurre kurre ko, det er blod i din sko, det er blod i din sko, kurre kurre ko»)
 • Og bilbingo (dette var slageren: Plager ingen, får barn -som meg- med elendige dårlig balansenerver i øret til å se ut av vinduet og gir underholdning i timesvis)

Ikke trenger det koste noe heller. Her har du tre forskjellige bingovarianter du kan printe ut gratis.


I denne varianten skal du bare følge med på fargede biler:

Mens her finner du en svensk variant, med flere brett å velge mellom:

God tur!

Har du noen minner fra bilferier som barn? Og hva underholder du barna med på endeløse bilturer?

No Comments
 • Fantastisk tips, Suzanne 🙂 Det skal vi jammen meg ta i bruk neste gang vi skal ut på en lengre biltur her i huset.

  • susannekaluza

   31/07/2012 at 07:13 Svar

   Så bra du ble inspirert, Mari! Nå ble jeg glad!

 • Christina

  26/07/2012 at 09:20 Svar

  Flotte brett. Disse skal jeg printe ut. Har prøvd engang på mine barn og det falt i smak. Nå kjører jo vi endel til østlandet og jeg har heldigvis barn som kan lese og ikke blir bilsyke. Hos oss går det i lese selv, dvd(javi har det til barna) Ds, høytlesing og lydbøker(helst med høreklokker etterhvert)

  • susannekaluza

   31/07/2012 at 07:14 Svar

   Så heldig du er! Barna mine har arvet min elendige balansenerve, så her gjelder det virkelig å finne på ting som gjør at de små må se ut av vinduet. Lydbøker med øreklokker er en genistrek! Mange klemmer fra Susanne

 • Nann Karin Solvang

  27/07/2012 at 15:04 Svar

  Åhhh, jeg er tilbake i min barndoms sommer.
  Med en mamma som var fra Tromsø. så var foreldrene mine kreative for å underholde på vei fra Østlandet til Nordens Paris 🙂 Med blant annet bilbingo. Hjemmelaget 🙂

  Vi er gode på historier fra barndommen, lydbøker og regnestykker med bilnummer på våre kjøreturer … For minsten er tegnebrett og Dvd med på å korte ned kjøreturen.

  • susannekaluza

   31/07/2012 at 07:15 Svar

   Historier fra barndommen hørtes ut som en hyggelig tradisjon på biltur! Din barndom eller barnas? Og hva slags tegnebrett bruker dere? Er det digitalt eller bare ark på et hardt underlag?

   • Nann Karin

    31/07/2012 at 07:53 Svar

    Vi bruker et av plast, hvor du tegner med en magnetpenn. Tegningen kan pusses ut. Både ett og to – åringen er glad i app – en Drawing Pad på IPad -en.

 • susannekaluza

  01/08/2012 at 11:11 Svar

  Ohhh! Plast og magnetpenn hørtes genialt ut! Er det noe man får tak i i vanlige lekebutikker? Digget Etch A Sketch når jeg var barn, hehe 🙂

 • […] skiftetøy, bøtte og spade (alltid gull når du er på tur med barn under 3 år!), vannflasker, bilbingo-ark og tørre riskjeks i baksetet. En DVD-spiller med to skjermer fra Claes Ohlson har revolusjonert […]

Post a Comment