Utsolgt!

Da må jammen trykkeriet i Finland snurre igang pressa igjen gitt! Førsteopplaget av «I boks» er revet fra hyllene etter bare to uker i salg, og et nytt opplag er på vei!

Forlaget har fått masse henvendelser fra bokhandlere, så nå skal jeg ut på en ny runde med boksigneringer:

 • Torsdag reiser jeg til Drammen, og gir matpakketips og signerer bøker på Norli i gågata fra klokka 15.
 • Fredag finner du meg på Tanum Byporten fra klokka 16.
 • Lørdag er det Ark Strømmen fra klokka 13.

Annonse om boksigneringen min i Drammens Tidende i dag. Ba mamma sende meg bilde, men hun hadde som dere ser alt klippet ut annonsen (og jeg mistenker: Hengt opp på kjøleskapet sitt. Tror hun ville kopiert den opp og delt ut som flyer i gågata hvis hun kunne. Mammaer)

Dere vet jeg egentlig grudde meg litt til å stå sånn på utstilling i en bokbutikk, men til min store overraskelse viser det seg å være det hyggeligste ved å gi ut boka! Jeg koser meg skikkelig med å prate med lesere, snakke om felles utfordringer med å få i barna god og sunn mat og få umiddelbar respons på boka tilbake.

Så er du i nærheten av Drammen, Oslo eller Strømmen de neste dagene, er det kjempehyggelig om du stikker innom. Alltid ekstra gøy å møte folk jeg «kjenner» her fra bloggen live!

Og apropos live: Hvis du hører på radioen i halv seks tida i kveld må du forresten tune inn på P4. Da er jeg invitert i debattprogrammet 17.30 sammen med helsesøster Nina Misvær for å diskutere matpakker og sosiale forskjeller.

Vindusutstillingen til Norli Drammen. Foto: Bente Kaluza

Hva er dine tanker om å sende med frukt og grønt i matpakka? Synes du vi heller burde ha et varmt skolemåltid for alle?

No Comments
 • Bente Kaluza

  29/08/2012 at 14:39 Svar

  Ja selv «gamle» mammaer sendte med agurk og tomat og frukt ved siden av matpakka. Varme skolemåltider i Norge som SV lovte for 7 år siden er en utopi. Jeg kommer ikke til å oppleve det, så matboksen blir det vi får til, noen ganger med litt ekstra piff om ikke annet så «Husk pappa er glad i deg». Ha en strålende dag og lag inspirerte matpakker i kveld. Mamma.

  • susannekaluza

   02/09/2012 at 18:11 Svar

   Ja, vamt, sunt til alle barn midt på dagen hadde defintivt vært å foretrekke. I mellomtiden får vi gjøre det beste vi kan ut av matpakka 🙂

 • ellensoase

  29/08/2012 at 15:01 Svar

  Jeg jobber på en montessoriskole og vi serverer mat hver dag, og varmmat to ganger i uka. Det betaler foreldrene 250 kroner for i måneden. Maten blir laget her fra bunnen av. Jeg synes det er best både fordi barna sitter til bords sammen, fordi de må smake på ulik mat, de har kjøkkentjeneste på rundgang, rydder opp etter seg og de får et variert kosthold. Når det ikke går synes jeg skikkelige matpakker er topp.

  • susannekaluza

   02/09/2012 at 18:13 Svar

   Åh, så heldige dere er! Jeg tror definitivt barn tør smake nye smaker når de ser andre spiser det (derav redikker og sånt i matboksen) og når ikke vi henger over dem (mat blir lett en maktkamp)

 • Christina

  29/08/2012 at 15:12 Svar

  Flott butikkbilde Bente.
  Susanne, gratulerer så masse. Veldig flott at det går så bra. Her i huset er det nå noe ekstra hver dag og det er ønske om supermatpakke på fredager:) I tillegg er jeg blitt mye flinkere til å bruke middagsrester, legge opp maten på en fin måte i stedet for å smelle sammen noe. Kan fornøyd etter 1 uke og 3 dager på skolen notere: Tom matboks, eneste som ligger igjen er bestikk, tannpirkere og tomme muffinsformer. Takk for ei flott bok som virkelig har satt igang inspirasjon til flotte, sunne matpakker

  • susannekaluza

   02/09/2012 at 18:20 Svar

   Så hyggelig å høre Christina! Her varierer det også sterkt gjennom uka, hvor mye energi vi legger i nista. Noen dager er veldig streite med 4 brødskiver, andre dager (gjerne fredager her også ja!) er det gøy å overraske litt. Men det viktigste er som du sier: at barna faktisk spiser maten og gleder seg til måltidene. Veldig glad hvis jeg kan gi mitt lille bidra til det 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • www.sessanochprinsessan.com

  29/08/2012 at 15:53 Svar

  Hörde dig på radion & klappar händerna!! Helsesøstern kan bara rulla in TVERT!! Det är nu så att Norge IKKE tillbyr mat & då VARM mat som är dokumenterat det bästa. Da synes jag det är ille att en helsesøster går ut & kritiserar foreldre som tar ansvar & vill göra mat till noe spennende!!

  Jag har en son på 22 år & har därmed lagat matpakker i MÅNGA år fra för vi fick vår lilla tjej. Jag vet att man går ganska tom för inspiration efterhvert & synes då det är fantastiskt att fex din bok finns som kan inspirera.

  Argumentet med att «stackars andra barn som ikke får detsamma» VISSTE jag skulle komma tyvärr & jag är møkka lei det. «Synd på andra barn» kortet kommer upp över allt i bhg & skole, fremst skolen. Det går igen med mat, klær, bursdagsfeiringer osv

  Ska man komma undan «synliga skillnader» MÅ stat & komun ta ansvar, vad gäller mat.
  Helsesøster nevnte frukt abonement, det är vel så bra. Men det är nog av de barn där foreldrene ikke har råd till detta & ivartfall når barnen ikke spiser mycket av frukten.

  Jag tycker föräldrar som lagar lite extra utav matpakkene nu & då skall hyllas!! Det är ju som oftest omvänt att man omtalar föräldrar som om vi bara forer barnen med søppelmat…..
  Tycker det är helt nog med att tänka på vårt barn om än jag skall ha dåligt samvete för andras barn 😛

  Jag är svært tacksam för din inspiration iaf för jag mår dåligt över att min dotter inte får varm mat om dagen som jag själv är uppvuxen med. Så jag vill gärna laga lite kreativa matpacker så hon faktiskt får en upplevelse vid sidan av att bli mätt 😉

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 16:13 Svar

   TUSEN takk fine Sessan! Er så godt å vite at jeg har folk som heier på meg! De færreste av kritikerne har jo egentlig lest boken. Når helsesøsteren fikk den av meg rett før sending syntes hun den så veldig bra ut, og det viste seg nok vi ikke sto så langt fra hverandre likevel. Ja, det beste ville defitntivt vært et sunt og godt måltid til alle som i Sverige, men i fravær av det, hva er alterantivet? Å forby gulrøtter og oliven i matboksen?

 • Trådsnella

  29/08/2012 at 16:22 Svar

  Wow, gratulerer så masse. utrolig gøy!
  Du har nok mye av «skylden» for at rafens har 150 stk på venteliste for å kjøpe laptop matboksen også 😉 Har kjøpt boka di å liker den kjempegodt!
  Sønnen min på 6 synes det er stor stas å være med å lage matpakka si på kvelden!

  Bare sånn av nysgjerrighet, hvilke dager er det du har vært på god morgen norge? Noen som sa at du hadde vært flere ganger? 😉

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 16:44 Svar

   Så hyggelig å høre! Skal vi se..Jeg var på GMN 17. aug og 22. august. Veldig hyggelige folk!

 • navigere

  29/08/2012 at 17:01 Svar

  Jeg tror at det kan ta ti-år før vi faktisk får felles varm lunsj/skolemåltid før alle, så grønnsaker i matpakka er en bra ting. I dag bladde jeg i boka di på Tanum Karl Johan. For et fantastisk syn den er! Jeg er mektig imponert over både form og innold. Ikke rart den selger så godt! 😀

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 19:57 Svar

   Så utrolig hyggelig å høre! Tusen takk! AD Johanne Hjorthol har gjort en fantastisk jobb 🙂

 • De har faktisk vurdert å smøre niste selv i barnehagen til Thea nå, da dør jeg litt. Hallo, hvem skal jeg da lage fine nistepakker til?? De har frukt allerede så jeg sender faktisk ikke med så mye frukt. Men det å sende med der de ikke har det syns jeg er viktig. Vi må jo spise frukt og grønt og det er en utmerket mulighet til å få i seg en dose. 😀

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 20:54 Svar

   Helt enig 🙂 Så lenge skole og barnehage ikke tilbyr grønnsaker til barna får vi nesten gjøre det selv.

 • Lene S

  29/08/2012 at 17:50 Svar

  og jeg som var på strømmen på mandag og kjøpte boka da…skulle jo lagt turen til lørdag! Jaja…boka er knall uansett! 😀

 • Hanna

  29/08/2012 at 18:10 Svar

  Å nei, jeg har gått glipp av debatten! Hørtes jo ut som noe som hadde vært interessant høre på.

  Ja, jeg hadde ikke vært i mot at barna fikk et varmt måltid om dagen, men da måtte de jo også tatt hensyn til de med allergi og andre ting som gjør at man ikke kan spise «alt». Sånn som oss veggiser.

  At noen sier at «fine» matpakker skaper sosial forskjell… Tja. Så klart kan det være noe misunnelse hos barna som har en kjedelig matpakke, men saken er jo at det ikke koster så himla mye å gjøre matpakken finere. Det handler jo bare om å kutte opp grønnsaker og frukt, egentlig. Hvis det er et så sinnsykt stort problem, så må jo nesten barna få et måltid på skole/barnehage slik at man slipper det. Og så må de få uniformer, sånn at ingen blir misunnelig på de som får Hello Kitty-kjole.

  Så bra at det må trykkes opp flere bøker! 😀 Men jeg vet ikke om du har fått med deg at ved den italienske matpakken så har noe tekst falt ut av den sirkelen. Kanskje det kan fikses ved neste opplag 😉

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 20:56 Svar

   Takk! Det hadde jeg faktisk ikke fått med meg. Meldt i fra til forlaget, så får de hvertfall rettet det opp om det blir et opplag nummer tre, hehe. Ellers tusen takk for gode innspill 🙂 Et varmt og næringsrikt måltid til alle barn hadde vært det beste, men blir vel fort for dyrt og vanskelig. Synd.

 • IngridsBlogg.no

  30/08/2012 at 10:47 Svar

  Gratulerer!! Denne boka skal jeg ha meg om et par års tid, da finnes det kanskje en oppfølger 😉

  • susannekaluza

   03/09/2012 at 14:59 Svar

   Så hyggelig Ingrid! Skal defintivt ikke utelukke en oppfølger nei. Jeg har MASSe ideer som ikke fikk plass i den første boka 🙂

Post a Comment