Digg for deg

I gode gamle dager, sånn på begynnelsen av 2000-tallet en gang, jobbet jeg litt som frilanseskribent for gratisavisa Natt&Dag. En av redaktørene der pleide å si at han ikke likte naturbaserte rusmidler som pot, men foretrakk ecstasy fordi:

«Jeg liker at noen har sittet og tenkt: Hvordan kan jeg gjøre dette digg for deg.»

Disclaimer: Jeg har aldri prøvd noe som helst slags narkotika -ikke en gang i den videste Clintonske definisjon– og har aldri tenkt å gjøre det heller.

(Kanskje med mindre jeg får vite at jeg har 2 uker igjen å leve. Da er det godt mulig jeg tilbringer mine siste dager sammen med noen tunge tunge rusmidler. På den annen side sa den palliative sykepleieren jeg fulgte på jobb for Magasinet at det folk flest vanligvis ønsker når de faktisk får vite at de har kort forventet levetid er flere hverdager. Og kanskje en siste tur på hytta. Nuvel.)

Skygge over babybassenget. Noen har tenkt.

Jeg tenkte på dette sitatet der jeg satt i solsenga mi på Sunwing Resort Alcudia og drakk et glss ferskpresset appelsinjuice, mens ett barn plasket lykkelig under soppdusjen i det grunne barnebassenget, og den andre fikk ansiktsmaling av en entusiastisk svenske inne i Miniland rett bak.

«Jeg liker at noen har sittet og tenkt: Hvordan kan jeg gjøre dette digg for deg»

Ministørrelse på kakene på barnebufeeten.

Det er selvfølgelig ikke noe problem å reise på tur med familien og fikse alt selv. Da vi var i London i sommer bestilte vi fly og leide leilighet uavhengig av noen turoperatør. Og ferien var topp, den. Særlig hvis vi ser bortifra de tre, fire timene vi brukte på å komme oss den korte strekningen fra flyplassen til leiligheten. På undergrunnen. I rushen. Med to kofferter, fire håndbagasjer, to barn og en barnevogn..

For det er den tanken som slår meg oftest når jeg reiser på chartertur med familien: Her er det tydelig at noen har tenkt, over de siste tretti årene eller så: Hvordan kan jeg gjøre denne ferieopplevelsen for slitne småbarnsfamilier enda bedre.

Vask i barnehøyde på toalettene.

Du ser det i de små tingene som gjør livet akkurat hakket lettere: Den korte busstransferen fra flyplass til hotell (sukk..), skyggen over barnebassenget, muligheten til å bestille vask og oppvask av leiligheten hver dag (utrolig hvor mye sand to små klarer å drasse med seg inn..), barnebufeeten med forskjellig slags grønnsaker, frukt og fisk og lekeplassen som ligger rett ved siden av restauranten så vi voksne får en sjans til å spise opp maten, at det er gress og sand istedenfor såpeglatte, stekvarme fliser rundt bassengområdet eller at vi kan sjekke inn bagasjen på hotellet og slipper å drasse rundt på kofferter, barn og paraplytriller på flyplassen.

Inngjerdet lite hageområde for barna foran leiligheten vår.

Med fem år med charterreiser med barn i kofferten, ser jeg til min tilfredsstillelse at ting er i kontinuerlige forbedring. I år var den irriterende lange ventetida i hotellresepsjonen når alle er slitne etter bil og fly og buss eliminert. Nå fikk vi nøklene til hotellrommet og sjekket inn allerede på bussen så vi kunne låse oss rett inn ved ankomst.

Som min gamle venn i Natt&Dag ville sagt: Noen har tenkt.

Hvilke detaljer setter du pris på når du reiser på pakketur? Og hva synes du burde blitt bedre?

No Comments
 • Hilde

  13/09/2012 at 08:15 Svar

  Hei Susanne,
  vi var på samme hotellet for et par år siden, og har samme oppfatning som deg. Kjempedeilig at noen bare har tilrettelagt alt for oss småbarnsfamilier 🙂 I tillegg er det jo så fint i Alcudia med den lange sandstranden 🙂 Lollo&Bernie er jo også helt topp konsept – stas for unga 🙂
  Kos dere masse de siste dagene!

  • susannekaluza

   13/09/2012 at 20:34 Svar

   Tusen takk, Hilde! Alcudia er nok mitt favorittreisemål med barn. Den stranda er virkelig gull verdt 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • k.

  13/09/2012 at 08:16 Svar

  ..det hørtes ganske vidunderlig ut. nå har jeg bare en ordentlig reise med barn under belte, og den var i sommer.. 15 måneder gammel baby til usa med fly. til 40 grader sånn at vi ikke kunne være ute og ja.. mye reisestyr. kjenner at en chartertur hadde gjort det godt nå ja..

  • susannekaluza

   13/09/2012 at 20:38 Svar

   Hehehehehehehe. Ja, alt går jo. Spørsmålet er bare hvor lett man har lyst til å gjøre det for seg selv:-D Det positive er jo at etter dette vil en hver reise med barna virke som en dans på roser! Gled deg til charter 😉

 • Myke minutter

  15/09/2012 at 20:01 Svar

  Vi har ennå ikke vært i det nordmenn kaller Syden, men har på en måte vært på våre egne «pakketurer» de siste årene til Florida (Miami). Dvs vi bestiller rutefly og leilighet på egenhånd på nettet, men vi reiser jo tilbake til samme leilighetskompleks gang på gang og bader på den samme stranden 🙂 Det er noen som ler av at vi vil gjenta alt år etter år (det gjorde jeg også, før jeg fikk barn selv…), men jeg synes det er herlig ukomplisert med en del forutsigbarhet på tur når man er i småbarnsfasen! Og vet du hva, det gjør barna våre også 🙂 Hele Florida er jo lagt opp for turister, så der er barn velkomne de aller fleste steder, det er stort sett ganske rent (amerikanerne er mer redd for bakterier enn oss, heldigvis). Ikke minst masse deilig mat, noe av det viktigste for oss 🙂 (En del av dette har jeg jo nevnt i en tidligere kommentar :)) Klem fra meg

  • susannekaluza

   19/09/2012 at 06:51 Svar

   Aldri vært i Florida med barna, men bortsett fra den lange flyturen høres det jo fristende ut. Og lang flytur er jo egentlig verst når de er sånn 8 mnd – til 3 år. Når de har motorikk til å bevege seg, men ennå ingen tålmodighet til å sitte stille med en leke mer enn 5 minutter av gangen. Datteren min på 5 er til sammenlikning en lek å fly med, får hun en kortstokk, en lydbok eller tegnesaker er hun happy i timesvis.

   Tenker også at småbarnstida går jo så fort, så vi hadde mange år til mer off track ferieturer før vi ble foreldre, og vi har mange år til å reise igjen når barna er blitt litt større.

   I mens er langgrunner strender og ordna forhold et digg avbrekk 😉

 • Momcation! « Susanne Kaluza

  11/07/2013 at 14:23 Svar

  […] født har jeg aldri før dratt på en ukes ferie helt alene. Og selv om jeg selvsagt synes det er topp å reise med barna mine, må jeg innrømme det var en pur nytelse å pakke en liten håndveske som håndbagasje, fylle den […]

Post a Comment