Ukas helgetips: Afrikansk lekestue

Etter en lang sommerferie er nå endelig min favoritt aktivitet å ta med barna på i helgene i gang igjen. Jeg hørte første gang om Afrikansk lekestue da datteren min var noen måneder gammel, men det tok oss 4 år før vi dro dit, selv om det ligger rett nedi gata for dervi bor. Det hørtes bare ikke ut som noe for oss. Litt mer dreads og trommekurs og batikkklær, liksom.

Når vi, en regnværsdag, tom for idéer likevel tok turen angret vi på at vi ikke hadde dratt før. Makan til sympatisk opplegg skal du lete lenge etter.

Little Drummerboy.

Center for Afrikansk kulturformidling har blant annet vunnet Fritt–Ords Honnørpris og NRKs Blånissepris for sitt arbeid med å spre afrikansk kultur til norske barn gjennom 35 år.

Opplegget er som følger:

Lekestua er hver lørdag fra 14-18, og du kan komme og gå når du vil. Fra 14-15 og fra 16-18 er det fri lek.

Da kan barna selv velge om de vil klippe og lime afrikanske dyr, male afrikanske motiver på store ark, perle kjeder eller armbånd, få håret flettet eller få ansiktsmaling. Det er også litt sklier og gynger og trommer i det store rommet, som pleier å være populært hos de minste barna.

Fra 15 til 16 er det samlingsstund. Da leder en av de ansatte på senteret (som regel en hyggelig gammel mann som heter Barth) barna gjennom forskjellige sanger, afrikanske leker, tromming, eventyr eller dans.

I mens kan de voksne slappe av i kaféen, der det serverer digg afrikansk varmmat og nystekte vafler. Ofte er det også live musikk i cafeen, så stemningen blir skikkelig laidback og bra for store og små.

Prisen er også sympatisk: 50 kroner for barna, 60 kroner for de voksne og gratis for alle barn under 2 år. Også har de familierabatt. Vi har hatt med lillebror på dette siden han var baby, og han digger å herje rundt i det store rommet, gynge, tromme, høre på eventyr og male, men det passer helt optimalt for barn fra ca 2 til 8 år.

E’kke så farlig om vi holder oss innenfor strekene.

Afrikansk lekestue ligger på Bislett i Pilestredet 75c. Det er rett bak Fagerborg kirke, og på den andre sida av gata for den digge italienske delikatessebutikken Lille Oliven. Kanskje vi sees?

Helgas soundtrack (fyr søren, sånne musikkvideoer fra 80-tallet er fantastiske!): [youtube http://www.youtube.com/watch?v=aCca5mPMp9A]

No Comments
  • […] sommermånedene sparkes i gang igjen til glede for nye og gamle gjester. Forrige  uke skrev jeg om den fantastiske afrikanske lekestua på Bislett, som altså arrangeres hver lørdag frem til jul. Denne helga er det oppstart på en annen Kaluzafavoritt: Barnas kulturhelg på Sagene Samfunnshus, […]

Post a Comment