Slik lager du horrorsaft til Halloween

På 17. mai hadde mannen min vært tilfreds med å tusle ned på Blitz, ta seg et tofusmørbrød og gå hjem og lese en bok. Bursdagene ønsker han aldri feire. Han er ikke spesielt opptatt av jul, og synes Valentines Day, farsdager og Halloween er amerikansk imperealistisk massesuggesjon, funnet opp for å tyne mer penger ut forbrukeren.

Så har du meg..

Og dette er hva vi gjør med tyver i Saudi Arabia, lille venn.

Jeg elsker en hver ekstraordinær hendelse (er det rart jeg ble journalist?) og omfavner gladelig alle  unnskyldninger for å gjøre en hverdag til en fest.

«Norge i Rød Hvitt og Blått» begynner jeg å synge med ungene litt uti april, julepynten kommer opp 1. desember, og hadde jdet vært opptil meg skulle vi feiret Thanksgiving, Guy Fawkes Day og St. Patricks Day (hei! rødhåra fest!) i samme slengen.

Alt du trenger er en hanske, en strikk og vann.

Det betyr ikke at jeg nå stapper handleposene fulle av hodeskallekopper, plastedderkopper og oransje bannere i butikken. Det trenger ikke koste noe ekstra penger å gjøre en dag spesiell.

Passer det ikke å markere Halloween eller lage fastelavensris ett år stresser jeg ikke med det heller. Men når vi ikke har noen andre planer synes jeg det er hyggelig å finne på noe utenom det vanlige.

Ei hand å holde i.

En klassisk slager, som krever omtrent 1 minutts innsats er denne blodige saften med avkappede monsterhender.

Slik gjør du:

 1. Fyll en engangshanske med vann, knyt igjen og legg i fryseren. Pass på at du har hansker uten pudder, eller vask ut pudderet først.
 2. Når hånda etter noen timer er gjennomfrosset klipper du vekk plastikken forsiktig.
 3. Fyll en bolle med saft, juice, smoothie eller punsj (tranebær- eller bringebærbasertedrikker gir finfin rødfarge!) og legg de avkuttede hendene oppi.

Ungene syntes det var superstas å knekke av fingrene etterhvert, og hendene så bare mer grusomme ut etterhvert som de smeltet litt.

Flaggermusene rundt har barna laget av trolldeig stukket ut med en batmanform.

Er du på jakt etter kreative kostymer finner du forøvrig mine favoritter i dette innlegget.

Flere enkle Halloweenidéer kommer i løpet av den neste uka, så følg med!

Pleier dere å feire Halloween? Hvordan markeres i så fall dagen hjemme hos dere?

Nam, nam, fingermat.

No Comments
 • Laila Didriksen

  24/10/2012 at 09:43 Svar

  De der var kule! Så lurt med de hanskene. Her i huset er det bursdag 7 november og det spørs om det ikke blir gjenbruk på halloween-tema så da har jeg jo en god ide til isbitene…

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 15:57 Svar

   Åh, så stas! Hvem har bursdag?

 • Martine Rørhus

  24/10/2012 at 09:49 Svar

  Haha, jeg er akkurat sånn som deg! Enhver anledning for å lage en liten fest må utnyttes 🙂 I år, som i fjor, blir det «Skummel Halloweenfest for de Minste» hjemme hos oss. Da serveres det ekkel mat og blodrød drikke med hender oppi, akkurat som du tipser om(men mine ble ikke like fine!!!). Hvis du vil se hele menyen vi serverte i fjor, så ligger den her: http://martinesunivers.blogg.no/1320258657_hadde_du_turt__spise_.html

  Lykke til med feiringen 🙂 PS. Tar gjerne i mot flere Halloween-tips 😛

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 15:59 Svar

   Fy slren, de pølsefingrene var geniale! Det innlegget ditt skal jeg jammen tipse om på Facebooksiden min også 🙂 Tusen takk! Mer Halloweentips fra meg kommer i dagene fremover 😀

 • Inger Arntsen

  24/10/2012 at 10:02 Svar

  Så kult! Jeg er så glad for bloggen din, så kan de (les: meg) som ikke har egen fantasi, også spre litt glede/skrekk 😉 Som reservemamma uten egne barn, har jeg ikke fått tid til å øve meg, men ved hjelp av deg og bloggen, går alt så meget bedre! HURRA! 😉

  Klikka meg også inn på linken fra i fjor, pølsefingre og «døde» marshmallows kommer garantert til å bli en suksess 🙂

  Ha en fin dag!
  Inger
  =)

  ps: morsom intro på innlegget! 🙂

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:03 Svar

   For en utrolig hyggelig tilbakemelding å få! Veldig glad jeg kan spre litt inspirasjon i hverdagen din Inger 🙂 Mange klemmer fra Susanne

 • Ragnhild M A

  24/10/2012 at 10:10 Svar

  Jeg gjorde noe lignende i fjor til halloween men da med gele i hansken. Fylte på med gele og la hansken kjølig, og tok den inn en stund i fryseren før jeg med en skalpell skar rundt hansken slik at jeg fikk den av.

  MEN: geleen smakte gummihansker og var ikke noe god. Så om man skal gjøre dette igjen vil jeg prøve å vaske hansken godt før bruk.

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:04 Svar

   Godt tips. Kanskje gelé tar oppi seg smaker raskere enn vann? Jeg var nemlig også skeptisk til eventuell gummismak på isbithånda, men det gikk heldigvis veldig fint. Kreativ idé da!

 • hoyesen

  24/10/2012 at 10:45 Svar

  Wow.. Den regner jeg med ble populær blandt barna 😀

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:05 Svar

   Ohhhh yeaaaahh…! Dattera mi har mast om sånn hver dag nå 😉

 • Cille

  24/10/2012 at 13:28 Svar

  Der er et tips til i boks, saft med fingre blir det garantert – takk!

  Har det som deg mht feiringer. Hvorfor i alle dager skal vi ikke finne på noe gøy om vi kan. Jeg er så lei av å måtte være i mot alle «dager» , fordi det er handelsstanden som har funnet det på, det er amerikansk osv. Det er da nok av hverdager. Ha en fin dag!

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:06 Svar

   «Det er da nok av hverdager». Kunne ikke sagt det bedre selv!

 • Her i huset har vi ikke feiret halloween – enda. Det kommer nok. I den lille bygda mi har det så smått begynt å komme merker jeg og i fjor var det faktisk et par trick or treatere på døren her. Vi er mest vant med å kle oss ut nyttårsaften her nemlig 🙂 Gammel vane vond å venne 😛

  • Susanne Kaluza

   24/10/2012 at 16:06 Svar

   Kle dere ut på nyttårsaften? Raringer 😉 Høres ut som en gøyal tradisjon da!

 • k.

  24/10/2012 at 18:14 Svar

  Synes Halloween er gøy og det har jeg gjort siden jeg var liten! Er 26 nå, men husker da jeg gikk på ungdomsskolen at vi hadde Halloweenfest og lagde masse hjemmelaga pynt selv! Har også alltid brukt en sånn hand i punsjen, det er jo så genialt og enkelt! Nå har jeg giftet meg med en amerikaner og vi har en datter sammen, så jeg har jo alle unnskyldninger for å markere denne høytiden! THanksgiving blir det også, hihi! Vi feirer med kos, litt godt, noen bøker (hun er jo bare 19 måneder så ting må forklares) og så skal vi kanskje se noen koselige filmer. Ingen fest i år siden jeg er midt i praksis, men kose oss skal vi!

 • […] AKTIVITETER « Slik lager du horrorsaft til Halloween […]

 • Aylar Von Kuklinski

  31/10/2012 at 17:23 Svar

  For meg som blogger selv er det veldig inspirerende, befriende og deilig å komme over slike mennesker som deg som er så kreativ, nytenkende og som gir den som leser en positiv energi av det du skriver og legger ut! 🙂

  Blodig halloween til deg!

  • Susanne Kaluza

   31/10/2012 at 19:13 Svar

   Tusen takk for kjempehyggelige ord! En bloddryppende og grusom Halloween til deg og 😀

Post a Comment