Se hva jeg har fått i posten!

Husker du følelsen av å få en pakke i posten når du var liten? Der, midt blant en tykk bunke brev og reklame til foreldrene dine lå noe til deg, -til deg! Hva kunne det være?

Forsinket bursdagsgave? (i mitt tilfelle som regel fra tantene i Øst Berlin. Stasi tok seg god tid med å gjennomsøke pakker til det kapitalistiske vesten for å si det sånn) Månedsbrev fra Blekkulf? En ny bok fra Bokklubben? (Mamma gjorde sport ut av å meldte søsteren min og meg ut og inn jevnlig for å få velkomstgavene igjen og igjen) Nye sider til den røde plastpermen min fra Trygg Trafikk?  To nye fortellinger om Barnevaktklubben eller Sweet Valley High fra TL-klubben?

Noen ganger ventet jeg med å rive av papiret ute på gårdsplassen og bar heller gaven opp på rommet mitt, der jeg ventet så lenge jeg klarte med å pakke opp for å få maks ut av den herlige forventningsfulle spenningen.

Jeg tror en av grunnene til at jeg liker å shoppe på nett er at det fortsatt, tiltross for at jeg nå både har bestilt og betalt gaven selv, gir meg en følelse av fest og morro å finne en pakke til meg -til meg!- i postkassa.

For noen dager siden var det en pakke fra Maiko i Kansas City som ventet på meg, blant Elkjøpavisa, en rørleggerregning og kvartalsavdraget til Lånekassen. Maiko driver Etsybutikken Decoylab der hun lager de nydeligste klokker for hånd.

Er den ikke nydelig?

Prismessig ligger klokkene hennes fra 350 kroner og opp. Noen av mine favoritter er kameraklokka..

…soppen..

og bambi.

Klokka  jeg endte opp med (etter at min kjære påpekte at vi neppe trenger fem veggklokker i én leilighet) heter «It’s my Forest» og  finnes forskjellige varianter som hvit eller bambus, mens jeg altså valgte valnøtt.

Julegaveidé?

Hva slags post liker du å få? Og hva synes du funker å handle online og hva kjøper du helst i en «ordentlig» butikk?

 

No Comments
 • Hanna

  06/11/2012 at 11:20 Svar

  Jeg liker egentlig all slags post, som er koselig… Ikke regninger, hehe. Så klart er pakker best, men nå i denne digitale verden er det ekstra stas å få brev og kort. Synes egentlig det beste er å kunne kjøpe i butikk (utenom når den eldgamle bilen finner ut at den skal streike og man oppdager akkurat hvor langt ute på landet man bor), men kjøper det meste på nett fordi det er billigere 🙂

  • Susanne Kaluza

   06/11/2012 at 15:13 Svar

   Brev og kort er kjempekoselig ja, men de kommer sjeldnere og sjeldnere. Er stort sett bare julekort og takkekort som fortsatt kommer analogt. Synd, egentlig.

 • serena

  06/11/2012 at 12:26 Svar

  Jeg har bestilt en klokke fra Decoylab i fjor, nydelig! Jeg kjøpte den som ser ut som en stjerne!

  Jeg elsker posten, og Etsy! Spesielt når jeg har glemt at jeg har bestilt noe!

  • Susanne Kaluza

   12/11/2012 at 22:26 Svar

   Haha, ja å glemme og bestille noe er fabelaktig. Jeg har fått pakkelapp i posten i dag som jeg ikke aner hva er. Blir nesten som julaften å hente den i morgen 😀

 • AvMeg

  06/11/2012 at 14:03 Svar

  Jeg har også sikla på de klokkene – lekre 🙂

  • Susanne Kaluza

   12/11/2012 at 22:26 Svar

   I knooooow! Vår henger ved siden av TVen. Blir så glad av å se på den når jeg sitter i sofaen 😀

 • Kjersti

  06/11/2012 at 16:48 Svar

  Hva havner frakt/toll på når du bestiller slike klokker?

  • Susanne Kaluza

   12/11/2012 at 22:29 Svar

   Sjekket på Etsy siden min nå 🙂 Shipping var på 12 dollar / 70 kr. Toll kommer ann på om den blir stoppet i tollen eller ikke så der har jeg ikke noe nøyaktig tall.

 • Consuming

  06/11/2012 at 17:04 Svar

  Husker veldig godt følelsen du beskriver. Og fikk akkurat de samme pakkene som deg – både fra Trygg Trafikk og Bokklubbens Barn. Artig remimder, måtte smile litt for meg sjøl her nå 🙂 – og lekker klokke.

 • Monica

  06/11/2012 at 23:01 Svar

  Test ut iherb.com for helsekost og masse kult av nøtter tørkede frukter osv til en brøkdel av prisen. feelunique.com for beauty stash- se på occitane og nydelige organiske neals yard remedies

  • Susanne Kaluza

   11/11/2012 at 14:57 Svar

   Iherb har jeg ikke hørt om før. Det må jeg teste ut. Takk for godt tips!

 • AK

  06/11/2012 at 23:17 Svar

  Måtte smile da jeg leste om det du fikk i posten da du var liten, fordi (bortsett fra pakke fra tante i øst-Berlin) det var stort sett det samme som jeg fikk i posten:) Nå strømmet barndomsminnene tilbake:)

  • Susanne Kaluza

   11/11/2012 at 14:58 Svar

   Så hyggelig å høre! Alltid stas med TL klubben 😉

 • Anonym

  08/11/2012 at 11:19 Svar

  Hei, måtte du betale toll og moms på dette? 🙂

  • Susanne Kaluza

   12/11/2012 at 22:30 Svar

   Strengt tatt er vell regelen toll på alt over 200 kr..

 • Susanna

  25/11/2013 at 22:30 Svar

  Hei 🙂
  Hvor lang tid tok det fra du bestilt klokken til den kom i posten?

Post a Comment