Ukas helgetips: Spis deg glad

I’m lovin’ it!

Denne uka var jeg invitert til forfatterintervju i forbindelse med konferansen Ny Nordisk Mat på Mathallen. Jeg har ikke rukket innom Mathallen ennå, og tenkte det sikkert var litt hypa, men jeez! Love it!

Ansatte som faktisk vet hva de snakker om.

Rekker på rekker med nydelig mat, og mye mindre snobbete enn fryktet: flesk og duppe, leberwurst (min tyske pappas favorittpålegg) og rømmegrøt side om side med stinkende franske oster, britiske paier og fersk norsk fisk. Jeg hadde 40 minutter før jeg skulle intervjues og koste meg gløgg med å gå rundt og spørre å grave. Uten unntak kunne alle jeg møtte bak diskene masse nyttig bakgrunnsinfo om maten de solgte. (Det burde man jo strengt tatt ikke være overrasket over, men sånn er det blitt.)

Leve barnearbeid!

Mitt hjerte ble jo ekstra varmt av å se barn i sving med ferske råvarer. Denne dagen var det Geitmyra gård som hadde i oppgave å lage lunsj til konferansedeltakerne, så en hel bønsj 12-åringer var i full sving med å lage hjemmelagde fiskekaker og rotgrønnsaker.

Bokbad med Charlotta Renert i anledning Ny Nordisk Mat-konferansen på onsdag.

Når jeg så hørte at det for første gang skal være Bondens Marked her i helgen, med ekstra mange boder og produsenter ga ukas helgetips seg selv. Tror jeg kunne gått rundt her i timesvis og bare spist og spurt og smakt. Markedet varer fra 10 til 18.

Fin stand med boka mi!

Noe av det fine med å ta med barna på Bondens Marked er at de kan smake på så masse forskjellig mat, fra sterke geitoster til reinsdyrspølser og gruveost. Barna mine pleier å løpe fra stand til stand og smake på alt de kommer over, og så snakker vi om hva maten smaker og hva de liker eller ikke liker ved den, at smaken utvikler seg (det du ikke liker i dag liker ud kanskje når du begynner på skolen?) og at alle liker forskjellige ting. Bestemor liker for eksempel syltetøy, men er ikke glad i oliven, mens pappa ikke spiser kjøtt. Et supert utgangspunkt for en god og lærerrik samtale med de små!

Masse matinteresserte folk.

Bondens Marked er altså lørdag, mens søndag er det farsdagsmarkering på Mathallen. Da kan barna lære seg å bake brød sammen med Oslobakerne. Dette vil skje på Torget i Mathallen fra kl 12.00

Jeg hjerte ost!

Selv gikk jeg amok i paibutikken, og kjøpte med meg hjem både sjokolade og peanøttpai (min manns favoritt), sitron og marengspai (barnas favoritt) og pecanpai (min favoritt!) Datteren min synes imidlertid det var aller mest stas at jeg hadde funnet med en fem år gammel Jarlsbergost.

– Den er like gammel som meg, mamma! Det er min ost!

Møtte fine Margit Vea!

Er du mer interessert i teater setter Barnas Kulturhelg på Sagene opp Karius og Baktus denne helgen. Lørdag har du derfor sjansen til å vise barna denne favoritten for bare 50 kroner billetten. Tre forestillinger,  klokka 13.00, 14.00 og 15.00. Billettsalget åpner klokka 12, og hvert stykke varer i 40 minutter. Passer for barn fra 2 år.

Confit de canard -sandwich som ellers bare er å få tak i på Bourough Market og Torverhallerne. Yum-o-rama!

Hva er deres planer for helgen? Skal dere markere farsdagen på noe vis?

No Comments
 • Bente

  09/11/2012 at 10:01 Svar

  Dete høres deilig ut. Nesten så man må ta seg en Oslotur i helga.

  • Susanne Kaluza

   11/11/2012 at 15:35 Svar

   Ja, Mathallen er virkelig verdt et besøk!

 • Ina

  09/11/2012 at 12:15 Svar

  Jeg visste ikke at vi hadde en mathall her i Oslo. Også er den til og med åpen på søndager! Takk for utrolig bar tips! For jeg bare eeelsker nye smaker:-)

  • Susanne Kaluza

   11/11/2012 at 15:36 Svar

   Glad jeg kunne være til nytte! Jeg koste meg gløgg!!

 • Hanna

  10/11/2012 at 18:03 Svar

  Ah, jeg har bare tenkt på å dra til Mathallen siden den åpnet, men har ikke hatt tid. Bondens marked er jo alltid moro, men i dag ble det IKEA, så det får heller bli til neste gang 🙂 Hehe, og leberwürst er min liksom-tyske manns favorittpålegg også 😉

  • Susanne Kaluza

   12/11/2012 at 12:04 Svar

   Da kan du (og han!) glede seg! Hel butikk bare med fokus på ryske spesialiteter. Leberkäse, apfelstrudel og det hele 😀

 • Carina

  11/11/2012 at 19:37 Svar

  Åh, jeg elsker Mathallen! Har sikker vært der ti ganger siden de åpnet, minst. hehe:) Eneste er at det blir litt vel fullstappet i helgene, sist helg vi var der måtte vi gi opp håpet om spise lunsj der;)

  Her er Mini på ferie hos besteforeldre hele helgen, så ingen farsdagsfeiring i dag. Men, vi benyttet barnefri til å gå på konsert i går, samt endelig prøve ut Smelteverket (baren under, nettopp, Mathallen.) Stilig sted, genialt med langbord om man vil samles mange over en øl eller flere. Og digg mat! Anbefales.

  God søndag, hilsen en skravlete Carina

 • […] av det fine med å bo i Oslo er at det skjer så mye gøye og annerledes ting for barna. Mathallen er en favoritt. En annen er Barnas Kulturhelg på Sagene, som denne helgen har skygge og […]

Post a Comment