3 innendørsleker som ikke koster ei krone

Brrr… Surt ute. Snø som ikke er kram. Is på bakken som gjør at lillemann faller for annethvert skritt han tar. Dette er årstiden for å finne på gøyale aktiviteter inne. Men når alle leker er kjeeeeeedelige, og lommeboka fortsatt er slunken etter jul, -hva finner en sliten mor eller far på da?

Frykt ikke. Et kreativt blikk på ting du allerede har i huset er ofte alt som skal til!

Kom igjen! Du har ingenting å -tape!

1) Lek med tape. Denne idéen fant jeg i Family Fun Magazine, og den er like enkel som den er genial: Finn fram tape, gjerne sånn fin farget tape om du har, men vanlig brun, billigtape funker også så lenge den er i en annen nyanse enn gulvet.  Hjelp barna å tape veier, parkeringsplasser og dekorer med Duplo, Schleichdyr eller hva enn de finner på rommet sitt. Større barn kan tape paradis og hinke i vei!

2) Lek med pasta. Bloggleser Ragnhild tipset meg om denne lure idéen for babyer og småbarn. Hun var hjemme med en småsjuk ettåring og på jakt etter «noe som kan oppmuntre og stimulere min lille kjære uten å kreve for mye av henne eller meg..»  En bunke tørkede bønner (tørr makaroni funker også finfint!) som datteren fikk dumpe oppi og ta ut av et muffinsbrett var løsningen. Barn i den aldren elsker å putte inn og ta ut, og er ekstra glad i alt fra kjøkkenskuffen. Ragnhilds dom? «Dagens slager!» (Hvis barnet fortsatt er i putte-ting-i-munnen-fasen kan du bytte ut bønnene med puffet ris eller havre.)

3) Lek med mel: En litt mer sølete aktivitet, men dermed også omvend proposjonalt med hvor moro de synes det er. Har du et plastdekke, en malingsduk eller en voksduk liggende er mel, boller og noe å røre med alt du trenger for å gi barna tidenes underholdning. Dette er en aktivitet jeg gjerne tyr til om jeg er skikkelig desperat (aka syk selv). Funker som pokker, og krever bare en kosterunde etterpå. (Plastduk under hjelper masse!) Etterpå trenger barna et bad og dermed kjøper jeg med lett en halvtime til med fred og ro mens de plasker av seg melet og jeg ligger febersjuk på varmekablene  men i det minste føler mammapoengene regne over meg!

Har du tips til morsomme måter barna kan bruke ting man har liggende i huset fra før? Hvilke leker tyr du til når du er syk eller bare skikkelig sliten?

No Comments
 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  12/02/2013 at 15:14 Svar

  Dette var «right up my street» må jeg si 😛
  Jeg syns det er kjempeviktig å la barna ufolde seg og søle masse! Mine små på 3,5 og snart 2 elsker å male på hverandre eller mamma med vannmaling! Går fint an å sitte og lese i en bok eller bare ta en pust i bakken mens de små dekorerer armene dine med litt vannmaling 😉 La akkurat ut et innlegg om dette i dag! 😀

 • Susanne Kaluza

  12/02/2013 at 15:27 Svar

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Det bilder oppsummerer min holdning til foreldreliv generelt og barnelek spesielt på en glitrende måte! Var så bra at jeg måtte dele link til følgerne på Facebook-siden til bloggen også. Håper det er ok! 😀

 • Johanne

  13/02/2013 at 01:45 Svar

  Det er ikke akkurat en innelek, men fortsatt gratis om man er medlem på et treningssenter. Jeg leverer datteren min til batnepasset, og går og trener, og deretter setter meg i badstuen. Lenge. Etterfulgt av en deilig dusj, føler jeg meg som et nytt menneske! Barnet får sosialisert, og jeg føler meg straks bedre om jeg er litt syk. Ellers så rydder jeg utelukkende mens barnet er våkent. Når hun sovner da, har jeg hele kvelden til å tenke på meg selv 🙂 (sove og lese blogger) 😉 men dette var gode forslag jeg vil ta med meg videre!

 • […] Andre idéer for enkle innendørsaktiviteter for de små finner du her.  […]

Post a Comment