Sol, sol, kom til meg!

Holder motet oppe tross snø og kulde!

To lag med ulltøy under parkdress bare for å gå på butikken, våte vinterstøvler som må tørkes på baderomsgulvet hver kveld, kalde fingre som heller blir blå enn å ta på votter, is under nysnø som får små føtter til å falle når de prøver å løpe. Vinteren holder fortsatt en hard hånd rundt oss, og ser ikke ut til å slippe  det kalde grepet på en god stund ennå. Som Mammadamen blogget om i går: Entusiasmen over nok en dag med snø er i ferd med å gi seg. Heller enn å hive oss gledesstrålende ut i hagen for å base og lage snøengler, sitter barna inne og maler regnbuer og store soler, mens jeg surfer etter varme vinterferie destinasjoner på nettet.

Spørsmålet er bare: Hvor er det digg å dra nå?

Akerselva. Fin den.

Mexico frister selvsagt. Vi hadde en nydelig ferie i Playa del Carmen før vi fikk barn, og det var så bra at jeg alltid har drømt om å reise tilbake: Digg mexicansk mat med plenty friske grønnsaker, nydelige strender, spennende historie med Maya-indianernes pyramider som et av flere høydepunkt og god infrastruktur som følge av å være amerikaneres favorittferiested i en årrekke ( i hvertfall på Yucatan halvøya der vi var). Vi dro også til Xel Ha som er en lagune der ferskvann møter saltvann, som fører til et fantastisk tropisk fiskeliv. Parken er som et «naturlig vannland» der du kan snorkle rundt og se på regnbuefargede fisk og skilpadder, svømme inn i grotter, drive nedover på store flyteringer eller ta en svømmetur med delfiner. Har defintivt lyst til å ta med barna hit en gang!

Men hvis jeg kunne velge…

Men vi har bare én uke feire til rådighet, så langdistanse utgår denne gang.

Som jeg har fortalt før er jeg så heldig å ha fått en avtale med Star Tour som gjør at jeg får reisen rabattert gjennom dem, så jeg har pløyd gjennom deres tilbud for vinteren 2013. Skal vi bare ha litt sol er det mange muligheter, men vil vi ha det varmt nok til at det er fristende å bade må vi geografisk ut av Europa. Tyrkia-sesongen begynner først i mai. Sicilia er også for kaldt til en badeferie før påske (pokker. Elsker Italia!) .

Yes, please…

Alternativene jeg har blinket ut er derfor:

Er det noen som har vært noen av disse stedene sånn sånn sen vinter, tidlig vår før? Har dere noen hoteller eller områder å anbefale?

Hohohoho! Splash hotell ser lite gøy ut!

Kriteriene mine for en fin familieferie kan kokes ned slik:

 • Reisetid mellom flyplass og hotell helst under en time.
 • Beliggenhet så nært som mulig til en fin og langgrunn sandstrand (eller et bassengområde som er så digg at vi ikke føler noe behov for en strand.)
 • Oppvarmet basseng. (barna vil bade 10 timer om dagen enten det er 15 grader eller 25, men jeg orker ikke vasserundt med collegegenser og hutre i barnebassenget mer.)
 • Et hotell der jeg ikke føler meg like velkommen som en rumensk tigger på Karl Johan om barna mine sølespiser spaghettien sin med ketsjup ved middagsbordet.

Har du noen tips? Hvor drømmer du om å dra på ferie? Har du vært på en vellykket badeferie i vinterhalvåret før? Hvor dro dere da? Og hvor synes du vi burde dra?

Sommersavn!

For ordens skyld: Vi reiser altså rabattert med Star Tour.

No Comments
 • Tove Steinbo

  17/02/2013 at 11:51 Svar

  God søndag.
  Dette er første gang jeg er inne på din blogg. Fant adressen din i Aftenposten i dag – fin reklame!
  Jeg kan absolutt anbefale Egypt og Sharm El Sheikh. Fantastisk å snorkle blant fisker i alle farger i 24 graders vann! Selvsagt er det også svømmebasseng på alle hotell. Og på denne tiden er det deilig temperatur, ikke for varmt.
  Du kan gå inn på min blogg og se flotte bilder fra min 2-ukers ferie der i januar. fargeneforteller.blogspot.com.
  Du skriver også om barn. Jeg skriver om farger i alle sammenhenger.Farger og barn er viktig! Les boken min, Fargene forteller. Den tror jeg du vil like.
  En god og fargeglad søndag ønskes av Tove

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 20:46 Svar

   Så hyggelig at du fant veien hit, Tove! Håper du vil titte innom igjen 🙂

   Og takk for tips om blogg. Det ser ut som en nydelig tur til Sharm El Sheik. Må si Egypt frister!

   En strålende søndag til deg og! Mange klemmer fra Susanne

 • Hanna

  17/02/2013 at 12:47 Svar

  Ååå, ta meg med! Vi har jo snust på ferieturer, men klarer ikke bli enige med oss selv hvor vi vil dra. Hadde nesten siktet oss inn på Gran Canaria, men så skulle ei fra barnehagen til Tenerife, så vi er i tenkeboksen ennå 🙂

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 20:48 Svar

   Ja, jeg har også hørt mye bra om Tenerife! De sier det er den vakreste og grønneste av Kanariøyene. Når tenker dere å dra? Vi lurer på en tur midt i mellom vinterferie og påske. Må jo utnytte mulighetene når vi fortsatt kan unnslippe skoleferiene, hehe 😉

   • Hanna

    17/02/2013 at 22:01 Svar

    Haha, akkurat det samme vi tenkte. Sikkert billigere også 😀

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  17/02/2013 at 13:59 Svar

  Åååhh heldig som får rabbatt på utenlandsreise! Ble bare biiittelitt misunnelig nå 😛
  Jeg har vært i Italia og Spania på høsten, og det var fint. Men nå er det jo februar..hemm.. Egypt! Der var mannen min i vinterferien en gang og han syns det var magisk. Det badelandet så jo helt sinnsvakt moro ut, og tenk, kameler og utemarkeder osv! Jeg stemmer for Egypt! 😀

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 20:55 Svar

   Ja, det er ganske topp 🙂 Elsker å reise!

   En ny stemme til Egypt talt opp! Var der en gang som 17-åring, men da hadde vi mest fokus på å få sett så mye som mulig (jeg er historie nerd), så ble mest pyramider og museer og Luxor og slikt. Var jo helt fabelaktig bare det!

   Det vannlandet føler jeg formerlig roper på oss 😉 14 vannsklier, 16 bassenger og en strand. Hohohoho! Det må jo være drømmen for en hver under 15 (eller 50..) år 😀

 • Pia

  17/02/2013 at 14:19 Svar

  Egypt er bra. Vi var i Hurghada for et par år siden, flott hotell.
  http://www.piasverden.com/2011/01/all-inclusive-hva-i-all-verden-er-det.html
  Ellers frister jo alltid Thailand.

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 20:58 Svar

   Takk for link! Det hørtes jo helt topp ut! Var det selveste vannland bonanza dere var på, Pia?? Linken i innlegget ditt funker ikke lenger, men så det også het Aquamarine!

   http://www.startour.no/feriereiser/egypt/hurghadakysten/hurghada/blue-village-exotic-aquamarine/?season=vinter-12-13

   • Pia

    17/02/2013 at 21:15 Svar

    Jepp, det var der! Aquamarine! 2 uker, jula for to år siden. Veldig fornøyde:)

    • Susanne Kaluza

     17/02/2013 at 21:58 Svar

     Ohlalalalala! Det veier tungt må jeg si! Hvordan var maten?

     • Pia

      18/02/2013 at 22:17

      Maten var veldig bra. Overraskende bra. Variert. Ikke bare chips og chicken nuggets, lissom.
      Det var også noen ala carte restauranter – der måtte du bestille bord på forhånd. Disse restaurantene var også innafor «all inclusive». Men vi kunne vel bare booke der en gang pr uke, tror jeg? Uansett, buffetene var mer enn bra nok for oss.
      Må vel si at vi ble syke, nesten alle. Magetrøbbel. Men jeg klarer liksom ikke å tro at det var matens skyld – innbiller meg mer at det er Egypt. Bakterieflora. Basseng? Håndvask? Aner ikke. Men til tross for en spyrunde, reiser jeg gjerne tilbake.

 • Tina

  17/02/2013 at 16:25 Svar

  Vi kom hjem i natt fra en uke på Tenerife. Vi dro med Star Tour til Costa los Gigantes Resort. http://www.startour.no/feriereiser/spania/tenerife/los-gigantes/blue-star-club-costa-los-gigantes-resort/

  Ca. 1 time med buss fra flyplassen, all inclusive, spa, mange badebasseng, nydelig mat og artige show for store og små på kvelden. Mange parker i nærheten (vannpark og dyrepark med delfiner blant annet). Deilig og varmt, ca. 25 grader på dagen da vi var der.

  Ellers er Las Americas å anbefale. Sandstrender hele veien og masse å se på. Vi dro dit et par dager.

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 20:59 Svar

   Åh, det så nydelig ut! Så herlig! Var bassengene oppvarmet? Var den sånn at du orket å bade?

 • Karianne

  17/02/2013 at 18:23 Svar

  Hei
  Vi kom hjem fra en fantastisk tur til puerto mogan på gran canaria nå i midten av januar. Vi bodde på leilighetshotellet Cordial mogan Valle, 67 kvm store leiligheter med to bad og to soverom. Perfekt for oss. Ikke oppvarmet badebasseng, men vår toåring elsker å bade i stort basseng så det gikk fint. Koselig by, ikke så tacky som mye annet på gran canaria er.

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 21:00 Svar

   Takk for tips! Det må jeg sjekke ut!

   • Karianne

    18/02/2013 at 22:23 Svar

    Værsågo’! Bare å spørre mer, var der nettopp

    • Karianne

     18/02/2013 at 22:25 Svar

     Ps: av alle kanariøyene er gran canaria mest stabilt. Og jo lenger vest på øya, jo varmere

 • Bente

  17/02/2013 at 18:34 Svar

  Ja Mexico kunne jeg tenkt meg også,men ikke for en uke. Hurgada alltid med mere muligheter for Luxor. Utrygt?? Da er vel en av Kanariøyene med badeland etc et bra alternativ skulle jeg mene, omtrent like lang flytur som til Egypt tror jeg. Kos dere masse. Venter bilder og oppdateringer.

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 21:02 Svar

   Mexico hadde vært fantastisk ja… Vl definitivt tilbake dit en gang. Bilder og oppdateringer kommer så klart. Må bare finne ut av hvor vi skal først 😉

 • Anna

  17/02/2013 at 20:37 Svar

  Star Tour til Blue Village Exotic Aquamarina i Hurghada, Egypt! Fantastisk for familien med all-inclusive, badeland og et FRESHT hotell fra 2009. ANBEFALES!

  • Susanne Kaluza

   17/02/2013 at 21:03 Svar

   Det høres jo helt fantastisk ut! Digger at hotellet er nybygget. Jeg prøver alltid å finne noe som er bygget eller pusset opp de siste 10 årene. Hvordan er temperaturen i Egypt på denne tiden av året? Og var maten på hotellet ok?

 • Anette

  17/02/2013 at 22:38 Svar

  Ser du ikke har Lanzarote som et alternativ, men det er likevel et sted jeg virkelig vil anbefale. Var der i januar. Reiste med Star tour til Blue Village Flamingo Beach Resort i Playa Blanca. Fint leilighetshotell med all inclusive (valgfritt). Dit skal vi definitivt tilbake 🙂

 • JunePune

  18/02/2013 at 00:31 Svar

  Ååååh.. jeg vil også ha SOL og VARME!!
  Jeg og ungene snakket om det i dag, hvor mye vi gleder oss til sommer, sol og kvelder uten bekmørkne.. Skal bli litt godt gitt.. 🙂

 • H

  18/02/2013 at 01:04 Svar

  Jeg har vært i Hurghada, på Grand hotel. Det har egentlig alle kriteriene dine, men vi ble dårlige av maten alle sammen. Det var før jeg fikk barn, og jeg bestemte meg der og da for å aldri dra til Egypt med barn. Det kan selvsagt ha bedret seg, dette er 6 år siden.

  Det positive var strålende og stabilt vær, fin langgrunn strand, super service, koselige «stuepiker» (det jobbet bare menn der), maten var god og buffetene fine (selv om vi måtte løpe på do etter nesten hvert måltid) og det var veldig rent og pent på hotellet.

  Det verste med Hurghada var de ekstremt innpåslitne selgerne og den litt ustabile trafikken. De kjører uten lys når det er mørkt og veksler vilkårlig på hvilken side av veien de kjørte.

  Som sagt, så kan alt dette ha endret seg, men det var mine erfaringer.

 • Malin Strand Roeterdink

  18/02/2013 at 12:52 Svar

  Om du vil ha bankers vær uten overskyet og vind, er Egypt stedet. været er stabilt! vært der 6 gng. tilsammen 12 uker:) Godt vær og deilig badevann !

  Anbefales snupp!!

 • Gunhild Paalgard

  19/02/2013 at 11:29 Svar

  Høres helt nydelig ut med en solferie- selv om jeg nå liker vinteren når det først er vinter, og har sendt ungene på ferie til fjells hos sine besteforeldre. Vi kommer etter bare vi får unna noen jobbedager 🙂
  Egypt virker kanskje mest spennende? Ellers er jeg veldig glad i Hellas, men funker jo ikke spes bra på denne årstiden da.
  Så heldig å få rimelig ferie da! Du må gjerne hilse Star Tour og si at de for all del må ta kontakt her om de trenger en firebarnsfamilie til å teste ut diverse steder hehe… Det er jammen ikke enkelt å finne solferie uten å bli ruinert, om man har mer enn to barn, så tips der hadde uansett vært kjekt 🙂

 • Linn T

  19/02/2013 at 14:40 Svar

  Tenerife kan varmt anbefales; men kjenner ikke til Star Tour sine hotell der. Området Playa Fanabe er veldig fint. Øya er fin og frodig og leiebil anbefales en dag eller to for å se mer av øya.

  I påsken skal vi imidlertid prøve Star Tours Blue Village Flamingo Beach Resort på Lanzarote. Vi har med to jenter på 1 og 8 og da er konsepthotellene helt supre. Samtidig liker vi å se litt, så bli nok leiebil her også. I tillegg er det fine sykkelforhold om man er interessert i det. Egypt holder vi oss unna. Lykke til med ferievalget!

 • […] var det nemlig vår tur til å reise på en liten, men etterlengtet vinterferie. Oslo kysset oss farvel ved å være ekstra kald og kaste snø rundt oss i lufta da vi satte oss inn […]

Post a Comment