Jeg skal gi ut bok på Aschehoug!

Nei, stryk det. VI skal gi ut bok på Aschehoug!

La meg forklare: De siste månedene har jeg vært i flere møter med fine folk på selveste Aschehoug forlag som vil at jeg skal lage en bok for dem om foreldrerollen. Nå er avtale inngått, konseptet klart og jeg skal i gang å skrive bok. Moro!

Men jeg vil ha dere med meg.

For kan ikke 15 mødre (for ikke å si 5000 ) sammen si mer om hva det innebærer å ha barn i dagens Norge enn det jeg som én mamma kan alene? Dere har alltid kloke innspill som gjør temaene jeg tar opp mye mer nyanserte og interessante enn om jeg skulle sittet på en fasit selv.

Så med andre ord: Liker du å skrive? Hadde det ikke vært gøy å gå på Aschehougs hagefest som forfatter?

Og viktigst av alt: Har du noen tanker om hvilke dilemmaer vi må hanskes med som foreldre i dag som er unike for vår generasjon?

Send meg en mail på susannekaluza(at)gmail.com!

Vil du gi ut bok med meg?

En av målsetningene er nettopp å vise fram hvor mange flinke, skriveføre, morsomme, kloke damer som finnes i blogosfæren, så det eneste kriteriet for å være med er at du har din egen blogg. Sjanger bestemmer du selv. Jeg kommer til å lete etter et bredt utvalg i tekstene, både i skrivestil, alder, erfaringsbakgrunn og geografi. (Altfor mange bøker handler kun om livet sett med Oslo-briller!)

Har du sterke meninger eller egne erfaringer om barnehager, vaskehjelp, livet som aleneforelder, perfeksjonspress, ufrivillig barnløshet eller Insta-barn? Tenker du det er andre temaer du heller vil skrive om? Har du bare idéer til temaer, men ingen ambisjoner om å skrive selv? Vil du bidra, men har på stående fot ingen idéer til tema? Kanskje vet du om en blogger eller to du synes er flink og som bør være med?

Send meg en mail på susannekaluza(at)gmail.com!

Sammen kan vi vise fram hvor mange flinke og smarte bloggere vi har her i landet! Vil du være med?

No Comments
 • June

  21/03/2013 at 08:46 Svar

  Så utrolig spennende dette bokprosjektet høres ut!
  Lykke til 🙂

  • Susanne Kaluza

   21/03/2013 at 11:03 Svar

   Takk! Jeg er ganske spent selv!

 • Bente

  21/03/2013 at 08:48 Svar

  Spennende – gøy at de har bedt deg gjøre dette. Skal bli morsomt å følge deg videre. Masse lykke til med nytt prosjekt.

  • Susanne Kaluza

   21/03/2013 at 11:04 Svar

   Tusen takk!

 • Diaperdivadiary

  21/03/2013 at 10:05 Svar

  Gratulerer med enda en bokutgivelse Susanne!! You rock woman! ..tar meg forøvrig en tur i tankeboksen og ser om det kan ligge noe potensielt bidragsgivende! 😉

  • Susanne Kaluza

   21/03/2013 at 11:08 Svar

   JA! Gjør for all del det! Hvilke utfordringer/temaer har du møtt som ikke mammaen din måtte takle? Eventuelt: Som de kunne takle på en helt annen måte? Alt fra første gang tanken om barn slo deg via gravditet møte med sykehus fødsel og morsrolle er aktuelt 🙂

 • Synne

  21/03/2013 at 10:16 Svar

  Gratulerer, det høres skikkelig gøy ut 🙂

  Hadde jeg hatt en blogg( og barn forsåvidt) så hadde jeg gjerne blitt med!!

  • Susanne Kaluza

   21/03/2013 at 11:15 Svar

   Lag deg blogg 😀 😀 😉

   • Susanne Kaluza

    21/03/2013 at 11:16 Svar

    Og barn ja. Søtten;-)

    Men -det glemte jeg visst å si- kan være aktuelt å ha med en eller to som IKKE har barn ennå, men som har tanker rundt det å få barn sent/tidlig/ufrivillig barnløshet/prøving 🙂

    Dog er det ikke sikkert det er aktuelt for deg, men kan jo være relevant for andre å vite 🙂

    Tusen takk for gratulasjonene forresten! Er første gang jeg gjør noe slikt, så er litt skremt og veldig spent!

 • Suz

  21/03/2013 at 11:02 Svar

  Jeg antar at bloggerne som bidrar vil få vanlig forfatterhonorar?

  • Susanne Kaluza

   21/03/2013 at 11:14 Svar

   Alle som bidrar får betalt ja! Det er jo en antologi med mange bidragsytere, så blir -slik jeg har forstått praktis er- en liten engangssum + mer i bonus/royalty over et visst antall solgte eksemplarer. Men man gir ikke ut bok i Norge for pengene akkurat.. 🙂

 • cbjoerke

  21/03/2013 at 11:39 Svar

  Hvis jeg har forstått deg rett: Du skal skrive bok om foreldrerollen og søker 15 eller 5.000 mødre til å skrive om det. Mangler du ikke da en viktig stemme?

  • Susanne Kaluza

   21/03/2013 at 16:59 Svar

   Usikker på om jeg skjønte spørsmålet ditt? Det jeg mente å si var at alle kloke, reflekterte lesere tilsammen har langt flere tanker og ideer om dette temaet enn det jeg kan komme på alene 🙂

   • Pia

    21/03/2013 at 21:45 Svar

    Det er vel 50% av alle foreldre det siktes til;)
    Uansett – kjempespennende prosjekt dette her! Blir spennende å følge med!

    • cbjoerke

     21/03/2013 at 23:17 Svar

     Pia har rett. Er ikke far en viktig del av foreldrerollen?

     • Susanne Kaluza

      22/03/2013 at 11:56

      Selvsagt. Her har jeg bare vært utydelig i innlegget. Det er altså en bok om moderskap. Skrevet av, nettopp, mødre.

      Min opprinnelige tanke var å skrive om foreldrerollen og ha med noen pappabloggere og (selv om det er sørgelig få å velge mellom og vi ønsker høy kvalitet på tekstene i boka), men så mente Aschehoug det var bedre å ha en tydeligere profil på boka og fokusere på hvordan morsrollen har endret seg.

      Men ingenting er hogget i stein. Kommer jeg over noen pappabloggere med glitrende penn og viktige temaer på hjertet skal jeg ikke se bortifra at jeg kan gå en runde til med forlaget.

 • Mammadamen

  21/03/2013 at 11:54 Svar

  Gratulerer, Susanne! Hurra for deg!

  Dette høre veldig, veldig spennende ut! Gleder meg til å lese boka allerede, og ikke minst følge med på prosjektet underveis. Så håper du blogger om tilblivelsen også:)

  Klem fra Karianne

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 11:57 Svar

   Takk, Karianne! Dette blir en bok av bloggere så tilblivelsen vil det selvsagt være mulig å følge her underveis. Også håper jeg du vil tenke på om du har en tekst til i magen <3

 • helle aarnes

  21/03/2013 at 13:49 Svar

  kjære susanne k, grattis med bokprosjekt. Men du: hvis det skal gis ut bok om foreldrerollen – burde du ikke også invitere noen fedre med på dette? Jeg er veldig lei av at det bare er mødres gleder/frustrasjoner/tanker rundt foreldrerollen som belyses. For vi mener vel at foreldreskapet er like mye pappas som mammas?

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:01 Svar

   Hei igjen Helle,
   bare freudian slip i innlegget. Dette er en bok om morsrollens endring, skrevet av kvinnelige bloggere. Kommer jeg over glitrende pappabloggere som har unike temaer de brenner for å skrive om får vi se om jeg endrer vinkel. Ellers er kanskje farsrollens endring verdt en bok i seg selv? For foreldreskapet er definitivt like mye fars som mors. Derfor er jeg da også alltid tydelig på at dette er en foreldreblogg, ikke en «mammablogg». Helgetips for barn, anmeldelser av bildebøker, debatter om det er greit å drikke alkohol foran barn eller søskenkrangling er minst like aktuelt for dagens fedre som mødre.

   Vennlig hilsen Susanne

 • Carina

  21/03/2013 at 14:25 Svar

  Hurra og gratulerer til deg!Dette er spennende;) det kommer snart en mail fra meg altså, skal bare samle tankene litt!;)

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:01 Svar

   Hurra! Venter spent!

 • VeraValkyria

  21/03/2013 at 15:45 Svar

  Gratulerer så mye! For ett spennende prosjekt!
  Faller litt under radaren da jeg «kun» er gravid, men har meldt interessen min på blogg.no for blogger om barn/svangerskap.
  Har heldigvis en samboer som også er glad i å skrive, så blir stas å lese hans innlegg i min blogg i ettertid, for meg:)

  Får du med deg fedre på prosjektet ditt?

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:03 Svar

   Ser jeg har vært utydelig. (Er så vant med å alltid bytte ut «mamma» med «foreldre» for å gjøre bloggen nøytral for lesere av begge kjønn) Boka skal handle om morsrollen. Men om du eller samboeren din har gode tips til temaer er det uansett bare å ta kontakt!

 • I am Norway

  21/03/2013 at 15:59 Svar

  Så utrolig spennende. Gratulerer! Du er fantastisk flink!!!

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:06 Svar

   Tusen takk! Så hyggelig at du synes det <3

 • Gunhild

  21/03/2013 at 16:01 Svar

  Så spennende! Både med tema og nytt bokprosjekt 🙂 Ja, her kommer jeg til å sende mail… selv om bloggen ikke har vært så aktiv i det siste 😉 Men, liker jo å skrive og har mange tanker rundt det å være forelder. Vi snakkes 🙂

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:06 Svar

   Så bra! Jeg gleder meg til å lese!

 • Silje

  21/03/2013 at 16:32 Svar

  Dette er supert, Susanne. Gratulerer!
  Nå skulle jeg ønske jeg var blogger, for her har jeg mye på hjertet.
  Gleder meg til boka 🙂

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:06 Svar

   Ohlala! Aldri for sent å lage seg blogg 😀 😀

 • Fru Jacobsen

  21/03/2013 at 17:41 Svar

  Utrolig spennende prosjekt 🙂

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:07 Svar

   Takk! Jeg krysser fingrene for at vi får til noe bra sammen!

 • Leah

  21/03/2013 at 17:54 Svar

  Så utrolig gøy! Og så smart å få med mange stemmer, ikke bare en.. Må si jeg ble fristet av å skrive litt, om feks det tabuet om at jeg etter tre år sliter med depresjon og ikke vil være alene med barna..
  Eller samboeren min, en MANN, en PAPPA, som definitivt har skiftet flest bæsjebleier og har stått opp _alle_ nettene… Hahah:)

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:08 Svar

   Ja! Bli fristet! Send meg mail, Leah! 🙂

 • Johanne Magnus

  21/03/2013 at 20:45 Svar

  Kult! Jeg vil gjerne bidra! På bloggen min skriver jeg mye om blant annet perfeksjonspress, uglamorøs hverdag og psykisk helse…Dette er tema jeg brenner for:)

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:09 Svar

   Hurra! Send meg mail! Dette er gode temaer!

 • Vigdis

  21/03/2013 at 23:06 Svar

  *så gøy, susanne!! du er flink!! dette blir spennende å følge med på. heia deg* klem v

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:10 Svar

   Tusen takk, Vigdis! Håper du vil tenke på om du har et tema du brenner for i magen også <3

 • Kristin

  22/03/2013 at 07:36 Svar

  Gratulerer!
  Du må få med deg Jona med tyskertøsa bloggen.
  Ho er utrolig flink til å skrive, og har mange spennende synspunkter.
  Liker bloggen din også kjempegodt Susanne, så dette blir nok ei bok jeg vil like å lese:)

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:16 Svar

   Sant! Jona er kjempeflink! Håper hun har tid og lyst når babytåka har lagt seg <3

 • […] AKTIVITETER « Jeg skal gi ut bok på Aschehoug! […]

 • Klara

  22/03/2013 at 11:51 Svar

  Gratulerer med bokprosjekt! Og så må jeg gi min tilslutning til oppfordringen om å få med noen fedre. Debatten om foreldrerollen er i skrikende behov av noen gode mannsrøster. Finnes det fedre der ute som kan si noe om hvordan menn seg imellom diskuterer foreldreskapet og sine prioriteringer med tanke på jobb, permisjon, tilstedeværelse osv? I de siste ukenes debatt om heltid og deltid og barnas beste har fedrene vært påfallende fraværende. Den offentlige diskursen om foreldrerollen kan ikke fortsatt (nesten) utelukkende være mødrenes diskurs.

  • Susanne Kaluza

   22/03/2013 at 12:18 Svar

   Sant! Nå var jeg bare litt utdyelig her. I en bok om foreldrerollen må absolutt far med. Dette er tenkt som en bok om morsrollen. Dog er jeg åpen for å endre fokus om jeg kommer over nok flinke bloggende fedre. At dette skal være en bok som viser fram alle våre flinke bloggere er det eneste som er ufravikelig 🙂

 • Silje

  22/03/2013 at 14:44 Svar

  Så spennende tema!
  Har akkurat blitt mamma og har måttet si opp en jobb fordi familielivet ikke passer inn med dagens krav til mammaer (og pga dårlig samvittighet).
  Syns selv det er vanskelig å kombinere jobb og familieliv men i dag må jo begge begge foreldrene har fast jobb for å få råd til hus og hjem.
  Før i tiden hadde folk mer i boliglån enn i dag og mammen var som regel hjemmeværende. Hvordan har dette skjedd?
  Syns kvinnerollen i dag er vanskelig. Er vi mammaer eller er vi karrierekvinner? Og hva vil vi egentlig være? Kan vi velge dette selv?

 • Annette

  22/03/2013 at 16:12 Svar

  SÅÅ spennende! Gratulerer 🙂 For et flott prosjekt.

 • Janne

  22/03/2013 at 23:56 Svar

  Oi! Gratulera! Interessant. Kanskje eg kan bidra:) Har slutta å blogga, men kanskje nettopp bakgrunnen for da e noko å skriva om?

 • molar85.blogspot.no

  24/03/2013 at 21:09 Svar

  Hei. Spennende prosjekt du er i gang med!! Jeg vil absolutt bidra hvis jeg kan få mulighet til det 🙂 Du kan jo ta en titt på bloggen min.. Skriver om morsrollen, det å miste et barn og veien videre.
  Ha en fin fin påske 🙂

  • Susanne Kaluza

   31/03/2013 at 21:10 Svar

   Takk! Jeg skal sjekke den ut! Men send meg gjerne en mail og 🙂

 • Stine

  30/03/2013 at 13:12 Svar

  Hei hei. Jeg har ingen ambisjoner om å skrive selv, men har min del av erfaringer iforhold til barn, fødselsdepresjon og barnevern. Kanskje det er noe du vil ha med deg i boken din? Jeg har skrevet et par innlegg på bloggen min om disse temaene. 🙂

  http://enits1985.com/barnevernstjenesten-bare-dritt/

  http://enits1985.com/a-bli-mamma-en-dans-pa-roser/

  • Susanne Kaluza

   31/03/2013 at 21:10 Svar

   Takk for gode innspill, Stine!

   • Stine

    01/04/2013 at 17:12 Svar

    Ingen problem 🙂

    Jeg har mye erfaringer iforhold til det å leve med barn og psykisk sykdom, og de valgene man må ta i forhold til det. 🙂

 • Line

  30/03/2013 at 22:39 Svar

  Hei Susanne

  Gratulerer så mye med et utrolig spennende bokprosjekt. Jeg kjenner engasjementet nesten bobler over bare ved tanken på temaet. Faktisk så mye at jeg endelig fikk opprettet bloggen jeg har gått med i tankene så lenge. Har du plukket ut alle bloggerne/temaene enda, eller kan jeg sende deg en mail i løpet av de neste par dagene?

  God påskeaften:-)

  • Susanne Kaluza

   31/03/2013 at 21:11 Svar

   Takk! Jeg sitter fortsatt og leser og gjør første sortering, så for all del send meg en mail 😀

   • Line

    01/04/2013 at 21:44 Svar

    Da får du en mail av meg i morgen formiddag

    🙂

 • Beate

  02/04/2013 at 20:45 Svar

  Så spennende prosjekt! Gratulerer 🙂 Jeg ble faktisk inspirert av deg og dette innlegget til å starte opp en blogg om min situasjon som nybakt mamma for første gang i en alder av 41 år. Jeg er en av de som trodde jeg ikke kunne få barn på grunn av en hormonsykdom, men etter at jeg tok en gastric bypass-operasjon så ble jeg gravid, gitt! Jeg har forsøkt å lete overalt etter litteratur (både på nett og i bokform) om slankeoperasjon og graviditet, men fant utrolig lite om emnet. Jeg tror jeg må sende deg en mail og foreslå dette som et tema i boka di 🙂

 • […] dag sitter jeg syltet ned i bokjobbing. Deadline for Aschehougboka jeg lager sammen med andre flinke bloggere kryper faretruende nær. Det er moro å redigere andres tekster, men den virkelige oppturen i dag […]

Post a Comment