Kim Kardashian er ikke feit. Hun er bare gravid.

Så du noen påskekrim i år? Selv slukte jeg den som gikk på NRK, men det er ikke gisseldramaet i «På Innsida» som er det skrekkeligste jeg har sett denne påsken.

Amerikanske tabloider har nemlig satt i gang et hardkjør mot gravide Kim Kardashian, og ”fat-shamer” henne på forsidene sine.

La meg trekke pusten og si dette så tydelig jeg kan: Dama er ikke tjukk. Hun er GRAVID.

Jeg slutter aldri å la meg forbause over hvordan det tilsynelatende er fritt fram å kommentere en kvinnes kropp når hun venter barn.
Jessica Simpson måtte tåle å bli kalt «feit» på riksdekkende TV i sin forrige graviditet, mens mens hertuginne Kate får kritikk for det motsatte og blir  skinny-shamed av alle fra Time Magazine til The Daily Beast.

At selv ikke seriøse medier skjønner hvor sjukt det er å lage journalistikk på kvinners kropp generelt og gravides kropp spesielt er kvalmende, -og da mener jeg ikke morgenkvalme.

Selv fikk jeg ofte kommentarer på den bulende magen min da jeg gikk gravid, særlig med nummer to da jeg mot slutten nærmet meg 70 kilo. (Favoritten? ”Så stor du er blitt! Det må jo være tvillinger!?”). Hva kan jeg si? En 4 kilos gutt krever både plass og vann å boltre seg i! En annen venninne fikk konstant høre: ” Magen din er så liten! Er du sikker på du får i deg nok næring?”
Det er nok ting å bekymre seg for under en graviditet  om vi ikke skal måtte stresse over vekta i tillegg.

«Om jeg er sikker på det ikke er to? Vel, tre ultralyder sier det er én. Jeg er nok bare stor.»

Selvsagt er det viktig å følge med på hvordan svangerskapet skrider frem, -det er derfor vi har månedlige svangerskapskontroller-men dette er altså fastlegens jobb, ikke venner og kjentes,- og i alle fall ikke medias.

I verste fall kan fokuset på kropp og vekt trigge spisevansker hos den gravide. ”Pregorexia” er et nyord som beskriver en syklig opptatthet av vekt under et svangerskap,– og ikke overraskende får fokuset på glamorøse gravide kjendiser får skylda.

Når babyen er ute er det som kjent ingen bønn. Da er målet å få kroppen til å se ut som den ikke har født så snart som mulig, med media som jublende heiagjeng.

Et halvt år etter at Nadya Khamitskaya hadde født kostet Se og Hør på seg tittelen «Fy flate for en mage» med undertittelen «Nadya fikk superkroppen tilbake etter fødselen».

Kommentarer om klær er selvsagt en del av gamet når du er kjendis og setter foten på den røde løperen, men det er bare kvinner som må tåle kommentarer på kroppene sine i tillegg.  For når leste vi sist at «sexy Northug viste fram sin veldreide kropp» ? Eller at «muskuløse Tshawe» strålte på den røde løperen? Denne absurde adjektivfortellingen er forbeholdt jenter, og budskapet til døtrene våre er tydelig: En tynn og attraktiv kropp er valutaen kvinner måles etter. Nå altså også under graviditeten.

Hva synes du om fokuset på kropp under et svangerskap? Fikk du noen kommentarer på vekta da du gikk gravid?

 

No Comments
 • vargas12

  02/04/2013 at 11:10 Svar

  http://www.vargas12.com/2013/03/lavkarbo-er-ut-frodige-kropper-er-in-spis-deg-sunn/

  Frodige og gravide kvinner er sexy kvinner. Det er en feilslått fokus på kvinner spesilet i det noeske samfunnet, heldigvis er frodiger langt mer akseptert nå enn for få år siden.

  Takk for god blogg og et viktig innlegg!!

  Vargas

  • Susanne Kaluza

   03/04/2013 at 14:18 Svar

   Selv takk for hyggelig kommentar og for nyttig link. Likte godt bildet og avslutningskommentaren din:
   Vært stolt av deg selv og vis det!

 • Line Konstali

  02/04/2013 at 11:16 Svar

  Jeg har lagt merke til trenden og synes den er helt forferdelig! Selv har jeg slitt veldig med vekten mens jeg har ammet, følt meg lubben og lite attraktiv i denne perioden. Alle fortalte meg at ammingen skulle være sååå slankende, men for meg var det motsatt effekt siden ammingen også førte til et større sug etter søte saker.

  Jeg er heldigvis ikke en type som føler et press om å «være perfekt», men er opptatt av å ha en kropp jeg trives i. Et utseendefokus og flinkhetsfokus blir helt absurd.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:24 Svar

   Enig! Amming førte bare til økt søtsug her og.

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  02/04/2013 at 11:23 Svar

  Oh YES sista! Det gjorde jeg, og jeg skrev om det her:
  http://tyskertosa.blogspot.de/2013/02/er-koppen-min-fritt-vilt.html

  Helt enig med deg i at det er forkastelig. Klart at man bør tenke litt over hva man spiser og ikke legge på seg ALT for mye kanskje, men det er strengt tatt en privatsak hvor mye en veier. Det er ikke akkurat vanlig å gå bort til ikke-gravide og si «Så stor du er. Er du sikker på at du spiser sunt nok?»

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:25 Svar

   Takk for fin link. Du skriver så godt! Og ja, er det ikke rart at høflighet slutter med gravide?

 • Ida

  02/04/2013 at 11:23 Svar

  Æsj, folk er så teite. Ila av en og samme dag kunne jeg godt få høre – Oj så stoor du er! Til Uff, du ser så tynn ut – sikker på at du får i deg nok?

  Kroppskommentarer er liksom greit med en gang en er gravid eller når en har baby for den saks skyld, min favoritt er fortsatt : Jaha, du hadde visst litt mage igjen (når jeg bøyde meg ned for å løfte opp noe, skal vi se 5 dager etter fødsel) Det er en kommentar jeg hadde greid meg fint uten for å si det sånn…

  Forresten – så fin gravid du var ! 🙂

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:25 Svar

   Tusen takk! Jeg følte meg ikke alltid så fin med gigamage og bekkenløsning, men Cecilie Melli kjoler hjelper godt, hehe 😉

 • Vilde

  02/04/2013 at 11:28 Svar

  Jeg blir like forbannet som deg. Kardashian skal ha cred for at hun viser frem hvordan kroppen kan se ut som gravid og at hun ikke gjemmer seg bort. Jeg fikk masse kommentarer på at magen min var liten, men alle målinger viste at jeg var helt fullstendig gjennomsnittlig. Er uansett ikke hyggelig. Forstår ikke at gravide er «fritt vilt» for kommentarer. Akkurat som en knapp som slås av/på jo! I tillegg ble jeg svært lei av alle «velmenende» råd om smokk/ikke, flaske/ikke, vogn/ikke, bæretøy/ikke, oppdragelse og tenner og gulp og rap… Og hvis jeg valgte å gjøre ting på en annen måte kom det tilå gå ILLE. Og for ikke å snakke om alle de grusomme fødselshistoriene… Som om det er motiverende, liksom.

  Generelt bør folk tenke mye mer på hva de sier til gravise, og kanskje særlig førstegangsfødende. Det er vel dfen mest sårbare tiden i et voksenliv og det skal ikke så mye til før man tråkker på noen hovne gravideføtter (bokstavlig talt).

  At Ellen Arnstad i Se og Hør står inne for den journalistikken de bedriver er skuffende og utmattende. Skulle tro at en kvinne med hennes erfaring visste bedre. Men den gang ei. Utrolig hva man får seg til å gjøre for penger.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:27 Svar

   Enig! Grusomme fødselshistorier burde man virkelig spare seg til gravide. Og råd er best å komme med om man blir spurt. Intervjuet jeg siktet til var fra før Ellen Arnstads tid. Jeg har intervjuet henne et par ganger og hun slo meg som en sterk og bra dame. Blir spennende å se om vi vil få færre slanke/kroppsfokus-saker i Se og Hør under henne. Jeg håper virkelig det!

 • Helene

  02/04/2013 at 11:29 Svar

  Synes kroppsfokuset generelt er feil, uansett om en er gravid eller ikke.

  Lurte på en ting, hvor har du kjøpt dine matbokser? Tenkte å prøve noe av oppskriftene dine med på jobbe 🙂 Flott blogg!

  mvh Helene

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:28 Svar

   Jeg har kjøpt mine på Ebay, men du får de blant annet på hostbarn.no 🙂

 • Hanna

  02/04/2013 at 11:40 Svar

  Hear, hear! Jeg fikk høre det SÅ mange ganger at jeg var stor i min andre graviditet: http://www.drommeland.com/2011/09/fine-ting-man-far-hore-nar-man-er-gravid/ Det er liksom ok å diskutere vekt og utseende til gravide, og for ikke å snakke om å ta de på magen.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:29 Svar

   Takk for link til bra innlegg! Ta på magen ja, hehe. Jeg hadde ikke noe trøbbel med det, men en venninne som har hatt spiseforstyrrelser før fikk helt fnatt av at magen hennes plutselig var noe folk skulle klappe på.

   • Hanna

    10/04/2013 at 16:48 Svar

    Jeg hadde heller ikke et spesielt problem med å bli tatt på magen, men det var liksom folk som jeg ikke hadde hilst på med en klem som plutselig skulle begynne å ta på meg… Det ble litt for rart for min del 😉

 • H

  02/04/2013 at 11:44 Svar

  Hvor høy er du?

  Jeg la på meg 20-25 kg i begge svangerskapene, men jeg fikk ingen kommentarer på det.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:29 Svar

   Jeg? 167 ca? Kanskje stor mage ser ekstra stor ut fordi jeg er liten?

 • Linda Hagen

  02/04/2013 at 11:45 Svar

  Og så lurer man på hvorfor kvinner og unge jenter har så mye komplekser? Vi blir bombadert fra alle kanter om hvordan man bør se ut, hva som er fint. Jeg blir kjempeletta når jeg ser kvinner som tør å være flott akkurat slik de er, som tør å slippe ut magen.
  Jeg har nok kommentert andres mage selv. Jeg har sagt, «så liten magen din er», eller «wow, du er jo nesten like stor som meg». Jeg reagerer ikke på at andre kommenterer magen min når jeg er gravid. Noen synes den er stor, noen synes den er liten eller ikke såååå stor. Det er ok. Men det som ikke er ok er kommentarer hvis de er dømmende eller krenkende. Det har jeg sjelden opplevd direkte mot meg. Men slik medier henger ut kvinner fordi de har gått opp i vekt er helt forferdelig. Det er som å si; hahah, se på henne hun har driti seg ut! Hun har blitt stygg og feit» Og dette er et farlig budskaptil unge jenter.
  Du ser foresten helt knall ut med den store fiiiine magen der! En baby på 4 kg tar nødvensigvis litt plass, morkake må han jo også ha, og vann å kose seg i;)

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:31 Svar

   Tusen takk! Ja, baby og vann og morkake og ekstra blod og melk, -det blir litt det altså!

   Jeg lurer veldig på hva jeg skal gjøre for å beskytte datteren min mot det sjuke kroppsfokuset som er mot kvinner i dag. Kanskje derfor jeg så ofte lar meg fyre opp over dette på bloggen. Et lite håp om at vi sammen kan dra samfunnet litt i riktig retning før hun blir stor..

 • Siri

  02/04/2013 at 12:27 Svar

  Jeg er i utgangspunktet ganske lubben og den kommentaren jeg husker best var at «jeg trodde du skulle bli ganske tjukk som gravid, men du verden så fiiiin du er!»
  Det ble sagt med kjærlighet og jeg elsket den. For det var sant. Jeg la på meg bare 10-12 kilo under svangerskapet, følte meg ikke stor og hadde det helt fint.
  Da jeg ammet, gikk jeg også ned masse, han sugde fettet av meg, guttungen, og da var jeg nok tynnere enn ved startstreken, for å si det sånn.
  Jeg fikk ikke noen kommentarer jeg reagerte negativt på.

  Hva jeg derimot virkelig fikk nok av, det var alle fødsels- og gravidehistoriene jeg ble foret med av folk jeg knapt kjente. Og helst de som gikk galt.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:31 Svar

   Så heldig du er som hadde en utelukkende fin opplevelse! Dte gjør meg glad 🙂

   Negative fødselshistorier ja.. Hvorfor forteller vi egentlig dem? Er det egenterapi?

   • G

    13/04/2014 at 08:16 Svar

    Ja, det er egenterapi, det tror jeg.

 • Monica

  02/04/2013 at 12:38 Svar

  hei og tusen takk for vanvittig bra formulert tekst om ett så stort og viktig tema! Å la meg bare få sagt me ein gang: himmlandes kor flotte du var med gravide magen til nummer to 🙂 flotte va du! Eg gikk mye ned i vekt som gravid. Var godt rund før, men gikk ned pga psykisk stress da barnefaren begynte terrorisere meg. Eg var utslitt då fødslen startet 🙁 Men tilbake til temaet: den «beste» kommentaren fikk eg faktisk 3 dager etter fødselen, da eg står på trappen min med babyen på armen og naboen kjeme ut å ser forskrekket på meg og sier: «kin sin onge e da du har??? den e jo aaalt for liten å låna vekk jo!» korpå eg overraska svare at det er min datter, 3 dager gammel….Naboen: «hæ? eg trudde bare du va blitt feite eg!!» 😉

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:32 Svar

   Tusen takk! Så snull du er!
   Hahahahahaha naboens kommentar var jo helt ubetalelig da 😉

 • heidi

  02/04/2013 at 12:47 Svar

  Hei, jeg har opplevd mer oppmerksomhet rundt vektoppgang i svangerskap her i Spania hvor jeg bor… Mens jeg var gravid med andremann gikk jeg paa gruppetrening med andre gravide. der var det en som hadde faatt forbud mot aa spise pasta ettersom hun hadde lagt paa seg saa mye. HUn hadde lagt paa seg 12 kg og var i 7.mnd…Helt skrekkelig.
  Og jeg fikk kommentarer fra jordmor her om at en kvinne som meg med min höyde og bygning ikke skulle legge paa meg mer enn 10-11 kg… Pyttsann. Med förstemann gikk jeg opp 18 kg og de rant av etter 2 uker.
  Gravide kvinner er flotte og frodige syns jeg og selv likte jeg kroppen min godt med ekstra runde former.
  Stort sett tror jeg vi legger paa oss det vi behöver for aa kunne amme etterpaa.
  Heidi.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:33 Svar

   Takk for intressant innspill! Jeg har også inntrykk av at kroppsfokuset er enda verre i Sør Europa. Det melder i hvertfall mine venninner som har boddi Italia.
   «I dag så du tjukk ut», kunne sjefen hennes si.
   Likestilling og økt bevissthet hjelper, får vi tro!

 • Ine

  02/04/2013 at 12:57 Svar

  Jeg er 26 uker gravid, og har så langt ikke fått noen kommentarer på hvordan jeg ser ut – heldigvis! Synes det er utrolig frekt og like fintfølende å kommentere kroppen til ei som er gravid, og jeg synes det er skremmende med alt fokuset på vekt under og etter graviditet. Fokus på å være SUNN som gravid tror jeg er viktig – men fokuset på vekt, og ikke minst å ha «drømmekroppen» igjen få måneder etter fødselen, det synes jeg bare er trist, og ganske skremmende. Det er generelt trist hvordan kvinnens kropp – både den gravide og ikke gravide kroppen – objektiviseres i media hele tida. Er så lei.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:34 Svar

   Word! Lei er ordet. Ref porno-estetikk debatten i Dagsavisen også om hvordan kvinnekropp brukes helt poengløst på forsidene. Gammeldags og nitrist.

 • LIFESTYLE by Sessan

  02/04/2013 at 13:36 Svar

  Kvinnor emellan har väl mätt varandras magar & former i urminnes tider, det tycker jag väl inte är så galet.
  Jag var liten med min son & fick hora att jag hade en liten söt mage. Med vår dotter var jag SVÆR all over *haha* & fick alltid beskedent höra att -Oj nu har du fått stor mage ja *hahahaha*
  Det tycker inte jag är så galet!!

  MEN, som Kim K hetsas som fet & som Jessica S hettsades, det är inte OK ALLS.

  Att Katie omtalas som petite kan jag se som mera en liten bekymmran. Men när man skriver att en gravid kvinna är FAT då rottner jag totalt alltså.

  Vi må akta oss för att bli för hårsåre bara.

  Tror väl detta ar ett media fenomen mest, men det skall ju absolut inte accepteras!!

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 08:35 Svar

   Sant. Jeg pleier å tolke de fleste kommentarer folk kommer med til meg i beste mening. Men det er noe med mengden kommentarer, fra gravditeten og i tiden etterpå som gjør det så tydelig at fokus er på kvinnekroppen. Og feit??! Det er virkelig ikke greit å si noensinne!

 • Ines

  02/04/2013 at 14:06 Svar

  Det var det desidert mest plagsomme med å være gravid. Sterk bekkenløsning resulterte i en vektoppgang på ca 30 kg og kommentarer av typen: «det blir en skikkelig julegris dette» (om babyen). Jeg var normalvektig da jeg ble gravid og fikk sjokk over dimensjonene vektmobbingen fikk. Legen på Riksen anslo at babyen veide 4,5 KG og kom til å nærme seg 5 kg til termin og jeg gikk inn i fødselsangst som gjorde at jeg lå søvnløs om natten. Babyen viste seg å være helt normalvektig på 3,2 kg og mye av vekten min var hevelser og vann!!

  Som førstegangsfødende er det ganske skremmende å bli forespeilet en baby på 5 kg, desto verre er det at legen bommer med hele 1,8 kg og tydeligvis har hatt en fordom pga min vektoppgang.

  Mobbingen fra helsepersonell var verst synes jeg, å være normalvektig å legge på seg 30 kg som gravid er traumatisk nok i seg selv. Jeg har kjempet en hard kamp for å bli kvitt kiloene, men har klart det.

  Etter det jeg opplevde ville jeg aldri ha turt å bli gravid dersom jeg i utgangspunktet var overvektig dvs det ville aldri vært aktuelt å bli gravid igjen før all overvekt var borte.

  • Susanne Kaluza

   05/04/2013 at 17:24 Svar

   “det blir en skikkelig julegris dette» Å fy f…! Det er det drøyeste jeg har hørt! Snakk om å ikke tenke på hvordan kommentarene dine føles for den som får dem!

 • Stine

  02/04/2013 at 14:12 Svar

  Hør hør! Selv har jeg fått tyn for at jeg går ned rask i vekt etter fødslene. Vel, man gjor faktisk det av å ha en unge som er limt fast til puppen, og som krever trilleturer i hurtig tempo for å sove. Når ble det stuerent å kommentere kroppene til folk sånn uansett? Av prinsipp nekter jeg å veie meg på svangerskapskontroller, men sier at de får bruke øynene sine i stedet. La på meg over 30 kg første gang, og 24 andre gang. Men altså. Omverdenen reagerer på at jeg har gått NED i vekt etter begge svangerskapene. Etter å ha trøkt ut unger på 4 kg og ammet på dem både tre og fire haker. Alt folk bryr seg om!

  • Susanne Kaluza

   10/04/2013 at 09:38 Svar

   Enig! Kan man ikke bare droppe å kommentere andre kvinners kropp??

 • MammaLi

  02/04/2013 at 16:17 Svar

  Først og fremst! Heeeelt enig i at det er mye dust fokus på vekt både under graviditet og i tiden etter. Det er vel generelt mye dust fokus på vekt…

  Men… og jeg føler meg jo unektelig litt slem nå… men.
  Det går jo an å tenke seg litt om når det gjelder hva man tar på seg. Når man som ganske så stor gravid tar på seg en kjole som ser ut som Keiko, som ville sett ut som Keiko på en tynn person, på en mann, på en baby eller en hest, så kan man liksom ikke grine over å bli kalt en hval etterpå. Bare så jeg har fått det ut og slipper irritere meg over det mer. Hehe.

  Men at det er et usunt og uoppnåelig krav fra omverdenen om hvordan man skal være som gravid og kvinne er som sagt et viktig sak!

  • Susanne Kaluza

   10/04/2013 at 09:38 Svar

   Hehe. Ikke så lett å se seg fra alle vinkler når man er gravid da. Vil du ikke tro den kjolen så superfin ut forfra? 🙂

 • Koppa Dasao

  02/04/2013 at 17:36 Svar

  Er du på tjukka så er du på tjukka. Du bærer ikke lengre vekta til bare én person, men vekta til to. Om den samlede vekta av deg og symbioten skulle holde seg likt det den var før du inngikk avtale om symbiose med ditt fremtidige barn, vel…, da er det noe galt.

  Hele poenget med å gå på tjukka er at man skal bli feit. Så lenge mesteparten av vekta man legger på seg er vekta av symbioten og dens naturlige kuvøsesystem er alt som det er meningen at det skal være.

  • Susanne Kaluza

   10/04/2013 at 09:38 Svar

   Heter ikke «på tjukka» for ingenting, nei 😀

 • Krissy

  02/04/2013 at 18:24 Svar

  Hehe, det bildet av Kim Kardashian VS hvalen var det morsomste jeg har sett på lenge! Hallo, hun er gravid NÅ ja – men hva var unnskyldningen før det?
  Nå leste jeg nettopp en artikkel der de sa at for gravide å legge på seg mer enn 16 kilo var direkte usunt og kunne føre til mange komplikasjoner. Så hvorfor ta sjangsen liksom???

  • Susanne Kaluza

   10/04/2013 at 09:40 Svar

   «Ta sjansen»?. Vel. Hadde det ennå vært så enkelt. Jeg fikk bekkenløsning i mitt siste svangerskap og kunne knapt reise meg fra sofaen de siste 4 månedene. Andre har det langt verre. Ikke enkelt å holde seg i form da. I tillegg er mye vektøkning ting du ikke kontrollerer selv. Noen får f.eks veldig mye fostervann. Eller stor baby. Eller mye vann i kroppen.

 • Dobbelt opp

  02/04/2013 at 18:50 Svar

  Kim er flott og normal. Jeg gikk med tvillinger var mannevond og la på meg 36 kilo. Jeg tror ikke noen TURTE å si noe som helst til meg.. ;0) Og så raste jeg ned 40 kilo etterpå.

  Jeg synes vakre gravide skal bli flinkere til å si fra når folk tråkker over alle grenser.

 • Torill

  02/04/2013 at 19:46 Svar

  Det er helt utrolig hva voksne mennesker får seg til å si. Man er fritt vilt, og jeg har med mange hormoner holdt igjen både den ene og den andre kommentraren når man igjen og igjen hører, Så Svææær du er. Og når men bare er 161, og har en nesten 5 kg plugg inni der, på 56 cm, så nei, det et ikke rart man er svær. Men ikke fortell det til meg hele tida. Jeg veit det. Kom med noe hyggelig. For meg ble det så plagsomt, f.eks en tur i byen, 8 uker igjen til fødsel og Hver bidige butikkdame hvor jeg gjorde ærender, fikk jeg kommentarer som, kom deg ut av min butikk, haha, skal ikke ha fødsel her. Eller, rett før nå eller, hvor jeg sa nei 8 uker igjen. «hva????stakkar deg. Han kommer før, bare vent å se. ( og nei, det gjorde han ikke, 16 dagen ble jeg igangsatt). Tilslutt, tok jeg en hvit løgn og sa 3 uker, da roet de seg. Det var » greit» for de. Er dt mulig!!!
  Jeg har noen venninner som stadig får høre » gratulerer» med hånden godt plassert på magen, men neida, Ingen baby i sikte der inne. Det er så trist. Fordi man er i fertil alder, og godt gift, men slikt skal man slippe gang på gang.

 • Brit

  02/04/2013 at 20:31 Svar

  Som førstegangsgravid kom jeg gledesstrålende til jordmortimen da jeg var ca halvveis i svangerskapet, og var så kry over den fine kulen jeg hadde fått siden sist – hvorpå kontordama presterte å spørre: Men kan det være noe inni der da? Jeg vet ikke om hun helt oppriktig mente å betvile at jeg faktisk var gravid, men hun kjente meg uansett ikke, og jeg syntes det var veldig upassende (og heldigvis jordmor også, ut fra ansiktsutrykket å bedømme). Tenk om jeg faktisk hadde slitt med liten vektoppgang, eller hadde opplevd å miste tidligere, eller andre vanskelige tanker eller angst i forbindelse med svangerskapet. Heldigvis var dette den eneste tåpelige kommentaren jeg fikk, og jeg var heldig og unnslapp problemer med vekt, både for egen- og babyens del.

 • Hege

  02/04/2013 at 22:09 Svar

  Det er trist å høre at så mange opplever det å være gravid som noe negativt, og det pga stygge og malplasserte kommentarer…for selvfølgelig forandrer kroppen seg, det vokser jo et menneske eller to eller tre der inne –
  Jippi! Hurra!! Fantastisk!!

  Gravide damer er jo noe av det aller kuleste som finnes!
  Og når vi i tillegg vet hvor utrolig vanvittig herlig resultatet blir, så blir det bare enda tøffere 🙂
  Jeg har vært gravid fire ganger, og jeg får jo nesten tårer i øynene bare jeg ser en stor flott gravidmage, enten den sitter på en syltynn kropp eller en rund og fin en.

  Mirakel!

  Jeg syns vi skal slå et slag for mannen jeg, og høre litt mer på han, i stedet for på alle damene og journalistene 😉 Det er sikkert ikke bare min mann som er flink til å si at jeg er fin uansett, både når jeg er gravid og har verdens største (og etter min mening mest irriterende) pupper, og når jeg nettopp har født og jeg fortsatt ser gravid ut (for hvem sa vel det til deg når du skulle ha første barnet?) og etter jeg har sluttet å amme og puppene ikke er like spretne lenger for å si det sånn..he he, og det er sikkert ikke bare jeg som tar meg i å heller «høre» på ukebladene som forteller om alle yummymummyene i stedet for å tro på mannen…jeg har et lite innlegg om det i dag:

  http://artigforkidsa.blogg.no/

  Heia alle vakre gravide og mammaer, tenk at vi kan lage sånne små kule skapninger med kroppen vår da!! Hurra!!!

 • Carina

  03/04/2013 at 10:08 Svar

  Åh, takk for godt innlegg, det der irriterer meg også noe helt grenseløst. Fokus på å være «pen gravid» har tatt av, både i mediene og i samfunnet generelt. Og jeg lurer på hva det egentlig betyr å «få kroppen tilbake»? Som om alle damer som nettopp har født befinner seg i en unntakstilstand som vi fortest mulig må riste av oss. I en tid hvor kroppens funksjon er å produsere næring og trygghet for barnet, hvor dette burde være fokus.Hvor man gjerne får lite søvn og hvile, og kroppen altså burde få hvile. I stedet anses det som mer naturlig å trene og fokusere seg «tilbake til kroppen». Det er så feil!

  Selv durte jeg, grunnet x antall brystbetennelser og infeksjoner, temmelig kjapt ned til et godt stykkke under det jeg veide før graviditet.(Og er ikke så stor i utgpunktet) Dette fikk jeg mange komplimenter på. Og det er klart at dette var fint å høre, og at jeg ble glad. Men i ettertid har jeg tenkte mye på dette voldsomme fokuset på hvordan kroppen (min) ser ut etter fødsel. Det ligger mange påbegynte kladder om temaet på bloggen med andre ord, hehe.

 • AnetteLille

  03/04/2013 at 15:33 Svar

  Jeg er så glad for at ingen fulgte meg med argusøyne når det gjelder vekta mens jeg gikk gravid. Ikke at jeg gikk opp skrekkelig mye, men noen kg ble det jo naturlig nok. Enda mer fornøyd er jeg med at ingen heller kommenterer at jeg fortsatt, snart 8 mnd etter siste fødsel, enda kan skryteav ekstra polstring rundt midjen. Jeg har aldri gledet meg videre til bikinisesongem ei heller ikke i år. Men heldigvis er det ingen som skal brette ut bilder av meg på forsiden av se & hør heller….

 • Lotti

  04/04/2013 at 23:20 Svar

  Jeg bar på ei stor nydelig jente som kom på rett over 4 kg! Ble ikke så stor og fikk da «bekymringer» om at jeg måtte spise nok(jeg spiste helt normalt + littegrann til)Gikk opp 15-16 kg ca. Folk ville se på magen min og fikk høre mot slutten at nå var jo magen så stram så nå var det vel like før strekkmerkene spakk frem der….(Har du fått strekkmerker, var et velkjent spørsmål gjennom svangerskapet)
  Det ble «desverre» ingen strekk merker på magen. Bare noe på lårene og hoftene<3 Virker som noen bare ønsker at man skal få "ødelagt" kropp med graviditeten. Har aldri vært så fornøyd med kroppen som nå, nettopp fordi jeg bar frem min herlige datter! Neste graviditet gidder jeg virkelig jeg ikke ta imot flere slike kommentarer!

 • lida slimming pills

  25/04/2013 at 22:47 Svar

  Nothing is meizitang cut or affixed or removed or redirected. Such a plan does not cater to the general populace.

 • […] Jeg har tidligere skrevet mer om det intense fokuset gravide og kvinner som akkurat har født må tåle for å “bli tynne igjen” etter en fødsel.  Når det gjelder Kim Kardashian er det kanskje ikke rart hun velger å gjemme seg, etter hardkjøret hun ble utsatt for av pressen, allerede under graviditeten. […]

Post a Comment