Magasin-helg Kaluza-style

Denne helga skal jeg sette meg på balkongen med et teppe og kose meg med en bunke magasiner, mens barna får innvie trampolina via akkurat har funnet fram fra vinterdvalen i kjellerboden. Øverst i magasinbunken min for øyeblikket ligger selvsagt Kamille Mor og Barn, der min aller første spalte nå er på trykk. Stas!

Hohohoho! Susannes side!

Jeg liker veldig godt grepene Kamille Mor og Barn har gjort etter at de fikk ny redaktør, med å blande seriøse, tankevekkende saker med deilig, inspirerende overskuddstips. Denne gangen var det særlig to artikler jeg smugleste alt på vei hjem fra Narvesen.

Stine Bruun Kjelsås forteller at det slett ikke bare var lett å fortelle foreldrene at hun hadde slått opp med mannekjæresten og forelsket seg i ei jente.

Den ene var portrettintervjuet med snowboardproff Stine Bruun Kjeldsaas som etter ni år i et forhold med en mann, falt pladask for sin kvinnelige kollega, Cheryl. Paret snakke overraskende åpent om hvordan det var å erkjenne at de var blitt forelsket i ei av samme kjønn og om reaksjonene da de giftet seg og stiftet familie.

Christian soner en dom på to år og tre måneder for bedrageri. Datteren Kaley får likevel overnatte hos pappa i det landlige, åpne fengselet hver helg. Slik beholdes den nære kontakten mellom far og datter.

Den andre var en sterk reportasje om hvordan det er å ha en pappa som sitter i fengsel. Det er sjelden du ser familier snakke åpent om dette, men denne saken er var forbilledlig løst. Reportasjen er gjort på et spesielt familievennlig fengsel i Danmark, der utvalgte innsatte får lov til å ha barna på overnatting i helgene. Dermed er ikke farsrollen (det er desverre som oftest menn som sitter innsatt der) utslettet innen far slipper ut igjen. Datteren i reportasjen forklarte at pappa hadde gjort noe dumt og hadde «time out». I Norge finnes det ikke noe liknende tilbud.  Lesning å bli klok av!

Anita forteller om hvorfor hun begynte å blogge, hva hun synes er fordelene for henne som leder, hva andre kan lære av det og hvordan media har reagert på valget.

Når resten av bladet er lest ut gleder jeg meg til å lese selveste Tinteguris nye spalte i Alt for Damene. Anita Krohn Traaseth er traineen som ble administrerende direktør for Hewlett Packard Norge. Leser du ikke allerede bloggen til denne kloke og ærlige trebarnsmora anbefaler jeg på det varmeste en tur innom!

På hjemmekontoret!

I Alt for Damene er det også et intervju med meg. Den superflinke fotografen Charlotte Wiig var hjemme hos oss for en liten stund siden og knipset fine bilder i stua til en sak om å leve av å blogge. Bloggekspert Thomas Moen og interiørblogger Helle Tjaberg er også intervjuet i saken. Hun var i mange år sjefredaktør for Elle Interiør, og driver nå den journalistisk motiverte interiør- og designbloggen Eget Rom. I reportasjen snakker vi blant annet om fordelene, -og ulempene- ved å ha blogg som jobb, hva du trenger å tenke på om du vil blogge på heltid, råd til andre bloggere, balansen mellom jobb og fritid og mye mer.

Skal du kjøpe noen magasiner denne måneder? Hvilke blader liker du best?

No Comments
 • Torkild

  06/04/2013 at 13:51 Svar

  Vil takke for fantastisk tips om ovnsbakte Kikerter som du hadde for noen uker tilbake.
  Trengte noe sunn snacks til hverdager når vi tar potetgullet i helgene.
  Herlig sunn snacks!

  • Susanne Kaluza

   08/04/2013 at 07:40 Svar

   Så hyggelig å høre at du ble inspirert! Er en stor slager her hjemme i alle fall 🙂

 • Jona ( Mammalivet i Berlin)

  06/04/2013 at 20:44 Svar

  Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne få tak i de magasinene her i Tyskland. Artiklene du nevner virket jo kjempespennende og jeg skulle gjerne lest dem!
  Her i Tyskland leser jeg Nido -et foreldremagasin som har veldig mye bra lesestoff. God blanding av seriøse artikler og «smågodt» -akkurat sånn jeg liker. De har en hjemmeside du kan se på hvis du leser tysk? nido.de 😉
  kos deg i helgen. Klemmer fra Berlin. 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/04/2013 at 07:40 Svar

   Ja, jeg leser tysk, dog er jeg litt ute av øvelse 😉 Men takk for godt tips!

 • Emilie

  06/04/2013 at 23:47 Svar

  Hei! Takk for tips til lesestoff for foreldre som går forbi «den beste regnbuksa» (selv om de artiklene også leses flittig, selv om jeg ikke skjønner helt hvorden store forskjellen ligger). Men jeg tror ikke det er helt riktig at vi ikke har lignende tilbud i Norge. For det første tilrettelegger kriminalomsorgen først og fremst at insatte med barn skal få innvilget permisjon for å få møte barnet sitt. På barnas egne premisser, hvilket føles riktig, barnet burde jo ikke lide for at en forelder har gjort noe galt… For det andre har flere fengsler i Norge tilrettelagt for overnattingsbesøk av familie, også barn. Linker til artikkel: http://www.aftenposten.no/bolig/Dette-er-faktisk-et-fengsel-7014243.html#.UWCTf2thiK0.

  Ellers vil jeg bare takke stort for anbefalningen av stykket «Stort og stygt». Jeg så det på fredag med min mor, etter å ha lest om det her, og det var virkelig et utrolig vakkert, morsomt og trist stykke. Jeg klarer ikke slutte å tenke på det, og være uendelig takknemlig for et friskt barn. Så igjen, tusen takk for det.

  Hilsen Emilie 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/04/2013 at 07:45 Svar

   Ja, var ikke Stort og Stygt bra? Så glad dere også likte det!

   Tusen takk for link til Aftenposten-artikkelen. Tipper det journalisten har ment når hun skrev at det ikke finnes noe tilsvarende tilbud er et «relativt likt» tilbud.

   På familieavdelingen i Horserød soner nemlig fedrene hele tiden. Det er 10 plasser, og de innsatte får ekstra permisjoner for å ta med barna i svømmehallen,-for at ikke alle aktivitetene skal foregå i fengselet. Husene er lave, rødmalte og innbydende, med utendørs lekeområde og stort lekerom inne.
   Bra tiltak! Men også veldig bra det norske tiltaket, som så vidt jeg skjønte var forbeholdt fedre og mødre som var dømt for så alvorlige forbrytelser at de ikke kan få permisjon, og som derfor kan bo i leiligheten en natt for å se barna sine.

   Godt verden går fremover 🙂

 • Christine

  07/04/2013 at 13:19 Svar

  Har akkurat begynt å abonnere på kamille mor og barn, supert blad!
  Gratulerer som ny spaltist!

  • Susanne Kaluza

   08/04/2013 at 07:45 Svar

   Tusen takk! Så hyggelig å høre!

 • Connie

  07/04/2013 at 22:35 Svar

  Stemmer ikke at det ikke finnes lignende tilbud i Norge
  http://mobil.aftenposten.no/bolig/Dette-er-faktisk-et-fengsel-7014243.html

  • Susanne Kaluza

   08/04/2013 at 07:49 Svar

   Takk for link! Forskjellen er vel som jeg skrev over at dette er et permanent tilbud for 10 lav-risiko-fanger, der barna får komme hver helg, mens den norske leiligheten er et tilbud for høy-risiko fanger utenpermisjonsmulighet der de får dra fra sin vanlige celle og hit for én natt for å se barna sine. Men bra -og absolutt sammenliknbart- tiltak!

   Sjekk f.eks en veldig god dokumentar om Horserød her:
   http://www.dr.dk/dr1/faengslet#/57981

 • Karoline Bjerknes

  08/04/2013 at 19:57 Svar

  Ooog der ble jeg fast leser av kamille mor og barn! Dro rett å kjøpte bladet da jeg så dette innlegget og dette var et av de beste mammabladene jeg har lest! Interessant og spennende fra første til siste side, og perfekt avslutning med spalten din!
  Takk for tips!

  • Susanne Kaluza

   09/04/2013 at 08:30 Svar

   Så utrolig hyggelig å høre! Jeg slukte også bladet fra perm til perm. Liker miksen av seriøse og lettere saker veldig godt 🙂 Glad du også gjorde det!

   Mange klemmer fra
   Susanne

Post a Comment