Hva slags cover bør jeg ha på boka mi?

Flinke AD Johanne jobber med flere coverforslag. Men hvilket synes du funker best?

Nå er det ikke lenge igjen til boka mi går i trykken! Den siste uka har jeg bare sittet med nesa nedi en tjukk bunke ark, og rødmerket og rettet opp og pusset og forbedret side for side. Nå står coveret for tur, og her har veien vært lang.

Første utkast. Vi er ikke akkurat heeelt i mål, eller??

Dette var første kladd Johanne lagde. Siden alle kokebøker kjører matbilde på front hadde hun lyst til å forsøke å leke seg fram til noe nytt og annerledes.

Skal jeg ha bord-dekk-deg cover?

Forlaget lurte på om vi skulle ha større bilde av meg. Dermed forsøkte vi disse variantene: Et bilde av meg som dekker bordet, tatt hjemme hos oss, og et på kjøkkenet mens jeg river parmesanost over en pastagryte. Her synes imidlertid jeg det ble litt mye «meg».

Også føler jeg ikke helt disse bildene forteller hva som skiller denne boka fra alle andre kokebøker: Nemlig at den er full av snarveier og juksetriks som du aldri ville funnet i bøkene til proffere kokker, som mener det er kjapt å koke kraft fra bunnen av sånn til hverdags. Det funker ikke hjemme hos meg i alle fall!

I boka mi har jeg derfor prøvd  å kutte de hjørnene jeg kan, og bruker gjerne et ferdig pastasausglass hvis det hjelper meg å få en sunn og god middag på bordet i en hektisk hverdag.

Her synes jeg det ble litt mye fokus på meg selv. Men hva synes du?

Dermed bar det tilbake til den grafiske løsningen igjen. Først var jeg veeeeldig skeptisk, -det er jo ikke sånn en kokebok pleier å se ut!- men nå begynner jeg å bli mer og mer fan. Kanskje denne kunne være noe hvis Johanne pusser mer på symbolene, -slik at de bli mer forståelige? (Her har hun bare hevet inn forskjellige mat og redskaper for å vise oss hva hun tenker.) Jeg synes denne symboliserer det hektiske hverdagspreget jeg vil ha på boka, der man bokstavelig talt må sjonglere femten gjøremål samtidig. Men bakgrunnsfargen er kanskje ikke helt optimal. Jeg vil ikke ha rosa heller, men hvilken farge vil eventuelt funke best?


Liker tryllestavene på denne! Men de skruene og amøbene på høyre side må ut, selv om Johanne sier de skulle forestille cashewnøtter og nellikspikre..

En annen mulighet er en kollasj med mange bilder. Jeg liker denne idéen fordi jeg i større grad får vist fram variasjonen i boka. Samtidig er bildene til Mette så fine at du kanskje ikke med en gang ser hvor lettvint maten er (pannekakene i venstre hjørne tar 5 minutter å lage og krever under 5 ingredienser. Hånda på hjertet!) Også finnes det jo veldig mange bøker som har kollasj-forside fra før av: alt fra kokebøker til hobbybøker, så kanskje den blir litt lik alt annet?

Superfin! Men ser det ut som en hverdagskokebok?

Sist, men ikke minst har vi kjøkkenbenk-varianten. Tanken til Johanne er at en rotete kjøkkenbenk kan symbolisere hverdag, samtidig som vi bruker noe annet enn det vanlige matbildet.

Er det kulere med et actionbilde fra kjøkkenbenken?

Boka må i trykken snart om den skal rekke å være i butikk til midten av september, derfor lurer jeg på:

Hvilket cover liker du best? 

I mens jobber jeg videre med å pusse på teksten og forenkle oppskriftene enda mer. Målstreken i sikte!

No Comments
 • Gry

  08/08/2013 at 08:51 Svar

  Hei Suzanne,

  Først må jeg bare si: du er så FLOTT!

  Har «Den lille matpakkeboka», og gleder meg til du er ute med ny bok!

  Personlig så synes jeg vi har sett litt mye på kollasj-bøker – det er flotte bilder, men kanskje litt mye brukt?

  Jeg falt for Action-bildet du har til slutt – en litt annerledes og fengende forside! Men ser jo at teksten «Snarveier til god mat» forsvant vekk der.. Og så synes jeg den ene tryllestaven forsvant litt i bildet av hvitløken, siden begge er hvite, men kanskje tryllestavene kunne være svarte?

  Ønsker deg og dere lykke til med innspurten!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:08 Svar

   Tusen takk! Så hyggelig at du synes det, Gry! Ja, forlagssjefen mener kollasjebøker er litt brukt opp nå, selv om jeg også liker bildene her. Må jobbe mer med flikking på farger, tryllestaver og lesbarhet uansett hvilken variant vi velger ser jeg. Takk for gode innspill!

 • Ragnhild MA

  08/08/2013 at 08:56 Svar

  Jeg likte best den grå som vises først. Helt klart noe enkelt 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:10 Svar

   Takk for innspill! Det enkle er ofte det beste 😉

 • christina

  08/08/2013 at 08:58 Svar

  Jeg likte best den siste du har, men muligens prøve tryllestavene i svart siden bakgrunnen der de er er hvit…..

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:10 Svar

   Godt poeng! Tusen takk, Christina!

 • helle

  08/08/2013 at 09:02 Svar

  Så moro å se alternativene. Enig med forrige person om at det grå er kulest. Det vil skille seg kraftig ut i en ellers forutsigbar bokhylle:) Lykke til!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:11 Svar

   Så gøy du liker det, Helle! Ja, jeg tror det er viktig å tenke litt utenfor de «vanligste» kokebokforsidene.

 • Fregnepetra

  08/08/2013 at 09:13 Svar

  hei. gleder meg til boka kommer i butikk. spennende. jeg liker i grunnen kjøkkenbenkcoveret og det den illustrerer….hektisk hverdag. Men jeg synes den er litt blass. Liker mer de sterke fargene i collage-coveret.
  Ville ikke gått for stort coverbilde av deg selv. Det blir for mye deg og alt for mye løst hår. Sorry, med håret i en hestehale eller noe ville det vært bedre. Du har et fantastisk hår, men løst langt hår er helt fy fy i kjøkkenet i følge min heimkunnskaplærer på 80 tallet, og det henger med. Men jeg digger at det er er lite bilde av deg med de tryllestavene. kanskje få frem enda bedre at det er tryllestaver. Litt sånn ‘vips så var middagen klar’. Lykke til:)

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:14 Svar

   Takk for bra innspill! Jeg pleier også alltid å ha håret i hestehale når jeg lager mat. På det ett bilde som vi bruker stort inni har jeg bare grabbet datteren min sin hårstrikk, så da ser du jeg står med en neongrønn barnestrikk med terninger på 😀

 • Linda

  08/08/2013 at 09:24 Svar

  Hei, Kaluza!

  Synes siste utkast av den grafiske varianten er litt ekstra magisk – en tryllemanual for en stresset kjøkkenbenk.

  Lykke til, flinke dame!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:26 Svar

   Tusen takk! Det var fint sagt forresten: En tryllemanual, -jeg likte den 😀

 • sillala

  08/08/2013 at 09:24 Svar

  Jeg liker den siste best, alternativt den aller første! 🙂 (Men jeg kommer til å kjøpe den uansett cover…)

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:26 Svar

   Så hyggelig å høre!

 • Karianne

  08/08/2013 at 09:26 Svar

  Hei
  Jeg ble mest fristet til å kjøpe «bord dekk deg» boken. Likte også bildet av deg.:-)

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:27 Svar

   Takk!

 • Mariann

  08/08/2013 at 09:27 Svar

  Den grønne eller kjøkkenbenken. Jeg er lei av alle kollasj-forsider, faktisk har jeg nesten latt være å kjøpe bøker pga sånne forsider. Men den grønne, den ville jeg glatt kjøpt. Skiller seg ut fra de store massene. Samme gjelder kjøkkenbenken, selv om jeg er veldig glad i grønt….

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 15:58 Svar

   Ja, det er gått litt inflasjon i kollasje-forsidene de siste årene altså. Grønt symboliserer sunnhet, også er det yndlingsfargen min, rødhåret som jeg er, hehe.

 • Annie

  08/08/2013 at 09:29 Svar

  Eg likte det siste coveret – der vart det illustrert «juks» i form av hermetikk og papp framfor ferske råvarer som må behandlast før ein kan nytte de i matlaging. Men så lurer eg på produktplassering der – samtidig som eg likte at det var produkter som eg sjølv har i mitt matskap. Du er jo berre heilt fantastisk Susanne! Du gjør så mykje som er BRA og EKTE! Vi digger deg!!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:00 Svar

   Tusen takk!! Det var et herlig heiarop å få! Ja, jeg har tenkt på det med produktplassering jeg og. Det er jo bare de matvarene vi hadde den dagen, men vil ikke at det skal se ut som en Heinz/Sopps reklame heller..

 • Bridges

  08/08/2013 at 09:36 Svar

  Jeg stemmer definitivt for kollasjen med deg øverst til høyre, jeg kjøper ofte bøker som er fargerike og som har bilder istedenfor grafikk, spesielt hvis det er impulsshopping. Tittelen på boken sier jo veldig mye om hva den inneholder, så syns ikke nødvendigvis du trenger å ha så mye bilder av nøyaktig hva boken/oppskriftene går ut på. Tror nok du kan vinne litt på å ha bilde av deg selv på en eller annen måte på forsiden, siden du er en kjent blogger. (Forresten også enig med en annen som har kommentert om at tryllestavene på det ene coveret kan se ut som følehorn). Masse lykke til videre i prosessen, tviler ikke på at resultatet blir bra til slutt. Hilsen en fast leser som trolig må kjøpe den uansett hvordan resultatet blir…

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:01 Svar

   Takk for hyggelige ord Bridges! Jeg er også svak for den kollasjen altså!

 • Ingvild

  08/08/2013 at 09:45 Svar

  Den siste!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:02 Svar

   Takk for innspill!

 • Kikkis planet

  08/08/2013 at 09:53 Svar

  Jeg syns det siste bildet, eller den der du rasper ost oppi!! 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:03 Svar

   Takk for innspill! Det blir ikke litt vel stort bilde av meg selv på det med osten da? Veeeldig i tvil her..

 • Elisabeth

  08/08/2013 at 10:07 Svar

  Den siste er min favoritt 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:04 Svar

   Takk for at du tok deg tid til å svare!

 • Nann Karin

  08/08/2013 at 10:21 Svar

  Så morsomt å være i innspurten med det luksusproblemet det er å velge coverbilde til boka si. Jeg forstår problemstillingen fordi det var mange flotte alternativ. Det jeg likte aller best var det siste, kjøkkenbenkvarianten. Og på de to neste plassene ligger det første grå og det hvor du dekker bordet. Lykke til med valget!

  Nann Karin

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:05 Svar

   Ja, det er virkelig et luksusproblem! Særlig etter månedsvis med masse hardt arbeid, er det moro å ha kommet så langt! Og grunnen til at det er vanskelig er nettopp at fotografen og ADen har vært så flinke at jeg liker flere av alternativene kjempegodt! Tusen takk for dine innspill, Nann Karin!

 • Lise

  08/08/2013 at 10:21 Svar

  Jeg likte 1. utkast best- Synes den er retro og henspiller på husmoren fra 50-tallet- Og er det noe jeg virkelig kunne tenkt meg – så er det å få jukset på kjøkkenet slik at jeg kan lage mat som oser av «mamma har tid til å være på kjøkkenet hele dagen og lage sunn mat fra grunnen av».. selv om sannheten er at jeg har ca 20 min på å få i stand en middag før barna er skrubbsultne..

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:15 Svar

   Ah! Da blir du glad! For det er akkurat sånne oppskrifter jeg har forsøkt å lage, -helt uavhengig av hvilket cover vi ender med 😀

 • Margaret

  08/08/2013 at 10:31 Svar

  Jeg likte det aller første utkastet best. Vet ikke hvorfor, men den boken fik jeg lyst til å kjøpe 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:17 Svar

   Takk for innspill, Margaret. Det er jo hva man tenker helt intuitiv som er det viktige når boka står hos bokhandleren 🙂

 • Lykkelinn

  08/08/2013 at 10:31 Svar

  Den siste!

  … men uten tryllestaver, de forsvinner litt for meg. Og med bildet ditt litt større, kanskje? Du begynner tross alt å få et kjent ansikt, søte du! 😉

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:17 Svar

   Gode innspill, Linn! Kan jobbe litt mer med det nederste ja. Har litt troa på den altså.

 • Anna

  08/08/2013 at 10:33 Svar

  Så gøy med omslag, Susanne, her fikk jeg lyst å legge ut min mening. Synes helt klart nr. 4, det grafiske, men liker ideen om å forandre bakgrunnsfargen. Kanskje ha noe mer likt nr.1, som er mer blågrå? Fint med flere elementer enn de som er på forslag 1, sånn at det blir litt mer kaos. Og tryllestavene ved portrettet bør også revurderes. De gjorde seg bedre på utsiden av navnet ditt, heller enn inni bildet.

  Veldig mange fine, så gleder meg til å se resultatet 🙂

  Hilsen Anna M.

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:19 Svar

   Blågrått hadde vært fint, og mer likt «I Boks». Takk for gode innspill, Anna!

 • Trude

  08/08/2013 at 10:34 Svar

  Jeg likte faktisk den aller første best! Retrolooken gir assosiasjoner til 50-tallets husmor, men så vips, som med en Kaluza-tryllestav…:-) gleder meg til å lese boka og oppgradere kjøkkenjuksinga mi!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:20 Svar

   Jeg digger også den tryllestaven! Og at det ikke er såååå stort bilde av meg selv 😉

 • serena

  08/08/2013 at 10:34 Svar

  Spennende!! Jeg synes den siste skiller seg ut, det er gøy å se en «normal» kjøkkenbenken istedet enn en stylet bilde (selv om vi vet at det krever MER av å style et rotete bord enn et ryddig og pen et) Men savner den farget stripe på venstre siden. Liker veldig godt forsiden med illustrasjoner også (uten spiker og amæbaer) den appellerer til meg fordi den er leken og retro. Får lyst å åpne den og bli en liten tryllekunstner jeg også. Lykke til!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:21 Svar

   Så hyggelig å høre! Glad du får de assosiasjonene, det er akkurat det jeg håper på 😀

 • Inger

  08/08/2013 at 10:45 Svar

  Siste! Eller det grønne alternativet 🙂

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 16:22 Svar

   Takk for gode innspill! Begge de er fine, synes jeg!

 • Kristin Storrusten

  08/08/2013 at 10:46 Svar

  Helt klart kjøkkenbenken! Det viser hvordan dette handler om hverdagsmat. Skikkelig ålreit hverdagsrot.
  Det eneste er at det er litt hvitt… Kanskje ideen er bra, men du kunne få tatt et nytt bilde hvor du for eksempel har skjærefjøler av tre eller farget plast?

  Har dere tenkt over at det grafiske på boken ser veldig ut som Hvem Hva Hvor fra 1999/2000 når det er i rødt? Det var det første jeg tenkte. Egentlig er det en fin assosiasjon – HHH er jo også en slags juksekokebok innen nyheter!

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:07 Svar

   Hahaha, jeg vet! Jeg digget Hvem Hva Hvor jeg 😀

 • Hege

  08/08/2013 at 10:47 Svar

  Likte best nr.3. Den var ikke så «rotet». Fin å ha på kjøkkenbenken. 😉

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:08 Svar

   Takk for innspillet, Hege!

 • Ingrid

  08/08/2013 at 10:48 Svar

  Likte best den nest siste, der du i farta hiver noe på bordet med fornøyd unge i bakgrunnen (er det ikke sånn det skal være ;)) Maulig bildene på det coveret er litt for fancy til å representere hverdagsmat. Ps, hva med et bilde av deg med bustete hår, flekkete forkle og en ungen som henger i hver fot mens du heller et dolmioglass i en gryte, haha (det er sånn jeg føler hverdagen vår er i alle fall)

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:09 Svar

   Hahaha, samme her!

 • Eva

  08/08/2013 at 10:48 Svar

  Collage definitivt! (Nå har jeg med vilje ikke lest hva de andre hadde å si før jeg kastet meg over kommentarfeltet!). Syns den forsiden er søt, innbydende og delikat, viser både deg og den fristende maten, samtidig som den har et visst kaoselement, siden det er mange bilder, som får frem hverdagsfølelsen med aktivitet og mange gjøremål. Bildene av deg er helt nydelige og jeg ville likt å se for eksempel parmesanbildet inni boken, på første side for eksempel.

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:09 Svar

   Gode innspill! Kollasjen skal defintivt med i finaleheatet!

 • Mona

  08/08/2013 at 11:08 Svar

  Jeg stemmer på den siste, likte den veldig godt.
  Men hva er greia med tryllestaver? En kunne jeg tålt, men to symmetriske ser rart ut?

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:12 Svar

   Hehe. Greia med tryllestaver er tenkt litt sånn: Simsalabim! Middag i en fei! Jeg synes de er supersøte, men enig i at vi må jobbe litt mer med dem 😀

   • Mona

    08/08/2013 at 20:04 Svar

    Gleder meg til den kommer i handel – jeg kjøper den uansett forside og tryllestaver.

 • Jona ( Mammalivet.com )

  08/08/2013 at 11:10 Svar

  Men de var jo dødsfine alle sammen! Kjempevanskelig valg!
  Enig med deg i at den med deg og parmesanen var litt ensidig, men dæven for et nydelig bilde av deg! 😀

  Jeg synes den siste passet best fordi jeg får et inntrykk av at det er mulig å lage rask og god mat med enkle ingredienser. Ville bare fjernet de tryllestavene selv om de var søte. De kommer litt i veien syns jeg. Man ser ikke helt hva det er ved første øyekast. Kanskje bare hatt dem, evt bare én på selve borden med tittelen?
  Og så ville jeg hatt med undertittelen også på denne forsiden. -snarveier til god mat. Viktig å få med den, uansett hva du velger. 🙂

  Gleder meg kjempemye til å se resultatet!
  Lykke til med siste innspurt. Du er et gigantisk forbilde -heia heia!

  Stor klem -Jona-

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:13 Svar

   Enig! Er jo et luksusproblem å ha flere gode covermuligeter. Flinke Johanne og Mette!

   Og undertittelen må med, uansett. God poeng! Tusen takk for fine ord Jona. Snakkes til uken!

 • Bente

  08/08/2013 at 11:45 Svar

  Så mange morsomme forslag, men det grønne var det beste synes jeg. Pass på at navnet ditt er riktig skrevet hvis noen av de andre skal brukes. SUSANNE

  • Susanne Kaluza

   08/08/2013 at 18:14 Svar

   Hahaha, godt poeng! Er bare skisser dette her. Skal nok sørge for at det ikke sniker seg inn noen Z i Susanne 😉

 • Ida

  08/08/2013 at 11:47 Svar

  Den siste, synes den best får frem budskapet.
  Hvordan ville det vært med en litt større tryllestav kontra mange små???
  Ingrid Espelig Hovig har jo sitt berømte «og så har me juksa litegranne»
  Er spent på om du lanserer » og nå skal vi trylle litte granne » 😉

  Lykke til!!

 • therese

  08/08/2013 at 11:52 Svar

  hei! gler meg til å sjå den nye boka di:)! eg likte best det siste, «kaos-bilde», men likte også ideem med tryllestavane godt! og med tanke på korleis du ser ut (ein smule lik noicole kidman?) sånkom eg til å tenke på den filmen «bewitched» med samme skodespeler. kva med ein loen humoristisk vri på det heile? med deg som «tryllar» i ein humoristisk retro-stil i husmorforkle?? 🙂

 • hanne

  08/08/2013 at 12:10 Svar

  glede!!
  definitivt det siste!
  eller det hvite med bilde av deg som river ost.
  de andre så mer rotete og «billigere» ut, mens designet på disse to var renere – og gode for øynene å hvile seg på.

 • Anniken

  08/08/2013 at 12:11 Svar

  Jeg liker godt den grønne, for den ser litt uhøytidelig ut. Men kanskje i en annen farge? Blått?

 • lene

  08/08/2013 at 12:11 Svar

  synes den nest siste var absolutt finest

 • Hilde

  08/08/2013 at 12:13 Svar

  Hei,
  jeg var i tvil helt til siste alternativ kom opp – jeg syns definitivt «rotete kjøkkenbenk»-alternativet var best, og lag den gjerne ennå litt mer rotete, og med litt mindre «kokkete» ingredienser (jeg mener – sennep, lime, hvitløk og chili kunne jo vært en hvilken som helst kokebok), pluss for ferdigmat-pakninger!;)

 • Yngvild

  08/08/2013 at 12:28 Svar

  Så gøy! Likte fargene og utrykket på det første alternativet, ville nok droppet tryllestavene selvom det er en artig ide. Kanskje slenge på flere figurer-eller droppe figurer også- helt enkelt og retro?

 • Alvepiken

  08/08/2013 at 12:46 Svar

  Det siste alternativet er veldig bra: det viser den hektiske hverdagen de fleste har. Jeg holder også en knapp på den med tryllestavene.

  De med bilder av deg er veldig fine. Personlig irriterer jeg meg veldig over kokebøker med bilder av folk på et kjøkken det ser ut som ikke er i bruk. Så selv om bildene er fine, så henger de jo ikke så veldig sammen med en hektisk hverdagsmiddag.

  Lykke til!

 • Sanne

  08/08/2013 at 13:07 Svar

  Definitivt den første- minner meg litt om den gamle serien med Lucy Ball. Definitivt ikke kollasje- ser bare ut som alt annet på markedet! 🙂

 • Karina

  08/08/2013 at 13:46 Svar

  Jeg likte det siste aller best. Der har dere fått med noen «jukseingredienser» og illustrerer godt hverdagen, som de andre er inne på 🙂

 • Hanna

  08/08/2013 at 14:30 Svar

  Jeg svarte jo på Instagram, men nå synes jeg det aller siste var best! Syntes navnet og bildet av deg (og tryllestavene) kunne kommet litt bedre fram, kanskje med et banner eller noe slik at det fikk en annen bakgrunn enn bildet? Gleder meg masse til den kommer ut!

 • Bliss

  08/08/2013 at 14:49 Svar

  Kjøkkenbenken! (Dog litt vanskelig å lese navnet ditt og så ikke tryllestavene før noen andre kommenterte det over her…)

 • Chrissy

  08/08/2013 at 15:03 Svar

  Det var vanskelig! Det er jo nydelige bilder av deg, men som noen andre over her også sier: Det sender liksom ikke helt ut signaler om ei hverdagskokebok. Da blir mine favoritter collagen og den grønne. Men kanskje flytte litt på de tryllestavene? Nå stikker de liksom ut av hodet ditt.

  Lykke til uansett. Denne boka gleder jeg meg til!

 • Berit

  08/08/2013 at 15:14 Svar

  Jeg synes en av de to siste. Den grønne, med amøbene og skruene, minnet meg mer om «hvem-hva-hvor»- lite om en kokebok. Bildene av deg synes jeg ble for store, derfor heller collagene.

 • Ingrid

  08/08/2013 at 15:20 Svar

  Syns den siste var fresh! Litt nytt, som noen andre oppi her skrev er kollasj forside veldig brukt opp. Uansett -Lykke til! 🙂

 • stina

  08/08/2013 at 15:38 Svar

  Jeg likte den med mange små bilder

 • Marit

  08/08/2013 at 16:38 Svar

  Jeg likte en av de grafiske best, den første mest tror jeg. Jeg synes tittelen på boka er genial og den er så tydelig at den fortjener å pryde hele forsiden. 🙂

 • Marianne

  08/08/2013 at 16:48 Svar

  Den første var finest. Den grønne var også fin, men uten tryllestaver oppå bildet.

 • Therese T

  08/08/2013 at 16:55 Svar

  Hei Susanne!

  Jeg falt for det siste aletrnativet! Hermetikken og de ferdig opphakkede tomatene viser at «her jukser vi» mens de oppkuttede råvarene viser «men vi tyr også til ferske grønnsaker». Allsidighet tenker jeg da på. Flott! Liker også grafikken ellers i tittelen og hvordan den er utformet. Det eneste jeg reagerte på er skriften i navnet ditt, det ser nesten ut som fornavnet sitt skrives Suzanne iom at bokstaven s er lik bokstaven z i etternavnet ditt. Eller kanskje dette er en skrivefeil? Uansett, blir kun pirkeri, men ville nå si fra 🙂

  Liker også forslagene med de store bildene av deg på, det eneste som er synd er at du tydeligvis titter ned, mens det ser ut som at du blinker fullstendig.

  Lykke til, forsiden blir nok bra uansett 🙂

 • Isabel

  08/08/2013 at 17:51 Svar

  Synes den første var finest:)

 • DSBs Mamma

  08/08/2013 at 18:24 Svar

  Nr. 1 er min favoritt! 🙂

 • Synne

  08/08/2013 at 18:38 Svar

  Jeg likte den grønne og rød med alle redskapene. kanskje det grønne kunne vært turkis? Eller digget jeg den siste.

  Lykke til med boka. gleder meg til å kjøpe den 🙂

  • Synne

   08/08/2013 at 18:43 Svar

   Eller, turkis blir veldig likt den forrige boken. så dropp det!

 • Inger

  08/08/2013 at 19:45 Svar

  Kjøkkenbenkvarianten = råkul!:)

 • Fernanda

  08/08/2013 at 20:30 Svar

  Den siste er helt klart finest!
  Collagene er for bråkete, og de grafiske variantene blir litt Hakkespettbok…. lim og hyssing, så er du i gang liksom. Men det er jo bare min assosiasjon 😉
  Husk også bokryggen. Jeg har en kokebok som er knall turkis på ryggen, og ekstremt enkel å finne i hylla. Boka med hvit rygg/ sølv løkkeskrift derimot må jeg lete etter ganske lenge.. 🙂 Og husk en ekstra runde korrektur til slutt, «Suzanne» 😉

  Lykke til!
  Jeg gleder meg til å kjøpe den!

 • Steinsdotter`s Saga

  08/08/2013 at 21:21 Svar

  Jeg likte det siste alternativet, kjøkkenbenken.
  Og sier som henne over meg. Litt knallfarge på bokryggen kunne vært noe.
  Lykke masse til 🙂

 • molar85.blogspot.no

  08/08/2013 at 22:04 Svar

  Dette var ikke lett for det var flere cover som falt i smak.

  Jeg likte boken med kollasje, men etter ha sett noen ganger føler jeg kanskje den er litt rotete.
  En liten idé kan være å sette tidsbobler (hvor lang tid den retten som er avbildet tar) ved siden av eller over retten som er på forsiden.
  Du skriver at rettene er lette og tar kort tid og lage (noe som er et godt argument i disse travle dager)

  En annen idé kan være å bruke symboler som lettehetsgrad, tid, barnevennlig, ferske varer og «juksevarer» osv (slik som matprat har) nederst på coveret. Da får du med en gang vist hvorfor vi skal kjøpe nettopp DIN bok 🙂

  Likte coveret med den blå bkgrunnen veldig godt!!

  God ide om knallfarge på bokryggen!!

  Lykke til med finishen 🙂
  Klem

 • Karianne

  08/08/2013 at 22:35 Svar

  Jeg stemmer for den grønne eller den nest siste. Tenkte med en gang på hår i maten da jeg så det flotte håret ditt på noen av bildene…. Ikke de assosiasjonene man vil ha…?
  Ellers fikk jeg sneket to eksemplarer av matboksen din fra lageret på Rimi i går (de hadde ikke fått pakket de ut). Veldig fine!! Datteren hadde den med på sfo i dag, det ble vissy skrytt litt i øst og vest… 🙂 Ha ei fin helg!

 • Siw

  08/08/2013 at 23:21 Svar

  Jeg likte bord dekk deg. Den var fargerik, leken, strålende og fin. Akkurat som du virker, og sikkert som innholdet i boken også!
  Lykke til med siste valg

 • Ellens Oase

  09/08/2013 at 00:12 Svar

  Hei Susanne, jeg liker én og fire best. Hva med firedesignet, med dine rettinger og enerfargene?

 • Guro

  09/08/2013 at 00:18 Svar

  Så morsomt at du tar oss med på råd!! 😀 Jeg likte den siste best!! Fantastisk kjøkkenbenk slik mange av oss kjenner den- passelig rotete og med litt av alt, både ferskt og «juks»- samtidig som smaksløkene våkner og gleder seg til servering! 😉 lykke til!

 • Kristine

  09/08/2013 at 00:56 Svar

  Herlig å se at noen tar orddelingsreglene på alvor, det var det første jeg la merke til! Kul font og bakgrunn for tittelen, dog litt rotete at tittelen er delt opp i tre. Dersom du skal ha et stort bilde av deg på coveret, så bør du se inn i kamera, eller hvertfall ha merkbart åpne øyne, for å skape en kontakt.

  Av alternativene du viser, liker jeg best det med kjøkkenbenken. (Fonten på underteksten på de andre er litt uheldig, siden ordene ikke holdes noe særlig fra hverandre. Selve underteksten liker jeg.)

  Det ble detaljert 😉 Boka virker spennende, lykke til!

 • Siri

  09/08/2013 at 08:39 Svar

  Den nederste likte jeg godt! Men tryllestavene var litt malplasserte. Går det an å flytte dem ned slik at de heller står øverst på det rosa båndet? Evt var den grafiske også fin, men også her sliter jeg med at tryllestavene prøver å spidde deg i halsen. Tror du har mye å tjene på å eksperimentere med plasseringen av disse! Til lykke med lansering av ny bok! 😀

 • Anita

  09/08/2013 at 08:58 Svar

  Jeg liker best det siste coveret. Jeg syns det passer best med tema for boken 🙂 Gleder meg til den kommer.

 • mediumgeek

  09/08/2013 at 09:15 Svar

  Den hvite/gråe er den absolutt fineste! Veldig elegant! Den kunne jeg ha kjøpt på impuls, ikke de andre siden de ser litt gammeldags ut.

  Den der banneren som navnet på boken blir skrevet på ser ikke riktig ut. Ser ut som den prøver å se litt 3D ut men er bare flat og merkelig. Hadde forenklet den! På siste coveret som kanskje er det nest beste er det altfor langt imellom linjene. Tryllestavene ser malplassert ut.

  Veldig fin blog forresten! Lykke til med cover, sånne ting krever tålmodighet hvis du vil få noe bra!

 • nam

  09/08/2013 at 11:07 Svar

  Jeg leser egt ikke denne bloggen (fordi jeg ikke er mamma og ikke kjøkken-jente), men stakk innom den nå. For det første syns jeg ikke du skal være redd for at det skal bli «for mye» deg. Folk kjenner til deg, og det bør man fronte, du er tross alt Susanne Kaluza, hun med rødt hår. Jeg syns det var vanskelig å velge, men umiddelbart syns jeg den hvite var finest. Det så elegant ut, og var på en måte mer «rent», uten for mange elementer. Den siste med kjøkkenbenken kunne vært aktuell også, men der ble det for mange elementer, så hvis jeg skulle tatt bort noe der ville jeg tatt bort det runde bilde av deg – MEN det vil man jo heller ikke fordi du må jo synes.

 • Marianne

  09/08/2013 at 11:20 Svar

  Så mange fine alternatier da gitt!
  Synes ikke du skal være redd for å fronte deg selv, vakker som du er 🙂

  Mine favoritter er det nederste bildet med rotete kjøkkenbenk (ligner ikke noe annet jeg har sett før – og jeg har MANGE kokebøker) og det du skrev «Her synes jeg det ble litt mye fokus på meg selv. Men hva synes du?» under.

  Gleder meg til å se det ferdige produktet!

 • agy

  09/08/2013 at 11:36 Svar

  Den første var finest. Skilte seg mest ut fra de andre kokebøkene som finnes. Og var stilig og annerledes designet. Fikk lyst til å bla i den da den også virker mer spennende da den ikke avslører så mye.

 • Jeg liker best den der du dekker bordet og den med alle de småbildene 🙂

 • Karen Marie

  09/08/2013 at 14:15 Svar

  Jeg synes absolutt at den siste var finest & mest original! 🙂 Men kanskje tenke enda mer på kontrastene, evt om teksten/banneret må være større for ikke å være endel av «rotet»? Og ja, unngå produktplassering… 🙂
  Jeg liker godt tryllestavene – kanskje de kunne vært rosa? Evt en ramme rundt bildet av deg?

  Masse lykke til med sluttspurten! Blir spennende å se sluttresultatet – bra blir det uansett! 🙂

 • Anette

  09/08/2013 at 14:20 Svar

  Jeg liker Nr 2 og den siste! Dette blir spennende! Lykke til med innspurten. Ser på coverene at på noen er Susanne stavet med z og resten med s! Er vel s som er riktig?

 • C.

  09/08/2013 at 18:46 Svar

  Jeg synes det siste var kult, det var i grunnen veldig hverdag med rotete benk (i hvert fall her).
  Men ha med underteksten! Og de tryllestavene, hmm, jeg tror jeg ville hatt de svart i hvert fall, sånn som navnet ditt, på den bakgrunnen.

 • toril

  09/08/2013 at 18:59 Svar

  coover 2 – bord-dekk-deg cover

 • Elisabeth

  09/08/2013 at 20:18 Svar

  Den første eller den grønne litt like er mine favoritter! De skiller seg ut fra «alle andre» kirkebøker, og er ikke det litt av poenget med denne boka? Men tryllestavene må det kanskje gjøres noe med, slik at de vises litt bedre og at man lettere kan se at det er tryllestaver? Må få nevne at jeg liker veldig godt at du har med bindestreker!!! Hurra for rettskrivning!!

 • Anita

  09/08/2013 at 20:20 Svar

  Likte best siste med kjøkkenbenken og rot, nr 2 er den grønne.

 • Trine Benedicte

  09/08/2013 at 20:39 Svar

  Den grønne – med nellikspiker eller ei 😉

 • Karianne

  09/08/2013 at 22:52 Svar

  Likte det grafiske (grønne!) eller det av deg med parmesan. Du er et kjent fjes, bruk det! 😉 det med kjøkkenbenken viste litt mer «du trenger mye
  For å lage dette», mer enn «dette er hverdagskost»

 • Lis

  10/08/2013 at 10:18 Svar

  Likte best den siste 🙂 Synes kanskje de uten bilde ble litt kjedelig.

 • Johanne

  10/08/2013 at 19:36 Svar

  Hei Susanne. Kom over Shop-sidene i Denne ukes utgave av norsk ukeblad i sted. (Sider hvor man kan bestille diverse greier, såvidt jeg forstår) og der solgte de en matboks HELT identisk med din! Den koster 190 Kr, har to rom og ikke tre, men ellers sammenlignbar, likt utseende, bestikk i lokket.. Virkelig helt identisk. Hadde ikke du funnet opp matboksen din selv? Hvis de hadde matboksen først, bør du passe deg for plagiat beskyldninger, for matboksen er virkelig identisk! Såvidt jeg skjønte kostet din matboks mindre en 190 Kr, og norsk ukeblad blir vel neppe blid om du selger deres matboks billigere, (og med et ekstra rom i tillegg) er jo klart alle vil velge din matboks da. Ikke en identisk til over 100 Kr mer?

 • Johanne

  10/08/2013 at 19:40 Svar

  SammenLEGbar mente jeg å skrive, ikke sammenliknbar, selv om det også forsåvidt også er riktig 🙂

 • Hilde

  10/08/2013 at 19:48 Svar

  Likte også best den siste, selv om det var mange andre gode forslag også. Ble liksom litt annerledes, mer fresh:-) Lykke til i innspurten av koke-boken!

 • Sine

  11/08/2013 at 13:53 Svar

  «Jeg juksa litt», og prøvde en rett – før boka er kommet ut! Rettere sakt terta nede i høyre hjørne på omslaget med kollasj. Butterdeig, ferdigkokt rødbete, geitost og timian, tok 30 stressfrie minutt fra jeg begynnte til den lå på fat med salat på siden. Forventningene var store – og de ble mer enn infridd.

 • Selma

  11/08/2013 at 19:29 Svar

  Dere kunne jo kanskje prøvd å stave «juksekokeboka» med forskjellige oppkuttede matvarer, f.eks raspet ost, opptuttet paprika, tomat, agurk, salat, mais osv. Jeg vet ikke om det symboliserer det du prøver å formidle akkurat, men det hadde nå sett stilig ut. Kanskje dere kunne hatt masse rot rundt for å symbolisere en travel hverdag? kanskje fylt et bord med masse raspet ost, og skrevet det du vil ha skrevet med farget mat/frukt/grønnsaker. Ellers likte jeg coveret med collagen. Selvom mange bruker det middelet, så er det et middel som tiltrekker seg oppmerksomhet. Hver gang jeg ser en bok med ekte bilder på coveret blir jeg med ett nysjerrig og får lyst til å se på boken. Og når boka di høres såppass interessant ut ville jeg kanskje til å med kjøpt den. Det er bare et tips fra meg! 🙂

 • Lise

  11/08/2013 at 19:42 Svar

  Det siste var kjempefint! 😀

 • Emilie

  11/08/2013 at 20:59 Svar

  Mange var fine, men jeg likte den siste, for den skiller seg litt ut i tillegg til å vise det hverdagslige istedenfor det «glamorøse» ved mat. Tryllestavene var ikke så synlige der da 😛

 • Marthe

  14/08/2013 at 12:47 Svar

  Hei,
  så flink du er, og fine forsider!
  Eg syns eigentleg den siste var finast, men dette har eg ikkje greie på. Det eg syns var mest fascinerande er at det står Suzanne og Susanne sånn annankvar gang. Kva er rett?

 • Anniken

  15/08/2013 at 22:24 Svar

  Den første. Men jeg vil ha den uansett!

 • Natali

  18/08/2013 at 11:03 Svar

  Jeg likte best den med mange bilder (kollasj). Den siste er en fin kandidat den også. HVIS du ender opp med den grønne. Hver så snill! Gjør noe med de tryllestavene som stikker ut av halsen. Ser at mange likte den gråe, men den ser fryktelig kjedelig synes nå jeg.

Post a Comment