Ukas helgetips: Revestreker

«Wa-pa-pa-pa-pa-pa-POW!»

I går skulle vi for første gang ha «vennegruppe» hjemme hos oss. Det er noe skolen holder på med, for at elevene skal bli ordentlig kjent med hverandre. Derfor deler de opp de nye klassene i grupper på fire eller fem barn, også får man beskjed om å invitere hele gjengen hjem til seg etter skolen minst én gang hver seg.

Det var ikke fritt for at jeg grudde meg litt. En ting er det praktiske: Hvordan i det hele tatt få med fire 6-åringer med skolesekker og lekseark og regntøy og jakker pluss lillebror på tre og et halvt hjem fra barnehage og skole? Og hva skal vi gjøre når de først er her? To 6-år gamle gutter vi ikke kjenner og en 6-år gammel jente vi bare har hilst på ved henting og levering, i flere timer? Gulp.

Men i går formiddag møtte jeg på en kollega, som ga et bra tips: «Alle liker musikk», sa hun. «Bare sett på noen kule sanger høyt og la barna danse.»

Det viste seg å være tidenes icebreaker. Etter at vi hadde fått opp blodsukkeret deres med innbakte pølser fra fryseren, var det derfor opp med YouTube på TV-en, av med lyset og fullt disco i stua.

Tre runder av «What the Fox Say» senere var hele gjengen varme i trøya og mannen min og jeg kunne lene oss tilbake i sofaen, mens barna halte fram utkledningstøy og lekte butikk-brannmenn-riddere inne på barnerommet.

Denne helga er litt sånn ordne-og-fikse helg for oss. Det kan være kjedelig å drasse med seg barna til byen for å finne bursdagsgaver, vinterstøvler og julekalenderfyll. Derfor ble jeg glad når jeg så at Tanum Karl Johan planla revestreker på lørdag.

Klokka 13 kommer illustratør Svein Nyhus, som har laget de elleville, detaljrike tegningene til Ylvisguttas nye barnebok «Hva sier reven?» , for å lese og vise bilder fra det som garantert blir årets harde pakke under juletrær rundt i det ganske land.

I tillegg kommer ansiktsmalere for å male reveansikter på barna. Alt helt gratis, selvsagt.

For mer revemoro sjekk ut denne enkle aktivitets-ideen eller shoppingtips ala Mikkel.

Hva er deres planer for helga?

Boka som avslører mysteriet alle har lurt på denne høsten..

No Comments
 • Serena

  16/11/2013 at 00:38 Svar

  Anbefaler også utstillingen av brødrene Nyhus på Tegnerforbundet! Vi skal dit i morgen 🙂 god helg!

  • Susanne Kaluza

   18/11/2013 at 09:29 Svar

   Godt tips! Tusen takk, Serena!

 • linn

  16/11/2013 at 12:59 Svar

  What does the fox say, god icebreaker:) Den boka så morsom ut, tror jeg må kjøpe den»,

  • Susanne Kaluza

   18/11/2013 at 09:30 Svar

   Den var en slager her hjemme i alle fall. Siden sangen er på engelsk er selve teksten (bortsett fra revelydene) ny for de små. Stor stas når de kan rope med: Hattihattihatti-HO 😉

 • Susan

  16/11/2013 at 19:06 Svar

  Oi, sånn vennegruppe hadde ikke blitt tatt i mot med godt humør her. En ting er å arrangere bursdag for guttene/jentene i klassen. Skal man plutselig organisere vennegrupper der man blir pålagt å be de og de barna? Kjenner jeg hadde blitt litt sur for sånt jeg altså. Ettermiddagene er jo travle som de er hvis man ikke skal ha med 4 ekstra barn med hjem også. Også har man jo andre barn som skal avgårde på bursdager og trening + at man kanskje har egne ting som trening eller annet som skal rekkes.
  Da syns jeg heller om å arrangere klassefest for alle sammen i gymsalen en fredag eller akedag en søndag på vinteren.

  • Susanne Kaluza

   18/11/2013 at 09:33 Svar

   Tror det er gaaaanske utbredt opplegg å kjøre på førsteklassingene på de fleste skoler nå. Jeg hadde hvertfall hørt om det fra flere venner, i ulike byer som har eldre barn. Jeg tenker i utgangspunktet at det er en veldig sympatisk idé, siden det fører til at alle barna faktisk får vært med 3 andre barn hjem i løpet av en gitt periode, istedenfor at det bare er de med masse venner fra før.
   Man vet heldigvis om det lenge i forveien. Vi måtte f.eks velge en dato selv i november og invitere med lapp i sekken eller mail til foreldrene. Så det gikk forholdsvis greit å finne en dag som ikke kræsjet med friidrett/jobb/bandøving osv. Men det er ikke fritt for at jeg ble litt svett når det var vår tur ja! Særlig siden vi var førstemann ut og jeg ikke hadde noe å sammenlikne med. Noen steder vet jeg opplegget også er at foreldrene skal bes på middag etterpå, men det var heldigvis ikke noe krav på vår skole! (Puh)

Post a Comment